Bambino

Companions

8 poruka u ovoj temi

Postoji oragizacija putovanja pod imenom CompanionS. Ponude su veoma povoljno i deluju mi OK, ali ne bih volela da budem prevarena :-). Da li neko zna nesto o njima? Da li su pouzdani?

Molim za neku info

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

...a sta je uopste danas pouzdano u Srbiji...sve ti je lutrija ,pa sta ti Bog da!

Ma nece oni da te prevare namerno....ali dogadja se

Companionsi organizuju putovanja raznorazna i zanimljiva ,kombinujuci za prevoz niskobudzetne avio kompanije

(Easyjet,Rayanair,Wizz) kupujuci karte po smesnim cenama,smestaj je u hostelima pristojnim,ali isto jeftinim.

Dakle njihova putesesvija su mnogo povoljnija i opustenija od klasicnih tur. agencija...a i mnogo jeftinija,sto privlaci paznju

potencijalnih putnika,ali i sumnju.

Nemoj da mislis da tu nema skrivenih troskova...koji nece iskociti

Dakle sve ti to mozes sebi ili bilo ko drugi da organizuje za mnogo manje pare,a da se provedes svetski u

sopstvenom aranzmanu...samo probaj! :vestica:

Ali sta ces kad ljudi vole da im ceo zivot neko drugi osmisljava i kreira...pa i putovanja i onda ti to debelo naplate. :retard:

Pa ti sad vidi sta ti je ciniti :neznam:

Izmenjeno (DraganV)
nepotrebno citiranje
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Meni je bas to bitno, da me ne prevare 'NAMERNO' jer ne znam da li stvaaaarno postoje :-). Postoji sajt i neki forum i fotografije na tom sajtu, ali nista opipljivo. Ti das sve podatke iz pasosa i uplatis pola iznosa po prijavi, a ne dobijas nikakvu priznanicu, vaucer ili sta vec. Kako da znam da taj neko nece da zbrise sa parama i da nikad ne odem na putovanje?! Da li mogu da se zloupotrebe podaci iz pasosa?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kupovala sam avio karte preko njih u dva navrata i sve je blo po dogovoru. Kompletna usluga je vrlo profesionalna. Procedura je: napises zeljeno okvirno vreme putovanja i destinaciju i oni ti ponude moguce datume i varijante cene u zavisnosti odakle se polece. Izaberes ponudu i das ceo iznos "na ruke". Karte i komplet uputstvo za cekiranje dobijas mejlom 7 dana pre puta i malo je nezgodno sto do tada uopste ne znas u koje vreme imas letove i odakle. E sad, ako se vracas posle vise od 7 dana onda ces karte za povratak morati da skines sa mejla i stampas u inostranstvu. Sigurno ne bih smela da se upustam ovu avanturu da drugarica nije poznavala Dusana i da sam mogla sama da pronadjem karte po iole slicnoj ceni.

Drug je takodje uzimao karte i uspanicio se posto mu se Dusan nije javljao na mejl 10 dana pre puta (bio je u Kazahstanu), ali je karte dobio na vreme.

Ove godine sam uplatila krstarenje Baltikom :)

Nadam se da je ovo nekome od pomoci.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav,

naleteo sam pre nekog vremena na sajt companions-a i poprilicno se iznenadio... Nakon toga probao sam da nadjem nesto vise o njima po netu ali nisam uspeo evo do ovde nista da saznam osim na njihovom sajtu...

Naime, imam odredjen broj kilometara za sobom, sto po Evropi sto po Aziji (u sopstvenoj reziji naravno). Dakle, nisam neki globetrotter ali nisam ni prosecni turista.

