Japan

Japan

211 poruka u ovoj temi

Ja redovno pratim taj sajt o Japanu i mogu reci da ima pregrst korisnih informacija i rado bih pitao dosta toga, ali to ostavljam kad skupim dosta para i krenem tamo na putovanje i tada bih postavio konkretna pitanja, a do tada samo ga informativno pratim, mada mi se cini da se u zadnje vreme ne azurira bas cesto.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Skoro sve sto ima na tom sajtu je od jednog coveka, pod nekoliko (poznatih) klon naloga, to sam ja. Ima jos jedan, Raamen, moj prijatelj, koji studira (postdiplomske) ali to je manje od 100 postova za sada. Sa sajtova "koji se azuriraju" oduzmes postove sa smajlijima, dovlacenje sa neta, pa da vidis kako se i oni malo azuriraju.

U obliku je Foruma jer je WordPress tada bio pun bagova, moguce je da se u buducnosti konvertuje u nesto sto je vise kao knjiga.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

... za razliku od Hrvata, gde je ova destinacija detaljno razradjena na njihovim forumima.

Stari saveznici iz II Svetskog rata su to.

Hrvatima ne treba viza za Japan maltene od nezavisnosti, dvadeset godina pre ukidanja viza za Srbiju.

Kada je grupa pljackasa opljackala zlataru 2004. u Tokiju, policija ih je brzo identifikovala i rekli da su to Hrvati.

Hrvati sui bili isto tako brzi da demantuju i kazu da su to "Srbi sa hrvatskim putovnicama". Necuveno da se svoji drzavljani, rodjeni na njenom tlu, tako izdvoje.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav kolege forumasi! Planiram u skorije vreme ovu predivnu zemlju, pa bih hteo da vas priupitam da li je mozda neko isao preko neke agencije ? Vidim da su se ljudi koliko toliko sami organizovali, pa rekoh da vidim i neki drugi nacin . Hvala unapred

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kon Tiki ima aranzmane za Japan. Ali, mnogo je jeftinije u sopstvenoj reziji. Ja sam isao individualno u Seul (2 dana) i Japan (10 dana) i citavo putovanje, sa sve dzeparcem, me je kostalo manje od osnovne cene aranzmana preko agencije...

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Potvrdjujem sto se tice cene i ne samo to. Odlazak sa agencijom ili organizovanom vecom grupom u privatnom aranzmanu (bilo je i takvih iskustava) podrazumeva gubljenje dragocenog vremena na destinacijama. Sve u Japanu je perfektno organizovano tako da slobodno pakuj stvari i putuj u sopstvenoj reziji a ako ti u pripremi puta nesto zatreba stojimo ti na raspolaganju.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

• Nasim ljudima je po finansijskoj moci blizi Tajland, jeftinije avio karte, smestaj, hrana I td. Mislim da je to pravi razlog sto je ova tema posecenija od teme o Japanu. Mali procenat turista iz Srbije se odlucuju za Japan, za razliku od Hrvata, gde je ova destinacija detaljno razradjena na njihovim forumima. Inace putopis o Japanu je vec duze vreme u izradi.

Supruga, ja i sin odlucili smo da sami idemo u Japan i kupili smo karte preko Lufthanse za kraj avgusta, 9 dana. Planiramo da budemo prvih 5 dana u Tokiju a 3 dana u Kyoto. Iz Kyota bi smo direktno isli na aerodrom Haneda jer imamo avion tek u 14:15h u povratku. Koristili bi smo metro prevoz po Tokiju a do Kyota i nazad bi smo isli Shinkansen. Da li postoje univerzalne karte za prevoz? Koju kartu za vise dana je najbolje da kupim za prevoz po Tokiju? Jos nismo nasli smestaj pa bi i nam preporuka za neki hotel dobro dosla (3* ili 4*). Ima i dosta povoljnih apartmana za iznajmljivanje ali nisam siguran kako to tamo funkcionise. Svaki savet dobro bi nam znacio. Unapred hvala

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sasa,

pozdravljam tvoju odluku o samostalnom odlasku u Japan, sigurna sam da se neces razocarati. Za pocetak, dobronameran savet , pre puta prouci mape, napravi bar grubi plan po danima sta obici kako ne bi gubio vreme. Ja sam letela Aeroflotom preko Moskve do Tokya sa sletanjem na aerodrom Naritu. Imas razlicite kombinacije prevoza od aerodroma do grada, te je najbolje odmah kupiti neku povratnu kombinaciju vozom.

