zixon

Hoteli,apartmani na Kritu

637 poruka u ovoj temi

Hotel JO-an Beach nasi prodaju kao hotel sa 4zvezdice a on relano ima 3.Nalazi se u blizini starog grada na oko 450metara od plaze.Ukoliko nsi rezervisala mozes slobodno uzeti i hotel Brascos ..hrana je odlicna..sobe pristojne ..takodje na ulazu u stari grad

Samo jedna mala ispravka.

Jo An Beach hotel se nalazi na 6,7 km od centra Retimna prema Irakliju. A hotel koji ti opisujes je Jo An Palace. Bila sam tamo pre par godina i bila skroz zadovoljna hranom, cistocom i uslugom.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@iki78

Jedno misljenje - bio sam prosle godine u Braskosu, preko Follow me agencije.

Sto se samog hotela tice, ima par stvari.

Dobre - Hotel je sasvim pristojan, ljubazno osoblje, odlicna hrana, prilicno cisto, kafic na vrhu hotela sa prelepim pogledom, blizu je grad, tvrdjava, strafta uz more. Jos jedna dobra stvar je sto od ulice koja je neposredno uz hotel prestaje zona za placanje parkinga, pa moze da se parkira blizu bez placanja :)

Mane, prvo svuda spominju bazen koji je minijatura i uz samu ulicu i drugo i bitnije, nalazi se izmedju dve vrlo prometne ulice, tako da je buka prilicna, i par kosarkaskih terena i lude grke koji igraju basket od ranih jutarnjih sati do 2-3 ujutro, sto moze da smeta, pogotovu je soba na nizim spratovima. I naravno, struja koja se gasi kada se skine magnet koji je na privesku sa kljucem, sto ima za posledicu da se iskljuci klima i frizider, koji se brzo otopi. Naravno, mi smo to resili tako sto smo rasturili privezak i stalno drzali magnet u sobi.

Par nasih agencija koje vode u Retimno, pored Follow me-ja, mislim je je bila Sabra i jos dve, koriste usluge izvesne Ane, nase zene koja je dole veci deo godine. Zena je krajnje korektna, za sve nam je izasla u susret, svaki drugi dan je dolazila u odredjeno vreme u hotel da se vidi sa ljudima i da se dogovaramo za ekskurzije, preko nje smo uspeli da uzmemo kola veoma povoljno sa full osiguranjem bez ogranicenja kilometraze (uspeli smo za 7 dana da predjemo skoro 1500km), cak nam rent-a-car nije naplacivao dan kada smo bili na Santoriniju. Sto se Ane tice, ljudi su imali samo reci hvale.

Toliko od mene

Pozdrav i lep provod u Retimnu

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa hvala na detaljnom objašnjenju!

Jedino da zahtevam sobu na poslednjem spratu,pošto mi buka stvarno smeta,sve ostalo je očigledno ok!

Nadam se da ću pronaći adekvatan smeštaj do septembra i da se neće sve rasprodati!

Izmenjeno (suki)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Samo jedna mala ispravka.

Jo An Beach hotel se nalazi na 6,7 km od centra Retimna prema Irakliju. A hotel koji ti opisujes je Jo An Palace. Bila sam tamo pre par godina i bila skroz zadovoljna hranom, cistocom i uslugom.

Znam da postoje dva hotela,bila sam na trip advisoru,a i iz ponude nasih agencija sam shvatila.Mozda je bolji taj van grada,zbog buke?Mozda je mirnije mesto?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala na odgovoru za Jo-an Beach!

Nikako da se odlučim između tog hotela,Olimpica I,Brascosa i Kriti beach-a.Svašta sam čitala na forumima,bila na tripadvisoru,ali...

Realno gledano po ceni oni su tu negde,ne verujem da ima neke velike razlike,ali sam neodlučna.

Ono što mi je bitno je da ne bude uz glavnu ulicu.Prošle godine sam imala mali problem sa bukom u Hersonisosu,pa sam zamolila osoblje htl-a da me prebaci u drugu sobu.Inače nisam nešto zahtevna osoba,a ni neki cepidlaka pa da tražim dlaku u jajetu.

Cak,prošle godine preko Matica htl Theodora,po njihovoj kategorizaciji je imao 3*,mi kad smo tamo došli,on ima 2*!Ali hrana je bila odlična,ok osoblje,čist,tako da mi ta jedna zvezdica ništa nije značila!

Pa te molim još ovaj put za help!

Preko koje agencije si ti išla,koji hotel?

Vrlo rado cu ti odgovoriti svoja zapazanja sto se tice hotela i utisaka.Olimpic ni slucajno.Ljudi iz moje smene su bili kolektivno svi ne zadovoljni.Moj hotel je bio Brascos i ja sam zadovoljna.Ima 3* ,ljubazno osoblje dobar polozaj-u samom centru grada .Do plaze se silazi ulicama starog grada .Polozaj mu je takav da se od njega krece u sve bitne pravce ka obilasku ostrva.Do plaze ima 450m.Hrana je odlicna.

Hotel Kriti Beach bi bio moja preporuka.Mi smo hteli da rezervisemo taj hotel za letovanje ali nije bilo vise mesta.Hotel je preko puta plaze.Nasi koji su boravili u tom hotelu su bili zadovoljni.Hrana im je bila mozda malo losija...ali to su samo u pitanju nijanse..Na plazi ispred tog hotela smo se kupali svaki dan ...tako da ako ima mesta mozes slobodno da rezervises taj hotel...Od starog grada udaljen je svega 5 min hoda...

Nadam se da ce ti ove sugestijue bar malo pomoci za odluku.

