37 poruka u ovoj temi

I ja jedva cekam, detaljnije utiske! 

Ja sam prosle godine bas ozbiljno razmatrala Skyros, pa kombinaciju Evia+Skyros, ali su cifre smestaja na Skyrosu uvek bile poprilicne, pa odustadoh. Doduse, gledala sam juli. 

A mnogo mi se svidjaju, oni pomalo cudni, tradicionalni smestaji, sa galerijom. Da niste slucajno, u nekom takvom? :) 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li moze pomoc? 

Isla bih u junu sledece godine na Skiros, Alonisos i Skopelos pa me zanimaju opcije za trajekt. Idemo agencijskim prevozom pa cemo tamo iznajmljivati auto. Moze i Evia umesto Skopelosa. Sve sam ukombinovala samo trajek i cene ne mogu nigde naci pa bih molila za neki sajt  :-)

Unapred zahvalna :-)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sajt prevoznika za Skyros

http://www.sne.gr/index-en.php

Koristili smo liniju Kymi (luka na Eviji) - Linarija (luka na Skirosu)

Cene za odraslu osobu 12,10  automobil preko 4,25m  39,10 po pravcu.

Ne znam dokle ides agencijskim prevozom, vidi na sajtu cene za ostale linije. Skiros je povezan morskim putem jos sa Alonisosom i Skopelosom, isti prevoznik je u pitanju, drugi ne postoji.

@jelenap.

Odlucili smo se na kraju ipak za kombinaciju Skiros+Evija. Prvih 6 noci baza nam je bio Molos na Skirosu, a narednih 6 noci na Eviji u Kymiju. Tvoj putopis sa Evije nam je mnogo pomogao da se organizujemo i po tvojoj preporuci baziramo na obilazak plaza. Bilo je voznji ihahaj,  medjutim posto smo  bili pripremljeni  na to, uzivali smo u predelima, narocito moj suprug vozac koji je  zaludjenik za motanje po krivinama i voznju  prasnjavim putevima :lud:.

@suki

Nismo imali takav smestaj, sa galerijom. Kako to izgleda videli smo samo u Folklornom muzeju, gde je jedna prostorija bila uredjena u tom starom skiroskom stilu. Da li mislis na ovako nesto

DSC06497.thumb.JPG.e7808709bff89f0eb5b01

I u jednoj taverni gde su napravili nesto slicno, doduse sa toaletima ispod galerije, ali lepo su tu postavili i skiroske stolicice sa duborezom, poneki detalj tipican za ukrasavanje kuca (vez, keramika)

DSC06113.thumb.JPG.a6bb0a607dd67791d9ccd

Izmenjeno (Teogonija)
2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da, na nesto slicno, ne bas kao u muzeju, ali tako nekako  :D

Te godine, kada sam ja razgledala smestaje na Skyrosu, vecina je bila takva, pa sam se bas pitala, da li tamo ima samo takvog smestaja ili ima i nekog klasicnijeg.

Posle sam videla da se takvii smestaji nalaze uglavnom u gradu, a ovi, vise klasicni, uglavnom na plazi.

Evo, na ovo sam mislila, jedva nadjoh sad. Ovaj zeleni sam bas merkala :) 

Image result for kabanera skyros 

Doduse, tada je bilo malo smestaja u ponudi na netu, sada dok sam trazila ovaj zeleni da postavim, izaslo mi je bas puno onih, kojih ranije nije bilo, i hotela i klasicnog apartmanskog smestaja, a vidim i da su ove tradicionalne fore osavremenjene ;)

nefeli29.jpg

nefeli17.jpg

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Teogonija, nadam se da će uskoro putopis za Skiros i Eviju. Mnogo me zanimaju utisci. Često sam gledala ovu temu, čekajući da se oglasiš. ;) 

Za Eviju, moraćemo na drugoj temi, ali se nadam da vam je 6 dana bilo dovoljno za taj deo.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Divne slike, vidi se da je bilo uzivanja. Jel ja to dobro na jednoj od slika videh i omiljenu plazu Agios Petros?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26884
    Ukupno tema
    902084
    Ukupno poruka