acolimes

Mirage Bay Resort Aquapark 4* (ex Lilly Land Beach Club)

319 poruka u ovoj temi

Naravno da ne generalizujem svoj odnos prema arapima u odnosu na ponašanje grupe arapa koja nas je terorisala svojim ponašanjem nekih 5-6 dana. Ova grupa uopšte nije vodila računa o svojoj deci, a na šta sam prilično osetljiv. Puštali su decu od 3-4 godine da se sama šetaju po restoranu, pa su vam se stalno motala izmedju nogu. Bojao sam se da ne nagazim ili sličajno ne povredim neko dete. Dešavalo se da dete sedi na stolici, da mu je glava na stolu i da spava, a da su ga roditelji ostavili potpuno samog, bez nadzora, pa se moglo desiti da u snu padne i razbije se. Bilo je slučajeva da stave dete nasred stola i da oko njega jedu i to neki put i rukama bez pribora, tako da je iza njih ostajao pravi svinjac. Najdrastični primer je bio kada je grupa sedela za barom kod bazena sa manjim toboganima, pri čemu su ostavili potpuno bez nadzora dete od 2-3 godine, koje je došlo do ivice bazena i upalo u bazen, pa je bila živa sreća što je to na vreme primećeno, i što je odmah izvađeno iz bazena, inače bi se udavilo.

Hotel Lilly land naravno ima i svojih dobrih strana, pa nije bilo sve tako crno. Utisak o hotelu se popravljao iz dana u dan.

Hotel zauzima veliku površinu, sav je u negovanom zelenilu. Podeljen je na više delova. Kada ste u različitim delovima hotela, neki put imate utisak, da ste u sasvim drugom hotelu. Nakon kapije sa leve strane je aqva park sa velikim toboganima, i delom sa dvorcem za manju decu. Iza tog je bazen sa manjim toboganima sa barom. Sa leve strane je travnati teren za fudbal, na nakon toga teniski teren. Pravo se nailazi na recepciju, iza koje je bar sa baštom. Zatim se stazama stiže do amfiteatra gde se uveče organizuje svako veče drugi program. Prvo se puštaju crtani filmovi, (tom & jerry), nakon toga ide mini disco, da kasnije večernji program za odrasle. Tu odmah je i tržni centar, u okviru koga je i bar sa stolovima na terasi. Stazama se nakon toga opet stiže do 2 redovna restorana. Veći Karnak se nalazi sa leve strane, a manji Naptun sa desne strane, dok je u sredini bazen za plivanje. U oba restorana se služe sva tri obroka. Iza bazena se nalaze ala cart restorani (italijanski, kineski i orijentalni). Posle toga dolazimo do plaže.

Sobe u hotelu su prostrane i lepo uređene. Ja sam koristio standardnu sobu, sa pomoćnim ležajem, koji se već nalazi u sobi. U sobi se nalazi i sef čije je korišćenje bespolatno i frižider. Klima je odlično radila, a i terasa je ok. Takođe postoje i porodične sobe, koje se sastoje od dve odvojene sobe sa po 2 kreveta i zajedničnog kupatila. U ovim sobama se dešavalo da gosti imaju problem sa mravima, ali se taj problem rešavao intervencijom na recepciji, nakon čega bi došla ekipa koja bi mrave utamanila hemijskim sredstvom.

Hrana se nakon početnih priblema (prvih dana je bila oskudna i loša) popravljala iz dana u dan. Tako da je na odlasku iz hotela bila vrlo dobra, čak odlična. Repertoar je uglavnom standardan. Doručak, jaja na više načina, sirevi, margarinčići, salame, džemovi, palačinke i više vrsta peciva, čaj kafa. Ručak i večera su obuhvatali najčešće dve vrste mesa. Riba, piletina, govedina, lignje, a nekoliko puta je bilo i rakova i školjki. Više vrsta, variva i salata.

Piće je obuhvatalo pepsi program iz automata. Dakle, pepsi cola, mirinda, 7 up. Zatim, pivo koje je odličnog kvaliteta i ukusa, vino crno koje je odvratno, i belo koje je manje odvratno, verovatno pored toga što je lošeg kvaliteta i zbog toga što nije dovoljno ohlađeno. Od žestokih pića je nuđen egipatski viski, džin, votka, rum, uzo, i razne varijante koktela, sa navedenim pićima.

