3552 poruke u ovoj temi

pa zavisi...mi smo na milos recimo i otplivali iz agiosa....penjanje na milos je za mene bilo uzitak...uzitak za oci i dusu...na pefkuliju sam isla ujutro...nema potrebe ici po najvecoj vrucini....do katizme moze prevozom....plazica u agiosu i uvale levo su vredne svake paznje....

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Samo treba biti realan kada je Lefkada u pitanju da bi ljudi koji tek trebaju prvi put da otputuju tamo stekli pravu sliku. Bez vozila se ne može doživeti i videti Lefkada... Toliko:D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

pa realna sam...za mene 15 minuta pesacenja nije prepreka da odem na pefkuliju....a 15 minuta nije ni gubljenje vremena.....

realno 20 minuta do milosa...predivne slike i predeli...sta se tu moze izgubiti,,,

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ma ko voli avanturu može i tako da se organizuje ali samo u junu ili septembru, odnosno van sezone. Tada je na suncu preko 50 stepeni (provereno!..i to ne u podne...) i bilo kakva šetnja, pa i vožnja bicikle je, po mom mišljenju, preveliki napor. Možda samo da se ode rano ujutru a da je povratak kada sunce već zalazi.

btw. i mi smo se vratili :( ...Još sređujem utiske ...

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Generalno ovde je najveci problem ta distanca i minutaza. Pricamo o 2.7km kao da smo u Novom Sadu na ravnom, a ravnog sem u Levkasu nema. Svi znamo kakav je teren. Pricamo o Milosu koja je top plaza ali i putu preko brda od 20 minuta kao da ima betonska staza, a nema.

Jos je od AN do Pefukulije i najbolje.

I onda neko ode spreman za pesacenje i onda cim prodje Levkas shvati gde je dosao...

Ljudi budite realni i ne pricajte bajke kao da mi nismo bili na istoj Lefkadi.

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U potpunosti se slazem sa Stevang...

Tamo setati ili voziti 2km i ovde nije isto, tamo je tih 2km preci katastrofa. Ne pricamo o putu na plazu kao da se setate na keju, nego o usponima, spustovima, losem putu, negde nema cak ni asfavlta i to sve na +35 ( subjektivnih +50 )!

A pogotovo penjanje u brda i putu do Milosa!

I to sto ovde predjete za 20min tamo cete istu razdaljinu preci za 45min.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

moja namera je da i ljudi koji ne voze obidju ovo prelepo ostrvo...ja sam nekoliko godina unazad trazila nacin da i ja osetim cari lefkade...smestanjem u agios nikitas u paket aranzmanu sam u tome u potpunosti uspela... isto tako sam odustajala svake godine ali sam ove pokusala..i prezadovoljna sam..da ne bude zabune bila sam u junu kada nije guzva i nije pretoplo...nemam malo decu a godina imam ohoho...

i jos jednom priliku moraju dobiti i ljudi koji ne voze...najkomfornije je autom...po meni najlepse je skuterom...ali zaista moze i ovako kako sam rekla...nemam nista protiv ako neko ne voli da pesaci...ali postoje ljudi koji vole..meni je 360 stepenika egremni plaze bilo uzivanje...sve lagano sa visine...a tirkiz do pucine...

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U potpunosti se slazem sa Stevang...

Tamo setati ili voziti 2km i ovde nije isto, tamo je tih 2km preci katastrofa. Ne pricamo o putu na plazu kao da se setate na keju, nego o usponima, spustovima, losem putu, negde nema cak ni asfavlta i to sve na +35 ( subjektivnih +50 )!

A pogotovo penjanje u brda i putu do Milosa!

I to sto ovde predjete za 20min tamo cete istu razdaljinu preci za 45min.

To me podseti na Rachi restoran. Pre puta gledam Google Maps pise 17 minuta preko Agios Nikitasa. Krenemo mi, ono posle Levkasa odmah brdo, pre Kalamicija one 3 krivine gde na pola brda vracas u prvu. Od Kalamicija do Exantije put uzan za jedan automobil bez zastitine ograde, uzbrdo/nizbrdo, ako uletim u krivinu malo brze, odosmo niz brdo. Sokiram se gde sam dosao. Odakle sad ova brda, nisam tako skontao sa foruma (casom tamo, casom 'vamo).

Drugi dan smo prihvatili kako jeste u uzivali maksimalno. Ali opet kazem, bajke se pricaju iaoko je Lefkada sjajna.

Poenta mojih poruka jeste da se prikaze prava slika (sa) terena jer su neki nerealni, pa se iznenade kad odu.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

evo da zavrsimo i uvazimo sve razlicitosti medju ljudma...ja sam na milos isla sest puta..uskom stazom  kroz cemprese.....niko me nije terao...na katizmu bih ponovo isla peske a vratila se lokalnim autobusom..  u grad lefkas smo islilokalnim busom..1,50 evra karta i nekih 15 minuta...mi smo dva dana iznajmili auto...a moze i krstarenjima da se obuhvate plaze..jedan izlet je samo porto katsiki...znaci nije ono pola sata na plazi.... i jos ono nidri star do itake i kefaloije na kojoj sam bila posebno letovanje...ma moze ...samo treba izabrati pravi period ilokaciju...

