zixon

Hoteli,apartmani na Kritu

637 poruka u ovoj temi

pa, čarter letovi jesu nerealno skupi, ako gledaš kako su formirane cene u agencijama. ali su s druge strane hoteli nerealno jeftini. agencije u principu skoro 50% cene hotela za jedan aranžman prebace u avionsku kartu. u pitanju je čist marketing, jer ti je psihološki lakše da platiš jeftin hotel, a za avionsku kartu onda ide odgovor "znate, to ne zavisi od nas (agencije), već od jata, mi tu ništa ne možemo". ma kako nekome ove izgledalo kao budalaština, mi i dalje letujemo dosta jeftinije od ostalih. ako isti aranžman koji plaćaš našoj agenciji pogledaš kod thompsoma ili thomascooka, videćeš da je naš aranžman jeftiniji 30-50%.

e sad, naravno, druga je priča što oni u proseku imaju 5-6 puta veći prosek plata. ja sa iskreno nadam da će neko od low-cost kompanija početi uskoro da leti kod nas, ali ćemo tada početi i da plaćamo tržišne cene hotela, a to su manje-više one koje nalazimo na netu.

ovo je bio mali offtopic... tebi svaka čast, što ćeš kolima na krit. javi kako ide rezervacija za brod. znam da minoan ima jednom nedeljno dnevnu liniju pirej-iraklio, čini mi se 11.00-17.00. to je pravi itinerer, ako mene pitaš, ali treba imati bar 20-tak dana slobodno, da bi imao smisla. sve ispod toga je malo, ako već ideš kolima.

ma, za krit treba vremena...

pozdrav

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ma sve je to lepo, ali se naprimer ustedi i do 65 EUR u odnosu na hotel Olimpic I. Ali opet......

Retimno je veoma dobra polazna tacka za obilske i narocito za izlet na Santorini.

Moze li mi neko reci kakav je Olimpic hotel u Retimnu, koliko ima do plaze, sobe, hrana manje vise me neinteresuje, jer ja nisam probirljiv.

Ah da u tih 65EUR ide jedan polupansion vise a to sam prevideo.

Evo kako sam ja prošla jeftinije prošle godine: baš sam bila zapela da nađem neki smeštaj u Retimnu, a hoteli u Retimnu su (kao i u Hanji) bili veoma skupi. U Jolly-ju su imali last minute ponude ali samo za Hersonisos&Heraklion, što ja nisam htela. Na kraju su mi pronašli po istoj toj (last minute) ceni hotel Palladion u Adelianos Kamposu - to je predgrađe Retimna, recimo 5km od starog grada. Cena za PP je bila čini mi se 220-240EUR (11d) za početak avgusta. Hotel je OK, ima i neku prosečnu plažu prekoputa, ali smo mi odmah rentirali auto, i krenuli u obilazak.

E sad, sve naravno zavisi od afiniteta. Ovo sigurno nije varijanta za ljude koji ne žele da se vozikaju, već vole da imaju dobar hotel i plažu prekoputa. Definitivno ne bez rent-a-car-a. Meni je bila najbitnija dobra lokacija na ostrvu, i pristojan hotel. Dobra lokacija u smislu da je na pristojnoj udaljenosti do većine mesta koja sam htela da obiđem.

Činjenica je da je ostrvo ogromno i da hotela, kao i plaža, ima toliko da ih je nemoguće napuniti turistima. Problem je što je ponuda naših agencija oskudna. Svejedno, gde god da se pozicioniraš imaćeš mnogo štošta da obiđeš, i da ti ostane 1/2 ostrva za sledeći put. Čini mi se da se ne isplati ići na Santorini, pored toliko zanimljivih stvari na samom Kritu. Pozz

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

uvek sam za opciju nešto jeftinijeg pristojnog smeštaja + auto, nego da plaćam hotel sa kongresnom salom i fitnesom :besan: . jer, otići bilo gde, i biti sve vreme u jednom mestu je gre'ota...pogotovo na kritu. kupiš knjigu, otvoriš kartu i piči...

krit je sjajno mesto, i treba ga osetiti...

retimno, hania, plakias, agia galini, paleohora, spili, timbaki, matala :zaljubiska: :zaljubiska: :zaljubiska:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

100% se slažem. A još kad si naveo i Spili!!!!  :)  Ne znam koliko je ljudi bilo u tom seocu, ali za mene je bilo pravo otkrovenje. Tu stvarno osetiš pravi duh ostrva.

Ono što je meni bilo zanimljivo je da su neki ljudi koji su uplatili hotele 4* u 'Retimnu' završili u stvari u nekakvim kukuruzima 10km od samog grada, i da je naš hotel imao skoro najbolji položaj od svih. :shokiran:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Joj ljudi ubiste me u pojam. Izgleda da moram da se preselim na Krit da bih sve video. Gde se nalazi ti selo Spili, sad me je stvarno zaintrigiralo.

