ibi

Najveci trzni centri u Austriji - sve o shoppingu

265 poruka u ovoj temi

Ima li neko informaciju o trenutnim cenama u SCS-u? Da li su sada totalne rasprodaje ili je vec stigla nova kolekcija?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Sad ako nadjes nesto, sigurno je na zescem snizenju, ali uglavnom je sve vec rasprodato. Imam 1 fotku iz H^M u kome je jedan deo radnje ispraznjen , jer je sve prodato. To je jos iz 10.januara, a sad je vec skoro sigurno samo nova kolekcija

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

od 01.07 na 1 pasos moci ce samo 5 povracaja poreza u EU.

Odnosi se na AFA na porez iz Austrije iz trznih centara itd

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Idem sad za 8.mart do Graca preko agencije, pa me zanima dali mi neko moze reci , kako ide povracaj afe , na cijoj granici cekamo,koliko se vraca , dali tc saiersberg ima neka snizenja u ovom periodu, jel da ocekujem smak sveta od cekanja na granici ili ne?Trebaju mi patike,koje radnje da gledam i posto ja ne patim od firmi,mogu i neke manje poznate sportske radnje sirokog spektra.Neko je ovde rekao da nije placao kartu za prevoz subotom, jel to svake subote ili je bilo samo onda iz nekog razloga.Koje su njihove prehrambene radnje povoljne , a blizu tog centra , da istrazim na internetu pre nego sto odem.Jos me zanimaju i radnje sa alatom Bosh ,plava serija gde to ima?

Ovo su bila pitanja, a sad moj komentar sopinga u Austriji. Bila sam u Parndorfu i Becu,dvaput i sve im je povoljnije nego u Beogradu, a narocito kozmetika.Sto se mene tice ja nalazim racunicu da se isplati platiti 4 puta godisnje ove soping ture preko agencija,posto je dosta jeftinije nego ici kolima, ali samo uz uslov da znate sta hocete da kupite,

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

STO se tice snizenja, mart nije karakteristican sa snizenjima, pa tako verujem da stoje stvari i sa Grazom. Autobus koji vodi do Saiersberga ide dosta cesto iz centra . SVE STO TI TREBA NACICES U TOM TRZNOM CENTRU a sad koliko je je to trenutno povoljnije nego kod nas, zavisi od trenutka. U samom trznom centru imas pult Global Blue za overu racuna za p[ovracaj poreza a drugi pecat dobijas na Slovenackoj granici,ako ides preko Slovenije. Naplatu mozes izvrsiti kod nas u ul. Zorana Djindjica u Raifeisen banci

Trzni centar nije kao Parndorf, nego vise lici na nase Usce ili Delta ili u Becu SCS.

Inace, put do tamo i nazad kolima je oko 200 evra i ako podelis to na cetvoroto je 50 evra po osobi, sto je cini mi se jeftinije od busa jer najjeftinija karta do Graza je 7700 dinara povratna+5 evra za prtljag za oba smera, ukupno oko 75 evra. Da ne uzimamo uj obzir sto do Graza autom stizes za 5 ipo sati a busom se krece u 21h a stizes u 7 ujutru.

E sad, ako u trosak autom uracunavas i kupovinu auta, jer ga nemas, onda to izadje znacajno nepovoljnije :hello:

Na prvi pogled, kad osmotris kartu, zakljucis da je Graz dosta blizi od Beca/ vazdusnom linijom, i dolazis do pogresnog zakljucka, da je skuplje stici do Beca nego do Graza., Medjutim, za vise od 50 evra je jeftinije autom do Beca nego do Graza

Izmenjeno (sas)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ma ja sam nasla soping turu za 35 evra do Graca.To preko ovih grupnih sajtova sa popustima.Mada ne sumnjam da cemo da se namucimo sa kojekakvim cekanjima. Ali nebitno,napravi se jedan izlet,malo druzenja i jos ako ima i nesto povoljno da se nadje,pa kud cemo dalje za te pare.Meni se Austrija svidela za soping,ima kvalitetnih stvari ako ne bas jeftinih.Samo brine me da ce biti guzva za subotu 9.mart,jer ako idu svi iz regiona u soping,sto je vrlo verovatno, nemam dovoljno vremena za cekanje u redovima (kase,afa,granica).Tu jedan dan naprosto nikako ne moze da bude dovoljan.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

od 01.07 na 1 pasos moci ce samo 5 povracaja poreza u EU.

