MMarijaMM

Putovanja Wizzair-om

642 poruke u ovoj temi

@Pegi-peg

Prvi put sam kupio kartu pre par dana i prošla je uplata iz prve. Platio sam mastercard karticom preko Mts banke (sada je u vlasništvu Poštanske) a koristio sam laptop sa Safari browser-om.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ove godine sam kupila 10 letova karticom i uvek je sve teklo bez problema. Pre par dana sam htela da doplatim dodatni prtljag istom karticom Aik banke i nisam uspela, u korisnickom centru banke su mi rekli da se mnogi klijenti zale da ne mogu da izvrse placanje preko Aik banke i cude se kako je meni uopste to polazilo za rukom, kazu da sam imala srece, e sad bas da sam od svih deset pokusaja imala srece nije mi apsolutno logicno. Na kraju sam prtljag doplatila karticom druge banke. 
Pokusavajuci i sa tableta i sa mobilnog a u oba slucaja preko Wizove aplikacije primetila sam da je doplata za prtljag jeftinija na aplikaciji koja je instalirana na tabletu, razlika u ceni je bila 1600 rsd.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam pokusavala sa Intesinom i karticom komercijalne i nisam uspela ni sa jednom.. To mi se zaista prvi put desava da nakon sto pokusaja, jednostavno nece. Prethodni put je uspelo bar iz petog pokusaja. Pokusavala sam sa lap topa i sa moba, tablet mi nije ni pao na pamet, vidis moram to probati. 

A da li je moguce da je doplata za prtljag razlicita u odnosu na uredjaj sa kog si pristupala. Bas ti hvala na toj info, moram to da proveravam a ne bi mi ni palo na pamet, mislila sam da je ta cena uvek ista. 

a prtljag mi je bio skuplji za 600 dinara kad sam probala preko inkognito moda, ali sam mislila da je prosto skocila cena iako se radilo o par sati razlike. E bas ti puno hvala na tome, moram obratiti paznju. 

Edit:  Evo sad isprobah mob, lap top preko google chroma   i preko inkognito moba, najjetiniji prtljag preko moba, razlika u ceni 200 dinara.. A skuplja ya 1500 din u odnosu na pre dve veceri kad sam imala te bezuspesne pokusaje..

Izmenjeno (Pegi-peg)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Imam nekoliko pitanja i zahvaljujem ako neko može da izdvoji malo slobodnog vremena da odgovori.

1. Pošto je let početkom decembra kako se adekvatno obući za avion od Beograda do Memingena, razmišljam o kombinaciji trenerka, jakna, kapa, šal, rukavice? :)

2. Da li je dozvoljen unos pumpice (Berodual i Alvesco) i ako jeste kome treba da prijavim na aerodromu i da li treba da ponesem medicinsku dokumentaciju za ta dva leka? Da pošaljem Email aerodromu?

3. Pre leta uzeti tabletu protiv mučnine: da ili ne, kakva su vaša iskustva, da li je potrebna na tako kratkoj relaciji (koristio sam kada putujem na primer od Beograda do Crne Gore autobusom ali to su duža putovanja)?

4. Koliko min i max mogu da ponesem novca sa sobom (u evrima)?

5. Viza mi ne treba (ulazim sa EU pasošem)?

6. Video sam na nekim YT klipovima da na aerodromu Memingen postoji autobus koji vozi po aerodromu. To se ne plaća? (znam da se plaća od aerodroma do Minhena i sl. Pitam za onaj autobus što vozi kada se izađe iz aviona do izlaza)

7. Na Email mi je stigao PDF dokument "Wizz Air electronic invoice". To ne moram da odštampam i nosim sa sobom?

8. Da li je dozvoljen unos grickalice za nokte, Gillette ProGlide brijača i četiri uloška za brijač, pene za brijanje i losiona? Ovo mi je najmanja briga jer sve to mogu da kupim u prodavnici kada stignem.

10. Da li na aerodromu Memingen može da se kupi prepaid SIM kartica? Da li na istom aerodromu može da se kupi viski, bombonjera i ukrasna kesa?

11. Da li smem sa sobom da ponesem iglicu za mobilni za zamenu SIM kartice? Ako je zabranjeno, gde pronaći kada dođem u Nemačku, da li ima u prodavnicama mobilnih telefona/prodavnicama operatera (kao što su kod nas A1/Yettel/Mts) i da li hoće da učine uslugu da zamene SIM karticu? 

12. Do sada sam primio dve kineske vakcine (mislim da ih EU ne priznaje). Da li je obavezan test na Koronu i da li je obavezno nošenje maske u avionu?

Izmenjeno (Apple)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

au.. odgovoran si i to je lepo :) Al nema potrebe da se opterecujes toliko.. 

Evo ja cu pokusati na osnovu mojih iskustava , ne znam da li cu se obuhvatiti..

1. Obuci se kako god zelis :) u avionu nije hladno, to je kao da sedis u svom stanu.. Oblacenje je vise stvar prtljaga, sto ne moze u prtljag, stavis na sebe :) 

2. Ne treba ti medicinska dokumentacija, samo je bitno da bocice nisu tezine iznad 100 ml i obavezno da budu spakovane u onim plasticnim vrecicama sa poklopcem

3. Lek za mucninu... to je verovatno subjektivna stvar.. Ja uzivam u svakom letu, meni je gore sve potaman, ali ima ljudi koji osecaju nelagodu i to je sasvim normalno, samo nisam sigurna da ce tu nelagodu da izleci lek za mucninu.. Ako mislis da hoce, nece ti skoditi..nije osecaj isti kao kad se vozis autobusom pa ti muka u krivinama.. ali opet kazem, ako tebi pomaze, slobodno

4.. to zavisi od zemlje do zemlje, regulisano internim propisima, zvanicne podatke imas na netu za konkretnu drzavu,  a nezvanicno, ako ides u turisticku posetu na par dana, to niko i ne proverava..

