zixon

Hoteli,apartmani na Kritu

637 poruka u ovoj temi

Letovala sam sa sestrom i drugaricom na Kritu 2005. godine. Odseli smo u hotelu Brascos u Retimnu. Hotel jeste zavucen u gradu, i jeste uz prilicno bucnu ulicu, ali dobra stvar je sto su prozori prema ulici dupli i sto je lepo tiho kad su zatvoreni. Do plaze ima da se pesaci nekih 10tak minuta, ali je pesacenje divno. Prolazi se kroz stari grad, i svaki put mi je bilo uzivanje. Butici, radnjice sa suvenirima i restorani su brojni. Cene su prilicno visoke, sto se butika i suvenira tice... Za restorane nisam sigurna, imali smo PP u Brascosu. Tu i tamo smo kupile po koji gyros ili sladoled. Tako da nisam merodavna...

Ono sto je dobro sto se tice plaze pored luke u Retimnu je to sto kada se na drugim mestima ne moze kupati zbog vetra, tamo sigurno moze! Voda je ok, nista specijalno. Plaza takodje (bar 2005-te). Mi smo cesto taxijem (5 eura) isle u Baja bar gde je mmmmmmmmmmmm.... fantasticno... Plaza 5+, zabave svugde, lep veseo bar, restoran... Obicno smo odlazile ujutro i vracale se uvece. Konobari su toliko divni da su nam cesto oni zvali taxi da bismo se vratile nazad. A nije problem ni uhvatiti nekog ko dovodi ljude u Baja bar na nocni provod.

Ovo je link ka albumu sa slikama sa tog letovanja:

http://s46.photobucket.com/albums/f148/dza...0greece%202005/

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Bas lepe slike. Nego kakav je hotel Brascos, kakva je hrana itd?

Da li vredi na Kritu rentirati skuter zbog saobracaja?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Brascos je skroz solidan. Dorucak je da se bira izmedju dva-tri (pekmez, salama...), a vecera je malo sarenolikija :smajl: Meni je zaista sve odgovaralo, ali ja nisam od mnogo probirljivih... Salatice sa testeninom su bile skoro standardne i sve su bile fantasticne, meso kuvano-przeno-pohovano, sveze salate razne... Zavisi kako si navikao. I sve ide po principu All you can eat. Niko ne gleda koliko si puta sipao... Obavezno je vockica na kraju kao desert. Casu vode iz cesme mozes dobiti free, ali flasirana se placa i to debelo. Brascos ima svoj bar na krovu hotela. Mnogo je simpatican. Jednom nedeljno se organizuje druzenje u baru i imas jedan koktel besplatan.

U vezi sa skuterom, nama su savetovali da ih ne rentiramo ako nismo sto posto sigurni vozaci. Na Kritu je saobracaj veoma brz, ulice su nezgodne i cesto se desavaju saobracajke. (znaci, ove informacije sam dobila od predstavnika agencije, ne od lokalnog stanovnistva). Raspitaj se kod nekog ko je imao prilike da se vise informise na ostrvu.

Pre nego sto sam otisla na Krit, raspitivajuci se o njemu, upoznala sam coveka po imenu Albert koji radi u Diving center u Retimnu. Mnogo simpatican dekica. On nam je organizovao ono ronjenje sto si video slike na albumu. Roni se na juznom delu ostrva, u Plakiasu. Voda je fenomenalna i samo iskustvo je zaista bilo neponovljivo i neopisivo. Preporucujem svakome! Imaju veoma dobru organizaciju, vodici su super. Cena je 2005-te bila oko 70 eura, ako se ne varam. Tu ti spada prevoz dole, ronjenje, klopa, prevoz gore. Nakon ronjenja dobijes Sertifikat ;) hehe Skeniracu ga pa cu vam pokazati kako izgleda. Dok ronis, profi fotografi te slikaju, tako da imam i under water slicice.

Sa Albertom sam ostala u kontaktu i danas i tako mi je zao sto nisam mogla da prihvatim njegovu ponudu za smestaj. Pronasao nam je Olga's pansion u starom gradu za 40 eura po danu ALL INCLUDED za svo troje (muza, mene i malenog). znaci za deset dana za svo troje na smestaj i hranu bi otislo 400 eura + prevoz i vize...

Nismo prihvatili zbog vadjenja individualne vize i strahovito skupog avio prevoza. Naime, agencije mogu da ponude prevoz i samo prevoz, ali se ne zna da li ima mesta do dve nedelje pred put, jer putnici koji su uzeli ceo aranzman imaju prednost... Obzirom da putujemo sa malim detetom, to nam je bilo previse rizicno :(

Ako zelis, mogu te povezati sa Albertom. Ako nikako drugacije, on te moze uputiti na dobre a povoljne restorane, dobar smestaj, zabavu...

:smajl:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Letovala sam sa sestrom i drugaricom na Kritu 2005. godine. Odseli smo u hotelu Brascos u Retimnu. Hotel jeste zavucen u gradu, i jeste uz prilicno bucnu ulicu, ali dobra stvar je sto su prozori prema ulici dupli i sto je lepo tiho kad su zatvoreni.

ja ipak volim otvorene prozore posebno leti...... a i zivim u gradu pa mi je buke i previshe........

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Eh da... Mudri Srbi... :D :D

Fora sa klimom je da radi iskljucivo ako su vrata terase zatvorena i ako je magnet na privesku kljuca sobe stavljen u jedan krug pored vrata sobe. Znaci ne postoji daljinski za klimu...

