Bojan81NS

Mermerna plaža, Vathi, Porto Vathi

313 poruka u ovoj temi

Bio sam pre pet godina na Mermernoj plazi i sada pre pet dana :-). To nije vise ona prelepa divlja plaza sa smaragdnom bojom mora, mirom i tisinom. Put je ocajan, ma katastrofa, prepun rupa, prasine i vrlo problematican za vaseg cetvorotockasa, voda je bila prljava, guzve prevelike, smeca na sve strane, mesta za parkiranje nema, a ako ste slucajno na nekim slikama videli one suncobrane i kafic to je ko zna kada i ko zna gde bilo. Tamo nema nicega sem sunca koje przi, mutne vode i tuznih obrisa nekada provokativne i inspirativne Mermerne plaze. Moj utisak je da nikako ne vredi truda i habanja automobila da bi se videlo "ONO". Razocarani smo i prosto nam je pokvareno lepo secanje na nekada lepu plazu!

Ne idite tamo, ima jos puno lepih plaza na Tasosu, preporuka je svakako plaza Pahis!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

pa sta sad......odjednom ne valja plaza???? :zid:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa plaža izgleda ovako

img-1404201380678-v.jpg

img20140701092425.jpg

sl274047.jpg

img20140701094944.jpg

sl274096.jpg

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ali ako se okreneš, izgleda ovako

sl274044.jpg

img20140701105221.jpg

img20140701105101.jpg

img20140701105145.jpg

Znači, sve zavisi od ugla gledanja.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Lepo izgleda dok se ne okreneš. Dvoumila sam se i na kraju nisam otišla. Možda neki drugi put jer svakako planiram ponovo Tasos, valjda će se do tada nešto promeniti.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo sta kaze nikana na svojoj stranici

Dragi gosti, pošto nam se već nekoliko vas javilo sa komentarima o Mermernoj plaži, želimo da svima javimo kako Mermerna plaža ove godine nije uređena, odnosno nema ležaljki i suncobrana, kao ni beach bara. Fantastična boja vode i ostali ugođaj je i dalje tu, ali je na Vama da odlučite isplatili li se prevaliti 3-4km makadamskim putem do nje.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kako je sada upropascen prilaz Mermernoj plazi ne mogu da verujem.

Nekad je izgledala ovako.

img0358trpkudjy76.jpg

img03361il76sbc3h.jpg

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Meni se bas svidja sto nema lezaljki, iako ne volim tako izvestacene plaze...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sada je ovako.

img20140701094936.jpg

Was ist der Unteschied?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ako neko barata preciznom informacijom za 2014 god, taxi brodic koji vozi iz Limenasa do Mermerne da li vozi i ove godine?Gde tacno iz Limenasa polazi? Kolika je cena povratne karte(citano na forumu-bila je 8 eura ) da li se menjala? Da li pristaje brodic bas na Mermernu,ili malo udaljenije pa se mora pesaciti posle do plaze?Da li je vreme polaska od Limenasa 10 30h povratak 17 30h.Ako je neko isao brodicem do Mermerne bilo bi lepo da podeli informacije i iskustva.

Unapred hvala.

Pocelo odbrojavanje ravno jos metar dana Pozdrav

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Brodić kreće iz luke (stare )!!!! samo da znaš!

8€ - nema šanse... ne znam gde si to video???

A brodić stane tako da ne moraš da pešačiš.... treba da plivaš

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Prošle godine je postojao taxi boat koji vozi iz Limenasa do Makriamosa, pa dalje do Mermerne plaže (tj, stane jedno kilometar posle Mermerne, pa se pešači do same plaže). Povratna karta je koštala 8eur, a do Makriamosa mislim 5 (nisam siguran za Makriamos). Polazak je iz luke u 10:30, put traje ~45min, i na Mermernu stižete taman kad nema ni jedne od ionako previše ležaljki... povratak je u 17h. Samo da iskopam fotke na kompu, pa okačim i neku iz 2013e...

Edit:

Mislim da se vidi kakva je gužva... nas četvoro je prvo uzelo 2 pomoćne stolice, pa za 15ak minuta ležalju, pa za još 30min i drugu ležaljku, i negde sat kasnije smo imali svako svoju ležaljku. Nije baš odmor, ali plaža je zaista lepa, i potpuno drugačija od ostatka Tasosa.

Evo fotki na Flickr-u:

12393516973_a5cf7ecb93.jpg

Saliara 2013 - Mermerna plaža by Darkorudar81, on Flickr

12393608433_8ab150c2c7.jpg

Saliara 2013 by Darkorudar81, on Flickr

12393926674_ecc9caaea7.jpg

Saliara 2013 by Darkorudar81, on Flickr

za jelenubatu da ti pomognem,koja je svrha takvog taxi brodica da tako ostavlja putnike, bice da kod tebe ima malo ironije,ako hoces da mi pomognes nemoj davati takve informacije,vidim da drugi ljudi barataju boljim informacija od tebe, a ti se pronalazis da u svakoj informaciji dezavuises citaoce foruma.
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sve si u pravu!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja, kao gore citirani, da se ogradim> tako je bilo prošle godine, leta 2013. Zaista je karta (povratna) bila 8Eur po osobi, kapetan liči na Milića-Vukašinovića, pristan je bio nekih ~1km posle mermerne, a more na putu do plaže je bilo "mirno" - ja ljubitelj čvrstog tla sam svaki čas merkao koliko ima do obale, i gde bih mogao da isplivam na suvo - za svaki slučaj :)

Da li je tako sa svakim taksije, da li je tako cele sezone, da li je tako svaki put, ove godine, one godine.... tako je bilo kad sam ja išao. :) A ako se nakanim da odem na mermernu sad u avgustu, opet ću da vam javim kako je prošlo ;)

Edit:

Evo i sličica u prilog:

post-49609-0-54954600-1406826091_thumb.j

Izmenjeno (Darkorudar)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kada smo mi bili u Limenasu, 22.6.-2.7., taxi je isao samo do Makriamosa-6evra i Golden B., 10 evra povratna karta, kazu da su sa voznjom krenuli tek 20.6. jer je slaba sezona. Cak i tada, bilo nas je samo 5 putnika ka M., a za nazad samo nas dvoje...To je taj brodic u 10:30h.

p6230341.jpg

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26888
    Ukupno tema
    902141
    Ukupno poruka