Miloš Lalić

Kako Putovanja.info štiti svoje putnike

43 poruke u ovoj temi

Dragim korisnicima naših usluga, svim posetiocima sajta, članovima Foruma,

Pišemo vam ovo saopštenje zbog nedavnog povećanog broja pitanja o ulozi i radu agencije Putovanja Info i primedbi na organizaciju našeg Foruma, a u cilju razjašnjenja nekoliko nejasnoća koje su se pojavile.

Ko je vlasnik sajta i čime se firma bavi

Sajt Putovanja.info je od svog nastanka 2004. privatno vlasništvo i ista osoba koja ga je osnovala ga i dan danas vodi. Vlasništvo nad sajtom je prešlo sa fizičkog lica na pravno lice koje je menjalo svoju vlasničku strukturu, ali bez uticaja na uređivačku politiku. Ono što je menjano je poslovni model Putovanja.info koji se ranije bavio prodajom reklamnog prostora a danas je to prva online turistička agencija, i već u svojoj drugoj godini poslovanja po ovom principu, jedan od najvećih subagenata prema broju putnika u Srbiji.

Kako štitimo svoje putnike

Agencija Putovanja.info štiti svoje putnike na više načina, pre svega izborom partnera - organizatora putovanja - i njihovih ponuda prema našim jasno propisanim kriterijumima (ranije iskustvo u saradnji, anketiranje putnika, analiza finansija i vlasničke strukture, analiza održivosti cena ponuda...). Putovanja.info prekida sa prodajom aranžmana turoperatora koji prestanu da zadovoljavaju naše uslove saradnje i koje naprave više grešaka, propusta u radu na raznim nivoima saradnje. Tako je u toku poslednji 12 meseci agencija Putovanja.info prekinula saradnju sa više od 10 turoperatora kako bi bolje zaštitila svoje putnike. Nisu svi oni bankrotirali nakon toga, niti oni prave greške svaki put, već je jednostavno napravljena procena sa naše strane da je bolje ne prodavati određene operatore ili njihove ponude. To je najviše što možemo da uradimo, a svakako bi neodgovorno bilo objavljivati detalje u javnosti, zato što je potpuno realno da oni poprave poslovanje, promene način rada ili počnu da prave manje grešaka.

Ukoliko se, ipak, desi greška organizatora, Putovanja.info se bori za prava putnika koliko god to situacija dozvoljava i koliko god ima objektivnih razloga za to. Tako smo u toku ovog leta, zbog problema sa organizatorima na Egiptu i durgim destinacijama:

  • brzo prebacivali putnike na alternativni aranžman (ista ili druga destinacija) u odnosu na originalno plaćeni, iako organizator nije to želeo da učini nakon što je let otkazan ili pomeren
  • vratili novac svim putnicima (iz naših sredstava) koji su se odlučili za tu opciju (jer nije bilo moguće naći drugu alternativu) nakon otkaza organizatora, pre nego što je to učinio organizator koji je čekao zakonski rok za povraćaj
  • u velikom broju slučajeva se izborili za poštovanje ispunjenja ugovora na samoj destinaciji, ili dobijali kompenzaciju u vidu dodatnih usluga, kada sam putnik to nije uspevao da reši sa vodičem/predstavnikom

U jednom slučaju smo čak i javno izneli svoje mišljenje o ponudi nedavno bankrotirane agencije Trinity, kao odgovor na komentar člana foruma:

Forum kao deo našeg poslovanja

Sajt je pokrenut 13.4.2004. a Forum kao njegova podsekcija u toku 2006. godine. I dok smo radili kao oglasni sajt, i u kada smo postali turistička agencija, Putovanja.info nije imao ni interes ni želju da "štiti" svoje partnere (turoperatore) na račun štete putnika, zato što u oba slučaja, a naročito drugom, Putovanja.info zavisi od poverenja svojih klijenata - putnika i posetilaca. Nikada nije obrisana poruka na zahtev nekog od partnera, već isključivo u slučajevima kršenja pravilnika sajta i Foruma.

Kada i zašto su određeni sadržaji na forumu "sakriveni"

Forum je bitna sekcija sajta, ali ne i jedina. Za razliku od ostalih sekcija gde su opisane destinacije, date ocene hotela ili poslate galerije i gde se tačno zna gde se šta nalazi, Forum je slobodnija forma, manje uređena predviđena za diskusiju, a ne ocenjivanje. Na žalost, forum u ovoj slobodnoj formi je u nekom trenutku postao previše obiman za detaljno kontrolisanje a zahtev posetilaca i korisnika je bio da ispoštujemo i slobodnu formu i kontrolisanje. Nije bilo više moguće prepoznati pojedinačne lažne naloge agencija, vodiča, agenata, vlasnika smeštaja itd. Osim toga, počelo je da preovladava nerealno negativno i u nekim slučajevima nekonstruktivno kritikovanje rada, ne pojedinih već svih, turističkih agencija sa naših prostora. Iz tog razloga pre godinu dana otvoren je podforum "turističke agencije" i ograničen mu je pristup od strane gostiju, neregistrovanih i neiskusnih korisnika. Nakon toga se dešavalo da neke teme budu pokrenute i izvan tog foruma, ali smo mi stigli akcijski da ih sve koje smo pronašli (ne samo neke, kako su neki članovi mislili) premestimo kada je sezona počela da jenjava i kada smo imali više vremena da posvetimo tome.

