Jellina

Lefkada bez automobila

274 poruke u ovoj temi

Mi bismo svakako kraj avgusta ili pocetak septembra. Odlicno, znaci ipak nije preskupo. Da li je ok za obilazak skuter od 50cc?

Ima ljudi koji pricaju da ni pod razno ne treba uzimati te male skutere, mada su to pricali i za Krf, a mi smo ga celog obisli na jednom takvom.

Hvala na pomoci! Pozdrav

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

ma da mi smo taj uzimali i na krfu tasosu i lefkadi...slobodno uzmite...

ako te jos nesto zanima slobodno pitaj..evo i mi ove godine po treci put idemo na lefkadu..pocetkom septembra ali idemo kolima..pozzz

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jel zna neko koja autobuska stanica je najbliza Ag. Ioannisu?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jel dozvoljeno iznajmljivanje skutera onima koji nemaju polozeno za a kategoriju? i takodje, ako i daju te manje da li je moguce obici ostrvo njime, jel potrebno biti vest u voznji posto ni sestra ni ja nismo vozile motor, pa nas zanima radi bezbednosti jer nas je malo strah, a bez njega smo realno na nuli...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Iskreno, ne bih Vam onda preporucio motor.

Bolje sa nekim da se udruzite i rentirate auto.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 2 sata, Jeljel je rekao/la:

Jel dozvoljeno iznajmljivanje skutera onima koji nemaju polozeno za a kategoriju? i takodje, ako i daju te manje da li je moguce obici ostrvo njime, jel potrebno biti vest u voznji posto ni sestra ni ja nismo vozile motor, pa nas zanima radi bezbednosti jer nas je malo strah, a bez njega smo realno na nuli...

Скутер до 50 кубика, можеш да изнајмиш прилажући на увид међународну возачку дозволу за аутомобил. Скутером је наравно могуће обићи острво (лични пример), јер Лефкада није велико острво. Уколико до сада нисте возили скутер, Лефкада није право место за обуку.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja skuter od 50kubika ne bih preporucio nikako ako vas je dvoje. Osim ako ne zelite da idete 20 na sat na uzbrdicama kojih ima mnogo. 125cc minimum, ili automobil. Pa cak i ako je ravno, na pojedinim krivinama ima sljunka, pa i tu treba dodatno usporiti, tako da, skuteri samo za iskusne vozace!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Moguće je obići Lefkadu (a usput i Meganizi, Kastos , Kalamos, Kefaloniju i/ili Itaku) bez auta, sporim tempom, opušteno :) i bez (mnogo) cimanja, a opet videti i doževeti mnogo toga lepog i vrednog što ovaj deo Grčke može da ponudi.

Nidri autobusom ima direktnu vezu sa gradićem Lefkasom (plaža Gira), plažom Katizma, Agios Nikitasom (plaža Milos) [uokvirio sam crvenom, subotom i nedeljom je sličan red vožnje] i Vasilikijem (plaža Agiofili) što je uz brodske izlete i redovne trajekte sasvim dovoljno za sadržajan odmor i upoznavanje sa Lefkadom i okolnim ostrvima.

Red vožnje možete preuzeti u autobusu ili na stanici u Lefkasu. Postavio sam sliku (za jul i avgust 2016. god):

KTEL-Lefkas-jul-2016.thumb.jpg.a37cf9d69

Ovog jula vršena je rekonstrukcija luke u Vasilikiju, tako da su trajekti za Kefaloniju (Fiskardo) polazili iz Nidrija. Inače, redovna trajekt linija za Meganizi saobraća više puta dnvno iz Nidrija, kao i feri za Frikes na Itaki.

Korisni linkovi:

1. Nidri - Fiskardo (Kefalonija) - LINK

2. Nidri - Frikes (Itaka) - LINK

3. Nidri - Spilia/Vati (Meganizi) - LINK

U Nidriju je prilično velika i (cenovno) konkurentna punuda brodskih izleta za obilazak Lefkade i okolnih ostrva, od kojih je svakako neizostavan jedan od onih koji posećuju Egremni, ove godine dostupan samo sa mora.

Zbog preglednosti, podeliću u narednim porukama lična iskustva za AUTOBUS, TRAJEKTE i IZLETE, što će nadam se mnogima biti od pomoći :)

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kako ste isli na PK i na Egremni?Mi cemo biti stacionirani u AN,tako da nam auto ili skuter gotovo da nece ni trebati,jer sve lepe plaze su nam dohvat ruke,a za PK,Egremni i Agiofili cemo koristiti izlet 3 najlepse plaze,tako da sto se tice plaza to je to,sasvim dovoljno za tih 10 dana:D

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

bravo...uvek idem bez auta i kad kazem moze bude puno polemike oko toga..posto poznajem teren jer sam bila iznajmljenim autom u fiskardu i isla na foki plazu, zanima me kako ste iz fiskarda otisli na foki..ako je to bilo peske koliko vam je trebalo vremena..hvala na trudu..ja sam obisla lefkadu bez auta iz agios nikitasa a planiram i iz nidrija..posto vam se milos dopao na forumu agios nikitas imate moje utiske po danima negde od 21 strane...

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Iz centra Fiskarda do Foki plaže treba od 20 do 30 minuta lagane šetnje uz obalu, obiđete bukvalno celo mesto (bez ikakvih uspona). Usput se nalazi arheološko nalazište - rimske grobnice, a tu ima i jedna uvala sa malom plažom (koja može da posluži za kupanje, ako baš ne želite da idete van grada). Od kraja Fiskarda ima 5 minuta do plaže odn. "tu odmah iza krivine" :)

Uzgred, iz Nidrija se peške može otići do čuvenog vodopada. Malo je zahtevnije nego što smo očekivali, ali se isplati - na kraju vas čeka nezaboravni prirodni ambijent, gde je vodopad tek delić utiska koji Dimosari ostavlja na posetioce.

http://www.lefkadaslowguide.gr/uploads/routes/1380706475.jpg

Vodopad u toku leta ima manje vode nego na ovoj slici, ali i dalje lep i "radi" [lefkadaslowguide.gr]

http://www.lefkadaslowguide.gr/uploads/routes/1380706498.jpg

U kanjonu gotovo da nema vode, ali je svaki njegov deo veoma lep, naročito poslednjih 500m metara prema vodopadu [lefkadaslowguide.gr]

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27010
    Ukupno tema
    905857
    Ukupno poruka