Bojan81NS

Mermerna plaža, Vathi, Porto Vathi

313 poruka u ovoj temi

Hvala VlaMar i hvala Mirarbi sto me je uputila na ovu temu... Tako sam nesto i mislila...nista bez kola :(

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Trebalo bi da ima brodića koji u sklopu krstarenja svraćaju do mermerne.

Ja tu varijantu nikada nisam isprobao ali sam uvek primećivao te brodiće.

Ne znam sigurno ali pretpostavljam da kreću iz Limenasa.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ima brodića koji prave pauzu za kupanje i na plaži Vati.

Dok se turisti kupaju, na brodu se dimi roštilj. :bolje-da-cutim:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pisali smo o tome

Evo moje fotografije reklamne table za ova mini krstarenja, koju sam fotografisala u staroj luci u Limenasu:

TurebrodicemizLimenasa.jpg

A evo i dopune koju sam našla na netu:

Eros II Boat Trips

Eros II promises wonderful thassos boat trips for all.It has been newly re-furbished for 2008 and it is a 16 metre sea going excursion boat licensed to carry 44 passengers. The boat has a full range of facilities including a bar, toilets, interior seating and a sun-deck.

The Eros II offers two different kinds of tours.

The first tour is The Island tour

It takes place on Wednesday and Sunday

This is a breathtaking tour of the island of Thassos, stopping off at a selection of beaches so you can all enjoy a swim in hidden beaches that you could not possibly reach from land. There is time for snorkelling and sunbathing as well.Plus the tour includes a delicious barbeque on board.

Time of the Tour from 09.45 until 17.45

The cost is 30 Euros

Children under the age of twelve 15 Euros

Babies for free

The second tour is the The Beautiful Bays Tour

It takes place on Tuesday, Thursday, Friday and Saturday. The beautiful bays tour takes the passenger on a sightseeing tour on some of the best caves and bays in Thassos with plenty of time for swimming, snorkelling, fishing and sunbathing.Plus the tour includes a delicious barbeque on board the boat.

Time of the tour from 09:45 until 16:30

The cost is 25 Euros

Children under the age of twelve 15 Euros

Babies for free

The Eros II is available for private hire on Mondays.

Visit Carol or Malcolm at the booking desk at the Eros II dock at the old harbour in Thassos town

between 09:00 - 13:00 and 18:00 - 22:00

E sad, koliko vidim Eros brodići kreću iz stare luke u Limenasu, a ja sam viđala još jednu kompaniju koja radi ovakve izlete, a koji su locirani u novoj luci u Limenasu, prekoputa restorana "Thassian" i "Doukas".

Nijedna od ovih kompanija ne obećava svraćanje na Saliaru, ali verujem da se to može dogovoriti.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo slika sa polazne tačke (stara luka, Limenas)

erosz.jpg

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Iz pouzdanih izvora (hvala Saks) sam saznao, da je put od Skala Potamie/Panagie do Vathi plaže moguć, putničkim automobilom, ali je mnooooogo gadan.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Znala sam ja da se naša Saksolina seća tog putešestvija ;):).

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li postoji nesto kao taxi brodici koji vas mogu odvesti do nekih plaza i naravno posle doci po vas? To bi nam bilo jos zanimljivije nego kolima...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Postoje samo ove ture brodićima o kojima smo gore pisali.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Prošle godine je postojao taxi boat koji vozi iz Limenasa do Makriamosa, pa dalje do Mermerne plaže (tj, stane jedno kilometar posle Mermerne, pa se pešači do same plaže). Povratna karta je koštala 8eur, a do Makriamosa mislim 5 (nisam siguran za Makriamos). Polazak je iz luke u 10:30, put traje ~45min, i na Mermernu stižete taman kad nema ni jedne od ionako previše ležaljki... povratak je u 17h. Samo da iskopam fotke na kompu, pa okačim i neku iz 2013e...

Edit:

Mislim da se vidi kakva je gužva... nas četvoro je prvo uzelo 2 pomoćne stolice, pa za 15ak minuta ležalju, pa za još 30min i drugu ležaljku, i negde sat kasnije smo imali svako svoju ležaljku. Nije baš odmor, ali plaža je zaista lepa, i potpuno drugačija od ostatka Tasosa.

Evo fotki na Flickr-u:

12393516973_a5cf7ecb93.jpg

Saliara 2013 - Mermerna plaža by Darkorudar81, on Flickr

12393608433_8ab150c2c7.jpg

Saliara 2013 by Darkorudar81, on Flickr

12393926674_ecc9caaea7.jpg

Saliara 2013 by Darkorudar81, on Flickr

Izmenjeno (Darkorudar)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sudeću po slikama i vašim komentarima od prošlog leta, treba doći u 7-8 ujutro, slikati se na plaži, okupati se jednom i bežiiiiiii.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pravi taxi čamac bi vozio kad vi hoćete i vraćao vas kad se dogovorite. Sve ostale varijante, po meni, nisu to.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo put od skretanja za Limenas (iz pravca Potos/Limenaria... pa sve do Marble i Vathi plaže

Izmenjeno (jelenabata)
4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo put od skretanja za Limenas (iz pravca Potos/Limenaria... pa sve do Marble i Vathi plaže

Čekaj bre, vi ste pričali da je put katastrofa, a da do Vati i ne može koluma, a na filmu AUTOBAHN.

Kojim kolima ste išli?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

koluma se može (:) )... Pitao si za put od Chrissi Amoudia do Vathi, a za to si dobio odgovor, a za ovaj put nisi ni pitao.... ajde sad nazad... kuc, kuc... pa postavi pitanje :hahaha: :hahaha: :hahaha:

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26888
    Ukupno tema
    902141
    Ukupno poruka