GOTAM

ELAFONISOS

252 poruke u ovoj temi

Razumem Vas. Mi smo se ,takodje,zaljubili?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Divota! 

Za mene je Elafonisos i dalje broj jedan sto se tice odmora. :)

Uzivajte!

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Elafinisos je ponovo rezervisan!!!! Jedva cekamo:D

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
 

Pokusajte Kalomoira's Apartments. Ili hotel Edem. 

U Edemu smo bili jednom, kod Kalomire dva puta. 

Sladjo, ocigledno ste bili zadovoljni sa Kalomoirom... zbog povoljnije ponude mene interesuje Edem, ali slike na njihovom sajtu i nisu neke. Kakve su sobe, terase, nude nam smestaj u prizemlju (da li je to prizemlje ili suteren)? Imate li neki savet?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Evo najsvežijih informacija za sve ljubitelje Elafonisosa.

Cene smeštaja kada direktno kontaktirate su obično znatno povoljnije u odnosu na skromnu i relativno skupu ponudu koju možete naći na Booking-u, Trip advisoru i ostalim posredničkim stranicama.

Danas sam rezervisao kod Kalomoire u periodu 29.06.-15.07. Nas četvoro (2 odraslih i 2 dece) za 70EUR po noći. Tražila je prvo 80EUR, ali pristala je na nižu cenu. Valjda ostajemo 16 noći plus dolaze sa nama i prijatelji (takođe 2 odraslih i 2 dece) koji ostaju 8 noći tako da je ispalo krajnje korektno. Za prijatelje je cena 55EUR za studio od 35m2 (jedan bračni krevet, jedan singl krevet i jedan dodatni krevet). Nama je rezervisala apartman sa dnevnom, dve spavaće sobe, kuhinjom, kupatilom i terasom koji po Booking-u ima 100m2. Nismo očekivali toliki prostor pošto bi i ovih 35m2 završilo posao, ali ne bunimo se da budemo u većem apartmanu.

Inače planiramo prvo do Atine. Tamo dva noćenja sa obilaskom Akropolja, Plake, centra i zatim na Elafonisos. Najverovatnije negde u Atini ili najkasnije u Lidl-u u Skali planiramo da nabavimo nešto od pića i hrane. Marketi na Elafonisosu su nešto skuplji i ponuda je skromnija. Beograd - Atina oko 1100km. Zatim Atina - Elafonisos oko 340km. Ukupno u jednom pravcu oko 130EUR za gorivo (računao sam sa 7 litara dizela na 100km), putarine oko 65EUR (od toga 50EUR kroz Grčku sa 20-tak naplatnih rampi) i za trajekt 14EUR (10EUR za auto i 4EUR za nas četvoro).

Za sada smo planirali da odemo do Monemvasia-e i Nafpliona na jednodnevni izlet. Inače samo Elafonisos za maksimalno opuštanje. Plaža veliki Simos nam je omiljena zbog manje gužve u odnosu na mali Simos. Prošli put smo preko dana jeli u plažnom baru u pozadini plaže. Ovaj put planiramo da odemo do restorana u okviru kampa na plaži. Trebalo bi da su cene malo niže i izbor jela malo bolji (i zdraviji u odnosu na fast food iz plažnog bara). Komplet ležaljki sa suncobranom je izgleda između 15-40EUR (ovo sam našao u komentarima na Trip Advisor-u). Mi nosimo naš suncobran tako da nećemo imati taj trošak. Bili smo prvi put pre 3 godine tako da nam je sada mnogo lakše da organizujemo sve što je potrebno. U povratku planiramo 2 noćenja u Banskom (oko 980km od Elafonisosa). Kažu da je lepo tamo u letnjem periodu pa ćemo da zakačimo i Bugarsku.

Za sada toliko pa ako mogu da pomognem sa nekim dodatnim informacijama tu sam.

Ja već sada brojim dane do polaska:) Ideeemo Elafonisos

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@Philippbicemo u ustom periodu kod nje? Predivna je zena. I mi vise volimo veliki Simos. Mi smo prosle god u dolasku spavali u Sparti a ove cemo u Nafpiliu. Jedva cekamo:D

PS. Monemvasiju obavezno posetite, prelepa je

Izmenjeno (bakiii)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@bakiii Srećan put pa se vidimo tamo. Vidim da ste još krajem januara rezervisali. Pametno. Gledao sam poslednjih dana ponude i vidim da se polako sužava izbor. Naročito što smo dve porodice tako da je i ovo odlično ispalo da možemo da budemo u istom smeštaju.

Dobio sam ponudu i od Estella-e za 100EUR dnevno i obuhvata i doručak ako se plaća u kešu. Najverovatnije bi spustili na 85-90EUR i imaju odličnu poziciju direktno uz more, ali smo se odlučili za Kalomoiru jer deluje intimnije i veći je apartman. Video sam na više mesta samo reči hvale za gazdaricu. Moram da joj ponesem neki poklon iz Srbije, flašu vina ili nešto od naših specijaliteta kao mali znak pažnje. Uplatio sam danas preko banke prvu noć, a ostatak kada dođemo.

To znači da će u tom periodu u 3 od 4 apartmana biti gosti iz Srbije. Očigledno da u poslednjih par godina Elafonisos postaje interesantniji i našim ljudima. Jeste daleko, ali vredi svaki pređeni kilometar i plaže i atmosfera na ostrvu su nešto jedinstveno. Rekao bih da je na Elafonisosu odmor pravi odmor bez gomile turista, velikih hotela i svega ostalog što nosi sa sobom masovni turizam.

