Jellina

Lefkada bez automobila

274 poruke u ovoj temi

Autobus ide do Katizme na zapadnoj strani, dalje ne... u sezoni je poslednji polazak busa do Nidrija oko 18, a do Lefkasa izmedju 19:30 - 20 h, ali, moze se desiti da prespavate na plazi, ako se oslanjate na red voznje.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Zanima me da li postoje autobusi koji voze iz Nidrija do zapadne obale, ili je jedina opcija za stizanje tamo renta car??? :)

zavisi u kom periodu godine idete. u nperiodu kada idu poslednji sa zapadne obale za grad Lefkadu krece u 20h

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala ljudi :)

a kako se isplati skuter/motor? ili su kola najbolje resenje ?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala ljudi :)

a kako se isplati skuter/motor? ili su kola najbolje resenje ?

zavisi sta zelis... motor - jeftinije, auto - komfornije

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Lefkada bez automobila, rent-a-cara, motocikla - NE!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Niko ne kaze da je nemoguce ici na Lefkadu bez kola, moguce je, samo sto si ogranicen i ni peske, ni biciklom ni brodicem ne mozes stici do nekih plaza... ako ste bili smesteni u Nidriju, kako ste se uvece vracali iz Lefkasa? Biciklom? Peske? Taksijem?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Noci smo provodili u Nidriju, ima toliko zanimljivih stvari da ih nismo uspeli sve ni obici. Sto se tice Lefkasa, najcesce smo isli preko dana i vracali se poslednjim busom. Jednom bus nije stigao uopste i taxijem smo se vratili, za divno cudo vrlo vrlo jeftino. Pesacili smo recimo od Lidla do Lefkasa jednom. Slazem se da je automobil plus, ali i bez njega moze sve da se obidje i da se uziva.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Noci smo provodili u Nidriju, ima toliko zanimljivih stvari da ih nismo uspeli sve ni obici. Sto se tice Lefkasa, najcesce smo isli preko dana i vracali se poslednjim busom. Jednom bus nije stigao uopste i taxijem smo se vratili, za divno cudo vrlo vrlo jeftino. Pesacili smo recimo od Lidla do Lefkasa jednom. Slazem se da je automobil plus, ali i bez njega moze sve da se obidje i da se uziva.

I na koliko plaza ste bili od recimo 5 najpoznatijih:

P.kaciki, Engremni, Gialos, Milos, Pefkulia...

Jeste obisli sela u sredini ostrva, vinariju, restorane u Sivoti,

Jeste bili na plazama za jedrenje - Vasiliki, Ag Ioanis?

Zaista me interesuje, mi smo samo na ostrvu presli 750 km i nismo obisli sve, zato idemo ponovo...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

da, i mene zanima.naravno da moze da se ide bez kola ali mnogo,mnogo si ogranicen onda. mi nismo stigli na Gialos da odemo a presli sigurno 800km kao i vlajce..i to sa 15 nocenja...eejjj

cak smo se zeznuli,tj. JA. pa sam planirala 5 dana za istocnu obalu a 10 za zapadnu.kada smo trebali da osvajamo zapad, ko za maler 2 dana nisam bila nizasta (zenski problemi neplanirano) tada smo isli na vodopade(bar nesto)... jedan dan da kazem izgubili jer smo iznajmili camac,i ostali nam 7 za zapad :( nismo stigli.. poslednja dva dana smo isli na po 3 plaze dnevno, samo da se zapljunemo ponovo na Egremni :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo da ozivim ovu temu vezanu za prevoz posto razmisljam o ljetovanju na lefkadi bez automobila takodje pa me zanimaju neke stvari. Citala sam dosta o ovome ali nekako nisam naisla na podatke koji me zanimaju. Vidjela sam da autobusi iz Nidrija ka sjeveru najdalje voze do Kathisme a juzno do Vasilikija. Vidjela sam na netu i neki red voznje takodje. Zanima me sljedece:

- koliko traje voznja busom iz Nidrija do Kathisme i Vasilikija?

- da li postoji neki organizovan i redovan prevoz brodom ili busom iz Vasilikija na zapadnu stranu (porto katsiki,egremni) da npr. mozes otici prije podne na plazu i vratiti se u popodnevnim satima?

- da li je dobra ideja iz Nidrija ici skuterom na zapadnu stranu? Da li je neko to radio?

Vidjela sam da postoji iz Nidrija neki izleti brodom na zapadnu stranu ali koliko sam shvatila to je samo obilazak bez ili sa veoma kratkim zadrzavanjem na zapadnim plazama, sto mene u stvari ne zanima. Problem je sto cu vjerovatno ici sama pa mi iznajmljivanje kola skupo,a nisam sigurna hocu li mozda naci nekog od putnika ko bi samnom dijelio troskove iznajmljivanja.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Konkretno za autobuse ti nisam od pomoći, ali za skuter ti mogu sve objasniti. Autobuse jesam viđao, ali se nisam zanimao za red vožnje.

Iznajmi skuter slobodno. Pošto si sama i 50cc će ti završiti posao verovatno. Za 50cc sam dobijao 10e ponude, samo što je meni trebao minimum 80cc. Iz Nidrija ti treba malo duže skuterom do Porto Katsiki-a. Imaš i prečicu, pa je onda 42km od Nidri-a do Katsiki-a. Čini mi se da je oko 7-8km bliži Egremni. U suštini, meni je bilo uživancija skuterom, samo sam par puta poželeo jači, jer nas je bilo dvoje.

Pitaj slobodno šta god te zanima vezano za vožnju skuterom po Lefkadi. Fino sam se navozao, cirka 701 km. :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Znam da se moze voziti kroz unutrsnjost ostrva do zapadne obale, kakvi su putevi? znam da je prilicno brdovito,putevi vijugavi. Pa cini mi se ok ideja sa skuterom,samo je malo zeznuto kada sunce przi. Za koliko se otprilike stigne skuterom do zapadne obale? Ja u stvari jos nemam predstavu gdje cu ici a dodatno se stvar komplikuje zato sto idem sama pa mi je jedina nada da me u agenciji smjeste sa nekim u sobu. Voljela bih da to bude Lefkada ali ko zna :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Porto Katsiki je najudaljeniji, do njega smo stizali za oko 1h i nešto malo više, pa malo bliže Egremni, pa Gialos. Do tih plaža ideš preko Vasiliki-a. Na ostale plaže je najbolje ići preko Lefkasa. Do samog Lefkasa si za nekih 20min iz Nidri-a, pa su ti na tom potezu ostale plaže od Agios Ioanis-a do Megali Petre.

Brdovito jeste, samo zavisi ko to kako doživljava. Meni stvarno nije bilo teško da vozim. Imaš foru sa manjim skuterima da, kad dođeš na neko ogromno brdo za koje je on slab (imaš 2 takva, jedno je na toj obilaznici prema Porto Katsiki-u, a drugi je kad se vraćaš sa tih plaža u mestu Atani), staneš i onda pun gas. Tad on vrati u prvu brzinu i izvuče te do gore.

Istina je da prži sunce, ali na glavi ti je kaciga, a ostatak tela namaži kremama. :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26962
    Ukupno tema
    904659
    Ukupno poruka