http://www.tokyometr...port/index.html

Sto se metroa tice, cena karte zavisi od duzine puta od tacke A do tacke B odnosno sto se duze vozis vise i placas. Ako slucajno pogresis prilikom kupovine karata , nije problem da udjes u metro, ali neces izaci dok ne doplatis pravu cenu karte, sto automat nepogresivo ocita senzorom. Onda ides na drugi izlaz da doplatis i onda izlazis. Sve je dobro obelezeno, tako da nije problem se snaci. Da se ne bi stalno zadrzavao oko kupovine karte, savetujem kupovinu metro karte za ,1, 2 ili 3 dana sa kojom imas neogranicen broj voznji i turistima se sigurno isplati jer je tako jeftinije, i ne gubis vreme na kupovinu karata . Na netu imas kartu metroa, ja sam je odstampala pre puta na velikom formatu papira, proucila mesta na koja zelim da idem i metro stanice koje su u blizini.

METRO

http://www.tokyometr...earch/index.php

Obzirom da ces ici samo u Kyoto, tebi se verovatno ne bi isplatio da pred dolaska u Japan kupis za shinkansene Japan rail pass za nedelju dana, ali za svaki slucaj mozes proveriti jer je pojedinacna karta za shinkansen skupa za nas standard. Ne moras da se vozis bas najskupljim i najbrzim, jer su svi ostali isto brzi i udobni. Idu jako cesto. Druga klasa je odlicna, rezervisi sediste da bi uzivao u voznji.Razlika je da li ces putovati 20 ili 30 min duze od Tokya do Kyota,

Na ovom sajtu mozes da vidis cenu karata za shinkansene, vreme polaska, trajanje put i sl i vrlo je korisna i za ostali prevoz

http://www.hyperdia.com/en/

Kyoto ima prilicno puno stvari za obilazak u razlicitim delovima grada i glavni prevoz j koji smo koristili je bus , isto tako postoje karte za dva dana, pa se vozis koliko hoces, Svercovanje ne postoji i ne racunaj na tu opciju. Sve je sredjeno, organizovano i tvoje je samo da se prilagodis uslovima koji se postuju.

Ja sam odusevljena tom zemljom i radi bih se ponovo tamo vratila.

Sto se smestaja tice, mozes koristi sajt www.agoda.com koji ima veliki izbor hotela narocito za Aziju.

ps Koliko si platio kartu i da li imas presedanje?

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala puno na korisnim savetima.

Upravo ovih dana gledamo i pravimo plan za obilazak. Nadam se da imamo dovoljno vremena da sve organizujemo jer idemo krajem avgusta i to nam je GO.

Povratna karta kod Lufthanse pre nekoliko dana je bila 720 eur po osobi. U odlasku preseda se u Minhenu a u dolasku se ide na Frankfurt. Avion je A340-600 i aerodrom je Haneda , koji je koliko vidim blizi od Narite, i brzo se stize do Shinjuku-a gde bi smo mozda nasli hotel.

Verovatno je moglo da bude i jeftinije da se ranije kupila karta ili kombinovalo sa vise prevoznika. Lufthansu cesto koristim tako da sam se odlucio za njih, a narocito preko Minhena jer on je najbolji aerodrom za presedanje.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala svima na savetima , potrudicu se u narednom periodu da napravim neki plan .

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Shinkansen Tokyo - Kyoto (u stvari, ide u Osaku, Kyoto je usput) u spicevima ide na 3 minuta. Vikendom nema veceg razmaka od 15 minuta.

Haneda je premija aerodrom, 15km od grada, zgodan.

Narita je 75km od grada i jedini razlog da uopste postoji je da je 1970. Haneda dostigla max kapacitet i 1978. je otvorena Narita.

Pre 3 godine je Haneda dobila jos jednu pistu, kapacitet se povecao za 30,000 slotova i odatle ti novi letovi za Hanedu.

Hotel u Tokiju: Washington Hotel ili Sun Route. Obadva su na Shinjuku stanici i nekoliko znamenitosti (Palata, Yoyogi Park, Meiji Jingu, Harajuku, Shibuya shopping, Tokyo Metropolitan Government View Platform) moze peske.

Hoteli te vrste nemaju zvezdice, to su turisticki ili business hoteli bez bazena, jogging staza, ballrooms.