Po izboru gostiju sa Trip Advisor-a u 2018. plaža Elafonisos je 3. najbolja plaža u Grčkoj. Prve dve plaže se nalaze na Kritu (da ne bude zabune pošto Elafonisos često mešaju sa Elafonissi plažom na Kritu).

Best Beaches in Greece - Travelers' Choice Awards ...

www.tripadvisor.com › Europe › Greece

1. Elafonissi Beach. Elafonissi, Greece. “The sea was calm and beautiful. The colors are.

2. Balos Lagoon. Kissamos, Greece. “Beautiful ” Best time to go: May - October. Shop for a place to …

3. Simos Beach. Elafonisos, Laconia Region. “Best beach” Best time to go: May - October. Shop for …

Veliki Simos ima dužinu i širinu koja nam je prošli put omogućavala da dođemo u 12 na plažu i bez problema 50-tak metara od ležaljki u levom delu plaže bliže malom Simosu imamo mesto direktno do mora bez da se mi ili nama neko nabija blizu.

Vidim da je Nafplio nekih 4 sata vožnje pa možda i nije najbolji izbor za jednodnevni izlet sa Elafonisosa, ali Monemvasia obavezno. Jedino šteta što ne možemo da odemo uveče na večeru i doživimo noćni ambijent jer je poslednji trajekt ka Elafonisosu oko 21 sat. Evo vidim sada da su korigovali cenu za auto na 11EUR u jednom pravcu.

Još 113 dana i krećemo!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Bice nas dosta?Videcete kako je Kalomoira divna zena, tako da ste napravili pravi izbor. Nas je Elafonisos odusevio. Inace, nikad nismo ponovili isto mesto za letovanje. Ovo nam je prvi put ,ali to samo govori kolika je lepota ostrva. Plaza rajska, ljudi divni,ostrvo za pravi odmor. Za one koji vole mir, lepu plazu, cisto more predivne boje mora... Zaista vredi svaki predjeni km. 

Mi smo Monemvasiju posetili u povratku.

Srecan put i vama pa se vidimo tamo. Mi stizemo 28.6. I da...odbrojavanje pocinje??

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
 

Sladjo, ocigledno ste bili zadovoljni sa Kalomoirom... zbog povoljnije ponude mene interesuje Edem, ali slike na njihovom sajtu i nisu neke. Kakve su sobe, terase, nude nam smestaj u prizemlju (da li je to prizemlje ili suteren)? Imate li neki savet?

Cao. 

Nema kod Kalomire suterena. Obe terase u prizemlju su, da kazem, dvorisne. Gledaju ka dvorstu. Pre neku godinu kad smo bili, provela nas je kroz sve cetiri smestajne jedinice. Nemam zamerke ni na jednu, stvarno. Bile su i ljuljaske na tim terasama u prizemlju, ne znam kako je sada. 

Edem je standardni smestaj u Grckoj. Nismo imali zamerke ni tamo ali ne moze da se poredi sa onim kod Kalomire. Apartman je bio prostran. I prijatelji i mi smo dobili smestaj sa dve prostorije. Dao nam je smestaj na poslednjem spratu i ja sam bila srecna. :) Ne volim da ima neko iznad ako mogu da biram. 

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Drugari evo nas na Elafonisosu u apartmanima Kalomoira od 29.6. Prva dva dana je duvao jak vetar, ali nakon toga sve kao što treba. Ovih dana su bile i visoke temperature oko 36C, ali od sutra predviđaju nešto prijatnije vreme. Pored Grka kojih ima ubedljivo najviše, od stranaca ima najviše Italijana. Tu je još poneki Nemac, Srbin, Francuz, Holanđanin, Austrijanac, Slovenac, Rumun, Bugarin, Makedonac, Rus, Švajcarac, Poljak, Čeh, Mađar, ali bi svi zajedno stali u dva autobusa.

2 ležaljke i suncobran 13 EUR na velikom Simosu. Na plaži u gradu gratis uz piće. Gambori 17 EUR, grčka salata 5,5-6,5, pola litra vina 3,5-6, voda 1,5 l 1-2, giros pita 2,7, školjke 12 EUR, pica na plaži 10 u gradu 14. pivo pola litra 3-4, riba kg od 45-88. U kampu na Simosu imaju ekspres restoran koji mogu svi da koriste. Jela 6-6,5, musaka, punjene paprike, pileće šnicle sa prilogom,...sve u svemu ok alternativa za ostali fast food na plaži. 

Prodavnice na ostrvu jake sa cenama. Mleko 1 l 1,8, pola litra ajrana (najsličnije našem jogurtu) 1,4-1,8, đevrek 0,5, paket vode sa 6 flaša od 1,5 l 1,8-2,5, ćureći i pileći file narezak 160 grama 2,4-2,6, ...

Dosta sa ciframa. Nema gužve, opuštena atmosfera. Poslednja tri dana se održavala proslava povodom 100 godina od izgradnje crkve. Folklor, uživo muzika, popovi, bina. U nedelju za nama su bili i izbori za parlament. Nismo ni primetili. 

Preporuka za restoran iznad plaže Panagitsa. Vozi se nekih kilometar uz brdo, predivan pogled. Zove se Nassi Panagitsa. Cene kao gore navedeno. Prijatna promena u odnosu na restorane u gradu.

Toliko za sada. Pozdrav

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905039
    Ukupno poruka