Problem je bio i način služenja pića. Pivo je na primer služeno u plastičnim mekanim čašama od 1 -1,5 decilitra. Vino takođe u takvim čašama.

Plažu sam već opisao u uvodnom prikazu. Plaža je u obliku latiničnog slova "U" . U provom delu koji je ograničen bovama je plići deo za plivanje i brčkanje. Nakon toga je dublji deo u kome se sa desne strane nalazi i manje ostrvce povezano mostićem. U tom delu su uglavnom jedrili na dasci, mada smo mi i plivali do ostrvca. Taj deo je takođe ograničen bovama, uspod kojih je i mreža koja je u najvećem delu sprečavala prolaz meduza i dr.. Nakon toga dolazi deo sa koralnim sprudom, preko koga je platforma, ponton, a sa koga se može gledati morska fauna, npr. male morune, raže, ribe, ježevi itd. Na kraju platforme koja je prilično dugačka su dvoje stepenica, sa kojih se lepo i bezbedno silazi u more i gde su se skupljali ljubitelji snorkinga. U tom delu se zaista moglo videti više vrsta razlobojnih tropskih većih i manjih riba. Videli smo čak i rubu lav. U tom delu su mogućnosti za snorking praktično iste kao i kod zarona na izletima koji se organizuju na putu za Giftun (Rajska plaža). Na plaži smo pre podne bili stacionirani na levom delu plaže odmah kod diving akva centra, a iz raloga što se tu nalaze i tuševi i WC, a nije daleko ni bar sa pićima, u kome se moglo i užinati i ručati, npr. parče nečega što je ličilo na pizzu i nečega što je trebalo da predstavlja giros sendvič.

Izmenjeno (ljerka)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam se vratila iz ovog hotela pre desetak dana ... hotel sam po sebi je ok , plaza takodje , ponuda i zabava u hotelu za porodice se daceom odlicno ali osoblje , hrana i higijena totalno razocarenje ! Sobe smrde na budj , slavine u kupatilima su zelene od ... ne znam ni ja od cega , tus NEMA u kupatilo nego neko crevo koje viri iz zida pa smo bebu morali da kupamo sa posebnom tehnikom gde je jedno drzi u vis a drugo trlja i pere dok beba koja inace obozava da se kupa vristi ! U sobama ima gustera , mrava i komaraca :P Ajd gusteri beze od tebe pa iako zvuce najstrasnije male su bebe naspram ovih azdaja od mrava i komaraca koji su toliko sitni da ih jedva vidis al kad te ujedu izgledas kao porazeni boxer posle meca ! Hrana u restoranu je jednolicna a porcije iako je all in usluga toliko ogranicene da za dva jajeta za dorucak moras puno da molis i trepces . I ne bi mi nista tako stasno bilo da nisu uveli zabranu na tocenje pica u flase , sto je ok , ali izgleda da to njma isto vazi i za flasice za bebe . Ja sam plakala jedno vece dok mi se sanker za to vreme smejao da dobijem mleko za bebu u flasicu posto dete ne pije mleko u restoranu i ne mogu da sipam u casu nego mu nosim u sobi i pije ga pred spavanje u svom kreveticu . E onda plaza ... ok je ali kako je crveno more kristalno cisto onda nije ok ... posto je plaza vestacki napravljena tj zaliv more ja mutno kao i dunav kad se svi sjate poslepodne na plazu . Aquapark je super ali se voda u bazenima ne menja uopste tokom sezone :O Lezaljke su posebna prica ... Naravno od zaposlenih na plazi nema nikakve vajde pa ih sam vuces do mesta gde si se napestio i dok dodjes ona se lepo raspadneeeeeee :D Samo sam cekala kad ce neka da se raspadne ispod nas :P Steta jer je hotel super zamisljen ali kompletno osoblje je katastrofalni i valjao bi mu dobar remont ... Ne bih nikom , pogotovo ne porodici sa malom decom koji najcesce bas zbog njih i biraju ovaj hotel , preorucila isti ... Daleko je ovo od cetiri zvezdice pa cak i po njihovima standardima !

