{Milana}

Sta obavezno nositi U Egipat?

13 poruka u ovoj temi

21.jula putujrm u Hurgadu u hotel sa 5*... i sad razmisljam sta da nosim od stvari? Da li uopste vredi nositi dugacke pantalone? Svi mi pricaju da obavezno kupim neki slameni sesir... Sta je to sto ste "bezveze vukli u koferu" a sta vam je nedostajalo? Puno ce mi pomoci neki savet... I sta tamo ima zanimljivo da se kupi? Volela bih da kupim neke zanimljive sandale ili papuce, da imam nesto "egipatsko" kada se vratim :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Milana,

ponesi što više majičica i neke lagane pantalone. Nosila sam

neke kupljene u Indian shopu. Tanke, lepršave i šarene. To mi je bila garderoba za restoran i do plaže. I naravno japanke na nogama, šešir na glavi.

Što se majičica tiče, što više to bolje, jer se prljaju na plaži i sl. Za uveče, standardna letnja garderoba.

U Hurgadi možeš da kupiš poklončiće, suvenire, lepe i kvalitetne peškire.

Ima i kože ali ja to nisam gledala.

Srećan put i prijatan odmor.

Nina

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Kao sto Nina rece, standardna letnja garderoba. uvece je uglavnom setnja, i nema nekog provoda, tako da mozda izostavis neke brojne komade shic-pic krpica, meni su one prelezale u koferu, uglavnom. Po savetu prijatelja, ponela sam neke bezvezne lanene pantalone i kosulju dugih rukava-tanku, za izlet u pustinju, i patike obavezno. To bacis u prljav ves, i raspakujes kuci, jer je puno peska i prasine, u tome jases kamile...Ako ces ici na taj izlet, obavezno ponesi i nekoliko marama, jedna na glavu ( sesir odleti), a jedna preko usta, da ne gutas pesak dok se vozis po pustinji. Slicna garderoba je i za posetu piramidama.

U Hurgadi imas nekoliko bazara, znam za jedan veci, a verovatno ih je vise, i tu osim suvenira u zacina nema bog zna sta. ja sam probala te galabeje, njihove nosnje, ali iako lepo izgledajuna ofingeru, bez veze stoje, a i ne znam gde bi ih noslia, siroke su ,bezoblicne, mozda kao neka kucna haljina. Cipele su skroz bez veze, a i papuce, kozne bas i nisam videla, mada mozda ti i nadjes nesto.

Lep provod!!!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mi smo odlucili da ne idemo nigde sem u podmornicu da gledamo ribe... Nesto nam se ne seta po pustinji na 50 stepeni, i da izgubimo 2 dana :) Idem da se iskupam u toplom moru, jer se u Crnoj Gori okupam 3 puta jer mi je hladna voda :) Nadamo se da cemo jednom otici na krstarenje Nilom i onda sve obici, ali ne u sred leta... Veceras u ujutru se pakujemo... da li uvece treba neki dzemper preko majce? I da li bude vruce u dugim pantalonama ili da nosim vise sukanja? Bojim se da cu opet sama napuniti kofer :) da li u boljim hotelima uvece bude neka zabava? U opisima svasta obecavaju...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Gde kupovati maske za ronjenje, peraja i ostale sitnice za vodu, nositi ih odavde ili ima i tamo po povoljnim cenama.

Npr. ovde u Metrou - maska sa disaljkom oko 10 evra, peraja oko 20 evra. Zna li neko kakve su cene tih stvarcica i ima li ih u hotelu. Procitala sam i da ih daju na izletima da se koriste, al mi bi da imamo nase.

Inace odluka pala: Desert rose :D

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

cuj ako ides u hirgadu to ti netreba jer u hotelu gdje si smješten njihove plaže nisu za ronjenje, ali kad ides na rajska ostrva i ronjenje jedan od izleta dobijas sve to, masku sa disaljkom, peraje, to dobijes prilikom polaska, toliko od mene

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Njihove maske...bljak...Treba to da stavis u usta :blink:

Mi smo imali svoje, neke najobicnije sa buvljaka, i skroz su zavrsile posao, a i na plazi smo ih koristili, ko neka deca. More je cisto, i uvek se nadje po neka ribica ... Ako uspete, obavezno i podvodni aparat nadjite, to su slike.... :D

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Vec u drugoj temi sticem utisk da osoba KUM_29 i ja - nismo bili u istom Egiptu. A sigurnost sa kojom iznosi neke stvari ovde necu da komentarisem.

Dakle, na stranu sto nijedna PLAZA nije za ronjenje, more u blizini nekih zaista jeste. Meni je za svakodnevno ulazenje u vodu uvek trebala oprema, jer je na 30 metara od obale koralni greben gde su ribice i korali tek (mozda) manje sarene i raznovrsnije nego na otvorenom moru oko koralnih ostrva.

Masku sam kupio kod nas, Delta Sport (Speedo, isprobana na dihtung na licu mesta u radnji, vrlo profesionaln ekipa prodavaca, a i ja sam znao sta zelim pre kupovine). Peraja takodje. Mnogo znace, neki ljudi su hteli tu da ustede -ali puno znaci: sa istom snagom predjes veci put i vidis mnogo vise, narocito pri zaranjnjima. Imao sam i naocare od ranije, isto Speedo.

Bilo je i tamo No Name maski, i verujem da su zavrsile posao, ali ja volim da kupujem na duze staze.

Maske koje oni daju... pa. Maska nekako da prodje, ali ja ne bih stavljao te javne disaljke u usta i rizikovao da ostatak letovanja lecim neku infekciju po ustima...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Kod hotela Desert Rose imas ogradjenu plazu (kao uvala) gde nema poente roniti,ali imas i deo izbacen koji je na otvorenom moru gde slobodno mozes na snorkling.Ja sam imao samo masku iz Beograda,mrzelo me da nosim i peraja i bilo mi je dovoljno.ali najbolje je ronjenje kada budes isla na neke izlete,jer te tu vode na najlepse koralne grebene i tu zaista mozes videti svasta.Razne ribe neverovatnih boja,raze,murine.Cistoca i prozirnost mora je neverovatna,ma extra..

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

ja nisam reko liku da treba uzimati disaljke koje daju, al sam zato ja koristio boce i disaljke kojima sam ronio kad sam iso na izlet, a sto se tice hotela ja sam bio u desert rose i tamo mi nisu bile potrebne, a takođe u sakali u hurgadi imas trghovinu sa opremom za ronjenje i mnogo je jeftinije nego u bg, i znaci da smo ja i ti bili u istom egiptu, a neznam sta ce ti taj komentar , nije hvala ja sam u egiptu zadnjih 8 godina 5 u hurgadi i 3 u sharmu, vjerovatnmo imam vise iskustva od tebe

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam nosio svoju opremu sto i tebi preporucujem. Video sam kakve su disaljke, maske i peraja koje iznajmljuju. Sa njihovim perajima ces pre da se udavis nego bez istih a sa disaljkom ces pre da umres...

:)

To ronjenje po plazi spomenutog hotela mora da je dobra stvar :D

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mi ćemo ipak da se držimo mora... ;)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja bih ponela svoje.Ono što su nam oni delili na brodiću bilo mi je bljak.Toliko da sam odlučila da ni ne pokušavam, nego kao kad sam već tu gde sam, idem da vidim Giftun, a ronjenje preskačem.Srećom, doneli su nekoliko novih kompleta (upakovanih), a ja sam valjda delovala tako jadno što neću roniti, da su mi odmah dodelili jedan.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
Guest
Tema je sada zaključana za dalju diskusiju.

  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905040
    Ukupno poruka