Jellina

Lefkada bez automobila

274 poruke u ovoj temi

Zdravo Svima,

idem na Lefkada, u Vasiliki od 18 septemer - 2 oktober.

Hteo sam da pitam, za jedan raspored autobusa koji sam naso, dali je (link: http://prntscr.com/4ebl30) ovaj raspored autobusa jos validan, zato sto na njemu pise 2013 godina.

Takodze, ako neko zna, otprilike kolko kosaju karte od vasiliki - nidri . Vasiliki - lefkas.

I kolika je cena taksi prevoz.

Hvala

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

ja cu ovako na lefkadu bez automobila. uplatila sam paket aranzman mitos travel vila iris agios nikitas. tu su mi tri prelepe plaze milos katizma i pefkulija. na dva ili tri dana iznajmicemo auto sa nekim da podelimo troskove obici cemo porto katsiki egremni i agiofili. uvece lefkas grad.

a moze i bus do lefkasa to je 12 km na egremni ili porto katsiki moze u okviru izleta jonska ostrva.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

i evo jedna preporuka. za sve koji nisu motorizovani i idu u paket aranzmanu preporucujem sivotu...provereno dobra a plaze dostupne bez auta. sve su na pesackoj distanci...

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zdravo svima, momak i ja krecemo za cuveni Nidri 7 avgusta..naravno busom, nismo aktivni vozaci :( Citam celo jutro, vec vidim problem i svadju ako budemo u istom mestu 10 dana :(, jer je moj predlog bila Lefkada, u stvari sada citam da Nidri nije to sto ja zelim da vidim..bas kao i vecina ljudi. Jaaako ste mi pomogli sa utiscima, i slikamaaaaa...zeljno iscekujem da vidim sve to. Skuter nam je rezervna varijanta, iskreno se nadam da cemo naci "saputnike" za rent-a car ;) Isti problem smo imali pre dve godine kada smo otisli na Tasos, i jos u busu upoznali momka i devojku sa kojima smo iznajmili automobil 7-8 dana..to je bilo nase najlepse letovanje do sada..! A psihicki smo se pripremili da je neko penzos mesto, idemo da odmorimo..sreca p asmo upoznali momka i devojku i proveli nexzaboravno letovanje..Nadam se da ce i ove godine biti tako, i bolje :) 

P.s. Ukoliko ima nekoga d aide u tom terminu, spremni smo za druzenje i putesestvije po Lefkadi..

Pozzz

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Skuter vam zavrsava posao kompletno, samo uzmite neki od 125 ili 250 kubika ,  nemojte onaj najmanji zbog dosta uspona koje treba da savladate vas dvoje i oprema.

Izmenjeno (Kaostechno)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nisam razmisljala o tome ..on ima 100kg ja 50..tako da....:/ Hvala na sugestiji, divni stee

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ima li nekog ko je trenutno tamo,koliko li je rentiranje skutera od 50 cc na 5 do 7 dana?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sada nadjoh post da je lik prosle godine iznajmio 80e za 9 dana, cenkao se ;) Pa najvise 10e tako sam ja nesto skapirala, citajuci forume :)  

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

I ja idem na Nidri bez kola sa dve sestre od tetke 4.avgusta.Ja imam vozacku al ko da je nemam-da sad jurim decka da me obuci tesko da cu za mesec dana nauciti, a njih dve ni nemaju. Tako da ili cemo naci nekog ovde na forumu za drustvo i podele troskova ili cemo ici sve sto stignemo busevi, brodovi...Nama nije tesko pesaka da odemo ni 10km u jednom pravcu-obozavam da pesacim ali nigde ne mogu ni kilometrazu da nadjem sa razmacima izmedju plaza.Naravno volela bih najvise drustvo da nadjemo ali ako ne nadjemo nije smak sveta

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Marina jedina varijanta po meni je da nadjes nekog ko ima dozvolu i podelite troskove iznajmljivanja automobila jer sve dobre plaze su po prilicno daleko od Nidrija a pesak sigurno necete moci posto i da ima 10 km to je 10 km po brdima a ne po ravnom putu.