Izmenjeno (sanjaprisic)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mi (suprug, dete od 9 god. i ja) smo se vratili juce, pa evo par reci o nasim utiscima. Kompleks je prelep, cist i sa dosta zelenila.

Smesteni smo u klasicnu sobu sa francuskim i pomocnim lezajem u delu iza akva parka, daleko od restorana a samim tim i od plaze. Klima je bila ok, a frizider je malo radio, malo nije :D. Tople vode je bilo osim jedan dan kada je nestalo struje na nekih 1h. Bilo je komaraca, muva i mrava ali svako vece su ih ''tamanili''+ smo poneli Raid pa to nije bio velik problem. Gusteri su se pojavljivali predvece i uvece na terasi. Sa sredjivanjem sobe i peskirima nismo imali problem, a momci koji rade su ljubazni.

Hrana je za vreme naseg boravka bila ok mada jednolicna. Za dorucak svasta i dovoljne kolicine. Jedino je bio problem sto nije bilo dovoljno soljica za caj/kafu pa smo bili prinudjeni da cekamo po 15minuta novu turu cistih soljica ili da sipamo u plasticne case :S. Za rucak kuvana jela (neko bi to nazvao drnc), krompir u raznim oblicima ali nikad dovoljno kuvan ili pecen,pirinac 2 vrste, salate razne,riba,... rostilj (piletina, raznjici...) koji oni ''daju''. Porcija toga je bila dovoljna za dete od 5 godine, ali ako ste snalazljivi i nije vas sramota odete par puta pa se najedete kao covek. Sokova i vode je bilo u restoranima, barovima ali nije bilo dozvoljeno tocenje u flase. Postoje mesta za vodu svuda po kompleksu ali jednostavno nisu stavljali boce (bar u nasem delu nije bilo) a pravili su problem kada smo hteli (nocu) da natocimo neki sok (jedino hladno) u flasu od 3dcl. Osoblje u restoranima je bilo neljubazno, cak neprijatno kada trazite pribor za jelo. Tanjiri i pribor su (za rucak i veceru) bili prljavi, sa sve ostacima hrane i vode. Od voca je bilo jabuka, narandzi posle rucka (uzimate sami) a lubenice ili dinje posle vecere. Porcije koje daju su takodje kao za dete a osecate se lose kad dodjete po jos jednu jer vas gledaju kao da ste najveca ala na svetu :D. Bilo je i banana ali smo to mogli da uzmemo jednom. Sok od cenjenog voca je bio u Karnaku po ceni od 2-3 USD.

Bazeni su prljavi, nemaju filtere a voda se za vreme naseg boravka od 14 dana nije menjala (dete se osulo prvi dan). Peskiri za plazu su bili u raspalom stanju, mali a ponekad i korisceni pa ih nismo uzimali. Lezaljki na plazi je uvek bilo na raspolaganju, a momak koji je bio zaduzen za ''nas'' deo plaze je bio izuzetno ljubazan. Plaza je vec opisana u prethodnim postovima. Bili smo na krajnjem desnom delu, izmedju ostrvca i pontona jer smo vreme provodili ronjajuci :D. Voda je kristalno cista, hladnija tj. normalna za razliku od one u uvali koja je kao bara :).

Internet je bio dostupan po ceni od 9USD po satu, hotelski taxi po ceni od 40funti ali ako vam je to skupo mozete kupiti Etisalat stick i zaustaviti taxi ili minibus ispred hotela po ceni od 20-30funti za voznju do Hurgade.

95% gostiju je bilo Rusa pa je sav program (logicno) koji se organizuje bio ''za njih'', jesu malo bahati ali nismo imali problema ni sa njima ni sa ostalim gostima.

Trzni centar u sklopu kompleksa je osrednje snabdeven a cene su dosta visoke u poredjenju sa Sultanom i Kleopatra prodavnicama, za neke artikle su istaknute a za neke ne. U apoteci ima svega s tim da su cene takodje visoke (npr Antinal prodaju za 25funti tablu a u gradu kosta 10funti kutija ili flasica sirupa za decu).

