acolimes

Mirage Bay Resort Aquapark 4* (ex Lilly Land Beach Club)

319 poruka u ovoj temi

auh, vama treba da bude plaćeno što ste bili u ovoj rupčagi, ovo je katastrofa

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Žalba na uslove koju smo mi turisti Wayouta napisali za vreme našeg boravka u ovom hotelu i koju nam je potpisala Jelena (vodič Wayout-a u Hurgadi)

zalba-1.jpg

zalba-2.jpg

Primedba agenciji Wayout koju sam uputio pri povratku u Beograd

Poštovani CMC i Wayout,

Od 27.7. do 7.8 2012. proveo sam letovanje sa porodicom (dvoje dece) u Hurgadi u hotelu Lilly Land Beach Club & Aqua Park. Ovim putem hteo bih da izrazim nezadovoljstovo hotelom (nosi 4 zvezdice) koji ste mi ponudili i to sledećim:

1. Često nestajanje struje samo u ovom hotelu. Svi hoteli levo, desno i preko puta naseg hotela su stalno imali struju.

2. Aqva park za vreme našeg boravka nije radio zbog nedostka struje.

3. Voda i sokovi usled nedostatka struje "služeni" su vrući.

4. Prljavština i nehigijena u restoranima,

5. Nedostatak tanjira, kašika, viljušaka i noževa u restoranima. Prljavi tanjiri i escajg. Deo svedskog stola je serviran na ulazu u WC.

6. Peškire koje smo dobijali u sobama i plaži nisu za upotrebu, pocepani su i prljavi.

7. Bazeni u hotelu su neodržavani, nemaju sistem za prečišćavanje vode.

Na sve ovo više puta sam upozoravao vašu predstavnicu u Hurgadi Jelenu. Na kraju 3. 8. 2012. sam napisao i pisanu izjavu o ovim nedostatcima, koju mi je ona potpisala i obavestila da će izjavu proslediti centrali u Beogradu. Za sve ovo imam i dokaze u vidu fotografija koje mogu da vam dostavim.

Ovo mi je trća godina kako letujem preko Wayouta, 2010. Three Corners Sunny Beach, Egipat i 2011. Hotel Club President, Tunis i do sada ni jednom nisam imao primedbe na hotele koje ste mi ponudili.

U napred se zahvaljujem na razumevanju.

S postovanjem

Izmenjeno (svetogorska)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Odgovor agencije Wayout

stefanovic1.jpg

stefanovic2.jpg

Izmenjeno (svetogorska)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Moj odgovor na njihov odgovor

Poštovani gospodine Majnik

Primio sam vaš odgovor na moj prigovor u vezi letovanja u hotelu Lilly Land Beach Club, Hurgada, Egipat.

Moram prvo da Vam kažem da sam neprijatno iznenađen sadržajem Vašeg odgovora.

Možda ste me pogrešno shavatili, ali ja nisam u mom prigovoru bilo šta tražio od vas, niti sam imao nameru da Vas bilo kome tužim ili ne znam šta sve nezadovoljni putnici rade kada im se desi nešto slično. Vi ste verovatno pomislili da ja tražim neke pare od Vas. Svestan sam ja da bi sa moje strane bilo neozbiljno da bilo šta tražim u situaciji kada neki putnici ne mogu da dobiju obeštećenje ni kada su izbačeni iz hotela ni kada uopšte nisu otišli na letovanje. Odavno sam ja izgubio poverenje u ovu državu.

Jednostavno hteo sam samo da Vam predočim (pretpostavljam da u ovom hotelu nikad niste bili) kakve hotele nudite i da je on ispod svih hotela u kojima sam bio u Vašoj organizaciji. Ponajmanje sam očekivao da Vi koji ste hiljadama kilometara udaljeni, mene koji sam u tom hotelu proveo 12 dana ubeđujete da je sve to normalna stvar za takav hotel. Ne znam samo odakle vam informacija da Aqva park nije radio samo kad nije bilo struje, odakle vam informacija da smo imali i dana kad smo dobiljali normalne peškire, odakle vam informacija da je situacija sa pićem i higijenom bila na nivou hotela sa 4 zvezdice. Kakva je situacija u hotelu nije znala ni Jelena vaš vodič u Hurgadi sve dok je mi nismo "pritisli", tako da sam ubeđen da ni Vi iz Beograda nemate prave informacije. Jedan od menadžera hotela Azaad nije me ubeđivao u ono što me Vi u Vašem odgovoru ubeđujete. Čovek se sve vreme izvinjavao. Najviše što sam očekivao od Vas je jedna

rečenica: IZVINJAVAMO SE NA NEPRIJATNOSTI KOJE STE IMALI TOKOM VAŠEG LETOVANJA, NADAMO SE DA SE TO VIŠE NEĆE DESITI. To bi bilo dovoljno

