mici_mici

ALBATROS CITADEL RESORT ex Citadel azur hotel

331 poruka u ovoj temi

Hvala na divnom opisu, jedva dočeka da čujem i Vaše mišljenje... 

Mene zanima pogled iz sobe i veličina terase u zgradi broj 3. Imate li neku fotku? 

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@xomep Down Low - Johhny B.?! ;) Ah, muzika moje mladosti :hahaha:

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@xomep Mi smo dobili pozivnicu za večeru u Food Court-u iako smo prvi put boravili u hotelu... 

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
 

Citadel je nešto potpuno drugačije od ostalih hotela u Egiptu.

Zaista u nekim momentima posumnjate da ste u Egiptu, da imate sav taj all inclusive, a po stvarno pristupačnoj ceni. Realno, ovaj hotel sledeće godine bi trebao da bude 50% skuplji, a biće vam jasno i zašto.

U terminu druge polovine juna sam posetio ovaj hotel sa svojom suprugom, a uz pomoć iskustava sa ovog foruma od strane nesebičnih članova sam došao sa nekim osnovnim informacijama, a sa svojim iskustvom od ranijih letovanja u Egiptu se sve sjajno uklopilo.

Redom, hteli smo 3. blok zgrada, drugi sprat (da nam se niko ne šeta ispred terase, da nas niko ne gleda od gore, kao i da imamo što bolji pogled). Za 10 evra koje smo dali na recepciji sve to smo i dobili i to odmah po dolasku u hotel. Spremni su da na nove goste ostave utisak kako bi se i vratili. Uspeli su u tome :)

Blok 3 je perfektan za one koji nemaju decu - na sredini ste  inače veoma velikog kompleksa - infinity pool 1 (veliki bazen) vam je na 2 minuta, restorani su na 3 minuta, plaže malo dalje. Takođe i zgrada 3 ima lift, koji realno ni ne morate da koristite, ali dobro dođe ponekad.

Blok 5 bih definitivno savetovao za one koji idu sa decom jer je plaža mnogo bliže, a i nema toliko stepenika.

Blok 1 i 2 nikako - nema one velike terase, za ručak i večeru vam peku roštilj ispod prozora, a uveče (dosta netalentovani :)) pevači pokušavaju da pevaju, takođe, ispod vašeg prozora.

Ostali blokovi - 6, 7 i 8 su jednostavno dalji od vode i automatski svega ostalog.

Hrana - nemam reči. Iskreno, nisam nešto izbirljiv, ali i da jesam, stvarno treba da budeš jaaaaako razmažen pa da nađeš zamerku na ponudu.

Doručak je standardan kao i u svim hotelima: jaja kakva god želite, viršlice, suhomesnato, sirevi, salate, pahuljice, grčki jogurt, medovi, džemovi, kroasani, palačinke, nutela, ceđena narandža (dobro nije baš standardno u svim hotelima ;)).

Inače postoji 5 restorana: u glavnoj zgradi su restorani Citadel (doručak i večera) i International (ručak i večera). Ispod velikog bazena su Asian (doručak i večera*), Tajine (marokanski, samo večera i samo po rezervaciji) i Food court (ručak) koji se uveče pretvara u italijanski restoran (samo po pozivu**). 

*U Asian-u je doručak standardan, a za večeru ima ponuda: kineske, tajlanske i indijske kuhinje.

**Otišao sam da se raspitam oko ovog restorana, rečeno mi je da samo "repeater" gosti dobijaju pozivnicu, na šta sam ja rekao da ću da budem repeater i gle čuda, eto nama pozivnica u sobi tog dana :)

Postoji još jedan restoran u okviru kompleksa, restoran-klub Golden Budha ili Budha-Budha (o istom se prostoru radi, da vas ne zbuni) i to je isključivo uz extra payment, neko je već kačio cene u prošle postove.

Što se tiče plaža, gledano prema moru, skroz desno je plaža 1 i prva laguna, u sredini je plaža 2 i druga laguna, a skroz levo je plaža 3. Ove lagune u suštini možete da koristite da se rashladite, da budete sigurni za dete, a u svakom slučaju pod obavezno je nositi patike za vodu.

Za nas koji volimo podvodni svet, plaža 3 je zakon, mada je i tu malo teže ući preko stena u vodu, pa vam je najlakši i najčešći ulaz van teritorije plaža hotela. Nemojte da se uplašite, 20 metara ste van teritorije, odnosno to je plaža iza velikog kipa Posejdona (skroz levo gledano prema moru). E sa te plaže može da se uđe najlakše u vodu, masku na glavu i snorkling. Verujte mi, ima šta da se vidi. Od velikih školjki, šarenih ribica, preko kornjača i raža. Jedno popodne je došlo i jato delfina u tu oblast. Da, na 10 metara od plaže, pošto je tamo već duboka voda, je prodefilovalo 6 delfina celom dužinom plaže tamo i nazad. Malo je reći da su bili atrakcija.