Odlazak na izlete organizuje i agencija koja se nalazi pored ulaska u Lillyland po povoljnijim cenama nego nase agencije. Na plazi od sportova na vodi je dostupno svasta (banana, guma, jedrilicarenje...) kao i jahanje kamile (10USD) ili konja.

Dakle, Lillyland je hotel sa vrlinama i manama kao i svaki drugi, ali mislim da ne zasluzuje 4* zbog higijene, hrane i organizacije. Za sve koji planiraju odmor preporucila bih manje hotele.

Da se razumemo, nama je odmor bez obzira na sve protekao lepo. Hteli smo kupanje, ronjenje i snorkling i to smo dobili. Kornjaca, riba lav, raza,koralni grebeni ... ce ostati u secanju, prljave viljuske i neljubazno osoblje nece :D.

Kao sto neko rece ne treba ocekivati previse i naravno ''izvuci'' najbolje od ponudjenog.

Pozdrav svima!

Izmenjeno (nox)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Naravno , izvuci najbolje od ponudjenog ! To je prava deviza za sva letovanja i ostalo .

Dobar komentar NOX.

Samo niste nesto ocrnili Ruse , neznam zasto ali od ove godine na njih gledam malo drugacije nego do sada .

Salim se naravno ali u svakoj sali ima i malo istine .

Ima li slika te kornjace i raze o kojoj pricate , mi smo uspeli da vidimo ribu lav i ostale sarene ribice ali to je sve .Prezadovoljni smo karalnim grebenom .

Sto se tice higijene i ostalih negativnih stvari u hotelu mislim da je to stvar nedovoljnog broja osoblja , jer na pocetku naseg letovanja hotel je bio poluprazan i sve je funkcionisalo odlico kako je hotel poceo da se puni poceli su redom da iskacu problemi ..

Izmenjeno (neofit)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Kornjacu su suprug i klinja videli 3 puta predvece, desno od koralnog grebena, a raza je bila stalno u levom delu od mola (izmedju mreze i izlaska na otvoreno more; kod neke ogromne gume) a mogla je da se vidi par puta i u onom desnom delu, gde je muljavo i puno jezeva i ostrih kamenja sa mola. Imamo 2 filma; aparat je neki obican (ne znam hoce li se ista videti) ali cim izradimo slike potrudicu se da stavim. Koralni greben je prelep zaista.

Slazem se za nedovoljan broj osoblja ali mislim i da im je organizacija losa. Skolovan ili bar konobar sa iskustvom sa ovih prostora bi tamo nabavio dobar posao (samo sklanjajuci tanjire) :D. Na pocetku je osoblja bilo dovoljno a onda se broj smanjio, pretpostavljam zbog ramazana, a gostiju je bilo isto otprilike.

Sto se tice Rusa...iz ranijeg iskustva znam kakvi su pa mi to nije bilo nesto novo. Iznenadjena sam bila koliko ne znaju/ne pricaju engleski i fascinirana kako svo osoblje hotela, kao i prodavci znaju ruski.

Bili smo vec u Egiptu pre 2,3 godine i mogu samo zakljuciti da se od tada dosta toga promenilo. ''Obavezno'' cenjkanje iscezava jer ima dosta trznih centara sa fiksnim cenama, prosjaka na ulicima ima vise, roba koju prodaju (osim koze naravno) moze da se nadje i kod nasih Kineza (otprilike), ... Ne znam da li ste videli ali one plasticne palme i Hurgada koja sija kao Las Vegas nije Egipat :)