Naša vizija i misija

Za kraj bih citirao deo iz sekcije "O nama", u kome je jasno da nam je jasan cilj i misija zaštita naših putnika:

"Putovanja.info je turistička agencija koja vam omogućava da sa lakoćom odaberete i uplatite putovanje koje vam najviše odgovara. Imamo visoke standarde poslovanja i vodimo računa o našim vernim klijentima. Verujemo da izbor idealnog putovanja treba da bude uživanje, a ne napor. Za vas pripremamo najkvalitetnije turističke ponude koje neprestano proveravamo kako bi vaše potrebe bile zadovoljene."

Miloš Lalić

direktor

Putovanja Info doo

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

jedno pitanje, hipoteticki. neko ode preko vas na more i ne bude zadovljan, i taj sigurno nece moci da to iskaze na forumu ili ce ipak moci?! cisto me zanima.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@Milos Lalic

Ukoliko se, ipak, desi greška organizatora, Putovanja.info se bori za prava putnika koliko god to situacija dozvoljava i koliko god ima objektivnih razloga za to.

Da, da," koliko god to situacija dozvoljava...".

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

stavite link foruma, a tema zakljucana i ne mogu da komentarisem?! BRAVOOOOO

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Putovanja.info nije imao ni interes ni želju da štiti svoje partnere (turoperatore) na račun štete putnika, zato što u oba slučaja, a naročito drugom, Putovanja.info zavisi od poverenja svojih klijenata - putnika i posetilaca.

Kada i zašto su određeni sadržaji na forumu sakriveni

Na žalost, forum u ovoj slobodnoj formi je u nekom trenutku postao previše obiman za detaljno kontrolisanje a zahtev posetilaca i korisnika je bio da ispoštujemo i slobodnu formu i kontrolisanje. Nije bilo više moguće prepoznati pojedinačne lažne naloge agencija, vodiča, agenata, vlasnika smeštaja itd.

Osim toga, počelo je da preovladava nerealno negativno i u nekim slučajevima nekonstruktivno kritikovanje rada, ne pojedinih već svih, turističkih agencija sa naših prostora. Iz tog razloga pre godinu dana otvoren je podforum turističke agencije i ograničen mu je pristup od strane gostiju, neregistrovanih i neiskusnih korisnika.

Miloš Lalić

direktor

Putovanja Info doo

Lepa limunada i reklama za Vašu agenciju. A zašto da ne. Pa Vaš je sajt.

Lepo od Vas što ste svesni da kako kažete:

"Putovanja.info zavisi od poverenja "svojih klijenata - putnika i posetilaca."

Miloš Lalić

Na koji način ste omogućili istim tim putnicima i posetiocima, da saznaju sa kojim

turističkim agencijama sarađujete i da li im odgovara njihov kvalitet i način poslovanja?

Vi verovatno mislite da ti isti putnici i posetioci moraju slepo da veruju onome što

im Vi kažete o radu agencija.

Na koji drugi način da se informišu na Vašem sajtu, o poslovnosti agencija sa kojim

sarađujete, kada ste ih onemogućili da pristupe podforumu turističke agencije.

Osim toga, počelo je da preovladava nerealno negativno i u nekim slučajevima

"nekonstruktivno kritikovanje rada, ne pojedinih već svih, turističkih agencija sa naših

prostora. Iz tog razloga pre godinu dana "otvoren je podforum turističke "agencije

"ograničen mu je pristup od strane gostiju, neregistrovanih i "neiskusnih korisnika.

"Miloš Lalić

Podforumu turističke agencije ne mogu da pristupe gosti, ne registrovani i

neiskusni korisnici.

Da li su gore pomenuti maloumni, pa da ne mogu sami da ocene na osnovu

pročitanog, koja je agencija prihvatljiva za njihov pojam sigurna agencija

A da kad se vrate sa putovanja, ocene rad predstavnika i sam rad agencije.

Oni vam valjaju samo kao posetioci (da se piše što veći broj zbog hvale) i

kao kupci Vaših aranžmana.

Ko onda može da pristupi podforumu turističke agencije?

Može mali broj članova foruma, od kojih mnogi ne koriste usluge agencija

(nisu ciljna grupa Vaše agencije) i naravno oni koji su otvorili lažne naloge

agencija, vodiča, agenata, vlasnika smeštaja itd.

Da li iko sumnja da su ti sumnjivi tipovi ( iz agencija) odavno među nama.

Imaju dovoljno poruka, tako da mogu da pristupe bilo kojoj temi.