Neko je pitao za povlačenje vode - nije tako jednostavno reći da se dešava svaki dan jer naravno da zavisi od meseca. Naša prva 4 dana se voda povukla svako prepodne oko 11h pa do 17h (utehu tražiti u bazenima***), ali je tada mesec izlazio u 19;30h. Sledećih dana je mesec izlazio tek u 23h, voda se nije povlačila i... verujte mi ima tu mnogo fizike, poslužite se ovim:  https://www.tide-forecast.com/locations/Hurghada/tides/latest :)

***Bazeni su OK, ima ih 3: dakle veliki infinity pool sa barom, jedan manji takođe sa barom i manji infinity koji nema aktivan bar. Uglavnom, služe svrsi.

WiFi interneta u hotelu ima na više mesta - u lobiju, na plažama, kod bazena, ali iskreno, ja sam po navici kupio Vodafone SIM karticu odmah na aerodromu i nisam se bavio traženjem signala. Kartica staje 13€ za 20GB podataka (10GB za društvene mreže i 10GB za ostalo), automatski se aktivira i odmah možete da koristite net.. Supruga i ja smo za 10 dana potrošili oko 8GB, čemu smo se začudili što je tako malo. Potrošnju inače pratite preko aplikacije Anna Vodafone, instalirajte je i odmah imaćete uvid.

Animacija - preko dana su na plaži br. 1, gde ima raznoraznih sportskih aktivnosti i zanimacija za decu, a uveče uglavnom imaju program u okviru amfiteatra. Dešava se pena party na plaži br. 1, a za vreme našeg prisustva je bio i koncert zaboravljenih asova iz 90-ih: La Bouche, Milli Vanilli, Down Low (imao je jednu poznatu pesmu :D). Jeste da je taj koncert trajao sat vremena, ali i to je super za promenu.

Animatori će pokušati da vam prodaju karte za 10€ za Budha Budha disko klub (pominjao sam ga ranije) jer su tamo žurke ponedeljkom, sredom i petkom od 22h do 03h. Bili smo u petak jer tada imaju pristup i gosti iz drugih hotela pa se zakuvala solidna žurka. Klub mnogo dobro izgleda, kao u ostalom i ceo kompleks, dame imaju happy hour do 01h, gde na spratu mogu da piju koliko god hoće koktela, ali verujte mi da štede na alkoholu ;)

Takođe, za vreme našeg gostovanja tom hotelu je bilo i otvaranje afričkog prvenstva u fudbalu, pa se na ogromnom ekranu pratio i fudbal. Hoću da kažem, da imate izbor i za večernju zabavu, a ako vam nije ni do toga, možete da sednete u bilo koji kafić i da uživate. U okviru glavne zgrade kod recepcija ima mesta za sedenje, onda jedan nivo ispod je lobby bar (ovde svako veče ima live muzika, da li klavir, violina, gitara, mnogo dobro u svakom slučaju), nivo ispod je Columbus sa 20+ vrsta kafa i kolačima, kao i predivan kafić Concerto. U okviru marine, napolju je caffe Marina sa onim, nažalost, živim pevanjem koje sam pominjao gore i Shisha barom.

Late check out sam tražio dan ranije i bilo je zanimljivo: popodne je dečko rekao cene 25$ do 16h, 50$ do 18h, po osobi, a uveče kada sam došao da pregovaram završili sa cenom od ukupno 50$ do 18h. Odmah date ključ karticu da produže rok i to je to.

Sobe su okej, u suštini najmanje bitne, jer najmanje vremena provodite u njima. Ono što je bitno da znate je da, ako tražite ili dobijete sobu sa odvojenim krevetima, nema pomeranja jer su izliveni u betonu :) kao i sav ostali nameštaj u sobi, drugi krevet, sto, police. Mnogo dobra stvar jeste ogromna terasa kao i kupatilo iz kog takođe imate pogled na more i na sunce koje izlazi u 4:50h. Pogled vredan milion dolara!

Što se tiče zaposlenih, zaista svi hoće da izađu u susret, nemojte da se libite da tražite, ostavite bakšiš, znaće da cene. Ono što je zanimljivo jeste da kada nekom konobaru ostavite bakšiš, on ga ne stavlja sebi u džep nego ide do kutije sa bakšišom koja namenjena za sve i tamo stavlja novac. Dakle, dele svi zajedno (nadam se).

Sve u svemu, ovom hotelu se definitivno vraćamo opet, čak i ako bude veća cena. Verujte mi, isplati se. Ono što ga izdvaja pored svega gorenavedenog je i ono najbitnije - izbor (ponuda) i scenografija. Takvu arhitekturu i takve poglede nećete biti u prilici da vidite na mnogo mesta, a pogotovo ne u Egiptu.

Siguran sam da sam, iako sam bio opširan, nešto i zaboravio, pa ako ima bilo kakvih pitanja, slobodno postavite, trudiću se da odgovorim što pre.

P.S. Mnogo je vruće na plaži kada ne duva vetar, mi smo se kuvali u drugoj polovini juna, srećno svima koji idu u julu i avgustu :)

Hvala Vam na predivnom opisu. Uživala sam čitajući Vaš post. Mi idemo u julu. Zanima me da li ste zvali ABC ili neki drugi taxi iz grada, pošto se Nemci žale da ne puštaju vozila do recepcije, već samo do ulaza u hotel koji je prema njihovim tvrdnjama udaljen oko 2 km? Ako ste negde izlazili volela bih da čujem kako ste to rešili. Malo mi je skup taj hotelski taxi.