5.. Ako sam razumela, ides u Nemacku, viza ne treba..

6. ne placa se

7. Ne moras elektronski racun, to je nista, faktura o pruzenoj usluzi i zivrsenom placanju.. ali moras da odes do pulta na aerodromu da ti odstampaju kartu, posto smo jos uvek u statusu da nam ne salju bording card (ako se nije sta promenilo poslednjih 10 ak dana) naravno, ne zaboravi prethodno da se chekiras

8. Ne znam sa kakvim prtljagom putujes, da li samo sa kabinskim ili imas i chekirani.. ako imas chekirani, sve sto se pitas da li smes ili ne, potrpaj u njega .. svakako ovo sto si naveo, smes i u kabinski..

10.. Ne znam za Sim Card na tom konkretnom aerodromu, pretpostavljam da ima

11. Ovo nije stvar pravila vec opste kulture..Svi hoce da zamene sim card, samo se osmehni i zamoli :) a mozda naletis i na nekog namcora :)

12. Nema uslova za ulazak u Nemacku, a za maske, ponesi pa ces videti na licu mesta :) mislim da ne treba, nama bar nije trebalo poslednja dva puta kad smo leteli, mada nije bila Nemacka u pitanju

Eto, valjda ce ti nesto pomoci.. Ja sam pisala na osnovu mojih iskustva, pa se u tom delu ogradjujem.. pravila mogu da se razlikuju od aerodroma do aerodroma, moze da se desi strozija kontrola provere kabinskog prtljaga, moze da se desi da te pitaju za novac, ali kao sto rekoh, ovo gore su neka moja opsta iskustva..

Generalno, na skoro sva ova pitanja ces naci odgovor na internetu, proguglaj malo..

U svakom slucaju, previse se opterecujes, postuj opsta pravila, samo opusteno i uzivaj :)

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Daaa, i Milan, i Berlin, i Zakintos, i Kopenhagen.. ali Lisabon- slag na tortu :srce: Opsta radost :)

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Cijena? Prava sitnica.....Lisabon - 44.000 din, sa 1 koferom, Zakintos - 29.000 din

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ima i za 30k u septembru :) nisam sad nesto detaljno proveravao sve datume, ali sta je tu je, bolje svakako nego pre 7 godina kad sam presedao i kostalo me 450 evra 

takodje, nije da branim wizz (daleko bilo) ali cene letova su generalno jako skocile, ne znam sta je razlog, ali je tako, nazalost po nas :( 

ovo i dalje deluje relativno ok za let koji je skoro 4h u jednom smeru (kad se samo setim 33k za dva sata do Praga preko air serbia pre 6 godina...)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ma to je za ocekivati posto tad tek krecu letovi. 

Cim prodje malo bice normalne cene. 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Drugari,

prvi put putujem Wizzairom. Na sajtu piše da se u kabinu besplatno može uneti ručni prtljag od 40*30*20. Interesuju me iskustva, da li je to samo neki ranac ili torba ili postoji neki koferčić tih dimenzija. Koleginica mi kaže da je ona nosila neki mali kofer, pa sada nisam sigurna jer se uglavnom pisalo o rančevima i manjim torbama. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svima. Imam pitanje i znacilo bi mi ako neko zna odgovor. U ponedeljak rano idemo na Kipar muz, beba i ja. Za bebu sam kupila extra seat (da bi imali pravo na treci ranac, a i slicna je bila cena). Danas sam htela da se online cekiramo, ali mi ne dozvoljava za bebu jer je on 2021 godiste, a u aplikaciji mi dozvoljava samo do 2009 godista. Zvala sam call centar koji ne radi

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Chd su do 2009, a inf su bebe, mislim da ste kupili sediste za dete, a trebali ste za bebu, tada ne bi imali sediste, ali beba ima pravo na prtljag

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Treba mi pomoć. Prvi put sam pokušao sa organizujem putovanje avionom u sopstvenoj režiji i zabrljo. Uplatio sam povratni let za Maltu preko mobilke ali sam dao imeil adresu koju odavno ne koristim pa se ispostavilo da sa lozinkom koja mi je zapisana ne mogu nikako da otvorim poštu. Nije uspelo ni onima koji su daleko verziraniji od mene za te stvari.

Zato molim sve one koji imaju iskustva u ovoj vrsti putovanja da me posavetuju šta da radim. Da li je moguć direktan kontak sa Wizzair-om, telefonom ili na aerodromu. Napominjem da imam šifru potvrde, broj letova itd. Da li je moguće da se potvrda pošalje na drugi imejl ili da se dobije odštampana. Pretpostavljam da imam problem i sa ulaskom na Maltu jer koliko sam razumeo i oni traže na uvid povratne avionske karte. Unapred zahvalan.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nadam se da drug-član neće po treći put citirati samog sebe i da će neko uspeti da pročita ovaj moj apel za pomoć.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26920
    Ukupno tema
    902756
    Ukupno poruka