3552 poruke u ovoj temi

Pozdrav opet svima. Jel znate dali policija pise kazne ako se parkiras tu pored magistralu, t.e pored putevima ka plazama? Mislam ako ima neko prosirenje, naravno ne da auto smeta u soobracaju... Pitam posto stvarno mi se ne placa 5 evra parking ili tako nesto.

Izmenjeno (STEALTH)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Do sada nisu, a i nema razloga tamo gde nema znaka "Zabranjeno parkiranje". Kad je sezona policije uglavnom nema, imaju naredbu da ne diraju strance osim baš-baš (čuli ovo od našeg domaćina).

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Uglavnom može da se potvrde tvoje pretpostavke... Između Katizme i te nudističke ima par manjih plaža (koje ne znam da li su ili nisu nudističke), gde je i slikana prva slika.

Druga slika je plaža posle te velike nudističke, do kojih se kolima dolazi s druge strane u odnosu na Katizmu, tj. idu posle Avali. Na google mapama je ta velika nudsitička označena sa Γαϊδαρός.

600 metara južnije od druge slike počinje Avali. Iznad Avali-ja ima manji divlji parking, i kantina odnosno manji kafić.

Izmenjeno (Pishko)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Uh, blizi se i ta sreda. :D Nadam se samo da ce te dve nedelje septembra biti lepo vreme na Lefkadi... :)

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 8 sati, Pishko je rekao/la:

Uglavnom može da se potvrde tvoje pretpostavke... Između Katizme i te nudističke ima par manjih plaža (koje ne znam da li su ili nisu nudističke), gde je i slikana prva slika.

Druga slika je plaža posle te velike nudističke, do kojih se kolima dolazi s druge strane u odnosu na Katizmu, tj. idu posle Avali. Na google mapama je ta velika nudsitička označena sa Γαϊδαρός.

600 metara južnije od druge slike počinje Avali. Iznad Avali-ja ima manji divlji parking, i kantina odnosno manji kafić.

To je to, hvala ti druze!

Idem u nedelju, pa kao mala zahvalnost za svu pomoc koju sam dobio tu, napisacu kada se vratim jedan poduzi post za svega i svacega :)

U 7/17/2016 at 19:11, Stevang je rekao/la:

Nisam bio, ali Pension Maria u Agios Ioanisu bi mozda mogao da dobijes za te novce, ili negde u drugde u Lefkasu ili Agios Ioanisu. Kapiram da kraj avgusta nije guzva pa ce svi gledati da zarade jos novca do kraja sezone.

Agios nije skup a dosta bolja lokacija od Nidrija.

Sada vidim da si mi ti prvi preporucio Ag. Ioannis. Epa rezervirao pre neki dan 9 noci - 300 evra u Virginia Studios. Svaka ti cast za njuh hahah

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li je neko bio u vili Metropol preko Argusa i kakvi su utisci o vili?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
U 10/08/2016 at 16:12, banem je rekao/la:

Egremni plaža nije ništa *toliko* posebno u odnosu na ostale s te strane, tako da i ako je preskočite, nećete ništa propustiti. Tu je bio štos sići peške onim silnim stepenicima (a tek popeti se...), pa onda kad se sva kola ofarbaju u belo (krečnjak), pa onda naći mesto za parking... tu je bio draž te plaže. A ono dole, plaža kao plaža, ista kao Milos ili Pefkulija. Sad od toga prave atrakciju da bi tura brodom delovala eksluzivnija

Moram izneti glasno neslaganje :)

Egremni je od svih jonskih plaža na mene ostavila najjači utisak! Nigde više, ni na Krfu, ni na Kefaloniji (da ne računam jednodnevne izlete/vožnje brodićem do Itake i Meganisi ostrva kada se baci pogled na neke plažice ili zastane na pola sata-sat) nisam videla tih 150 nijansi plave. Tada sam osetila jezu i ogromno strahopoštovanje prema prirodi i Bogu... Pre dolaska na plažu stali smo na čuveni vidikovac ograđen onim klimavim letvicama. Te boje koje se stapaju sa nebom su toliko fascinantne da mi od tada služe za komparaciju "plavo-plavlje-najplavlje-Egremni".

