MMarijaMM

Putovanja Wizzair-om

631 poruka u ovoj temi

Хоћеш да кажеш да кад чекираш карту не добијаш број седишта, него тек при укрцавању? Откад је тако?

Ne, ne. Dobiješ sedište (nasumično svakako ako ne platiš) sve je OK. Samo na Boarding pass-u ti piše "This is not a boarding pass" :D za letove iz BGa Wizzom pričam sad. Odeš na njihov šalter, daš pasoš i taj papir i oni na šalteru ti odštampaju kartu. I to je sve. Kad se vraćaš nazad, radi i app i sve. 

Ja sam leteo na relaciji Beograd-Hanover.

PS. I doživeo tugu i bes i jad, da Nemci uče naše ljude kako se stoji u redu i da vidim kako se naši svađaju ko će pre da uđe kao i to da dok je avion u "taxi" režimu po pisti po sletanju, narod najnormalnije ustaje i otvara one gore pretince i vade stvari. Da što pre izađu valjda, evo ne znam. Znam samo da neće izaći dok se ne postave stepenice na avion i dok ne prođu pasošku kontrolu. Ironija: svi ti koji su pohrlili da izlete i zbog kojih je stjuardesa 3 puta pnovila da sednu, svi bili u istom redu na pasoškoj sa mnom, koji sam poslednji izašao.

PPS. Mala fora. Ako poslednji izlazite iz aviona, najčešće vam piloti daju da virnete u kabinu i da se slikate sa njima :D Provereno 3 puta do sad.

Izmenjeno (MarkoToro)
greške u kucanju
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Putujuem vec godinama sa Wizzairom, na najmanje 20 destinacija, i danas veliko razocarenje.

20. februara smo kupili 6 karata Budapest-Madridi platili 287 000 forinti (oko 920 evra)

Danas se cekirali i slucajno pogledamo cene karata. Da smo danas kupili cena za pomenutih 6 karata je 112 000 forinti, za isti datum. 

Proverili smo 3 puta i verujte, los osecaj-Skoro 3 puta jeftinije

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Treba da letimo iz Budimpeste za Moskvu pa mi trebaju neke informacije.

Kupili smo onaj Wizz prioritet za prtljag dim 50x40x23 i to nije problem, problem je sto ja imam neki praktican ranac ali on je u donjem delu sirok 44, a dozvoljene dimenzije su 40x30x20!?!

Zvao sam call centar WizzAira i cura mi kaze nije problem ako se moze skupiti malo jer je platneni!?!

Da li da rizikujem sa ovim rancem ili da kupim drugi?

Kakva su Vas iskustva na aerodromu u Budimpesti? Cuo sam da su nezgodni po pitanju prtljaga...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Moje iskustvo je da nikad nisam imao problema sa rancem ni kod Viza ni kod Rajanka. :)

Inače ako mere, oni ne mere metrom prtljag (u cm) nego vas zamole da ih stavite u one metalne okvire, a ranac ako je za samo 4cm veći to nema šanse da bude problem. Naročito jer može da se "skupi" ili "sabije" u taj okvir, a mora da može, ranac je, nije kofer od plastike. Ja sam puno puta išao njima i dosad nijendom nisu tražili nekom da meri prtljag i stavlja u one ramove.

Izmenjeno (MarkoToro)
slovna greška
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sve je stvar osoblja koje cekira. Desavalo se da i ne prave problem sa mnogo vecim koferom, ali sam sad sa puta iz Madrida za Budapest gledao kako covek mora 2 puta da rasterecuje kofer, koji je prvo imao 26 (a dozvoljeno je 20), pa na ponovnom cekiranju 22,5kg-Ponovo je morao da izvadi nekoliko stvari

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav

Nisam leteo Wizz-om od kako su uvedena nova pravila oko prtljaga, letim iz Budimpeste krajem meseca pa me zanima koliko su rigorozni pri nosenju rucnog prtljaga, narocito oko dimenzija. Naime, poneo bih rucni prtljag vecih dimenzija od propisanih 40/30/20, umesto toga bih poneo torbu tekstilnih ivica vecih sirina tipa 50/40/30 ali naravno ne bih je punio do maksimuma, i uglavnom bi bila punjena mekanom garderobom sto bi mi dalo mogucnost da je nekako naguram u one kalupe za prtljag. Koliko su rigorozni u Wiizz-u oko toga tj da li je moj plan izvodljiv? :)

Hvala

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Često nosim ranac, najveća dimenzija mu je 45, ali ga ne prepunim. Sad me je na aerodromu u Larnaki uhvatila panika da ću morati da prepakujem i bacam stvari. Tamo mora da se ode do check-in pulta, a ko ima priority mere težinu prtljaga, pa onda tek saznaš broj gata. Predala pasos i b. pass, pitaju me za prtljag, okrenem se i pokažem ranac, pitam još da li mogu da se ukrcam sa kišobranom (suvenir od čipke) i rekoše mi bon voyage.

