putnik.011

Berlin - Tropical island

17 poruka u ovoj temi

ja sam pisala vec o tome

ako ste za neku 'veseliju' varijantu idite u Tropical Island koji je udaljen 60km od Berlina... i to je jedno od najlepsih mesta koje sam posetila u svojoj istoriji... prelepi raj koji je napravljen u bunkeru gde su popravljani avioni... mesto je prelepo!!!

temperatura je 30ak stepeni, voda je isto jako topla ima podno grejanje i uopste nije hladno.

i ni delom nije kao na slikama i filmovima... potpuno se izgubi predstava o vremenu, prostoru do trenutka kad vidis spoljni svet i parkiran auto... tada se sjebes :(

tu mozete da vidite celu prasumu, da vidite africke skulpture, da se kupate u laguni, plivate ispod pecine ili vodopada, da se brckate u djakuziju, da lencarite na plazi na divnom pesku, da se spustate super toboganima, da pijete koktele, da igrate mini golf, prosetate stazom ekspedicije, da posmatrate kornjace u bari, ribice u jezercetu ili da naidjete na neku od ptica dok setate. takodje mozete da se odmorite u nekom od satora ili da se vozite balonom ili samo da se njime popnete do vrha na 10 minuta i vidite ceo park.

ima poseban deo za decu.

a i nocu je stvarno prelepo... kad osvetle bazene...

na ulazu se dobije narukvica s kojom se sve placa, pri izlasku iz parka se daju pare... ali verujte vredi svaki evro!

novi dan se racuna od 03h posle ponoci, a mesto radi 24h.

evo link parka

http://www.tropical-islands.de/

a evo i snimak sa youtube-a

http://www.youtube.c...feature=related

i ovaj sam odabrala

http://www.youtube.c...h?v=v0om-deRjlw

i evo iz balona snimano... tj iz pticije perspektive

http://www.youtube.c...feature=related

mogu da dodam da smo isli bez agencije, jer agencija nije htela da organizuje izlet (samo mi smo bili zainteresovani). Ali, bar sam prosli duplo jeftinije, a i ostali smo nekih 6 sati duze, od vremena koje je agencija imala u planu...

kad smo mi isli nesto su renovirali prugu do Tropical-a pa smo morali da menjamo voz i dva autobusa... i isto tako nazad, ne znam da li jos uvek mora tako, malo je naporno i uopste nije blizu.

u svakom slucaju u najlepsem secanju mi ostala prasuma sa pticama, letenje balonom, kobasica u restoranu, noc na ''ostrvu'', ma sve... divno je bilo !

putnice, ako te jos nesto zanima pitaj.

Izmenjeno (srcetova_srcetina)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala ti na informacijama.

Sad sam malo prelistao i temu o berlinu, jos da odlucim da li je to varijanta za prolece ili leto, zavisi od posla.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Cao :) Da li neko moze da mi kaze da li je ovde bio tokom zime? Kako stici dotle iz centra Berlina i kakve zu cene?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

upoznala sam osobu koja je bila za NovuGod tamo i kaze da je super, odusevljenja je.

ne znam da li je krenula metro linija, kad sam ja bila (za prvi maj 2011.) nije radila. Morala sam 3-4X da presedam u jednom pravcu: od centra je valjda jedan Sbahn, posle medjugradski bus i bus Tropical Islanda koji staje tacno ispred Tropical-a.

nikako nije blizu, posto sam morala da idem zaobilazno.

istampala mi je mapu ljubazna devojka sa recepcije hostela.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Cao :) Da li neko moze da mi kaze da li je ovde bio tokom zime? Kako stici dotle iz centra Berlina i kakve zu cene?

Pogledaj na njihovom sajtu. Sve je lepo objašnjeno.

http://www.tropical-islands.de/en/attractions/

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

coka*loka... i drugi put ako bude prilike :cvetic:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

sto se tice cena hrane i pice. Jeli smo u jednom restoranu (vise fast food) hamburger i pomfrit, kobasicu i pomfrit oba jela su bila izuzetnog ukusa... a porcije nisu male... tu je fora da kad kupis casu koka kole, fante itd mozes sam da dosipas vise puta, a da ne doplacujes, ne znam da li to vazi i dalje...

probala sam i neki sejk i on je bio odlican...

ne mogu da se setim cena, ali mislim da nije bilo bas jeftino... cenovnici su na vidnim mestima, tako da nema iznenadjenja :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

27 eura je cijena za djecu.cini mi se 34 za odrasle.Pa jeste cudo sta je covjek napravio pod "haubom" :D.Cini mi se ja 530 m dug.

