acolimes

Mirage Bay Resort Aquapark 4* (ex Lilly Land Beach Club)

319 poruka u ovoj temi

 О овом хотелу говори и податак да га је спомињана агенција изоставила из своје понуде за зиму :neznam:

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ne samo njega, nego i susedni Golden, šta su uvalili uvalili :hahaha: 

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Evo jednog svežeg izveštaja sa Ana foruma. Valjda nije od nekog “našeg” ?

2D04232E-9F20-46B3-867F-2BE37F729CE9.png

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ne znam čime su merili, možda drvenim metrom :hahaha: Ja merio lično, od ulaza u kompleks do restorana 650 metara, ajde do plaže neka bude 700, kojih crnih 1km, mnogo je kume, možda do pontona ;)

Ali generalno OK opis, samo me čudi da nisu spomenuli boju vode i travu

Izmenjeno (MarkoFaca)
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
 

Ne samo njega, nego i susedni Golden, šta su uvalili uvalili :hahaha: 

Jeste samo sto se Golden ne moze meriti bar po pitanju plaze koja je fantasticna na otvorenom moru bez ikakvih trava i ostalog za razliku od vestacke uvale pune trave kakvu ima Miraz i po pitanju akva parka kakav ima Golden.

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da ne ostanem nedorecen ako neko hoce sutra da uplati ovaj hotel, dakle kao Marko sto je rekao, sobe do recepcije renovirane po meni odlicne, mala je doplata za family room preporucujem jer se dobijaju dve velike sobe i hodnik sa garderoberima. Hrana egipatska dobra, nema izbora za evropsku kuhinju, udaljenost do plaze po meni podnosljiva. Ono zbog cega jedino ne bih preporucio ovaj hotel je plaza i voda u laguni, dakle ni mekog peska ni bistre vode, to je za Crveno more neoprostivo.

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ми смо уверили да заиста многима квалитет мора у Египту није прииритет, што је мени лично шок. Коме је заиста битан квалитет мора он мора мин 40 км да се здаљи од Хургаде у правцу Сафаге и да наравно се одрекне излазака и шопинговања, јер нема где.

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

U pravu si @Balkanac82 , ssamo, ne mora bas 40 km

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Od sledeće nedelje napisaću naše utiske o ovom hotelu malo opširnije. Za sada mogu reći da se slažem i sa @laganicaaa i sa @Nenad777, kao i @MarkoFaca.

Ukratko i mi i drugarica smo jako zadovoljni hotelom, ispunio je očekivanja, odnosno koliko para i više je muzike.

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Aranžman nam je bio od 09-20.08. Išli smo preko agencije Way Out, poleteli smo iz Beograda 09. u 7.30h, tačno u sekund. Kada smo sleteli posle uobičajene pasoške kontrole i drugih kontrola, na izlazu nas je dočekao neki Egipćanin i vodič Mira sa tablom Way Out i rekli broj autobusa, natpis na njemu i pokazali u pravcu nekog stajališta gde je bilo parkirano bar 20 i više što manjih što većih autobusa. Uz malo lutanje sa koferima, dvoje dece po vrućini nađosmo nekako i naš mini bus. Kofere su nam natovarili na krov i posle čekanja ne sećam se više čega, krenusmo put hotela. Mira je tada ostala da dočeka još jednu grupu, dala nam papir sa svojim telefonom i izletima koje rade (bez cena). I u povratku avion je poleteo 20.08. tačno u sekund u 02h.

Soba:

Kada smo stigli u hotel, nešto oko podneva, kofere smo ostavili u holu pored recepcije, a na recepciji uz popunjavanje nekog obrasca dobili odmah narukvice i informaciju da ćemo sobe dobiti u 14h. Odmah tu su nas poslužili sokom kao pićem dobrodošlice i mi smo otišli da se prošetamo po kompleksu i na ručak u restoran. Po povratku sa ručka i pre 14h dobili smo sobu. I Mira se tada tu zatekla, ali nam baš i nije trebala. Suprug je sa nekim od momaka iz hotela otišao da vidi smeštaj, a po povratku odlučio je da sobu zadržimo, jer su ispunili dva naša zahteva, da je tuš ručni (ne zaboden u zid) i da ima terasu. Onda smo svi otišli do sobe sa drugim momkom koji nam je na kolicima dogurao prtljag, a mi ga častili 1$. Za mene je šok sledio što je soba bila u prizemlju i tu sam počela da histerišem na supruga zbog toga, a on se vadio da je to baš super. Ja sam vrištala na njega sa raznim pitanjima: kako da se šetam slobodna po sobi, te neko će nam ući, te,... Za dan-dva ispostavilo se da je to bila moja teška paranoja. Prvo, stakla na prozorima su zatamnjena tako da se spolja ništa ne vidi, zavese su u stvari one debele kroz koje se baš ništa ne vidi, sa plavim draperijama sa strane. U sobi je bio velik bračni krevet i jedna kao sofa koju su odmah namestili (stavili posteljinu, jastuk). Pitali smo ih da li je moguće da i za drugo dete dobijemo još jedan krevet, misleći da ćemo dobiti poljski. Oni jako ljubazno rekoše naravni, nije problem i za pet minuta se stvoriše sa pravim krevetom, donesoše dušek, pomeriše naš bračni krevet i između njega i sofe staviše taj novi krevet, odmah ga namestiše, doneše nam dodatne peškire i sve uz komentar: naravno, nema problema. To prošle godine u Sea Gull nismo doživeli. Tako naša soba postade četvorokrevetna sa komodom, LCD televizorom, foteljicom u ćošku, dve klupice, od kojih je jedna (ona uz krevet) imala sunđer na sebi i preko draperiju. Dakle soba lepo uređena. U hodniku klizni orman, a kupatilo renovirano sa veoma lepim pločicama (doduše fugne malo traljavo urađene, ako ćemo u sitna crevca). Na terasi su bile dve stolice, a mi smo se snašli za treću. A sa terase pravo gledamo na onaj bazen sa tri tobogana i to sa pogledom pravo na njih. Dakle iz sobe pravo ili na ležaljku (doduše ako je ima) ili u bazen. A najveća prednost ove sobe je što smo u njoj uvek imali Wi-Fi. Kako, ne znam, jer su svi išli na recepciju zbog toga, a uveče oko naše terase na ležaljkama ljudi sa telefonima u rukama. Predpostavljam da je još nekoliko soba oko nas imalo Wi-Fi. A na recepciji čovek mi je lepo rekao da nam je dao jako dobru sobu i da ćemo sigurno biti zadovoljni, a ja mu tada nisam verovala. Kasnije sam shvatila da je ceo hotel u fazonu prizemnih vila, a samo ove bliže izlazu i ova dva bazena sa toboganima imaju još po jedan sprat. I tu je snalaženje malo komplikovano i teško je naći broj neke sobe, po meni su nelogično poređani brojevi, ali...

Što se tiče sobara mi smo mu svaki drugi dan ostavljali po 1$ i tada bi nam pravio one figure od peškira. Malo je bio nemarljiv po pitanju ostavljanja broja peškira, pa zaboravi da ostavi nes kafu u kesici. Ali najgore mi je kada uzme i presloži peškire koje smo mi možda jednom upotrebili pa na znam koji je čiji. U sobi smo imali i ketler i sef (mada sve sobe nemaju sef).

Desilo se po jedno i nama i drugarici da nismo sa karticom uspeli da uđemo u sobu, tj. da je otključamo. Samo smo otišli na recepciju, dali im karticu, oni nešto resetovali i za par sekundi je vratili i onda je bilo sve u redu. Samo bez panike.

Hrana:

Ako stavim odnos cene i ponude mogu reći da je hrana jako dobra. Za doručak koji je do 10h ima tri vrste soka, kafa, čajevi, toplo i hladno mleko, razne pahuljice, dve vrste salama, kačkavalj, malo suženiji izbor salata nego za ručak (uvek paradajz, krastavac, cvekla,...), kuvana jaja, prženice, pržene viršle, napolju su se uvek pržila jaja (sa prilogom povrća ili bez) i palačinke, u restoranu se za svaki doručak pekle puter kifle, koje malo sačekate i uzmete vrele, pa jogurti sa ukusom jagode, kivija i ne znam čega još (4 vrste), pa pekmez od jagoda, kajsije i još nečega, med, pa slatka peciva. E ako je ovo malo (a samo za doručak) onda mislim da su neki nerealni, pre svega što sve to se ne jede za svaki doručak nego jedno jutro jaja, drugo salamicu, treće viršle, četrvro pekmez,... Za ručak je bilo slično kao za večeru samo malo manji izbor. A za večeru: Sve vrste povrća za salatu što u formi čistog, što u formi neke mešane salate sa njihovim dresingom. Naravno bilo je i preliva 4-5 različitih pojedinačno, a nas je oduševio neki što liči na caciki. Dakle paradajz, krastavac, zelena salata, crveni i beli kupus, rendana šargarepa, cvekla, paprika i ne mogu svega ni da se setim. Svako veče je na terasi bilo drugo meso. Te pačetina, te jednom jegnjetina, te govedina, tuna, ćevapi, ...Unutra su se uvek pekle kao neke njihove pogače, uvek je bilo nešto kao juneći gulaš (ne preterano začinjen), piletina, pirinač, pire krompir, pečeni krompir, opet uvek neka riba, boranija, poprilično vrsta zemički, dve-tri vrste hleba koje sami sečemo i preukusni su, 15-20 vrsta kolača (ali ja volim samo one kao baklave, urmašiče, tulumbe, i sl., dok smatram da same kolače ne umeju generalno da naprave, jer to je neki patišpanj sa pekmezom između i nekim prelivom). Ali sve lepo izgleda. Naravno, bilo je i voća, pomorandže, urme, dinje, grožđe, kruške, banane – one njihove malecke, a jednom je bio i mango (probala i kćerka i ja i oduševile se). Bilo je i dve-tri vrste čorbica/supa, i ko zna šta sam još propustila. Ono što je važno uvek se moglo naći našto da se pojede i niko od nas nije ostajao gladan. Šta više – prejedali smo se.