Potom posle stizanja i parkiranja (koje je poput vožnje po autoputu u poređenju sa npr. Vouti plažom na Kefaloniji koja se ne može porediti čak ni sa "okrnjenom" Egremni plažom, a ishod je isti što se tiče prašine u/na vozilu)  i silaska niz čuvene stepenice (na šta je smešno žaliti se kada vidite kako su ljudi silazili do Fteri plaže - podforum Kefalonija) čeka vas blago razočarenje (bar je to bio moj utisak) izbijate na ono što ja najviše mrzim, a to su ležaljke, improvizovani bar i glasna muzika... Osvrnete se i desno iza stene vidite komad plaže gde su ljudi "razbacani" na 20ak metara i više, savršeno granulisani beli kamenčići vas prigrle, a talasi razmrdaju... I možda to ne bi bilo dovoljno da se zauvek zaljubimo u Egremni da nas pri sledećem dolasku nije dočekala savršeno mirna, poput jezera...

Ograđivanje broj 1: u pitanju je 2013. godina kada se stepenicama dolazilo do plaže i kada je bila kompletna (tj. nije je zemljotres prepolovio)

Ograđivanje broj 2: Od većih plaža na Lefkadi sa kojima smo je poredili ona je na nas ostavila najbolji utisak zbog naših afiniteta (na PK smo par dana posle jedva pronašli slobodno mesto za peškir iako je bio kraj avgusta, svakih 15 minuta pristiže novi brod koji istovara gomilu koja dodatno pravi gužvu, zbog pristajanja broda kupači imaju manje mesta, maaa nikakav utisak, Katizma tek priča za sebe poput Budve (bar je ja tako zamišljam) ljudi kao sardine na ležaljkama, zaglušujuća muzika, buka od sportova na vodi i mm koji se paraglajderom spušta na plažu, Gialos nas nije fascinirao valjda zbog dostupnosti i nekih naturista/kampera/hipika koji su zaposeli plažu, mada je toliko velika da se mogao naći kutak bez ikoga...) sa manjim plažama poput Milosa i Pefkulije mislim da se ne može (tj. tada se nije mogla) porediti jer su to potpuno različite kategorije... 

Zaključak: Pre zemljotresa biste mnogo propustili da ne odete na Egremni. Prosto, utisak sa Lefkade ne bi bio potpun. Danas ne smem da dam tako decidnu preporuku, ali verujem da iako nema onaj sjaj od pre verovatno je sačuvala deo te fascinantne energije.

Fotografija (sramotno smanjenog kvaliteta) prvog dolaska na Egremni je i moja "profilna" fotografija na forumu i kada pomislim na more pomislim na Egremni...

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Egremni i stepenice su nista sa stepenicama do Preveli na Kritu:) na Egremni se islo lagano gore i dole. Preveli uf i sad me zaboli glava kad se setim stepenica bez ikakve sjene ...pogled dole na Preveli ne nudi zadovoljstva kao pogled dole na Egremni.... Milos je bez konkurence....

Egremni   je nesto posebno, njegova lepota te vuce dole nista nije tezko  ...Lefkada  je bar ja tako mislim skriti biser Jonskega mora.

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Miki 1313

Druze, bas lepo. Nego, ja krecem iz Makedonije za jedno 2-3 sata, pa ako si jos na forumu reci mi koji brod krece iz Vasilikija, pa ide do Egremni? Posto sve ture iz Nidrija koji idu za tamo cini mi se da se zadrzavaju mnogo manje...

Izmenjeno (STEALTH)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Izvini druze sto nisam video pre poruku. Brod se zove Ioanian Princess, krece u 10.00 sati, cetiri puta nedeljno iz Vasilikija. Karta moze da se kupi i uvece na setalistu u marini. Cena je 15 evra, ide se 1.15 min do Egremnija, gde se boravi 2 i po sata, pa 10 min do PK gde se boravi 2 sata i onda nazad. Napomena - ko ne podnosi najbolje ljuljanje broda moze i da propusti ovu turu. Meni je bilo ok, nekima i nije, posebno je ljuljanje veliko kada se dodje na jugozapadni rog ostrva, kod svetionika.

Problem sa istom turom iz Nidrija je sto se putuje duze i sto se ide na Agiofili gde otpadne jos sat - sat i po. Zbog toga je boravak na Egremniju kraci. Mi smo iz nepoznatog razloga bili na E tri sata i duze, sto nam je i odgovaralo.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27028
    Ukupno tema
    906106
    Ukupno poruka