Sve može da se malo skupi, jedini problem predstavlja neka obuća (uvek nosim rezervnu, jer je često na putovanju pocepam i posle bacim, sad ostadoh bez papuča) i tvrda futrola za cvike (uguram u džep od jakne).

Ranac do sada nisam stavljala ispod sedišta, jer uvek ima mesta gore. Sad su bile neke opasne stjuardese i rekoše nekom liku da to ne sme. Ugurah jedva ranac ispod sedišta. 

Na kraju balade, ako i prođete bez penala, a torba ne može da se skupi, pa još da vas cimaju nadrndane stjuardese, ne znam da li je to stvarno nekome potrebno. 

Nekada sam vukla koferčinu, sad preferiram minimalizam. Ne može modiranje ili nošenje pola stvari iz kuće za samo 9.99 e.

Za čekirani je bolje da ne preterate, jer ako ga oštete to može biti razlog da vam ne nadoknade troškove. Pocepali su mi kofer, poslala sam odmah zahtev i platili su mi troškove popravke.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nekada sam vukla koferčinu, sad preferiram minimalizam. Ne može modiranje ili nošenje pola stvari iz kuće za samo 9.99 e.

Bravo za ovo!!! :) To i ja kažem. Rančevi i meke torbe nisu problem. Problem je tvrdi kofer koji ne može da se ugura u one okvire ako vas pitaju da ih stavite. Meni nisu do sad nikada.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa za to i pitam. Nije to mnogo stvari, mozda samo vizuelno izgleda vece od dozvoljenih dimenzija, ako dozvoljavaju to naguravanje u okvir onda odlicno :rolleyes:

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala svima na pomoci, ali imam jos jedno pitanje, a tice se pribora za higijenu.

Koliko sam shvatio parfem ne moze da se unese, dezodorans ne moze (kupicu neki tamo), a da li moze makar zilet za brijanje (BIC za jednokratnu upotrebu) i sampon za kosu?

Da li moze upaljac za cigarete da se unese u avion?

Nosimo 4 rezervne baterije (Enelop) za fotoaparat, jel to treba posebno upakovati?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Može parfem u pakovanju do 100 ml, šampon takođe. Sve tečnosti u providni neseser u ukupnoj zapremini do 1000 ml.

Dezodorans može rolon ili stik. Brijač za jednokratnu upotrebu  može, može i upaljač (ja redovno nosila po dva :D).

Rezervne baterije nikad nisam posebno pakovala.

Na kontroli prtljaga izvadiš taj neseser i staviš u onu kadicu. Nikad nisam imala nikakav problem. A nosila sam gomilu tih sitnih pakovanja: šampon, balsam, kremice, labelo, ruž, maskara, kojekakvi korektori....svašta.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

I ja glasam za ranac-torbu mekanih ivica koja se ne prepuni i moze da se oblikuje. U Budimpesti nisam video na cekiranju za Madrid da je nekom proveravan rucni prtljag. Deo nase ekipe nije imao veliki kofer za cekiranje i samo su otisli direktno na izlaz za gate, i niko nista nije proveravao ranceve. Kofere na cekiranju su merili i neki su morali da odvade ako znacajno prelazi tezinu od 20kg

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Wizz za sutra najavljuje rodjendansku promociju.

Videćemo da li će biti 30% popusta ili akcija 1+1 (platiš jednu kartu za dva putnika).

Uglavnom ako ste danas hteli da kupite kartu sačekajte još malo.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Meni vise nista nije jasno oko prtljaga.Kupili smo karte za Pariz,one sto ukljucuju rucni prtljag.Jel imamo pravo da ponesemo manju telstilnu torbu koja moze da se sabije ili to moraju bito rancevi standardnih dimenzija i da li mogu da ponesem musku torbicu sa pasosima,dokumentima,preko ramena sto se nosi?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Meni vise nista nije jasno oko prtljaga.Kupili smo karte za Pariz,one sto ukljucuju rucni prtljag.Jel imamo pravo da ponesemo manju telstilnu torbu koja moze da se sabije ili to moraju bito rancevi standardnih dimenzija i da li mogu da ponesem musku torbicu sa pasosima,dokumentima,preko ramena sto se nosi?

Možete i još jednu tzv. žensku ili mušku torbicu za dokumenta i male stvari. Ja sam doduše ceo još jedan mali ranac uneo ali to svakako jeste bilo jako mali ranac.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26885
    Ukupno tema
    902097
    Ukupno poruka