Inace mozes koristiti Google maps i vidis razdaljinu do svake plaze, takodje imas opciju da izaberes pesice umesto kolima pa bas vidi koliko ti je potrebno.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Cisto da vam dam par info iz licnog iskustva u vezi Lefkade obzirom da sam dve godine za redom letovao na tom ostrvu, smatram da sam koliko toliko dobar sagovornik po pitanju Lefkade. Prve godine sam bio u Nidiriju i mogu odma da kazem da je Nidri tezak zajeb, u smislu da je fazon Sutomora u CG (ko to voli njemu je Ok), i ne mogu da zamislim kako bi izgledalo letovanje da nismo isli kolima. Ni jedan dan nismo proveli na plazi na istocnoj strani ni u Nidirju (samo smo doruckovali tamo), mada ima jedna cini mi se da se zvala Sivota i druga Mikros Gialos ali su one ka jugu ka Vasilikiju i na jednoj od njih sam bio naredne godine. Sve dobre plaze se nalaze na ZAPADNOJ strani a Nidri je na istocnoj, prelazak sa jedne na drugu stranu ostrva peske nije moguc,obziorm da je posredini lefkade mogu slobodno reci planina sa krivinama i zavojima ko u Cg ili Hrvatskoj. Druge godine sam bio smesten u Vasilikiju koje je mnogo bolja opcija i prijatnije je mesto daleko od Nidrija i blizie zapadnoj strani. Najbolje je smestaj traziti na zapadnoj strani, ali opet ne znam kako je izvodljiva opcija bez kola. Lefkada je jako lepa, ima puno toga da se vidi, plaza koliko ti dusa pozeli i uredjenih poput Katizme i Porto Katcikija i nekih divljih i poludivljih gde budes bukvalno sam na plazi. Sam grad Lefkas nije nista posebno nalazi se na severu i on sam je prilicno udaljen nekih 45km od ovih najlepsih plaza poput Porto Katcikija i Egremnija itd. Vozacima bih savetovao da budu oprezni jer su putici do plaza vrlo uski, teski za mimoliazenje, ponekad milimetri vas dele od ivice puta ispod koje je maslinjak ili provalija...u sustini dosta se provodi vremena u kolima ako ste u fazonu da obidjete razne plaze a i veliko je ostrvo. Moj favorit je plaza Egremni, ali ih ima jos jako lepih i divljih. Eto toliko od mene ako nekog zanima nesto rado cu mu odgovoriti na pitanje! pozz

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

I ja idem na Nidri bez kola sa dve sestre od tetke 4.avgusta.Ja imam vozacku al ko da je nemam-da sad jurim decka da me obuci tesko da cu za mesec dana nauciti, a njih dve ni nemaju. Tako da ili cemo naci nekog ovde na forumu za drustvo i podele troskova ili cemo ici sve sto stignemo busevi, brodovi...Nama nije tesko pesaka da odemo ni 10km u jednom pravcu-obozavam da pesacim ali nigde ne mogu ni kilometrazu da nadjem sa razmacima izmedju plaza.Naravno volela bih najvise drustvo da nadjemo ali ako ne nadjemo nije smak sveta

Od Nidrija na dole tj ka jugu imas dve plaze Sivota i Mikros Gialos mislim da je i ta neka kilometraza koju si spomenula da mozes da prepesacis ali ne bih ti preporucio da ides peske jer je u pitanju magistrala koja naravno nije ravna vec prilicno uzbrdo nizbrdo ide i jako je vruce tokom dana, bas bas! Inace od nidrija do lefkasa koji je na vrhu ostrva ima nekih 45km koliko se secam ali mislim da sam video neke brodice koji voze sa setalista u Nidriju do plaza nekih ali nisam 100% siguran. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Od nidrija do lefkasa ima 16km, ali opet nije realno da se bilo gde iz Nidrija ide peske, eventualno do Desimi plaze do koje ima oko 6 km (sto je opet sat vremena peske u jednom pravcu). Ako vec ne budete nasli nekog da podelite troskove, mozete probati da se oslonite na lokalni autobuski prevoz i po koju turu brodom. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Tako ce i biti ako ne nadjem nekog za rentiranje da podelimo troskove.Imamo da koristimo buseve, brodove..., al sam mislila da postoje neke plaze za koje niije razdaljina bas ogromna.Tipa ako odem do Vasilikija busem da ima neka koj kilometar dalje.Hvala na savetu za google mapu i kilometrazu pregledacu sve kad stignem.Inace drugarica mi je sa deckom otisla na Lefkadu 4.jula sad i isto kao sto vec svi pricaju da je plaza u Nidriju uzas.Bas mi je krivo sto nema tipa dolmusa u Kusadasiju, ali sta je tu je ja znam da ce nam i ovako super biti jer ja nikako ne mogu da sedim mirna na nekom mestu ma kako lepo izgledalo-nisam taj tip.