U Japanu nema buvara, sve sto se komercijalno izdaje je dobro a ova dva sto sam naveo bi bila u rangu, na primer, hotela Slavija u Bg.

Kyoto: 17 hramova na listi Unesco. Sve rastrkano. Bio sam bar 10 puta, Kyoto je od mene kao Beograd - Jagodina.

Kolega (Japanac) mi kaze, najbolje da se pogodis sa taksistom (day hire) da te za 10,000Y vozi ceo dan od hrama do hrama. Autobus/voz i za dvoje izasao blizu toga. Taksisti je interes da nema taksimetra i to mu je duplo od dnevne zarade sto bi mu pripalo da ceo dan vozi sa taksimetrom.

Izmenjeno (Genki_des)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Treba ici u sopstvenoj reziji. Ko ima para, kada je vec u Japanu, moze da uzme specijalizovanu turu od lokalne agencije. Razlika u ceni je tacno onolika koliko se vise dobije i manje vremena izgubi.

Najjeftiniji aranzmani (iz Srbije) te prakticno istresu u Japan i vide te samo na spavanju po najjeftinijim hostelima. Nisu ti hosteli losi ali to je za omladinu, studente, za jednu noc kada idu na takmicenje ili na neku proslavu. Taman posla 14 dana.

Sve ostalo je "fakultativno", Znaci, ti doplatis, oni, posle svoje provizije, ti uplate taj aranzman preko lokalne agencije. Njima pare na ruke, ne ide kroz knjige, nista porez.

Ima kod mene na sajtu istresanje tih "ponuda", bez imenovanja agencija (mozda sam zakacio i ovu sa ovog sajta, nisam gledao ko je ko, samo netacnosti): Japan: prolaz kroz agencijsku ponudu

Izmenjeno (Genki_des)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Shinkansen Tokyo - Kyoto (u stvari, ide u Osaku, Kyoto je usput) u spicevima ide na 3 minuta. Vikendom nema veceg razmaka od 15 minuta.

Haneda je premija aerodrom, 15km od grada, zgodan.

Narita je 75km od grada i jedini razlog da uopste postoji je da je 1970. Haneda dostigla max kapacitet i 1978. je otvorena Narita.

Pre 3 godine je Haneda dobila jos jednu pistu, kapacitet se povecao za 30,000 slotova i odatle ti novi letovi za Hanedu.

Hotel u Tokiju: Washington Hotel ili Sun Route. Obadva su na Shinjuku stanici i nekoliko znamenitosti (Palata, Yoyogi Park, Meiji Jingu, Harajuku, Shibuya shopping, Tokyo Metropolitan Government View Platform) moze peske.

Hoteli te vrste nemaju zvezdice, to su turisticki ili business hoteli bez bazena, jogging staza, ballrooms.

U Japanu nema buvara, sve sto se komercijalno izdaje je dobro a ova dva sto sam naveo bi bila u rangu, na primer, hotela Slavija u Bg.

Kyoto: 17 hramova na listi Unesco. Sve rastrkano. Bio sam bar 10 puta, Kyoto je od mene kao Beograd - Jagodina.

Kolega (Japanac) mi kaze, najbolje da se pogodis sa taksistom (day hire) da te za 10,000Y vozi ceo dan od hrama do hrama. Autobus/voz i za dvoje izasao blizu toga. Taksisti je interes da nema taksimetra i to mu je duplo od dnevne zarade sto bi mu pripalo da ceo dan vozi sa taksimetrom.

Pozdrav svima,

Bili smo u Japanu od 20-30.08. Let od Munhena do Hanede je bio odlican sa Lufthansom i stigli smo oko 10h po Japanskom. Nasli smo hotel u delu grada Minato (17 min od aerodroma) , odmah pored zgrade NEC , odnosno odmah na izlazu iz stanice Mita.