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Tako je...ja sam bio spreman pa sam se iznenadio :D

Zato svima govorim da ko ocekuje od Lefkade miran porodicni odmor, da se seta po rivi, da mu je plaza na 50m od sobe, da ima staklo mirno more da parkira kola 10 dana ili da ocekuje ravne i extra prilaze plazama i ostalim mestima to od Lefkade ne ocekuje.
Znaci ultra aktivan odmor, kozije staze, usko, nizbrdice, u povratku uzbrdice sto je peske posle celog dana na plazi i suncu malo teze...ko ide kolima, mozda mu ode i lamela, jer nekada ne mozes da krenes iz mesta jer put nije asvaltiran, a i ako jeste onda na putu ima puno prasine i sljunka. Na Egremniju da ne govorim...ako hocete da cementirate auto samo tamo idite. Ko  hoce da sacuva svoja kola onda lepo dodjite kolima , parkirate, prekrijete ciradom i iznajmite skuter ( ako ste sami ili sa partnerom/partnerkom), a ako ste porodicno onda kola ili neki mali dzip...i vozi gde ti je volja. Jeste po kilometrazi sve to tu..sve je na domak ruke od 2.5km do 29km sta ocas posla...ali tih 29km je oko sat vremena voznje, 12km je oko pola sata...
Ko dolazi autobusom jedina opcija da vidite sve je isto tako da iznajmite nesto u renta car-u... Imaju autobusi lokalni ali to nije to...po meni..ja se busom ne vozim nikada ni u gradu gde zivim,  a ne na godisnjem odmoru...
Tako da eto , najbolje reci ovako sve najgore strane i istinite pa cete izbeci faktor iznenadjenja tamo.

@sandraivlada

Ali ok, podrzavam i ovo tvoje, sto kazes svi smo razliciti i to treba prihvatiti. 
Na kraju krajeva svako spram svojih mogucnosti.
Samo mislim da za tu tvoju varijantu treba ipak ici kada nije guzva i kada nije tako toplo.
A za Milos i setnju tolko puta do njega svaka ti cast!

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

da kazem nesto o ovom za lokalni autobus...i ja sam se jezila od cinjenice da cekam autobus da idem nege na moru...i meni je ovo bio prvi put...vila iris par koraka od autobuske stanice...sednes i evo te u luci...vrlo je lako za snalazenje..usput panoramski razledas skroz bez brige i pameti...moze da ti stane na pefkuliji ili kod manastira feneromoni...moze na raskrsnici prema lidlu...moze u povratku do katizme...jedina mana je sto van sezone ne ide cesto i nema ga za vecernju posetu gradu...u sezoni ima...

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Simbade, kao ja da sam pisao :).

E Nice034, i ja tebi da se zahvalim na pomoci.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Želim i ja da se uključim u ovu polemiku,

postoje subjektivni i objektivni utisci...na ovom mestu su prikladniji objektivni jer se tiču većine posetilaca foruma koji prikupljaju informacije kako bi se opredelili gde i kako da borave ili ne borave.

Moj slučaj,bio sam smešten na Katuzmi i pored toga sam prešao oko 800 km s'tim što sam išao do Aherona u gornjem toku i do Parge,znači nekih 600 km je pređeno na Lefkadi i pored činjenice da nam je smeštaj bio na samoj plaži.

Ne kažem da će svako toliko preći ali po komentarima članova spadam u većinu ljudi koji su takođe postigli ili prestigli tu kilometražu...niko od nas se nije rodio u kolima ali na Lefkadi ako hoćete da vidite sve i svašta,DA potreban je prevoz.Meni lično Milos pored Katizme nije ni trebao,izmaltretirali smo se a kupali smo se skoro pa na istoj plaži.Skoro pa isti utisak imam i za Egremni,otišao sam na odmor a ne da mi duša izađe na nos i da mi kola budu kao svinjac od one bele prašine ali to je lično moj problem.To što ste Vi sandraivlada preplivali je kao i moj utisak iznad subjektivno,prvo ima da se pliva a to nije baš izvodljivo svima,realno-kada ste došli na plažu niste imali ni hlad,peškir,vodu za piće,obuću za povratak...

Moja preporuka svima koji kreću put Lefkade da planiraju neki vid prevoza u slučaju da žele da vide sve ono što je već opisano kao vredno pomena i posete.

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Aleksandar-NS ----- tvoj komentar za razliku od njenog (subjektivnog) je šta ... objektivan?

.Meni lično Milos pored Katizme nije ni trebao,izmaltretirali smo se a kupali smo se skoro pa na istoj plaži.Skoro pa isti utisak imam i za Egremni,otišao sam na odmor a ne da mi duša izađe na nos i da mi kola budu kao svinjac od one bele prašine ali to je lično moj problem.

ovo je objektivno?

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ofni 

sledeći put pre nego što misliš da pametuješ,budeš drveni advokat i sl molim te dobro pročitaj napisano...nema potrebe dalje da objašnjavam,sve lepo piše samo što treba lepo i pročitati.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27043
    Ukupno tema
    906206
    Ukupno poruka