tarzan 016

Prevoz kolima do Crne Gore

37 poruka u ovoj temi

Ja sam isistirala da mi daju potvrdu o prijavljenom boravku.Gazda me je ubedjivao da dve godine vec to niko ne trazi na granici jer imaju vec vidljivo i traze samo onima koji nisu u sistemu.No ja sam trazila i nekako na jedvite jade na odlasku dobila dva kartoncica na kojima je upisao da smo dosli 30.07. 2021.A odisli 04.07.2021. To sam videla kad smo stigli kuci....pis zivi...stvarno nam nisu trazili a bas bi bilo zanimljivo da dokazemo kako smo vremwnski izveli tu posetu....:smajl:

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mi smo, cim smo stigli pitali da li treba da platimo boravisnu taksu, receno nam je da je preporucljivo posto smo imali aranzman od 10 dana, navodno za boravke od dva-tri dana ne mora ali za duze treba... platili smo 1 euro dnevno po osobi i dobili klasicnu, odstampanu potvrdu sa svim podacima. U pitanju je bio Kotor tj. Dobrota u junu.  

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Evo vratila sam se juče iz Crne gore, put preko Bosne. Šta da kažem osim da je put meni lično grozan, preeeduugaačak,pun krivina i da mi je tih 500 km bilo kao vecnost. Da objasnim i zasto?  Pre puta krenem da gledam neku SAT emisiju od pre jedno tri godine jos je bio ziv matori Alvirko,i tako gledam ovlas, kao ok je put osim deonice Foča-Tjentiste. To zapamtim. I da treba da bude jedno 26 tunela. Ostalo nisam precizno gledala. Mi smo krenuli u ponedeljak rano ujutro oko 4 , dakle neispavani, sin vozio celim putem. Udjemo u Bosnu, prodjemo Visegrad, ja nesto dremala, kažem njemu prati oznake za Foču. Medjutim kod nekog mesta sipamo gorivo na pumpi, ali ne proverimo da li smo na dobrom putu i nastavimo da vozimo, a nigde nikakve ni Foče ni tunela. Mi smo negde pogresno skrenuli neko mesto Ustipača , tu je trebalo pratiti oznake Herceg novi, a mi nismo i skrenemo u suprotnom pravcu i tako lepo dodjemo 70 km dalje sve do ulaska u Sarajevo. Čudno je da smo gotovo dva sata vozili, a da se niko od nas  upitao nije gde je Foča , gde su tuneli, gde je los deo puta? Bili smo u nekom snu i prosto se vozili unapred. Dok smo shvatili da smo na skretanju za Pale, ode voz. Onda se vracaj ponovo unazad 70 km do Goražda. Odatle jos 130 km do Trebinja. Tek to koliko je trajalo. Ama nikad kraja. krivine, sporo voženje 40 na sat, krave na putu, vrucina.  Obisli smo stari deo grada Trebinja, prespavali u hostelu u centru, pa sutradan pravac Crna gora. Sve bilo u redu na granici, nismo čekali.

 U Crnoj gori smo se lepo proveli, porodično i obično. Posle deset dana, ajde premisljala sam se da li da se opet vracam preko Bosne ili gore na Nikšić, pa prelaz Jabuka, gde su neki radovi, pa prelomim opet ajde preko Bosne. Da ne bi pogresili, deca skinu off line rutu puta. Na granicama sve normalno prosli, i sve te krivine i dodjemo do Visegrada gde nas uhvati ozbiljna oluja i kisa.Pljustalo je samo tako. Stali smo i čekali da malo prodje. Predjemo i taj deo puta do granice. Na granici preko 20 kamiona, ne vidis nista, kisa jos pada. Skrenuli smo u krivinu i uleteli u veliku baru vode, srecom ne velikom brzinom. Medjutim auto nam prokliza, počeli smo da se okrecemo u krug i udarimo auto i napred i nazad, ali srecom niko nije povredjen, a još srećnije je bilo da nikog nije bilo iza nas, jer da jeste odneo bi nas sa puta. Auto je prosao sa ostecenjem, otpala je i tablica, ali fala bogu dobro smo prosli. osim sto smo se iztraumirali. Sin je vozio pažljivo, ali ne vredi ne možeš po nevremenu da imas stvarnu kontrolu nad putem i nad vozilom.  posle kad smo usli u Srbiju, u Čačku smo se vukli svih sat vremena kroz veliku kolonu vozila koja su htela da se ukljuce na skratanje za auto put kod Preljine. Eto to je nase iskustvo, ove godine. Znam sva tri puta do Crne gore i što se mene tiče , nijedan nije dobar ni lak po tim gudurama i planinčinama , zaista čovek mora biti strasno oprezan, a auto mora da bude besprekorno ispravan.

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
 

Evo vratila sam se juče iz Crne gore, put preko Bosne. 

Da li su vam tražili PCR test za tranzit kroz Bosnu? 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nisu trazili nikakav test, ali pitaju da li ste u tranzitu ili se zadrzavate.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Posle dosta pomeranja, poslednja informacija za auto put kroz Crnu Goru (Podgorica-Mateševo) je da će biti otvoren 13. jula.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
 

Posle dosta pomeranja, poslednja informacija za auto put kroz Crnu Goru (Podgorica-Mateševo) je da će biti otvoren 13. jula.

Ovaj su konacno otvorili ali ko ide preko pazara do Rozaja put jos nije gotov kao ni pravac Berane-Kolasin ciji se rokovi stalno pomeraju, ko ide preko pazara ovo bi sve trebalo da skrati i olaksa putovanje ali kada ce biti videcemo.

zanima me dali postoji neka deonica autoputa od Preljine nadalje?

 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905040
    Ukupno poruka