Hotel je bio odlican, 4* a i cena je bila pristupacna. (jeftinije nego u LJubljani). Onda smo Shinkasen-om otisli u Kyoto i ostali zadnja tri dana sto je bilo malo za obilazak. Stvarno je put bio kao BG - Jagodina , za svega dva sata smo bili tamo. U povratku smo direktno iz Kyota krenuli u 9h i bili na Haneda aerodramu vec u 12h a avion smo imali u 14h za Minhen. Ukratko sve sto je napisano na ovom forumu je tacno i moj savet je da obavezno idete u Japan o svom aranzmanu. Ovu zemlju je malo videti jedamput. Sigurno cemo se vratiti jer to je druga planeta. Jos jedan savet, Visa ne radi u svim radnjama i na ATM. Najbolje je da podignete kes na ATM : 7 eleven. Imate ih na svakom koraku i na aerodromu i oni su kao nas Maxi. Japanci veoma mnogo koriste kes. Kurs je bio 136 JNY - 1 EUR.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Stigoh danas konačno posle milion peripetija sa avionima i sl, no kada putuješ sa druge planete, nije čudo kada se takve stvari dešavaju.

Ne želim nešto da se razmećem utiscima, planiram da ižvrljam jedan obiman putopis kome bih da posvetim 1 maksimum, pa ću probati da kažem što više u što manje reči.

Od vajkada se divim tim ljudima, izgubili drugi svetski, popili 2 nuklearke, pa ubrzo postali jedna od pa i najjbogatija zemlja sveta, disciplina, red, poštovanje svega i svačega i svakoga, skromnost, vrednoća, organizacija, sposobnost, tehnologija, naprednost, šta sve ne... A Tokio, pa to je sigurno grad budućnosti, neboderi, arhitektura, ma to je druga planeta. Onda odem tamo i shvatim da je sve ne tako, već X puta više bolje i lepše od toga. Ne želim da trošim vreme na opise svega viđenog, neko ko ne voli neonke, brz život, gužvu, atmosferu koja se može opisati i shvatiti jedino kao da vas je neko teleportom prebacio 50, 100 godina u budućnost (bez ikakvog preterivanja) - možda neće biti toliko uzbuđen, ali ja i ekipa - vilica do poda nebitno kada, u koje vreme dana, i u kom delu grada.

Međutim, sve to koliko god da je impozantno, neverovatno, kao iz mašte nekog sc fi uma, sve pada u senku naroda Japana. Toliko toplote, toliko dobrote, ljudi koji vam se klanjaju na ulici u znak poštovanja i zahvaljuju po 100x bez ikakvog realnog razloga ili samo zato što su vam se sreli pogledi, ljudi koji trče u pomoć kada vide da imate problem sa metro karticom ili samo stojite i izgledate zbunjeno jer ne znate gde da idete, ljudi koji vam pokažu pravac pa onda idu za vama (150, 200m u kontra smeru od onog gde su išli), pa vas isprave pošto niste otišli gde je trebalo... Ljudi koji se podžapaju u metrou, pa se i jedni i drugi vama izvinjavaju koji smo tu samo prošli, ali oni znaju da diskredituju sebe, svoju zemlju i svoju kulturu pokazivajući svoje slabosti pred drugima.. Ljudi koji vas u metrou pitaju odakle ste, pa vi odgovorite, pa vas posle 45 minuta tišine kada ste vi zaboravili da oni postoje - kucnu po ramenu pre nego što izađu i kažu "ok, thank you very much, i hope you have a nice time in Japan, ok?"... Džabe je svako slovo, mogu vam samo poželeti svima da to doživite.

Uvek sam voleo Japan i Japance, ali sada - sada sam kupljen za sva vremena, zaljubio sam se u sve njih, sve te ljude koji mi titraju na svakom koraku samo zato što su naučeni da tako treba, i da je to lepo. I kulturno. Ili normalno? Nije ni bitno, volim ih sve.

Zbog takvih njih mi nije smetalo ni što nas je bilo 10 što je realno smrt za efikasnost na putu, što smo prelazili 3 metro stanice po 3 sata jer jedan piški/kaki/kupujepiće/odmaranoge/gledaizloge, što sigurno nisam video nešto što sam morao. Imao sam osećaj da sam video i upoznao njih i da je to ultimativni podvig ovog puta i da je sve ostalo manje važno. I ubeđen sam da sam u pravu.

Baš je fino ovo što si napisao... Ja - možda je mnogo rano, a možda i nije - nešto planiram za sledeće leto Kinu i Japan i možda još nešto u okruženju ...

Pošto sam sa Šri Lankom 'probio led' za te daleke azijske zemlje, mislim da sam spreman da idem i dalje...

Pročitao za Aeroflot...

pa pitanje, ako neko može da mi odgovori

Koji je najbolji / najjeftiniji način da se stigne iz Beograda do Pekinga ili Tokija

Hvala

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27028
    Ukupno tema
    906110
    Ukupno poruka