lelita

,Argentina

32 poruke u ovoj temi

Za Buenos Aires ti je dovoljno 2 dana da se obiđe ono najvažnije i jedno mesec dana :)  da uživaš u šetnjama, otkrivanju skrivenih dragulja u svakom delu grada, restoranima i noćnom životu u Palermu.

Za Puerto Iguazu ti nije potrebna agencija, možeš sam da kupiš aviokartu (ili kartu dugolinijski autobus ako si za takvu avanturu - vrlo udobna varijanta, sa sedištima koja se obaraju u horizontalni položaj, sa obrocima i stjuardesama). Smeštaja ima bezbroj, prevoza do nacionalnog parka takođe. Lako se nađe i prevoz do brazilske strane vodopoda.

Patagonija je druga priča. Teritorija je ogromna, a nacionalni parkovi su raštrkani i problem je naći transport između tih tačaka. Turizam je glavna privredna grana, sve je fantastično organizovano, čak i Argentinci koriste usluge agencija. 

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
 

Drago mi je da čujem da, pogotovo u ova smutna vremena ljudi odlaze i na ovako daleke destinacije, a ne da se kao većina nas zadovoljavaju Mediteranom. Od ovakvog puta mi prosto rastu zazubice. Daj još malo slika i opisa Patagonije i Iguazua. Nisam baš najbolje skapiro, da li si na te izlete išao u sopstvenom aranžmanu, ili preko neke lokalne agencije. I da li je  vreme izleta uračunato u onih 16 dana preko Bukinga. Pokušavam da izračunam koliko bi minimum trebalo za dvoje, bez dugog zadržavanja u B. A. (tipa 5-6 dana) i sa eventualnom jednodnevnom posetom Montevideu. Da li bi moglo da se prođe sa 4000 $ ?

hvala Djoko,

uglavnom ne hvatam slike na putovanjima (vrlo, vrlo retko), a i nisam proveo (nazalost) dovoljno vremena u Patagoniji (ovaj put, makar) da bih delio previse slika ovde. Sto se tice 4k za dve osobe, iskreno, na ivici ste ako hocete svasta da vidite kao par. Cene tamo jesu jeftine za nase pojmove, ali morate u startu racunati na 2k za let do argentine i nazad, sto vas u startu svodi na 2k za sve ostalo :( Dodatno, interni letovi ce vam pojesti par stotina ako hocete dosta da obidjete, pa racunajte sve ostalo. Mislim da bi sa 5-6k dolara bili dosta sigurniji (ne bih da mracim, ali tako mi se cini). Sto se tice putovanja unutar zemlje, ja sam koristio internu agenciju, mozda @Ginter ima dodatne informacije jer vidim da je vise upucen od mene.

Svakako, nadam se da cete otici tamo jer, iskreno, meni je ovaj put bio verovatno najbolji u zivotu do sata, a video sam gotovo celu Evropu i nesto malo izvan nje :) 

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905038
    Ukupno poruka