Sto se tice hotela Rea slucajno sam video da je prosle godine bio jeftiniji nego ove, dok je hotel Olympic jeftiniji ove nego prosle godine. Izvor za hotel Rea-Matico, Olympic- Filip travel i Eurojet.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ma opušteno.... (negde oko sredine ostrva)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Joj ljudi ubiste me u pojam. Izgleda da moram da se preselim na Krit da bih sve video. Gde se nalazi ti selo Spili, sad me je stvarno zaintrigiralo.

Sto se tice hotela Rea slucajno sam video da je prosle godine bio jeftiniji nego ove, dok je hotel Olympic jeftiniji ove nego prosle godine. Izvor za hotel Rea-Matico, Olympic- Filip travel i Eurojet.

Spili je selo na putu ka južnoj strani kada se krene od retimna, ka recimo matali, nekih 30-tak km. Ako zastaneš, videćeš venecijansku fontanu sa 19 lavljih glava iz kojih curi voda. inače, krit je verovatno jedino grčko ostrvo koje nema problema sa vodom, jer je centralni deo ostrva bogat izvorima, pa je tako jedan od njih u spiliju. mislim, nemoj da očekuješ ništa posebno, malo grčko seoce, između planina...ali, meni je uvek interesantno kada se malo maknem iz turističkog centra ka unutrašnjosti, pravi ruralni ambijent, ovce pored puta, jedino prevozno sredstvo magarac :bez-zuba: .

Panorama Spilija

2488830ya4.jpg

Fontana

416154ys5.jpg

Izmenjeno (trotter)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa to mu daje cari da vidis nesto sto nije izturizovano, tj nekako vestacki pravljeno samo za turiste. Bas lepo mesto da se popije espreso i pojede nesto.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da, da... kad kreneš iz Retimna ka Agia Galini i Matali, na 30ak kilometara, moraš da prođeš kroz Spili. Onda staneš, izađeš da pogledaš te fontane i vidiš kako je simpatično seoce. Mali trg, popločana ulica... Prosto te natera da svratiš i napraviš pauzu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kad se sad nisam šlogirala nikad neću... :blink:

Sad pogledah sajt Jolly-ja i vidim hotel koji sam ja platila prošle godine oko 220-240EUR, a ove godine mu je cena 580EUR!!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

MA NEMA NISTA NA KRITU BEZ 400 EVRA POCETKOM JULA. SVE SAM PRETRAZIO.BTW HVALA ZA LINKOVE. ( VEC SAM IH BIO PREGLEDAO)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

verovatno si gledao kalodukasovu ponudu. meni stefania apartmani u agia marini izgledaju ok - pristojno, ništa besno, taman da se prespava i popija čaša vina na terasi :bez-zuba: . ostala ponuda je ok, ali malo skuplja (panos, npr.) mada, pripremi se, posle skiatosa, krit će ti biti jaaaaako pust i golišav...ali zato, hania, retimno...to na skiatosu nema. razmenićemo iskustva, ja ću na skiatos juna...

hania

dscn0674gq5.jpg

retimno, zalazak sunca, slikan sa tvrđave

dscn0848en3.jpg

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

a gde si nasao te stefania apartmane ja ih nesto ne videh na kalodukasu. ajd jedan link please....

nadjoh

Izmenjeno (kemmik)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kad se sad nisam šlogirala nikad neću... :blink:

Sad pogledah sajt Jolly-ja i vidim hotel koji sam ja platila prošle godine oko 220-240EUR, a ove godine mu je cena 580EUR!!!

Hvala za link :)

a da to prosle godine nije bila cena bez prevoza? nemoguce da je duplo skuplje. :(

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala za link :)

a da to prosle godine nije bila cena bez prevoza? nemoguce da je duplo skuplje. :(

Nema na čemu... nadam se da je pomoglo!

Što se tiče hotela, ja sam ga prošle godine uplatila u last-minute varijanti, pa je moguće da je bio dosta jeftiniji, ali ne baš toliko... Moraću da potražim, možda nađem šta sam tačno i koliko platila...

Slike su ti odlicne.

Kazi mi samo gde je ona "zemaljska kugla" u Retimnu? Ne secam se da sam to vidjala ranije.

Hvala! :srce:

A ona zemaljska kugla je blizu ulaza u tvrđavu. Čini mi se da smo se mi parkirali negde kod luke, pa smo onda na putu ka tvrđavi prošli pored nje. 

Izmenjeno (Mikoye)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26962
    Ukupno tema
    904680
    Ukupno poruka