borabora

Automobilom na Kefaloniju

1320 poruka u ovoj temi

Zdravo svima. Ima li koga da je isao trajektom Nidri-Fiskardo?  Koja je procedura? Da li rezervisati i gde proveriti najtacniji red voznje? Hvala

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala puno. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zdravo svima. Ima li koga da je isao trajektom Nidri-Fiskardo?  Koja je procedura? Da li rezervisati i gde proveriti najtacniji red voznje? Hvala

Ja sam malo pre gledala na https://westferry.gr/lefkada-kefalonia-lefkada-ferry-boat-timetables/

Imaju do 17. avgusta cak 3 polaska dnevno, sto je super. Nama su neki prijatelji na Lefkadi pa su hteli da naprave izlet do Kefe, tako da cu vise informacija imati uskoro.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Samo kratko javljanje za Kefalonije, a duzi post ide posto se vratim za Srbiju :)

Temperature su paklene, ali podnošljive, more je (osim danas kada je bilo malo talasa) mirno, cisto i pretoplo, a turista ima prilično, posebno Engleza.

Ako planirate rent a car, rezervisite pre nego sto dodjete.

Na aerodromu malo sporiji prolaz zbog provere svih obrazaca, ali generalno ne smaraju mnogo, a ovde kao da korona ne postoji, osim sto stvarno traze maske u marketima i prodavnicama.

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Posto saljem sa telefona, iz nekog razloga sve duple poruke salje, izvinjavam se unapred zbog toga.

Izmenjeno (Sanjitza_bg)
Duplikat
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo juce stigli na Kefu. Napokon :D

Isli smo na Bitolj i granicni prelaz Niki. Putovali smo nocu i nigde nije bilo zive duse. Nisu nas testirali, samo su trazili da vide PLF i potvrde o vakcinaciji.

Mozda bih trebalo malo da opisem kako izgleda taj put kroz Makedoniju, posto sam ga ja drugacije zamisljala :D To je jedno veliko nista! Znaci, ako ulazite u Makedoniju preko Preseva, idete normalno autoputem kao i za Evzoni, do iskljucenja za Prilep. Onda tu krece magistralni put, nekih 70km. Put je u ok stanju, samo se prvo penjete na neko brdo/planinu, ima krivina i posle spustate pravo u grad. Tu na tom putu nema nicega. To je neka suma, nema kuca, pumpi, nista. Ni najmanje svetlasce neko. Tako da sipajte gorivo pre tog dela, odmorite pre tog dela, ne planirajte da cete tu negde da stajete :) Jos dok smo prolazili tuda na vrhu je bilo nekih sitnih pozara, mrkli mrak i samo negde u daljini vidite neku vatru, dim. Bilo je malo jezivo. Na trenutak nisam bila sigurna da li da nastavim ili da se vracam.

Onda pred ulazak u Prilep ima odvajanje za Bitolj, i opet 50km kroz nista, ravno, ok put, ogranicenje 100. Od Bitolja do samog granicnog prelaza ima bukvalno 5 min.

Presli smo trajektom iz Astakosa, kasnio je sat vremena. Bilo je prilicno haoticno kad je stigao, jer je bilo pakleno i svi su zeleli sto pre da se ukrcaju. Inace da znate: prvi ulazi, prvi izlazi :) 

Realno nije bila mnogo velika guzva, ali mislim da je rezervacija dobra stvar jer ima mnogo kamiona i autobusa koji prelaze.

Sto se tice kontrole, vozac ulazi sa autom naravno i njih je proveravala zena neka dok su cekali da se ukrcaju, bukvalno ide od auta do auta i trazi PLF obrazac i potvrdu o vakcini, ili sta vec imate. Muz joj je pokazao, i ona je to samo ofrlje pogledala i kao ok.

Ja sam usla pesaka, van auta, i pitao me je taj lik sto kontrolise da vidi samo PLF obrazac i na njemu datum kad smo usli u Grcku. Video je da je to bilo isti dan i bio je u fazonu: to je to.

Putevi na Kefi ok kao i uvek. Nema mnogo guzve, mada ne mogu da kazem i da je prazno.

Danas smo isli na Petani, naravno automobila parkiranih duz puta koliko volis, nekoliko krivina na gore puno.

Eto ukratko, ako bude neceg zanimljivog pisacu i na drugim temama, da ih malo ozivimo :rolleyes:

Da li ste prilikom kupovine karte za trajekt popunjavali upitnik  Pre-boarding health declaration questionnaire?

Na koji način ste izvršili rezervaciju trajekta?

Uživajte u svakom trenutku i kutku tog raja u kojem ste :srce: 

Izmenjeno (marnela)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Imam još nekoliko pitanja i za ostale članove :) 

Na kojoj pumpi u Makedoniji ili u Grčkoj na putu do Meteora kupujete dizel gorivo?

Koje mesto preporučujete za pauzu u Makedoniji? Idem na granični prelaz Evzoni.

Hvala unapred :) 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li ste prilikom kupovine karte za trajekt popunjavali upitnik  Pre-boarding health declaration questionnaire?

Na koji način ste izvršili rezervaciju trajekta?

Uživajte u svakom trenutku i kutku tog raja u kojem ste :srce: 

Ne, nismo nista popunjavali od tih upitnika, niti nam je neko spomenuo uopste to.

