ibi

Najveci trzni centri u Austriji - sve o shoppingu

265 poruka u ovoj temi

Stevang molio bih te da napišeš gde si bio u šopingu u Beču ?

Uplatio sam prvi vikend februara pa da uporedim da li sam dobro pripremio plan obilaska.

Za soping samo SCS, ostalo je gubljenje vremena.

@Stevang jel moze na pvt koji je smestaj u pitanju? Taj u Budimpesti. Hvala :)

Inner city Apartments.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
U 19.12.2015. at 20:14, DekiP je rekao/la:

Bili smo prosli vikend u Becu i resio sam da ovaj put preturim MH Strasse uzduz i popreko. Nije bilo lose, ima svega, a ima i popusta samo treba malo kondicije. 

Svratili smo u Premier i opet nista nismo kupili. Definitivno necemo vise svracati. Arena Plaza i Westend u Budimpesti su bili pun pogodak.

Sto se tice Austrije, u Parndorfu i SCS smo pazarili takodje, s tim sto smo Parndorf obisli na brzaka. Kad vidim koliko ljudi ima u radnjama, prosto mi se nije ulazilo u neke. Majkl Kors, malo je reci da sam mislio da ce se zene potuci oko torbi.

Zajednicko za ovaj bozicni shopping u AT i HU, a to su bila stvarno dobra snizenja jer je bukvalno svaka radnja imala snizenja, nenormalne guzve (radnje, redovi ispred kabina, saobracaj takodje). 

Ono i ako bude nesto ostalo posle nove godine, bice probrano.

Ipak, draza mi je Austrija sto se tice kupovine, ako nista jer kad platim plastikom u evrima, taj iznos je i zaduzen. U Madjarskoj, sve sto je placeno u HUF sam tek danas video koliko je zapravo placeno u EUR.

Sve u svemu, vredelo je ici, samo je trebalo imati strpljenja jer su guzve, sve dosta duze traje nego inace.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Za Premier mi je krivo, ja sam ove godine par dobrih stvari pronasao. U Westend-u nisam odavno bio, a nekada mi je to bilo omiljeno mesto(pre 10-15g) i u to vreme bio ubedljivo najlepsi shopping mall u okruzenju, posle smo isli u Arenu.

Meni je isto soping u Austriji ipak nesto drazi, a kada se to iskombinuje sa beckim sniclama u Figlmulleru i kafom u nekom Starbucksu sreci nema kraja. :rolleyes:

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Za sada je ubedljivo najbolje ići u kupovinu posle nove godine (period do 10januara, ukratko posetijo sam:
04.01.2016 -
Tržišni centar SCS - Shopping City Süd, 2334 Vösendorf

http://www.scs.at

09.30 - 19.00

akcenat na posetu je robna marka: Primark

http://www.primark.com/de/products

05.01.2016 -

Tržišni centar Donauzentrum - Wagramer Straße 2

http://www.donauzentrum.at

09.00 - 20.00

McArthurGlen Designer Outlets Parndorf - Straße 1,7111 Parndorf

http://www.mcarthurglen.com/at/designer-outlet-parndorf/en/

I mogu da zaključim da je Primark totalni haos (on je u SCS centru) a kao i svake godine Esprit je imao odlične akcije 50% robe se svodilo na cenu od 5e-10e. Takođe Springfield je imao odlične akcije npr džemperi 2kom po 35e, New Yorker uff jakne po 30e.

Moram da napomenem da postoji tkz stari i novi deo Parndorf.

U novom delu dosada sam imao bespatnog interneta i signal je odličan a u starom nikako se nisam uspeo konektovati. Neophodo je konektovati se na mrežu: Parndorf Free WiFi i posle se otvori stranica gde se prihvataju uslovi korišćenja. U prilogu je novi deo Parndorfa.
Marketinška stvar koju se stalno napominje jeste da se registrujete na njihovom sajtu i dobije se 10% rabata na kupovinu. Caka je što i nije tako jer npr važi samo za 5 prodavnica (uslovljeni ste koje su to prodavnice) i stime da nije cena proizvoda na akciji. Vaučer sa 10% se dobija na početku starog dela Parndorfa na spratu (kod Adidas prodavnice). Što se tiče "Tax Free" nema potrebe da se ide u njihov centar za pečat već je dovoljno da se npr Mađarskoj granici (skroz desno) pokažu računi kako bi carinik pečatirao.