Gospodine Majnik tri godine letujem u organizaciji Wayouta. Kada dođe vreme letovanja prvo gde pogledam je Vaš sajt. U ovu agenciju nisam izgubio poverenje ni kada se njeno (a i Vaše) ime povlačilo u štampi u januaru, ni u junu 2011. godine (ne moram da Vas podsećam na te datume). Nisam izgubio poverenje ni posle ovogodišnjeg letovanja, živi smo ljudi svi možemo da pogrešimo. U ovu ageciju izgubio sam poverenje juče kada sam dobio Vaš mail.

Pošto je Vaša istina o ovom hotelu ono što ste objavili na sajtu i što ste me obavestili u mailu, a moja istina ono što sam napisao u prigovoru i potkrepio slikama, rešio sam da ovu našu prepisku objavim na jednom od foruma gde se vode razgovori na ovu temu. Neka neki budući putnici vide i Vašu "sliku" i moju "sliku", pa nek sami donesu zaključak o ovom hotelu i ujedno o vašoj agenciji.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@svetogorska

Zaboravio sam da napišem, da su deca iz 3 srpske porodice, koje su se međusobno družile, tražila da idemo u italijanski restoran, jer su želeli da jedu pice. Međutim, kada smo se u restoranu raspitali šta spada u meni, ispalo je da možete poručiti lazanje ili šagete, i ne sećam se više šta još, dok su, ne znam iz kog razloga pice, morale da se plate, jer nisu spadale u redovan meni. U pogledu pića, pre svega sam mislio na njihovo pivo, koje nije ekstra skupo, a kvalitetno je. Na kraju nismo ni otišli u ala cart restoran jer smo zaključili da je večera bolja, kvalitetnija i sa većim izborom jela u redovnim restoranima. Inače za vreme našeg boravka ala cart restorani su bili prilično prazni i neposećeni.

U pogledu Aqua parka, izgleda da smo mi imali sreće. Naime, u periodu našeg boravka, u smeni od 04.07. do 18.07.2002.godine, deo sa velikim toboganima (5 tobogana) nije radio samo jedan dan, jer je pumpa za vodu bila u kvaru, ali su taj dan radila 3 manja tobogana u susednom bazenu (20- tak metara dalje) a na koje tobogane su se deca preselila. Problema sa nestankom struje nije bilo.

Generalno najveći problem je bio u pogledu čistoće i higijene u restoranima. Posebno na početku našeg boravka je bilo slučajeva da tanjiri i pribor za jelo nisu dobro oprani.

U kratkotrajnom periodu najezde Arapa (njihov boravak je trajao 5 do 6 dana i kako su se odjednom pojavili, tako su odjednom gotovo svi nestali) bile su neviđene gužve u restoranima. Nije moglo da se dođe do stola, do pribora za jelo. Uvek je nešto nedostajalo. Npr. nije bilo kašika, nije bilo tanjira i slično... Pri tome, u pogledu ponašanja, rusi, poljaci i nemci koji važe za najbahatije turiste su u odnosu na Arape stvarno prava gospoda. Rusi u tanjire zaista tovare neviđenu količinu hrane. Međutim, za arape su male mace. Arapi su za svaki obrok u tanjirima pravili piramide od hrane, kao da im je to poslednji obrok u životu. Uvek su se gurali preko reda, a pri svemu tome su od strane konobara imali i protekciju u vidu toga da su dobijali npr. duplo više mesa sa roštilja od ostalih.

Kada su Arapi otišli, situacija u hotelu je bila mnogo bolja.

Najveća vrednost hotela je Aqua park (pod uslovom da radi), koralni greben u desnom delu plaže, dobro održavano zelenilo u celom hotelu. Kao što je neko rekao u ranijim postovima, treba se truditi da se od hotela izvuče ono najbolje, pa će boravak biti mnogo prijatniji.