Nama se privezak raspao prvi dan po dolasku u Brascos. Otpao je delic tog magneta... Prva pomisao je da prijavimo to recepciji... I onda smo skontale jednu stvar :D

Pred odlazak na plazu, zatvorimo terasna vrata (zapravo to je prozor o kom sam pricala :D ), zalepimo delic magneta na predvidjeno mesto. Klima se upali, a mi odosmo.

Tako da, kad se vratimo, soba diiivna hladna. Onda iskljucimo klimu da nam ne duva za vrat i uzivamo.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Brascos je skroz solidan. Dorucak je da se bira izmedju dva-tri (pekmez, salama...), a vecera je malo sarenolikija :) Meni je zaista sve odgovaralo, ali ja nisam od mnogo probirljivih...

Jeste ponuda zanimljiva, ali problem je prevoz. Plasim se ipak da ce svi letovi oko 25 avgusta biti krcati, jer dve, tri agencije uzmu 1 avion, tako im je jeftinije.

Ronjenje stvarno moram da probam. Kad vec nisam probao u Egiptu onda makar ovde.

Izmenjeno (suki)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Uspela sam preko Google Earth da lociram hotel. Na ovoj slici se vidi deo luke i lokacija hotela, cisto da mozete da se orijentisete ako koristite G.Earth. Nadam se da ce nekom pomoci... Ono sto sam pricala o plazi, da se moze kupati kad na drugim mestima ne moze zbog talasa, mislila sam na ovaj deo plaze koji je u luci.

klik za vecu sliku:

lokacijabrascosgoogleeaim0.th.jpg

Vidi se preko puta hotela teren za kosarku i park. Pored hotela je preslatka crkva.

Jedna od tri plave tackice sa LEVE strane - gore od Brascos hotela je lokacija Jo-An Palace hotela. Kad otvorite Google Earth, kliknite na plave tackice da vidite fotografije.

Izmenjeno (dzagoda)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Apartmani Zantina u Retimnu.Da li je neko bio u ovim apartmanima?Pronasla sam na nekom sajtu jednu fotografiju ovih apartmana,iz koje bas nista ne mogu da zakljucim,pa ako je neko bio ili zna nekoga ko je bio,molim da mi napise nesto o tome gde se tacno nalaze(ja bih rekla da je to predgradje Retimna),i na sta lice.Koliko vidim radi ih samo Jolly.Hvala.

Da li je neko bio u apartmanima Zantina?Molim da mi napise nesto o tome gde se tacno nalaze u Retimnu,i kakvi su.Nisam videla da ih radi jos neko sem Jollya.Hvala!

Izmenjeno (ljerka)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nisam bila u tim apartmanima ali mogu da preporucim Krit i Retimno kao destinaciju. Ono sto ne mogu da preporucim je agencija Jolly, jer smo prosle godine rezervisali u maju hotel u centru (Jo An, ima i ove godine) a tri dana pred put su nam rekli da je prebukiran hotel i hteli da nas smeste u hotel nize kategorije 15 km od grada. Kontaktirali smo YUTU i inspekciju i tek onda su pronasli naki nacin da nas smeste u hotel koji smo platili. Ostalo je bilo u redu na samom ostrvu, mada im je vodic mlad i nije bas neki, ali dobro. Tako da preporucujem OPREZ!

Druga stvar, pronasla sam ti neke linkove, ali meni se cini da taj hotel i nije u samom Retimnu nego u okolini. Odluci sam(a), ali uvek je malo nezgodno, mozda i nesigurno, kad hotel nema sajt a agencija nema slike. Evo sta sam nasla:

www.consort-travel.gr/english/rethymno/zantina.htm

www.rethymnon.gr/1.phtml/tourism/tour_en04c.htm

http://en.venere.com/hotels_rethymno/perivolia/

U svakom slucaju, srecno pri izboru i lep provod!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala puno Bojana,i ovo mi je od velike pomoci.

Izmenjeno (suki)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da malo vratimo temu na vrh.

Da li neko zna agenciju koja radi Krit u drugoj polovini septembra. Skoro svima je zadnji polazak 07.09.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

KonTiki ima polazak 15.09. -11 dana/10 noci.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Znam za Kontiki ali bi meni trebalo nesto oko 20 zbog god. odmora. Video sam agenciju Big Blue ali nema neki povoljan smestaj, tj ima ali su to 2 zvezdice. Ne znam da li je mnogo za 20.o9. 475EUR 10 pp+avion+transfer u hotelu Kriti beach.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

mislim da je ok cena. ne zaboravi da je septembra još uvek normalna sezona na kritu. već je dosta pisano o tome, kriti beach je odličan izbor - na plaži, a blizu starog grada. jedino obrati pažnju na big blue, mislim da se radi o naslednicima čuvene fantasia tours koja je pre neku godinu zavrnula silne ljude za aranžmane u turskoj, i posle izgubila licencu. mislim da je follow me radio taj hotel, pa vidi da li oni imaju aranžman.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bravo majstore.

Pre neki dan sam gledao njihov sajt i nisam primetio da i oni imaju termin 19.09. Sada sam video i hotel Palmera beach u Hersonisosu jos niza cena samo neznam da li vredi tamo ici zbog ludih engleza.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27010
    Ukupno tema
    905850
    Ukupno poruka