Čemu onda ZABRANA gostima i neiskusnim korisnicima

Kada bi se svima dozvolio pristup podforumu turističke agencije poruke pravih

korisnika foruma, u koje ubrajam i ove neiskusne, progutale bi poruke onih sa

lažnim nalozima pa ih niko i ne bi uzimao za ozbiljno. U svakom slučaju bi ti lažni

bili u manjini.

MOLIM VAS DA SKINETE ZABRANU I OMOGUĆITE SVIMA PRISTUP PODFORUMU

TURISTIČKE AGENCIJE !

Od Vaše pozitivne odluke, korist bi imali svi korisnici foruma, a i Vi ako sarađujete sa

pravim agencijama.

Unapred zahvalan!

Izmenjeno (srećan putnik)
2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

SLOBODAN PRISTUP SVIM TEMAMA, FORUMIMA, PODFORUMIMA, SVIM KORISNICIMA, POSETIOCIMA, KAKO NERIGSTROVANIM TAKO I REGISTROVANIM FORUMASIMA I POSETIOCIMA! SLOBODA!!!!

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Gde su odgovori, ajde gde su?! Jel vama poznato ljudsko pravo na slobodu misljenja i govora?!

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Uzmite u obzir radno vreme Uprave sajta i administratora. Mislim da odgovor nećemo dobiti pre sutrašnjeg dana, sve dok ljudi ne dođu na posao.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Preteruješ! Nisi izabrao srećan način da im se obratiš.

Ovo je ipak privatni sajt.

Administracija može i ne mora mnoge stvari, pa i to da li će ti neko

odgovoriti na pitanje.

Verovatno je završeno radno vreme pa će ti odgovoriti u sutrašnjem danu.

@mirarbi ti je odgovorila pre mene.

Izmenjeno (srećan putnik)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@srecan putnik

MOLIM VAS DA SKINETE ZABRANU I OMOGUĆITE SVIMA PRISTUP PODFORUMU

TURISTIČKE AGENCIJE !

@nele car

SLOBODAN PRISTUP SVIM TEMAMA, FORUMIMA, PODFORUMIMA, SVIM KORISNICIMA, POSETIOCIMA, KAKO NERIGSTROVANIM TAKO I REGISTROVANIM FORUMASIMA I POSETIOCIMA! SLOBODA!!!!

apsolutno se slazem sa vama!

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Vidim da srećan putnik nije zadovoljan što ga ne mogu svi čitati ili bar ona većina koja se pali na nerealno niske cene aranžmana. Naravno, on je tu da nam otvori oči,

Pogledah link što dade Lalić i baš zanimljivo: na ponudu dana od 20 juna, reagovao je srećan putnik sa komentarom da ima u Blicu oglas i to 100 evra jeftinije a isti hotel. Neko ga pitao za ime agencije i on u sledećem postu napisa samo Trinity..Pitam se koliko ima nesrećnika koji su ga poslušali?

Pa sad,,,, šta reći? Što bi i njemu verovali, pa taman bio i srećan?

4

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

E pa to je moje pravo da trazim ono sto mi odgovara, a dal ce mi dati ili nece to je njihova, ja cu da se borim za to dokle ja hocu i dokle mogu. Najveca glupost je zabrana pisanja ime agencije, jer se smatra reklamom?!!! ALO! Na ovom forumu ima sve samo demokratije NE!! Ovo nije spamovanje!

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da si čitala sve što sam pisao, videla bi da sam sumnjao u rad ove agencije.

Drago mi je ako si mogla sa današnjih sedam poruka (znači imala si i manje),

da pročitaš ono što je pisano u ZABRANJENIM temama, koje se odnose na

turističke agencije. Administracija tvrdi da "neiskusni članovi" nemaju pristup

podforumu "turističke agencije".

Da li je došlo do deblokade?

Da li si sigurna da ova ponuda za 100 E skuplja, nije baš ponuda Trinity agencije.

Možda jeste, možda nije. Istraži pa napiši.

Ako se neko reklamira sa jeftinom ponudom, ne vidim ništa loše da se ukaže na još jeftinije.

Nadam se da svi koji posećuju ovaj forum, ne veruju prvoj pročitanoj poruci. Logično je da

svako pročita što više, a što je vezano za destinaciju ili agenciju za koju je zainteresovan,

pa da dođe do nekog zaključka.

Ovim putem pozivam sve koji pročitaju bilo koju moju poruku, da istu uzmu sa rezervom, kao

i poruke bilo kog drugog člana, da uključe mozak i da sami donesu zaključak po bilo kom

pitanju, a koje njih zanima.

Nisam imao nameru da izmanipulišem bilo koga i nema razloga da dižemo tenziju.

Pitanje je postavljeno. Odgovor će možda uslediti, a možda i neće.

Da li je to kraj sveta. Za mene nije.

Pozdrav!

Izmenjeno (srećan putnik)
2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Пиканто, а можда је био циничан...

Свеједно, пренео је информацију која му је тражена.

Izmenjeno (Ton_majstor)
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
Guest
Tema je sada zaključana za dalju diskusiju.

  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905040
    Ukupno poruka