Na plaži je od 15-17h bio sladoled, a tada je bila i užina: pomfrit, hot-dog, mini pljeskavice (meni se lično nisu svidele, ali mojoj drugarici jesu), kobasica, paradajz, prelivi kečap, razni začini, pica. Užina je u to vreme bila i kod oba bazena sa toboganima, a bila je i čini mi se oko 12h.

Naravno, tu su bila i njihova jela/kuhinja, koja ja nisam probala i ne mogu ništa o tome da kažem.

Bazeni:

Tri velika bazena. Onaj kod restorana i početka plaže, i dva bliže izlazu. Jedan kod naše sobe sa tri tobogana koji je radio i kada tobogani ne rade, odnosno do 18h i drugi na samom ulazu u hotel koji je u stvari aqua park sa 5 tobogana za odrasle i veću-hrabriju decu i mali aqua park za manju decu sa zamkom i 6-7 tobogana. Posle podne su radili od 15-17h, a pre podne nisam baš sigurna. S tim što ovaj gde je aqua park radi samo u vreme kada puštaju tobogane, tada je dozvoljen ulaz u bazen. Na svakom bazenu su tuševi, a voda u njima je poprilično topla, ali i jako hlorisana, što i razumem. Bolje to nego da se pojavi neka zaraza, a imajući u vidu količinu ljudi i dece u njima. Jedan dan oko 16h sam primetila prljavštinu u jednom delu bazena kod naše sobe, što sam prenela i njihovom menadžeru.

Plaža:

Prednost je što se sastoji iz dva dela. Lagune koja je dovoljno velika i koja na kraju sa desne strane ima i neko ostrvce na kojem nema ništa, bar preko dana. Sa te desne strane lagune se nalazi i toalet, kao i tuševi, a prepoznaje se po jarko narandžastoj boji. Tu je i spasilac. Mi smo na plažu odlazili na taj deo i to posle doručka oko 10-10.30h i uvek je bilo slobodnih ležaljki i to onih drvenih sa debelim dušecima, dok su na bazenu bile one plastične ležaljke sa mrežicom. Peškiri za ležaljke se uzimaju naravno uz karticu koju smo dobili na recepciji prvog dana ili u kućici kod bazena sa 3 tobogana ili kod bazena koji je uz restoran. Prvih 6-7 dana voda u moru je bila pretopla, verujem bar 30 stepeni. Ne možeš da se rashladiš na moru, a ni pod tušem, a tih dana ko za inat ni daška vetra, po čemu je Hurgada poznata. More u laguni je čisto, samo su problem već pomenute alge kojih ima kada nam voda dođe preko glave, tako su mi rekli neki koji su i tu snorkovali. Ja lično ih nisam ni videla ni osetila. Na samoj plaži nema onog karakterističnog pustinjskog peska. To je više neštokao krupan pesak i po meni je do obale prijatnije doći u papučama. Neki su pisali da je voda kao na Adi, što je po meni smešno poređenje. Jeste da nije providno kao na otvorenom moru, ali... Do drugog dela plaže-mora se dolazi pontonom koji je dužine nekih 200-250m. Na početku desno od pontona je baš plitko i tu su mrtvi korali. Levo je dublje i tu ima koralnog grebene. Na kraju pontona su merdevine levo i desno. Bolje je spustiti se u more onim levo jer direktno ulazite u more, a onim desno prvo nailazite na koral što je bez obuće opasno. E tu je ono pravo. More jednako toplo kao u laguni, prelepe boje, a koralni grebeni i levo od merdevina (sa malo siromašnijim ribicama) i desno od merdevina. Opis je beskoristan, svako će to doživeti na svoj način. Ja sam tu dolazila što sa decom, što sama odmah posle doručka i bilo je prelepo! Sedmog dana je počeo da duva vetar i tada je na obali bilo daleko prijatnije. Od trenutka kada je počeo vetrić sutradan i narednih dana more se malo ohladilo, za oko 2 stepena i postalo je prijatnije, ali su se kod pontona na otvorenom stvorili i talasi tako da nije bilo preporučljivo da tada deca ulaze tu u vodu, da se kojim slučajem ne bi nasukali na koral. Tada je moglo i da se malo ohladimo. A to kažem ja koja sam više nego zimogrožljiva. Tada je temperatura mora bila oko 29 stepeni i u laguni i iza pontona. Jedina mana plaže je to što niej bilo onog karakterističnog peska i što u laguni levo nije bilo toaleta i tuša. Tu levo je bio upravo bar-restoran gde se služila užina i sladoled.