Izmenjeno (nshedonist)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam bio u Egiptu u hotelu sa 3* koji je onda izgledao kao da je 5* ako je ovo 4*.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Uzas! Dno dna! Hotel sa 4*! Ako je tako u svim hotelima sa 4* koje mi obicni smrtnici iz Srbije mozemo da platimo, bolje da dobro razmislimo pre nego uplatimo aranzman

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hotel Lillyland je definitivno najlošiji hotel u Egiptu u kome sam boravio. Pre ove sezone hotel nije ni bio u ponudi naših agencija, pa o njemu nije ni bilo informacija na forumu. Stoga je isti bio mačka u džaku. Izabrali smo ga pre svega zbog Aqua parka i dobre cene. Ali ne kaže naš narod džabe koliko para toliko muzike. Higijena i čistoća su zaista bili na vrlo lošem nivou, a po slikama i postovima vidim da je čistoća bila sve gora i gora, te da su nastali i dodatni problemi sa nestankom električne energije, a što je dovodilo do toga da ni aqua park ne radi, dalje, pića u toj situaciji nisu bila ohlađena na +40 stepeni itd. Hotel sa takvom uslugom, nije za preporuku bilo kome. Uostalom zato i služi ovaj forum.

Ipak, ima hotela koji su i dalje za preporuku. Npr. hoteli sa 5* Sunrise Royal Makadi ili Tia Makadi, koje bi i sada preporučio svojim prijateljima. Nisu loši ni hoteli sa 4* Hostmark (kome ne smeta plaćak na plaži) i Grand Plaza hotel.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

na kraju ispada,stedi pare preko zime,cekaj maj i prve ponude,uplati po nizoj ceni dobar hotel pa te nece boleti glava,bez da se smaras da li ce da radi akva park,da li da platis pice i sl.mi zaista prosle god.u sunrise royalu makadi-banke nismo potrosil(sitni apoeni dolara za napojnice jedino).e,tad videh kako je lepo kad ti niko nista ne trazi i ne nosis pare-blazeno iskustvo.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

au,sad tek videh slike...strasno!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

na kraju ispada,stedi pare preko zime,cekaj maj i prve ponude,uplati po nizoj ceni dobar hotel pa te nece boleti glava

uh ...ne bih da mračim ali ja sam upravo tako uradio pa sam se opet (sa agencijama, first minute i sličnim stvarima) proveo veoma uzbudljivo maltene epska drama je ispala - mislim, u pogledu agencija, aranžmana, potvrda, otkazivanja i svega toga.

Dakle, ni taj first minute, ni dobro odabrani hotel za koji ste štedeli dugo vremena ne garantuje vam da ćete na to dugo očekivano i pažljivo planirano letovanje i otići, jer ne zaboravimo: ovo je Srbija

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

ima i toga,ali mi do sad zaista nikad problema.agencija Spirit-da ih ne hvalim jer sam ljuta sto ove godine dugogodisnjem putniku ne nadjose mesta,haha..ali kasnili smo dobrih 3 meseca.inace u maju placali za avgust i bilo sve ok.

jedina manjkavost agencije spirit je mali izbor hotela sa 5*,tacnije receno nikakav-ove god.samo caribbian,sunrise garden,imperial shams i amway(o klasi pojedinih bas i da ne pricamo)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@ beogradjani

U pravu ste, ali u pravu je i Jason Bourne.

Prilikom organizovanja letovanja mora se voditi računa o mnogo toga.

1. Izbor turističke agencije - Naravno da treba izabrati turističku agenciju koja više godina radi odredjenu destinaciju i koja je već stekla reputaciju, čak i po cenu da njihovi uslovi budu i malo nepovoljniji, a zarad sigurnosti da će aranžman biti realizovan u svemu prema ugovoru. Za putovanja u Egipat do sada sam koristio usluge agencija Spirittravel, Matico, Kon tiki i ranijeg Odeona dok se nije podelio na 2 agencije. Bio sam zadovoljan uslugama jer nije bilo situacija, da mi otkazuju putovanje, da pomeraju vreme početka aranžmana, da mi menjaju hotel zbog prebukiranosti. Doduše jednom su mi javili da je hotel prebukiran, ali je to korektno učinjeno dosta vremene pre putovanja, i pri tome je ponuđen i bolji hotel, uz popust zbog greške agencije.

