Bojan81NS

Mermerna plaža, Vathi, Porto Vathi

313 poruka u ovoj temi

Pozdrav narode.

Interesuje me kakvo je stanje puta (onog prasnjavog) sto ide od Makriamosa ka mermernoj plazi, da li je mozda nesto promenjeno po tom pitanju, da ga nisu mozda asfaltirali :D Videh iz ovih putopisa od pre par godina da taj put i nije bas za auto, medjutim koliko sam video i sama mermerna plaza je pre par godina bila neuredjena a sada ima nekog sadrzaja pa ko zna mozda je i put malo doteran :D

E, da, koliko je pametno doci busom (ili autom) do Makriamosa (iz Potosa) a onda pesaciti do mermerne plaze (ako se ne varam ima nekih 4 - 4,5 km).

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Stanje je i dalje prasnjavo :) Barem je bilo prosle godine, za mesec dana idem ponovo pa cu proveriti :) Mislim da nije pametno ici peske posto usput i nema neke hladovine, radnim danima prolaze kamioni, velika je prasina i kad prodje auto ili motor a kamo li kamion. Mi smo isli i kolima i motorom, lakse je motorom, ali ako idete kolima, samo lagano i sve ce biti ok.

Izmenjeno (mirarbi)
ne citirati poruku koja direktno prethodi Vašoj
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala na odgovoru.

Znaci moracu da iznajmim dzip :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Не, може и обичним колима и одобрено је да се туда иде, за разлику од путева у брдо (према Ипсариону, нпр.). Џип ће те коштати као Светог Петра кајгана.

Ипак, ја бих са рентираним аутом био ВРЛО опрезан.

Ако избушиш гуму, наседнеш на камен или ти прсне стакло на том путу, не надај се добру. Гуму ћеш окрпити сам или код вулканизера (ааааррргх!), а за стакло и трап (ако ниси платио то осигурање) ти не гине по Уговору.

Иди моторићем. Нагутаћеш се прашине, али се нећеш секирати.

Izmenjeno (Ton_majstor)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

salio sam se za dzip, znam da bi puno izaslo.

Idemo nas cetvoro tako da cemo uzeti auto sigurno na 3 do 5 dana. Zato se i rasitujem sta raditi, da ne zakacim negde patos...posle mogu samo da se surduknem sa litice :D.

Ne secam se da je neko pisao za brodice, voze li oni do te plaze?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Voze i brodici u sklopu nekih izleta, ali to bi vec morao da se raspitas tamo posto ja o tome bas nisam informisana. Ali neko od forumasa sigurno zna.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Na plažu Vathi sam više puta čula od forumaša da su u sklopu izleta svraćali, a za Mermernu nisam.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

E, da, koliko je pametno doci busom (ili autom) do Makriamosa (iz Potosa) a onda pesaciti do mermerne plaze (ako se ne varam ima nekih 4 - 4,5 km).

Zato se i rasitujem sta raditi, da ne zakacim negde patos...posle mogu samo da se surduknem sa litice :D.

Ne secam se da je neko pisao za brodice, voze li oni do te plaze?

Ne znam koliko ste avanturisti... Peske do Mermerne i nekako, ali treba se posle vratiti...

Ja sam isao peske od Mermerne do Vathi plaze i nazad, i nije mi bilo svejedno. Ne bih preporucio.

A kolima opusteno. Samo polako i malo opreza nije na odmet. Prolazi se opusteno, osim ako nemas neki izrazito nizak auto (Formula 1, Ferari, Porse 911...) onda ipak nemoj.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Стварно не бих да минирам тему и локацију, али каква је вајда од свог тог крљања? Треба ти лепих пола сата до тамо, све време си напет за ауто, прашина на све стране од оних који иду испред тебе или се враћају, камионе да и не спомињем.

Кад дођеш тамо, плажа јесте лепа, боја воде је можда најлепша коју сам игде видео, али је (нама) хладна и сада је тамо гомила "садржаја" који су је претворили у мени одбојно место. Некада је била пуста, са десетак људи на њој.

Ок, сликаш, покупиш мало каменчића (који се више не сијају када се осуше :( ), па ајд назад, али сада узбрдо и опет са затегнутим дупетом на путу, а већ си уморан од врућине, прашине и купања.

Кад се дочепаш најзад Макријамоса, као да си бродоломац који се дочепао обале, сви се радују, а са аута лете килограми жуте прашине као да се упалио, па се дими ли дими, следећих километар-два...

Или мени понестаје авантуристичког духа или је нешто друго у питању?

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Slobodno autom do mermerne ALI LAGANO!!! i to levo-desno izbegavajući "štrčeće kamenje" nije nikakav problem... za 15-ak ste tamo minuta. Sada ima i parking (na desno, pa se skrene levo - obeleženo) ali očekujte gomilu prašine na kolima. Pešaka odatle do Vathi-a stižete, laganica za 35 minuta. Tamo ne preporučujemo klasičan auto zbog DEEEBEELOOG sloja fine mermerne prašine... obavezno struže auto! Jedino džipić. Slobodno prošetajte do tamo i provedite dan na Vathi.

Brodići idu iz Limenasa za Makriamos, mermernu i Vathi, ali se treba raspitati koji gde ide i koje kombinacije pravi

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Од Макријамоса има скоро 4,5 км до Салиаре. Ако возиш десетак-петнаестак км/ч (што је разумна "спорина" тамо), треба ти барем 20-25 минута до пола сата (мени).

Истина, нема тамо грбина као према Јоли, али... кога змија уједе (наседне трапом на стену), и гуштера се плаши.

Успут има, а ко иде својим колима нек размисли да то покупи, крханог мермера у плочама, па може да се снабде правим кухињским подлогама за сечење меса и поврћа. Истина, тај мермер је нешто мало "мекши" и тражи полирање, али...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

A tek što je dobar za pritiskanje kupusa u burićima :).

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ако се зезаш, онда ок... али, ако га СТВАРНО држиш за то, прекини одмах! :azdaja:

Мермер је само супертврди кречњак, а сваки кречњак се раствара у киселини (и најблажој), па тај твој мермерац-камен у бурету, кад га напуниш и крене врење, испушта из себе штошта што не би никако хтела да имаш у купусу.

У купус само гранит!

Зезаш ме, а, Шефице? :krsti:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zezam, ali sam čula da su ljudi za tu svrhu vukli mermerne ploče. Nek' čuju da je opasno to što rade.

Izmenjeno (mirarbi)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

E kada bi nam okacio jedan video sa ovog dela puta... kao u temi "Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ" :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26962
    Ukupno tema
    904680
    Ukupno poruka