Izmenjeno (Alina)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@xomep, hvala vam na opisu, malo me zabrinula cena posto smo ga bas jeftino platili i to u sezoni, pre 2 nedelje. Mislila sam da mozda renoviraju neki deo pa zbog toga je i cena niza. 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
 

Hvala na divnom opisu, jedva dočeka da čujem i Vaše mišljenje... 

Mene zanima pogled iz sobe i veličina terase u zgradi broj 3. Imate li neku fotku? 

Ovo je u stvari pogled iznad moje terase :)

Izašao sam i lestvama se popeo na krov naše zgrade baš da bih imao još bolju fotku...

Sobu i terasu nisam posebno slikao...

IMG_20190617_075026.jpg

 

@xomep Down Low - Johhny B.?! ;) Ah, muzika moje mladosti :hahaha:

Da da, Johny B live... Prop'o :D

 

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ako sobe nisu renovirane,pogledajte moje slike kad sam postavljala,a ako jesu..ne secam se dal sam postavljala,msm da sam i to stavljala,posto sam bila u obe varijante

 

Hvala Vam na predivnom opisu. Uživala sam čitajući Vaš post. Mi idemo u julu. Zanima me da li ste zvali ABC ili neki drugi taxi iz grada, pošto se Nemci žale da ne puštaju vozila do recepcije, već samo do ulaza u hotel koji je prema njihovim tvrdnjama udaljen oko 2 km? Ako ste negde izlazili volela bih da čujem kako ste to rešili. Malo mi je skup taj hotelski taxi.

Ne tvrde pogresno..ima da se hoda ohoho..:D

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
 

Hvala Vam na predivnom opisu. Uživala sam čitajući Vaš post. Mi idemo u julu. Zanima me da li ste zvali ABC ili neki drugi taxi iz grada, pošto se Nemci žale da ne puštaju vozila do recepcije, već samo do ulaza u hotel koji je prema njihovim tvrdnjama udaljen oko 2 km? Ako ste negde izlazili volela bih da čujem kako ste to rešili. Malo mi je skup taj hotelski taxi.

Nismo išli van hotela, jednostavno nismo imali potrebe.

Realno, rampa se nalazi 50 metara od glavnog ulaza u hotel (bakarnih konja) i tu sam viđao ljude da čekaju...

2km jeste udaljenost ako su možda Nemci smešteni na plaži kod Posejdona :)

 

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

To nije ulaz u hotel,nego rampa.I ima jos jedna.A ulaz u hotel je skroz gore.Eto kako pogresne informacije moze neko dobiti.

Hotel kao hotel tj.njegov posed pocinje od puta kojim ste dosli kad ste videli tablu Cape Citadel i onda ste prosli prvu rampu..pa ste se vozili jos 5min.pa dosli do te druge rampe tj.samog hotela.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
 

To nije ulaz u hotel,nego rampa.I ima jos jedna.A ulaz u hotel je skroz gore.Eto kako pogresne informacije moze neko dobiti.

Hotel kao hotel tj.njegov posed pocinje od puta kojim ste dosli kad ste videli tablu Cape Citadel i onda ste prosli prvu rampu..pa ste se vozili jos 5min.pa dosli do te druge rampe tj.samog hotela.

Tako je, postoji jos jedna rampa skroz kod puta, ali su kod ove prve kod hotela pojedinci čekali taxi...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ako su tu cekali taksi,onda se taksi pusta..tako je i meni dolazio (tacnije bas do bakarnih konja,ali nebitno,rampa je 50m gore),no pojedincima kazu da nije dozvoljeno da taksi dodje dotle,vec da moras uzeti hotelsko vozilo i otici skroz gore i tamo moze taksi da te preuzme.Cena-3e.Nemcima tako,i to ne svima.Izgkeda kod kojih prodje-prodje.Pisala sam vec o tome.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@beogradjaniMoram da ti se zahvalim za tvoj opis, kada sam video koliko si puta isla, u citadel i koliko poruka imas, odmah sam otisao i uplatio :) Takodje @xomep hvala na opisu :) ja sam trazio, napravio listu, ispisao cene, napravio tripadviser i booking, pa uzeo njihove ocene, pa ne znam sta sve da ne pogresim i tu dosao do liste od 10ak hotela :) ali posle ovoga nisam razmisljao zaista :) nadam se da ce biti sve ok. Poslao sam im mail sa nekim pitanjima, a mozda i ovde neko zna, posto oni nista ne odgovaraju, da li jos uvek vazi da moze iz albatrosa da se ide u drugi resort gde im ja aquapark? Idem sa devojkom pa sam im napisao da bih zeleo da budem u bloku 3, kao sto ste vec napisali gore. Koja je cena taksija do starog-novog centra ima li shutlebus? Da li da kupim u Srbiji maske za snorkeling ili tamo? Hvala :)

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905040
    Ukupno poruka