Pošto smo obilazili Beč najbolji i najeftiniji hotel ili po meni ocena 5/5 za 18e:

Hotel - Hotel Ekazent Schönbrunn -  Hietzinger Hauptstraße 22, 13. Hietzing

http://hotel-ekazent.viennaaustrohotel.com

Nemojte u hostele, topla preporuka a hotel je blizu ulice Mariahilfer Straße
http://www.mariahilferstrasse.at

ili virtualna panorama: http://www.mariahilferstrasse.at/panorama/index.html

Prilikom posete Parndorfa svratite i do Hoffer

Gewerbestraße 1, 7111 Parndorf

08.00 - 20.00

Ima oko 500m od Outleta Parndorf ali vredi svratiti i možda pre toga se informisati oko akcije.

https://www.hofer.at/de

Savet je da se prvo pogledaju aktuelne ponude brendova na njihovim sajtovima (većina njih imaju prodavnice u Srbiji) pa se potom kupuje. I kombinujte posetu Beča sa kupovinom, vozilo da ima veći gepek, kupujte benzin u Austriji jer je jeftiniji (zavisno od pumpe 0,96e), podelite troškove i uživajte. Malo je nezgodno jer se čovek u Parndorfu i smrzne dok u tržišnim centrima (SCS) možete i u majici se šetati i kupovati. Ono što je problem u kupovini jeste naći i odgovarajuću veličinu ali mislim da je tu Primark ubedljivo najgore jer sam ja na kraju posle konsultacije sa prodavcima skidao sa izloženih primeraka garderobu. Srećni praznici i sve najbolje u novoj godini 2016.
Ne znam tačno kakav je koncept sajta imam dosta fotki ali bih se zadržao na datim informacijama.

Shopping Guide Parndorf Novi deo.jpg

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pohvaljujem rem75 , vas prvi post, em opsiran em koristan u svakom pogledu.:thankyou:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Primark cesto daje popuste i cene su bas bas niske ali takav je i kvalitet.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zna li neko kakva su trenutno sniženja u Austriji? Išla bih 15.1. , pa razmisljam da li treba jos sačekati.. Hvala!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

snizenja su u prroseku od 30 do 50%,za ono sto se nije prodalo od zimske robe,kasnije se to dalje snizava i,svake dve nedelje sve nize i nize,dok se ne proda,naravno,suzava se i izbor,pa zavisi sta hoces da kupujes...sto kasnije dodjes,cene su nize,ali je i izbor manji,ne verujem da sam ti bas pomogao,posto je ovo opste poznato.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 8 sati, zmarija je rekao/la:

Zna li neko kakva su trenutno sniženja u Austriji? Išla bih 15.1. , pa razmisljam da li treba jos sačekati.. Hvala!

Taman je vreme :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@zmarija, nemoj cekati, pocetak januara je pravo vreme za soping u Bec.

Jutros smo se vratili iz Beca. Imali smo soping turu preko agencije, bez nocenja. U Parndorfu aktuelni popusti su oko 30-50%, a u nekim radnjama cak i do 70%. Obisli smo radnje nabrzaka, jos uvek imaju dobar izbor modela i brojeva. Nije nam prvi put da idemo u ovaj soping centar, ali prvi put smo isli u SCS posle Parndorfa. U zivotu nisam videla vecu guzvu! :) U nekim radnjama ljudi su cekali po 10-15 minuta u redu ispred kabina da bi probali odredjeni komad garderobe. Ovaj trzni centar, za razliku od Parndorfa, ima radnje i robne marke koje vise odgovaraju nasem standardu. Popusti su isti. U buduce cu mu se rado vratiti. :) 

Izmenjeno (Dusica Vasilevska)
2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

I naravno famozni Primark :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

... u kojem sam kupila jaknu od coje za 15e. :) Ta jakna, istog kvaliteta, kod nas je tri puta skuplja.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kakvo je stanje sa rasprodajama u TC, u februaru? Ima li ih uopste ili su svuda vec nove kolekcije?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ima,malo smanjen obim,ali i cene,u martu je vec problem

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

E, bas si me obradovao :klap:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27008
    Ukupno tema
    905816
    Ukupno poruka