Mi smo za snorkovanje kupili prvo jednu masku za 300 funti, malo lošiju, a predposlednjeg dana smo kupili još jednu za 360 funti. Brojevi maski su S/M i L/XL. Uzgred, drugarica je kupila u Beogradu preko interneta dve maske malo bolje, ali za po 5000 dinara i kukala je sve vreme kako se prešla.

Vozić:

Svaki dan od negde doručka pa do 18h vozila su dva "vozića" po kompeleksu, tačnije od baš dela gde je naša soba i bazen sa tri tobogana, pa do recepcije i dalje do restorana. Mi smo ujutru i posle plaže sa zadovoljstvom koristili taj prevoz. To u stvari nije vozić, već opelov prednji deo auta sa dorađenom šasijom i sedištima iza. Mi smo ga prozvali tuk-tuk. I puno nam je koristio naročito kada onako natovareni krenemo na doručak i plažu, a onda u povratku, posle ručka (koji je do 15h) onako punih stomaka se vraćamo u sobu i na bazen da se deca spuštaju i niz tobogane. I radije smo sačekali 5-10min, što smatramo da nije strašno. Jedino je uvek gužva za njih i može se desiti da kada dođemo bude već 10-15 ljudi, pa moramo da sačekamo naredni.

Kafa je bila da se popije na recepciji uvek i kod bara koji je pored restorana i bazena kod mora. Vode je bilo svuda i to hladne, a i sokovi su uvek bili dovoljno hladni. Za poređenje prošle godine u Sea Gull uglavnom smo dobijali toplo piće. I ovde sokove (fantu, sprajt i koka kolu, kao i neke od jabuke, limuna, i još nečega) točite sami. Oni vam samo daju one plastične čaše koje su čvrste. Uveče smo u baru kod restorana dobijali i one plastične čaše za jednokratnu upotrebu. U restoranu su bile staklene čaše i uvek su bile lepo oprane, tako da primedbe nekih imam utisak da su zlonamerne. I normalno je da se na plaži daju plastične čaše. Zamislite situaciju da se na plaži razbije par čaša?! Ko bi to pokupio. Nemoguća misija, ali verovatno moguće posekotine i krv!!! A i tanjiri u restoranu su perfektno čisti, kao i escajg. Kada ih donesu oni su vreli. Često u restoranu, naročito kada dođete na početku ručka i večere, dobijali smo platnene salvete, lepo savijene i čiste.

Resort:

Ceo hotel je velik, dugačak, sa dosta zelenila koje je dovoljno dobro održavano. Nama je za promenu bilo jako prijatno što su smeštajne jedinice – sobe bile u fazonu bungalova, prizemnih kućica, i jednospratnih objekata (kao kod nas), a ne klasičan hotel. Nekih ozbiljnih zamerki nemamo, osim moje drugarice koja kaže da im je par noći nestajalo struje. I nama je jednom iskočila faza pa nismo imali svetlo, ali brzo su došli, prvo električar, pa neki lik koji je na kraju i popravio, da bi na kraju došao menadžer i duboko se izvinuo.

U okolini hotela, tačnije odmah na izlazu sa leve strane, ako se gleda kada izlazimo, ima jako dobra apoteka gde lik koji radi je u stvari profesor francuskog, solidno govori engleski i jako je predusretljiv. Tu smo antinal dobili za 2.5$, Brufen od 30 tableta za istu cenu, a sirupe za kašalj po 2$, a koji su po priči mog supruga i drugarice (doktor i farmaceut) hemijski sa komponentama koje kod nas ne postoje u jednom leku. Sa desne strane od hotela ima par prodavnica, jedna sa cigarama, jedna kao neki supermarket i na sprat sa fiksnim cenama (kupila papirus A3 za 80 funti), jedna sa torbama. Tu sam kupila jako kvalitetnu crnu kožnu torbu poslednjeg dana (da bih potrošila dolare) za 25$.