Malo sam pregledao taj njihov sajt i mogu slobodno da kazem da je bar polovina tih da kazem aranzmana potpuno nerealna... Pogotovo onih za daleke destinacije! Ili ima skrivenih troskova ili oni imaju pristup nekim mehanizmima kupovine avionskih karata i rezervacije smestaja koje obicni smrtnici nemaju... Druga stvar, nisu mi jasni njihovi motivi... Zarada? Verovatno. Ali nije kul da se onda predstavljaju kao vesela hipi druzina :)

@arhitetka , sobzirom da kazes da si bukirala karte ranije i da planiras putovanje sa njima, moze li nesto vise informacija?! Hvala!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam samo upoznala Dusana. Studirao je u Italiji i proputovao je svet po principu couchsurfing-a, a kaze da nije nikad odbio da nekog putnika primi u svoj stan. Sve je na drugarskoj osnovi i mislim da se oni vrlo malo ugradjuju (sa tim ceama ne znam koliko uopste mogu da zarade). Proslu godinu je proveo na specijalizaciji u Kini i tada smo novac nosili njegovoj majci, a sa njim komunicirali mejlom. Cene avio karata su stvarno bile smesne. Prvi put smo kupovali karte iz BG za Porto i povratak iz Lisabona. Po toj ceni ja sam gledala low cost karte 6 meseci pre puta, ali dva meseca pre puta nisam mogla nista slicno jeftino da pronadjem, a on nam je nasao i to za nas petoro. Posto godisnje kupuju velike kolicine karata imaju popuste, a i drugacije je kad konstantno pratis cene i promocije (ja nemam vremena da nedeljama trazim karte...).

Drugaricina drugarica je posle naseg iskustva isla preko njih na more (mislim da bese Fueraventura) i rekla je da je sve bilo kako je receno u prospektu jedino do samog puta nje znala da li leti iz Temisvara ili Osjeka, ali za tu cenu....

Prosle godine smo isli u Madrid i cak nam je sa kartama poslao uputstvo za prevoz od aerodroma do grada, cene i satnicu.

Drug je isao u Barselonu i posto je hteo i dodatni prtljag, ispalo je da je putovao Air France-om (nije imao nista proptiv).

Nisam se setila da kazem, ali uostalom to i pise da se putuje sa rucnim prtljagom, a dodatni se posebno placa sto sa vise presedanja moze da bude znacajni izdatak (za Portugaliju se za 1 kofer placalo 100eur).

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vratila sam se sa krstarenja Baltikom i odusevljena sam!

Dodatni trosak u odnosu na prvobitni "aranzman" je bio 10eur za veliki kabinski prtljag (posto je Wizzair u medjuvremenu promenio politiku u vezi kabinskog prtljaga) i 7eur za sigurnosnu proveru na aerodromu u Rigi (naravno sami smo placali transfer od aerodroma do Stokholma i od Budimpeste do Beograda u povratku, ali tako je od pocetka i bilo predvidjeno). Znaci, ceo "aranzman" bez hrane, licnih troskova i transfera je kostao 230+17eur.

Jedina primedba je sto smo plan puta dobili dan pred polazak (i to popodne) i sto smo ostatak novca morali da placamo vece pre polaska pa je doslo do nepotrebne tenzije (ali na to se brzo zaboravi).

Vec planiram sledece potovanje!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

pozdrav svima, moj drugar se skoro vratimo iz Juzne Amerike , isao je preko njih, mesec ipo dana za nekih 360 evra. On je u principu zadovljan ali njihova putovanja nisu za svakog, koliko sam ja mogla da skapiram onu uvek traze jeftiniju varijantu, sto znaci da nekad cete biti u hostelu, necete isi po restoranima da jedete, vrlo cesto cete ici peske da bi usteeli na prevozu, ponekad stopom i sl, tako je njemu bilo sad, znaci to je za ljude avanturistickog duha, koji su zeljni da vide sve, da istraze, saznaju i da pri tome ustede gde god mogu, za ljude kojima nece biti problem da prespavaju u nekom hostelu, i da imaju losiji smestaj itd. Tako je bilo njemu za obilazak Amerike. Drugarica je sad u junu isto preko njih bila na Krstarenju Baltikom, odusevljena je onim sto su videli i celokupnom organizacijom.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27028
    Ukupno tema
    906110
    Ukupno poruka