Odnosi se na AFA na porez iz Austrije iz trznih centara itd

Hoćeš molim te da mi pojasniš ovo . Da li se to odnosi na jedan izlazak iz evro zone pa po jednom pasošu ili kako ? Mesečno, dnevno ? Konkretno na čega se odnosi tih 5 povraćaja poreza. Hvala unapred.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Posto me ispalila agencija za odlazak u Grac,bila sam u Becu u SCS -u.Moram reci veliko iznenadjenje za mene. prvo ja sam ocekivala veliki trzni centar, ali ono je bukvalno deo grada-Vosendorfa , nepregledno prostranstvo ispunjeno mega centrima, nema cega nema. Uglavnom su ubacene prolecne kolekcije, ali je u svakoj od tih velikih radnji ostao deo kolekcija koje se rasprodaju za male pare, pa su majce od 2 do 7 evra, zimske jakne od 25 do 60 evra,farmerke 15,a u Humanicu za 30 evra mogu da se nadju cipele kakve god hocete.Samo ono je zaista ogroman prostor, trebace vam rezervne noge posle 7-8 sati bazanja po radnjama i to pod uslovom da niste ni ulazili u Ikeu i Spar ,koji su prica za sebe. Naravno , ja se tamo vise ne vracam bez kola.Inace ono sto vecina ljudi tamo vozi , nisu kola, nego dzipovi, hameri , terenskavozila, 7-mo sedi,dok autobus koriste samo omladina i sirotanovici, eventualno neki zalutali Srbin.Provozala sam se odatle U bahn zeleznicom do Museum kvarta, zena mi je tako lepo objasnila da sam dosla bas tamo gde je trebalo za 18 minuta. razdaljina 22 km.

Ocigledno vise necu kupovati nista u Beogadu,zapravo izmesti vas iz perspektive, kad shvatite da oni sa neuporedivo vecim prihodima od nasih, imaju cene duplo manje o d nasih.Ne stalno, sad je jakna iz najnovije prolecne kolekcije 170 evra, ali ona na snizenjima pada na 50 evra.Evo primer ljudi iz Smedereva. Flasa aronije od 0,7 litara koju ovde prodaju po 3500 dinara , tamo je 7,5 evra.Njihov prasak Persil, 5 kg,za 7 evra. kvalitet bolje da ne uporedjujemo sa nasim. Sta reci, osim moj odgovor na gore pomenuto pitanje , kako to mislite samo 5 afa poreza ? Lepo, za onih 90 dana koliko je dozvoljeno da budemo u Evropskoj uniji, ne moze vise od 5 povracaja poreza , jer bi u protivnom ljudi shvatili da im se isplati da kupe sve i svasta tamo i jos dodatno zarade samo na povracaju poreza.Toliko velikodusni strendzeri -nisu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sta reci, osim moj odgovor na gore pomenuto pitanje , kako to mislite samo 5 afa poreza ? Lepo, za onih 90 dana koliko je dozvoljeno da budemo u Evropskoj uniji, ne moze vise od 5 povracaja poreza , jer bi u protivnom ljudi shvatili da im se isplati da kupe sve i svasta tamo i jos dodatno zarade samo na povracaju poreza.Toliko velikodusni strendzeri -nisu.

Nema potrebe da ljudi " shvataju" zaradu od povraćaja poreza pošto se time bave već dugiiiiiiiii niz godina. Pre svega subotičani koji svakodnevno po xy puta idu na Tompu i u Segedin, pazare , urade afa papire i to im je i zarada. Uostalom mi kao stranci imamo na to pravo u zemljama evropske unije. Nema tu ništa od njihove velikodušnosti, to je zakon. Nešto je izmenjen od prošlog leta jer su ograničene količine i slično da sad ne dužim sa tim što se tiče madjarske nije ovde tema. Polazim od sebe, često putujem, Italija, Madjarska minimum jednom mesečno i uvek, ali uvek uradim povraćaj poreza , gore sam postavila to pitanje pošto na netu nigde ne nadjoh bilo kakvu promenu propisa od 01.07. pa ako iko ima neka stavi link ka tome. Hvala.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Verujem vam da ljudi iz Subotice i okoline sve to znaju i primenjuju godinama, Ali sam videla dosta ljudi koji ne znaju ni da treba da iskopiraju racune, da im ne bi Madjari u cetiri ujutro naplacivali 3 evra po racunu kopiranje.A kamoli da znaju na sta se sve odnosi povracaj novca,pa ih je zena vodic pogresno informisala da treba 170 evra za Austriju, sto nije tacno, ali dok se to raspetljalo mnogima je propala ta ideja da nesto ucare.Sve je to sasvim razumljivo, ovi forumi i sluze za najrazlicitije razmene informacija.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

... Polazim od sebe, često putujem, Italija, Madjarska minimum jednom mesečno i uvek, ali uvek uradim povraćaj poreza , gore sam postavila to pitanje pošto na netu nigde ne nadjoh bilo kakvu promenu propisa od 01.07. pa ako iko ima neka stavi link ka tome. Hvala.

Nisam ni ja nasao to na nnetu, nego sam cuo od Suboticana da oni imaju takvu informaciju jer u Evropskoj uniji imaju neki problem sa Madjarskom AFA porezom. Ne kupuje se u zvanicnim radnjama i nema se kontrole ad robom koja se kupuje u Madjarskoj i posle prodaje na pijaci.

Ja inace ne kupujem nista u Rodicu, Disu i Maxi, jer sve narucujem od Suboticana po cenama koje su u Segedinu, a oni zaradjuju povracajem AFA

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Potrebna mi je informacija o specijalizovanim prodavnicama za opremu za biciklove u Beču.

Da li neko ima neki predlog?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

HUN vinjeta nije 6e nego 10e (minimum).

:sorry: 13 e HUN vinjeta

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

13 eura ali vazi 10 dana..

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26920
    Ukupno tema
    902777
    Ukupno poruka