Svo osoblje hotela je preljubazno, toliko su uslužni da mi je ponekad bilo neprijatno. Dovoljno je da se osmehneš i potrčaće da ti sve urade. Ako mogu tako da kažem najhladniji su bili na recepciji, što ne znači da nisu sve korektno završavali, nego prosto su prema tome imali rutinski pristup. I svi bi rado popričali sa gostima, našalili se, šalili se sa decom. Veoma dobri su bili i animatori, posebno uveče. Trudili su se da maksimalno ugode gostima. A uveče je uvek kod restorana bio neki program u kome su posebno deca uživala, a na foteljama od ratana uz piće bogami i odrasli. Uveče je taj bar baš svojski radio, kao i onaj kod recepcije gde je bilo Wi-Fi. Ja sam poslednje veče popila i rum sa kokakolom i mogu reći da je bilo veoma ukusno. Rum, tj. alkohol oni sipaju, a sokove sami dospemo. Naravno, ko je je želeo pravili su i koktele, što alkoholne, a što bezalkoholne za decu.

Od hotelo do Sakale i EL Dahara vozili smo se njihovim mini busićima. Sačekamo ispred hotela, kada ga vidimo ispružimo ruku i ako ima mesta staće. Dešavalo se uveče da treba malo duže da se sačeka 15-tak minuta jer su svi puni, ali nije strašno. Cena karte je, bilo da idete 1km ili 20km ista, 5 funti po osobi-sedištu. U povratku za naš hotel ti busići staju kod Šeri ulice. Vozili smo se tako više puta bez problema, bez neprijatnosti i straha. Samo pružimo vozaču tačan iznos i to je to. Njemu je najvažnije koliko smo sedišta zauzeli. Kada je kćerka od 4.5 godina sela sama tražio je da se i za nju plati, ali čim smo je stavili u krilo nikakav problem. I uvek ćemo se tako voziti, kada god imamo priliku. Inače cena karte ako se dobro sećam prošle godine je bila niža, ali Muhamed iz Nura nam je rekao da im je gorivo jako poskupelo.

Na izlet smo išli u Kairo preko Nur travela. Jedina primedba je što je te nedelje Muhamed bio vodič za dva puna autobusa i smatram da smo malo uskraćeni za informacije koje smo sve mogli dobiti. Preko 60 ljudi je mnogo. Iako, on je sjajan vodič sa ogromnim znanjem, odličnom uslugom i sve je ispoštovano. O tome više na temi izleti, kao i kupovini na odgovarajućoj temi.

Ako pogledamo samo cenu hotela od oko 250EUR po odrasloj osobi i deca koja su nam gratis i ako zanemarimo cenu aviona, aerodromske takse i vizu koju svako isto mora da plati pa bio u hotelu od 3* ili 5+*, kvalitet daleko premašuje cenu. Lepše nam je bilo u ovom hotelu nego prošle godine u Sea Gull i zbog plaže (uvek slobodne ležaljke) i zbog hrane i zbog ljubaznosti osoblja. Ovde im ništa nije bilo problem, a kada se samo setim Sea Gull i osoblja na recepciji muka me uhvati.

Predposlednje posle podne Mira nam je preko vibera poslala poruku da imamo late check out, tako da smo sobe napustili u 18h, a narukvice smo zadržali do polaska, nisu nam ih ni skidali. Ovim putem zahvaljujemo se Way Out agenciji, jer to nije bilo u sklopu aranžmana i mi smo se spakovali prethodnog dana kao da sobe napuštamo u 12h.

Toliko. Izvinjavam se na opširnosti i nadam se da će ova naša priča i iskustvo nekome značiti i pomoći. Tu sam za sva pitanja.

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
 

Jedina mana plaže je to što niej bilo onog karakterističnog peska i što u laguni levo nije bilo toaleta i tuša. Tu levo je bio upravo bar-restoran gde se služila užina i sladoled.

 

Sve potpisujem :)

Samo jedna mala ispravka - na plaži levo IMA i toaleta i tuševa, nalaze se odmah pored mesta gde služe sladoled, a pre onog kioska gde prodaju sveže ceđene sokove i gde su papagaji ;) 

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@MarkoFaca verujem, jer nismo se ni šetali dalje od tog restorana - sladoleda. Kada sam gledala sa ležaljke od preko puta nisam ih primetila, ha, ha...

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905029
    Ukupno poruka