Negde sam ovde na forumu videla da je neka devojka iskomentarisala da ima neka plaza na 1.5km od Nidrija (sto nije lose obici na jedan dan), al na kojoj je to temi nema sanse da se setim.Ona je bas lepo opisala kako se provela bez automobila svih deset dana i to je i presudilo da se odlucim za ovu destinaciju

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Draga Marina, ja sam odstampala upravo tekst devojke koja je detaljno opisla :)

---Ukoliko ne budete motorizovani, kao mi, moci cete ipak da se organizujete da odete do cuvenih plaza, evo sta smo mi obisli i kako

- plaza Passa, na 2km od Nidrija - otisli smo peske, plaza je divlja, mala, ali voda je predivna!

- plaza Desimi , na 5km od Nidrija - nas cetvoro je otislo taxijem do tamo (ukupno 10e), plaza je fina, divna voda, vozili smo pedalinu do neke pecine u kojoj je ikona sv. Nikole...u povratku smo pesacili oko 1,5km do autobuske stanice i busem se vratili u Nidri;

- brodicem smo isli na tri plaze Egremni, Porto Katsiki i Agiofili - u istom danu, na svakoj smo imali oko 1,5 - 2 sata za kupanje. Vazno je da znate da veliki brodovi NE SMEJU da pristaju na Porto Katsiki, vec samo provozaju turiste pored plaze, a manji brodovi dodju otprilike na 50ak metara od plaze i tu se usidre, onda smo svi poiskakali sa broda i otplivali do plaze. NA plazi je guzva, tako da nije ostavila jak utisak na nas. Vise su nam se svidee Egremni i Agiofili. Egremni je slicna Porto Katsikiju, ali je jako prostrana i nikad nije guzva, a Agiofili ima prelepu boju mora, neverovatnu, ali je plaza kamenita i neudobna sa hodanje i lezanje... takodje moze biti tesna zbog mnogo turista...;

- plaza Katizma - do nje smo isli busem, treba oko 1,5 sat, karta je 3,5evra u jednom pravcu. Bus polazi u 10h iz Nidrija, a za povratak je poslednji u 18h sa Katizme. Plaza je skroz super, more divno, toplije nego na drugim plazama, plaza prostrana, te nikad nije guzva, suncobrani, kafici sa bazenom, prodavnice, super, super...

- plaza Pefkulija - isti bus koji vodi do Katizme, vodi i do Pefkulije, to je dve stanice pre Katizme. Prostrana plaza, slizna Katizmi, ali jedina mana su joj pcele, zzzzzzz, jako su dosadne i ima ih puno...

- ono sto nismo stigli, a izvodljivo je busem, to je da istim ovim busem odemo do Agios Nikitasa, pa odatle brodicem na plazu Milos, za koju smo culi da je lepa...

Ono sto ostaje nedostizno onima koji nemaju kola to su plaze Megali Petra i Kavalikefta... ali za nas je ovo bilo sasvim dovoljno jer nismo zeleli da nam se odmor pretvori u stalno jurcanje... sve su plaze lepe i kad vidis 2-3, znas sta mozes da ocekujes i na ostalima.

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26962
    Ukupno tema
    904680
    Ukupno poruka