Hvala na komentaru neofit. Zao mi je sto pre odlaska nismo uspeli da procitamo sve postove od neofit i nshedonist koji su realno opisali sve.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Vratili se iz Lilly landa pre dva sata. Sve sto sam procitala do sada u potpunosti se slazem. Meni je ovo druga godina u Hurgadi i stalno smo poredili ovaj hotel sa proslogodisnjim SeaGullom koji je bio bolji. Prvi utisak, kao i svima, nije bas bio zadovoljavajuci.Sobu smo dobili blizu recepcije, sto znaci da su nam restorani i plaza bili daleko.Organizovali smo se tako da jednom u toku dana idemo na plazu i jednom na tobogane. Tobogani cesto nisu radili. Navodno problem sa strujom.Posto su mnogo bili neljubazniji nego prosle godine sumnjala sam da namerno to rade. Plaza je bila dobra, more cisto. Kupali smo se pored koralnog grebena. Hrana je bila dobra ali velika guzva. Dugo smo cekali u redu za hranu.Organizovali smo se tako da i pored silnih mana u hotelu nama je bilo vrlo lepo. Sto je najvaznije nismo imali stomacnih problema. Ko planira u ovaj hotel moze da mu bude lepo.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

I mi smo se vratili iz ovog hotela juče (utorak) i iskreno da vam kažem pomalo sam razočaran.

Ovaj hotel definitivno ne zaslužuje 4 zvezdice. Možda je to bio pre 10 godina, ali sad više ne.

Nama je aqva park radio samo poslednji dan i to od 15 do 17 casova (čuveno NO ELEKTRIK). Probleni sa strujom bili su svakodnevni. Noć između srede i četvrtka stuje nije bilo do 2 posle ponoći. Loše u ovom hotelu kao što su i drugi rekli su higijena u restoranima, nedostatak tanjira, prljavi tanjiri, peškiri (ako se to može tako nazvati) u celom hotelu. Topla pića koja se mogu sipati u barovima. Vrlo neljubazno osoblje. Nismo se kupali u bazenima jer je to leglo zaraze. Zamislite bazene koji se ciste tako što baja u 6 kada se inače i završava kupanje prospe punu kofu neke hemikalije unutra. Jedini normalan bazen je kod tobogana ali tobogani kao što rekoh nisu radili.

Dobra strana ovog hotela je čisto more i ronjenje.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Definitivno je ronjenje najbolja strana ovog hotela . Mi u drugoj polovini juna nismo imali problema sa NO ELEKTRIK , veliki aqva park nije radio mozda jedno popodne . Uspeli smo da uz pomoc tog ronjenja i aqva parka izvucemo najbolje iz Lililenda ali ipak ne bih ga preporucivao prijateljima , mislim da za slicnu cenu ima mnogo boljih .

Ima li ko kakvih skorasnjih utisaka iz Lililenda ?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala svima na sjajnim opisima i odgovorima, uplatio sam hotel sa devojkom 21 septembra...

Mene zanima da li postoji room service ako neko zna, da li je mini bar u sobi ukljucen u AI i da li ima nesto u njemu :) predpostavljam da ala carte restorani nisu ukljuceni u cenu i da li neko zna kako se krecu cene u njima i u kojem od 2 glavna restorana je bolja hrana i da li postoji neki nocni obrok,isto tako da li neki bar radi tokom noci ?

Izvinjavam se zbog suvisnih pitanja :) Hvala unapred.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@vojans

U hotelu Lillyland nema mini bara, već mini frižider. Na početku dobijete 2 male flaše vode po sobi i 2 mala soka u briketu za svako dete i to je sve. Vodu i ostala pića dobijate u barovima na čaše. Ako želite veću količinu vode istu ili kupujete, ili natočite u flašu na automatima koji postoje pri barovima. Uslugu room service nismo koristili, pa ne znam ni da li u hotelu postoji.

Postoje 3 ala cart restorana i to: italijanski, orijentalni i kineski. Sva tri se nalaze neposredno pre plaže. Za vreme boravka možete jednu večeru u redovnom restoranu da zamenite večerom u ala cart restoranu uz prethodnu najavu, a što besplatno, s tim što se plaća samo piće, koje nije nešto preterano skupo.

Postoje 2 redovna restorana i to veći Karnak, koji se nalazi levo od bazena, a pre plaže i manji Neptun koji se nalazi desno od bazena. Repertoar hrane u oba restorana je najčešće identičan. U Karnaku je uvek veća gužva, ali se ispred njega povremeno na terasi organizuju npr. Trbušni ples, igra derviša isl..