Ali,ali ali..ono je vise za djecu.Pocev od dubine bazena,koja je na najdubljem mjestu 1,30 m.Cijene hrane su preskupe.Nismo ni jeli u restoranu vec npr hamburger je 10e.Druga stvar sto sve dodatno placas.Balonom da preletis tih 500m je uzasno skupo(cini mi se preko 100e)sauna je 12 e.i veliki tobogan je 5 eura.Hranu je zabranjeno unositi.Lezaljka na odredjenim mjestima je 2 eura.Iz djela gdje je pjesak u ovaj drugi ima tunelcic da nezaobilazis.Sve u svemu lijepo je,stvarno djeluje kao da si na nekom tropskom ostrvu.Jedino sta sam im zamjerila je sto fenovi pusu hladno,i na to su se svi zalili.Zatim sam sledeci put ponjela svoj fen koji mozete ustekati jedino na mjestu gdje su ogledala.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Tokom šestodnevnog boravka u Berlinu, jedan dan smo proveli u "tropical island"-u. Za posetu smo odabrali radni dan, ne bi li izbegli eventualne vikend-gužve, što se pokazala kao dobra odluka, mada ne znam kakva je inače situacija sa gužvama vikendom. O ovom aqua-čudu je bilo već dosta reči i tu nemam šta puno da dodam. Ono što me je iznenadilo, i što sam prvi put video, je da su svi bazeni napravljeni od prohroma. Trajno i efikasno rešenje. Nema niti jedne pločice. Dno je malo hrapavo, da se ne kliže. Tobogani su takođe obloženi iznutra prohromom. Zamerke imam na ležaljke. Nemaju dušek, pa su me letvice žuljale. Sva sreća, pa smo ionako bili skoro stalno u pokretu. Prilikom kupovine ulaznica dobijete narukvicu u obliku sata, sa kojom otvarate i zaključavate garderobni ormarić. Na ovu sat-narukvicu vam takođe "upisuju" ceh prilikom neke kupovine ili plaćanja usluge. Kad napuštate aqua-park, vratite narukvicu, a oni vam očitaju sa nje da li ste nešto plaćali. Novčanik možete ostaviti u ormariću.

Do ovog aqua-parka smo došli u sopstvenoj režiji. Nama je polazna stanica bila Aleksanderplac, jer nam je tu dolazio metro koji smo koristili, od hostela. Koristili smo regionalni voz RE-2, pravac Cottbus. Sa stanice Aleksanderplac polazi sa perona 1. Ovaj voz ide na svakih sat vremena i sa ove stanice polazi u 7,40 , 8,40 , 9,40 , 10,40 itd. Inače ovaj voz staje na svim većim stanicama kada prolazi kroz Berlin. Berlin-Spandau, Berlin-Zoo, Berlin-hbf, Berlin-Friedrihstr., Berlin-Aleksanderplac, Berlin-Ostbahnhof. Treba sići na stanici BRAND-NIEDERLAUSITZ. U vagonima imaju displeje tako da možete videti koja je naredna stanica. Vožnja traje oko 45 min. i nema nikakvih presedanja. Imao sam malih problema prilikom kupovine karata na stanici Aleksanderplac. Naime, hteo sam kupiti kartu na automatu, međutim kada sam ukucao krajnju stanicu na kojoj želim sići (Brand-Niederlausitz), stalno mi je ispisivao na displeju da je to "nemoguća opcija". Isprobao sam nekoliko automata, ali je odgovor bio uvek isti - "nemoguće". Tada sam odlučio da kupim kartu na šalteru, ali su bile gužve, a i sporo su radili. Tada odlučujem, idemo na sledeću stanicu, Berlin-Ostbahnhof, da tu probamo sreću. Ovde na prvom automatu bez problema kupujemo kartu. Odmah sam uzeo povratnu (16e). Zašto je ovo bilo ne moguće uraditi na Aleksanderplacu, đavo bi ga znao. Kada se stigne na stanicu Brand-Niederlausitz, čeka vas autobus od aqua-parka, i pravo vozi do "tropskog ostrva".

U povratku je sve isto kao i u dolasku, samo obratno. Sa stanice Brand-Niederlausitz polazi sa perona 2. Vremena u povrtku: 17,36 , 18,36 , 19,36 , 20,36 , 21,36 , 22,41 , 23,40. Moj savet je da odmah kupite povratnu kartu, dok ste još u Berlinu, jer na ovoj stanici nisam video šalter, niti nekakav automat za karte. Istina u vozu nismo videli nikakvu kontrolu. Ni u odlasku, ni u povratku. Ali ne vredi rizikovati.

A kako je bilo na ovom "tropskom ostrvu"? Pogledajte:

http://www.youtube.com/watch?v=xSX8BftDGEs

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Culi smo uglavnom pohvale za tropical island,pa mozda i odemo ako bude vremena.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Moja sugestija - ukoliko vas je vise, uzmite kartu koja se zove "Berlin-Brandenburg Ticket" za 29-31eur. Njome moze da se vozi do 5 osoba, od ujutru od 9h pa ceo dan i vazi za komplet prevoz po Berlinu i Brandenburgu za taj jedan dan (regionalni voz, SBahn, bus...) za sve vas.

Generally, Laender Tickets are valid from Monday to Friday for one day of your choice from 9 a.m. until 3 a.m. of the following day (on bank holidays for the whole day). Some tickets can also be used for night time travel, they are valid from 7 p.m. until 6 a.m. the next morning.

For up to 5 persons traveling together or for parents (or one parent or grandparent) traveling with any number of their children or grandchildren under 15. The ticket is only valid for one day in 2nd class.

It can be used on all local trains (Interregio-Express, Regional-Express, Regionalbahn, S-Bahn) and the entire local transport system of the Verkehrsverbünde. Tariffs, terms and conditons may vary.

You can buy the tickets online or you can also purchase the Länder-Tickets on all DB-ticket machines or for 2 EUR more in all DB ReiseZentrum or DB agencies.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905040
    Ukupno poruka