2.Izbor avio kompanije - Mi kupujemo paket aranžman u koji je već uključen i avio prevoz, pri čemu je turistička agencija zaključila ugovor sa avio kompanijom. Međutim, ko više godina prati putovanja za Egipat, već može da zna, da npr. Argus, Spirit i Matico imaju zajedničke letove, ove i prethodne godine sa Nesma airlinesom. Kon tiki najčešće koristi usluge aviogenex, a ponekad i JAT- a, ove god je koristio i usluge Air Caira, ostale agencije su takođe koristile Air Cairo. U svakom slučaju ugovori sa avio kompanijama se prave pre početka sezone. Dakle, zna se kojom avio kompanijom leti svaka turistička agencija. Sve ovo je posebno važno, jer se može destiti da zbog loše organizovanih letova i problema avio kompanije, letovi kasne, pa da putnici čekaju i po više sati na polazak i povratak aviona. Npr. prošle sezone Wayout je koristio usluge avio kompanije koja je stalno kasnila za polascima aviona, na šta su se turisti žalili, dok su ove godine njihovi polasci bili prilično tačni.

3. Izbor hotela - Naše turističke agencije najčešće posluju po principu da im egipatski partner ponudi listu hotela koje onda prodaju. Pri izboru hotela mnogo pomaže i ovaj forum. Međutim, situacija se u Egiptu vrlo brzo menja. Moguće je da od sezone do sezone kvalitet usluge u odredjenom hotelu drastično opladne. Ove sezone je ocena da je usluga u svim egipatskim hotelima generalno opala po kvalitetu u odnosu na ranije godine. Stoga bi u svakom slučaju u zavisnosti od finansijskim mogusnosti u svakom slučaju trebalo birati hotele sa 5 i sa 4+ zvezdica, koji i u Egiptu garantuju određeni kvalitet usluge. Sve ostalo može biti problematično.

Izmenjeno (nshedonist)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

.... Argus, Spirit i Matico imaju zajedničke letove, ove i prethodne godine sa Nesma airlinesom. Kon tiki najčešće koristi usluge aviogenex, a ponekad i JAT- a, ove god je koristio i usluge Air Caira, ostale agencije su takođe koristile Air Cairo...

Wayout je ove godine koristio Air Cairo. Argus je imao (po meni) imao "bolje letove", putnici su u hotel dolazili u preopdnevnim časovima i odlazili poslednji dan u večernjim satima. Dakle maksimalno iskorišćen aranžman, dok je Wayout iz Bg imao letove u 19 uveče, u hotelu si negde oko ili posle ponoći, a poslednji dan napuštaš hotel u podne jer je let bio ok 16. Dakle aranžman koji po agenciji traje 12 dana 11 noci, ispadne 10 dana, 11 noći.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@svetogorska

Zaboravio sam da napišem, da su deca iz 3 srpske porodice, koje su se međusobno družile, tražila da idemo u italijanski restoran, jer su želeli da jedu pice. Međutim, kada smo se u restoranu raspitali šta spada u meni, ispalo je da možete poručiti lazanje ili šagete, i ne sećam se više šta još, dok su, ne znam iz kog razloga pice, morale da se plate, jer nisu spadale u redovan meni. U pogledu pića, pre svega sam mislio na njihovo pivo, koje nije ekstra skupo, a kvalitetno je. Na kraju nismo ni otišli u ala cart restoran jer smo zaključili da je večera bolja, kvalitetnija i sa većim izborom jela u redovnim restoranima. Inače za vreme našeg boravka ala cart restorani su bili prilično prazni i neposećeni.

Kao neko ko je boravio u ovom hotelu od 07.09-21.09.2012 (znači posle vas) mogu da potvrdim sve što je napisano od strane nshedonist jedino je malo preterao sa slikama stepenica u Aqua parku jer mislim da to i nije bitno toliko.Hotel veoma star , nameštaj pohaban itd ali ako izvučeš najbolje može biti i jako lepo.Moja porodica je u takvom hotelu čak i uživala jer su tobogani u mojoj smeni radili a moja 2,5 ćerka je tamo uživala kao i u plićacima na plaži i parku pored dečijeg kluba.I ako je hotel zaista ovakav mi smo se presrećni vratili iz Lilly land-a.Mi smo imali struje svo vreme i verovatno je to uticalo i na bolji izbor i hrane kao i na čistiji escajg i hotel je dobar samo ako svom mališanu hoćeš da napraviš ugođaj.Prednost ovog hotela je dečiji aqua park , plaža i more prilagođenoj maloj deci i park sa toboganima u pesku (večernja zanimacija).Argus ove 2013 godine ga nije uvrstio u ponudu (verovatno zbog gore istaknutih i zaista istinitih problema) ali sam video da ga imaju neke druge agencije.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905038
    Ukupno poruka