U Karnaku imate kasnu večeru od 22,00do 24,00. U Neptunu obroci počinju ranije, ali se ranije i završavaju. Za ranoranioce Neptun može biti interesantan, jer u njemu ujutro možete uzeti kafu, pa otići na plažu na jutarnje kupanje bez gužve. Barovi rade do 24 sata, a nakon toga verovatno radi disko, koji nismo koristili, jer smo zbog sina išli na spavanje.

Najbolji sadržaji hotela Lillyland su svakako Aqua park, zbog čega ga biraju porodice sa decom i koralni greben koji se nalazi sa desne strane plaže, a preko koga je postavljen ponton, pa se na kraju pontona stepenicama silazi u bistro, providno more sa mnoštvom morske faune, a zbog čega ga biraju ljubitelji snorkinga.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Evo i od mene komentar za LillyLand.

Što se samog hotela tiče sve je već gore navedeno, odnosno slažem se da ne zaslužuje 4*.

Što se tiče soba, svakog drugog dana su nam menjali posteljinu (ako im kažete bez problema menjaju svaki dan), peškire su menjali svakog dana. Bila sam smeštena u standardnu sobu sa pomoćnim ležajem, blizu recepcije ali malo dalje od restorana i plaže (to je bio problem jer je bila velika vrućina i mučenje ići dva puta na plažu ), inače kompleks hotela je prelep, sa ogromnim parkovima i zelenilom. Hrana je bila uobičajena hotelska sa nekim njihovim začinom, ali ne možete ostati gladni jer uvek nađete nešto na roštilju, ribu, piletinu, pomfrit...

Boravak je bio od 31.7.-11.8. wayout, sve pohvale za vodiča Jelenu.

Osoblje je ljubazno, klima u sobi je radila non stop bez ikakvog problema. Bazen nismo koristili iz razloga što je bila gužva a i voda u bazenu je prljava, mada i pored prelepe plaže i mora nije mi padalo na pamet da se kupam u bazenu.

Uglavnom smo koristili onaj desni deo plaže za snorking gde smo ronili po celi dan.

Sve u svemu hotel nije loš koliko izgleda kad tek dodjete. Na kraju krajeva sobu smo koristili samo za prenoćište, jer nam je ceo dan bio ispunjen.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@vojans

Postoje 3 ala cart restorana i to: italijanski, orijentalni i kineski. Sva tri se nalaze neposredno pre plaže. Za vreme boravka možete jednu večeru u redovnom restoranu da zamenite večerom u ala cart restoranu uz prethodnu najavu, a što besplatno, s tim što se plaća samo piće, koje nije nešto preterano skupo.

Nisam baš siguran. Cena čaše Pepsija (pri tome sipaju iz dvolitarske flaše) je 1 dolar, besplatna je čorba i predjelo, parče hladne lazanje. Pica je oko 7 evra i ima desert i on se plaća.

Evo kako je Lily Land izgledao za vreme mog boravka u njemu

Aqva Park

dscf4955.jpg

dscf4956.jpg

dscf5001.jpg

dscf5002.jpg

dscf5003.jpg

dscf5004.jpg

dscf5005.jpg

dscf5006.jpg

dscf5008.jpg

Aqva park inače nije radio zbog problema sa stujom. i kad je struje bilo u hotelu nisu puštali tobogane.

Izmenjeno (ljerka)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Kupatilo

dscf4947.jpg

dscf4948.jpg

dscf4949.jpg

dscf4951.jpg

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Peškiri

dscf4971.jpg

Hrana koja se služi pored ulaza u WC

dscf4980.jpg

Jedan od prolaza za plazu pored restorana Neptun

dscf4959.jpg

dscf4960.jpg

dscf4961.jpg

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Plaža

dscf4962.jpg

dscf4963.jpg

dscf4964.jpg

dscf4965.jpg

dscf4967.jpg

dscf4978.jpg

dscf4979.jpg

dscf4998.jpg

dscf4999.jpg

Održavanje bazena (svako veče oko 18.30)

dscf5021.jpg

dscf5012.jpg

dscf5017.jpg

dscf5022.jpg

dscf5023.jpg

dscf5024.jpg

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905040
    Ukupno poruka