Karte smo rezervisali telefonom, na sajtu Ionion pelagos-a cete naci br telefona za luku u Astakosu, njih zovete.

Sto se tice pauze u Makedoniji, mi iskreno ne stajemo nikada u Makedoniji, tako da nemam neko mesto za preporuku. Isto gorivo u Makedoniji ne sipamo, mada sam cula da je Luk oil najsigurniji. U Grckoj se trudimo da nadjemo Shell i tu sipamo V-power dizel. Oseti se razlika i u potrosnji i u tome kako auto ide sa tim gorivom. Shell ima na autoputu pre Janjine i ima ga na Kefi, mi sipamo kod Lixouri-a, posto smo tu blizu.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Imam još nekoliko pitanja i za ostale članove :) 

Na kojoj pumpi u Makedoniji ili u Grčkoj na putu do Meteora kupujete dizel gorivo?

Koje mesto preporučujete za pauzu u Makedoniji? Idem na granični prelaz Evzoni.

Hvala unapred :) 

Sipajte na Lukoil pumpi 10tak km pre evzonija(u severnoj mkd) trajekt isto rezervisali telefonom, a za spavanje mu dodje najprakticnija Janjina. 

Izmenjeno (Djilas.M)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo ili sam ja lud ili moj auto ne prepoznaje kvalitet goriva na kojoj god pumpi i kod nas i u inostranstvu da sam sipao i koju god vrstu dizela meni auto isto ide, isto trosi i nikad nisam imao problem sa DPF ili diznama.
Ne sipam na odredjenim pumpama posto razliku ne primecujem vec tamo gde mi je zgodno. Jeste u Makedoniji nesto jeftinije gorivo ali na toliki put tesko da nesto znacajno moze da se ustedi pogotovo sto na odmoru predjem 2500-3000km
Da auto trosi 0,5 litara manje zbog kvalitetnog goriva taman je za toliko skuplje kvalitenije gorivo pri kupovini. Kapiram da taman da udjem u Makedoniju sa praznim rezervoarom i izadjem sa punim mozda bi ustedeo 10e sto je manje 0d 1% budzeta.

Moj savet je ne opterecujte se pumpama, cenama, kvalitetom goriva vozite se, uzivajte, obilazite sto vise na odmoru ste.

Takodje vodite racuna da uvek imate bar pola rezervoara nikad ne znate da li ce biti guzvi na granici ili nekakvih drugih zastoja ne zelite da u tom trenutku ostanete bez goriva i da gurate auto na +4oC

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo ili sam ja lud ili moj auto ne prepoznaje kvalitet goriva na kojoj god pumpi i kod nas i u inostranstvu da sam sipao i koju god vrstu dizela meni auto isto ide, isto trosi i nikad nisam imao problem sa DPF ili diznama.
Ne sipam na odredjenim pumpama posto razliku ne primecujem vec tamo gde mi je zgodno. Jeste u Makedoniji nesto jeftinije gorivo ali na toliki put tesko da nesto znacajno moze da se ustedi pogotovo sto na odmoru predjem 2500-3000km
Da auto trosi 0,5 litara manje zbog kvalitetnog goriva taman je za toliko skuplje kvalitenije gorivo pri kupovini. Kapiram da taman da udjem u Makedoniju sa praznim rezervoarom i izadjem sa punim mozda bi ustedeo 10e sto je manje 0d 1% budzeta.

Moj savet je ne opterecujte se pumpama, cenama, kvalitetom goriva vozite se, uzivajte, obilazite sto vise na odmoru ste.

Takodje vodite racuna da uvek imate bar pola rezervoara nikad ne znate da li ce biti guzvi na granici ili nekakvih drugih zastoja ne zelite da u tom trenutku ostanete bez goriva i da gurate auto na +4oC

Postavila sam pitanje jer sam, nažalost, imala loše iskustvo sa gorivom koje sam sipala u Makedoniji na Lukoil pumpi. Nisam ekspert ali auto nije mogao da predje 90km/h. Nekoliko godina unazad nisam ni sipala u Makedoniji, već u Srbiji i Grčkoj. Na putu do Kefalonije, moram da dopunim rezervoar pre Janjije jer ću usput obilaziti još neke destinacije pa mi je zato trebala preporuka nekog ko je sipao gorivo u tranzitu kroz Makedoniju.

Moje pitanje nije imalo nikakvu korelaciju sa uštedom već sa kvalitetom goriva jer mi se kosa na glavi diže od same pomisli da opet sipam nešto što će mi na nos izaći.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Isti kvalitet goriva (dizel) na Makpetrolu i Shell V-Power Diesel. Nikakve razlike u potrosnji i "vucnja" motora.

Bukvalno isti, s tim sto je Shell skuplji 0.5 evra po litru.

Vozim Leon 2010, 2.0TDI sa 140 konja, common-rail.

Izmenjeno (STEALTH)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nisam video smkd v power samo običan shell dizel. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nisam video smkd v power samo običan shell dizel. 

Mislim na grcki Shell, druze.

Ne moze gorivo u MKD da ima razlicite cene na razlicitim benzinskama.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27015
    Ukupno tema
    905943
    Ukupno poruka