zixon

Hoteli,apartmani na Kritu

637 poruka u ovoj temi

jos 24h :)

taman stizem u hotel da odgledam kako gazimo nemce.

ako delujem suvise optimisticno to je zbog toga jer idem u grcku :srce:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Rosbacher, srecan put i super odmor!

Javi se posle letovanja da cujemo utiske.

Ja jos nisam prelomila, ali Krit je u Top 3 destinacijama za ovu godinu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

fala, fala :)

javicu se sa izvestajem i nekim slikama.

vec smo napravili listu sa mestima koje cemo obici. nista spektakularno vec ono sto se mora videti, ali verujem da ce biti i poneko iznenadjenje usput. :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Svakom bih preporucila Krit, mesto Retimno, hotel Minos! Pozicija hotela vrhunska, nema buke, jer je uvucen malo od magistrale, hrana vrhunska, osoblje izuzetno, sobe ciste i bistre, plaza na 70m, mozete iznajmiti lezaljke, a mozete se i sami pozicionirati.

Retimno je divan grad, zivopisan, zanimljiv, topao, ljudi divni i prijemcivi. Obavezno iznajmite kola i obidjite sela, Agios Nikolaos, Iraklion, neverovatno magicnu Hanju, divno selo Elos, Milos, plazu Elafonisi i usput gde god zadjete, necete pogresiti sve je divno. Ima lepih manastira, crkava...sve je bozanstveno!!! Na Krit se vracam.

Jedino sto nikakav utisak od silnih mesta (nabrojala sam samo neka) koja smo obisli je Hersonisos, to je bezveze mesto, nista, izniknuto pored plaze, ima dosta mladih i kazu da je nocni zivot dobar, mada toga ima i u Retimnu i Hanji.

Cene na Kritu su visoke, ali vredi, zaista!!!

Krit za svaku preporuku!

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li je neko bio u apartmanima "Katerini"?Nalaze se u centru mesta Platanias,koji je udaljen od Retimna 6km.Kakav je smestaj,klopa,usluga...?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li je neko bio u apartmanima "Katerini"?Nalaze se u centru mesta Platanias,koji je udaljen od Retimna 6km.Kakav je smestaj,klopa,usluga...?

Nisam bila u tim apartmanima nego u hotelu pored, ali mozda ce vam znaciti da kao prolaznik dam procenu kako spolja deluju vrlo pristojno, kulturno i cisto. Imaju lep mali bar sa stolicama od pruca koji gleda na ulicu. Jedino mi se nije svideo bazen, prilicno je mali i nekako zbudzen, odmah uz poprecnu ulicicu. Nisam primetila da se puno ljudi tu kupa. Ali plaza je blizu i mesto nije lose. Ipak, moj licni utisak je da je u gradu zanimljivije...

Izmenjeno (suki)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Posto mi je ovaj forum vec nekoliko puta bio od velike pomoci, mislim da je red da se oduzim ljubaznim ljudima svojim iskustvom, cenim da ce nekom mozda biti od koristi...

Dakle pridruzujem se svima koji Krit preporucuju. Mi smo bili u Axos-u, malom hotelcicu u mestu Platanes pored Retimna. To je dobar hotel od tri zvezdice, ljudi su ljubazni i od pomoci. Prvo smo dobili apartman koji nam se nije svideo, ali su nam ga bez problema zamenili. Bazen im je sjajan, i hotel je za nas bio prava mera, mi nismo bas ljubitelji velikih resorta. Hrana je bila OK ali samo OK. Nezaobilazni "zuti sok" i manjak kolaca (najcesci zele). Ali kuhinja je domaca, ima voca, maslina, ne ceka se red za hranu nego je vrlo opustena atmosfera i domacica vas stalno necim nutka...

Svet vrlo pristojan, bar u nasoj smeni, nije bilo nikakvih izgrednika, cak ni u vreme utakmica. Holandjani narocito simpaticni...

Auto smo rentirali na 5 dana povoljno, dobili smo C klasu po ceni A klase (to su nam ponudili jer im kola stoje, a i da ne bismo otisli dalje, puno je tih rent a car agencija).

E sad svako ima svoja interesovanja, ali kao predstavnik jedne prosecne porodice sa skolskim detetom, od onoga sto smo obisli mogu narocito da preporucim mesto Argiropouli, to je selo sa vodopadima i tavernicama, kao iz bajke. Idealno za predah, rucak...

Zatim Akvarijum kod Irakliona, veliki je i za decu fenomenalan. Sa njim mozete da spojite i Knosos posto je blizu, i greota je biti na Kritu a ne obici ga. Mene je odusevio, palata je ogromna, jedva smo je obisli (pazite na vrucinu tamo je kao na plotni). Sve je sjano restaurirano i odrzavano, vredi videti.

Manastir Arkadi je takodje bajan, tu smo napravili neverovatne fotografije.

Sto se tice plaze Preveli, s moje tacke gledista ne vredi onoliko stepenika. Ali ajde, jednom u zivotu moze i to. Voda je bila ledena pa se nismo ni kupali. Ali mogu da se iznajme pedaline pa da se krene rekom, to je recimo za naseg klinca bilo super.

Retimno je prekrasan gradic, marina, svetionik, tvrdjava, stari grad sa uzanim ulicicama podseca na Dubrovnik. Uvece zatvore ulicu da bude setaliste pored mora sa kokicama, balonima... Lepse je od Platanesa i sadrzajnije. Platanes ima puno tavernica i dzidza-bidzarnica, mahom kineske orjentacije, nije lose jer nije pusto, ali napravljeno za masovni turizam pa nema nista autenticno.

Preporucujem male uvalice izmedju Retimna i Hanje, ima ih dosta, tu je mirno, nema guzve a voda je bistra i divna.

Eto i mog skromnog priloga, pozdrav svima!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

vida, hvala na izvestaju :D

Moze li i neka fotografija? To seoce sa vodopadima me zanima kako izgleda.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Selo Argiropouli

post-18104-1279958784,68_thumb.jpg

post-18104-1279958801,68_thumb.jpg

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zanimljivo seoce, treba ga uvrstiti :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa to mi je i plan. Recimo Hanja i zapad ostrva, a "jednog dana"...

Ove cifre su po noci ili...?

P.S.

Daj nemoj da me sokiras, a jos sam taze "Kritovac"!

Evo vec kacim aparat za pritisak!

ma neee, svih 15 nocenja za dve osobe komplet, razumes?

evo npr. ovo je dobra pozicija za tebe, smestaj ok za ove pare i period.....

http://www.hotels4u.com/hotels/apollon-apartments.aspx

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ovo je zasto volim ovaj forum.

Ima sve na jednom mestu!

Upoznas lepe dame i jos ti one odrade posao za koji nisi sposoban!?!

P.S.

"I pride, zena ti nema pojma s kojom si "on line"..."

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Valjda ćeš da uzvratiš na isti način ?! :zvizduk:

Izmenjeno (tetka)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vec me drage kolege znaju po "lepim" reportazama tako da i Vama obecavam da cu biti na "visini zadatka"!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ovo je zasto volim ovaj forum.

Ima sve na jednom mestu!

haha...manje-vise o lepoti, relativna stvar, no thx :blush:

imam ja jos keceva u rukavu...samo kazi mesto i ja ti nadjem. :don-t_mention: jesam li Kefu+ Lefkadu 12 nocenja rezervisala za citavih 325 e za dvoje. Ako neko nadje povoljniju cifru, vodim na rucak tu razliku. :zvizduk:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26962
    Ukupno tema
    904680
    Ukupno poruka