Jos jedna preporuka..Restoran u starom gradu u Retimnu-glavnom ulicom koja vodi ka centru grada nalazi se restoran sa odlicnom hranom..lignjama, racicima...i ne zaboravi da trazis slatko Kritsko vino...odlicno je..cene su krajnje povoljne..rucak ,vecera za dvoje (lignje),salata,vino,voda...23Eura ..Ime restorana je "TO ELLINIKON"..VEROVALA ILI NE DRZE GA NASI LJUDI...topla preporuka..i lep provod!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

I još jedno pitanje,na plaži ne moraš pod obavezno da iznajmiš ležaljke,možeš i na peškiru ili duseku?

Mozes narvno..ali pesak je toliko vreo da ne mozes da lezis na njemu...obzirom da stalno duva neki vetric -kupovina suncobrana je potpuni promasaj..ja probala..na kraju iznajmila lezaljke i suncobran...ali ako imas dusek...i stacioniras se blizu mora i ne treba ti ezaljka ..vodi racuna posto je sunce uzasno jako

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

:smorilo: :smorilo::smorilo:

A šta je nedostajalo Olimpicu ove godine? ja ga uplatila.

Prosle godine sam bila u Jo-An palace, i bila oduševljena. Ove godine nije bilo mesta i izabrala Olimpic. I sad sam se izbedačila.Molim te kaži mi zašto su ljudi bili nezadovoljni Olimpic-om. Hvala unapred.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Komentari za Olimpic su bili sledeci:

Trokrevetne sobe ko je zakupio dobio je dvokrevetnu sa pomocnim metalnim krevetom koji je kracih dimenzija od standardnog i bez obzira na zalbe nasih nisu mogli da im zamene sobu jer jednostavno nije bilo mesta.

Druge su koji su dobili trokrevetnu sobu dobili su iznad glavnih air -condition uredjajapa im je celu noc zvrndao.

Hrana je bila onako-to je komentar nasih iz grupe.

Nemoj se voditi bas striktno savetima jer svako je individua za sebe i ne mora da znaci da ce ti biti lose...

Krit je prelep..i ovako samo prespavas u sobi..vidim vracas se opet na isto mesto...i ja ga sledece godine necu zaobici..

preporuka restoran nas u starom gradu..ako vec nisi probala...˝TO ELLINIKON˝morska hrana

zelim ti lep provod

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

da li je neko bio u hotelu Lefkoniko u Retimnu?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav,

ja sam pre dve godine u septembru bila u Lefkoniku - hotel ima dve zgrade, ja sam bila u onoj gde su apartmani, bar su nam tako rekli. DObar je, prostran, ukoso pogled more smo imali, terasa velika, dve sobe , kupatilo i kuhinja... milina jedna. Spustiš se ulicom na plažu - 50 -tak metera, ni toliko. Bazen nije baš velik ali nije loše odmoriti predveče na ležaljkama :smajl:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

hvala puno na ovim informacijama! ono sto me jos vise zanima je to kakava je hrana u lefkoniku?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav, molim sve koji su ljetovali u hotelu Atlantis Beach 4* u Retimnu da mi napišu svoje utiske. Zanima ne lokacija hotela, tj. koliko je udaljen od centra? Zatim sobe, plaža, hrana? Hvala

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Komentari su bili sledeci:

Trokrevetne sobe ko je zakupio dobio je dvokrevetnu sa pomocnim metalnim krevetom koji je kracih dimenzija od standardnog i bez obzira na zalbe nasih nisu mogli da im zamene sobu jer jednostavno nije bilo mesta.

preporuka restoran nas u starom gradu..ako vec nisi probala...˝TO ELLINIKON˝morska hrana

zelim ti lep provod

Ja sam razmisljala o hotelu Olimpic za ovo leto jer su prijatelji, koji su boravili prosle godine tamo, bili zadovoljni. Narocito hranom. Jedino su mi napomenuli da biram sobu koja ne gleda na glavnu ulicu zbog buke.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

E pa i ja sam se vratio detaljne opise dacu narednih dana.

Inace ispravke za zorrra-u, plaza u Retimnu je dugacka 13km sve do Skalete, i restoran TO ELENIKON drzi nas covek, koji moze se slobodno reci da i nije nas jel mu je otac iz Nisa ili njegove okoline ali on sam je rodjen u Rijeci, malo ziveo po Hrvatskoj i zapalio na Krit. Inace u samom Retimnu i okolini ima oko 30 nasih ljudi ali u mom opisu napisacu ko su i sta rade ( bar one sto sam upoznao). I cena dve lezaljke + suncobran u Adelianos Kampos-u, Platanias-u, Preveli-u, Damnoni-u Misira-i,...... je 5 eura, a najskuplje sam platio na Elaffonisiju 7 eura, pa me cudi zasto je u Retimnu cak 9eura????

pozdrav

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo par reci o mom letovanju na Kritu.

Upravo sam se vratila iz Agios Nikolaosa.Mondorama Nis,hotel Sgouros na plazi Kitriplatia plava zastavica.Smestaj vrlo solidan,vodic perfektan,pravi profesionalac.Hotel tri stepenika do mora, na mirnom mestu,jedna ulica do centra i jezera.Grad je prelep,ljudi gostoprimljivi,opusteno.Malo je skuplje od ostalih mesta,ali vredi.Inace obisla sam istocni deo i odusevljena sam libijskim morem odnosno ostrvom skoljki Krisi(CHRISSI).Tamo je plaza fantasticna,pesak beo i more tirkizno i marin plavo.Inace,ceo Krit je magija.Nesto sasvim drugacije od ostalih ostrva u Gr.Cela grupa u smeni je bila zadovoljna i u drugim mestima.Ponovicu sigurno.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27009
    Ukupno tema
    905838
    Ukupno poruka