irinas

LEPTOKARIA

5084 poruke u ovoj temi

Već nekoliko godina za Leptokariju nažalost važi konstatacija da je more, naročito posle podne blagi užas od štrokavosti, kamenja pri ulasku je uvek bilo, ali sve to kompenzuju nižom cenom i relativno dobrim smeštajem (verovatno i sami svesni zašto)

Na Sitoniji gde sam bio u junu takve kuće sa apartmanima i studijima su duplo skuplje, ima i zbog čega je to tako, tamo more nikad nije tako prljavo od pene i nekog ulja kakvo ume svakodnevno da bude u Leptokariji

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Već par dana sam ovde i nisam dosad primetio nikakvu prljavštinu u moru. 

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam letovala tri godine u Leptokariji i to nisam primetila....!

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Aca14

Napisi kakva je situacija u Leptokariji,iz tvog ugla.....! 

Lep provod....! :thankyou2:

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dobro vece postovani ljubitelji Leptokarije!

Ima li guzve? Planiramo pocetkom avgusta da dodjemo i da pronadjemo smestaj na licu mesta.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dobro vece postovani ljubitelji Leptokarije!

Ima li guzve? Planiramo pocetkom avgusta da dodjemo i da pronadjemo smestaj na licu mesta.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Aca14

Napisi kakva je situacija u Leptokariji,iz tvog ugla.....! 

Lep provod....! :thankyou2:

Tek sad ovo vidim.

Stigoh jutros u 4.30 iz Leptokarije. Boravio sam u vili Pinelopi (stari naziv je Penelopi ) preko Dunav Tursa. Nakon 16-časovnog putovanja iz NS smestili smo se u čiste i uredne studije. Moj je bio 105 na prvom spratu, strana ka moru (istoku). Iako je prvi sprat, videlo se i more. Smeštaj je sasvim OK, zamerka je sušilica za veš kojoj je pola žica polomljeno i samo jedna štipaljka je bila. Prednost je postojanje peškira ali su oni manje veličine (za svakog gosta po 2 komada).

Što se lokacija vile tiče, nalazi se u meni veoma dragom delu mesta gde ima i prirodnig lada, manje su gužve i kamenje na ulazu je zapravo samo malo krupniji šljunak što u centralnom delu mesta nije slučaj (tamo je kamenje mnogo veće). Gazdarica vile je divna žena koja odlično govori srpski i poslednjega dana nas je ispratila i poželela srećan put što mi se nikada još nije desilo.

Možda bi nekima bilo zeznuto što je vila 10 min od centra. Meni je to bilo OK jer volim da šetam. U blizini su pekara i market koji nisu raznovrsno snabdeveni te smo mahom išli jedno 6-7 minuta do glavne ulice Janisa Metaxa gde su silne radnje među kojima i Zdanis i Masutis. 

Da se razumemo, vila nije van Leptokarije već u mirnijem kraju (strana ka Litohoru i Olimpicu)

Meni je ovo 5.put da letujem u Leptokariji. Ipak, ovog leta sam prvi put prošao nekim ulicama. Za mene su 3. i 4., ulica iznad pruge bile OK za šetnju jer nema puno pešaka i vozila a ima dosta parkića sa klupama i zanimljvih radnjica.

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Aca14             Sazeto i koncizno. Znam gde je vila "Pinelopi", Ja sam bila  u vili "Navarino", preko "NSTravela",zatim "Apolon" ,"Turisttrade" i "Nikolas" ,"Sabra".Sve tri  vile su dobre.

Sada uživam u čarima Fruške Gore.....!

Izmenjeno (klea2)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Samo da doddam da u Pinelopi WIFi radi savršeno a u sobama ima i RTS tako da smo mogli da gledamo omiljenu nam Slagalicu :D

Gazdarica je, da li samoinicijativno ili na zahtev agencije, 1/3 studio br,. 101 pretvorila u prostor za dnevni boravak na dan smene, tako što je krevete izbacila i prebacila u neke od većih soba (1/3 pretvorila u 1/4) a u toj 101 sobi skinula vrata i ubacila recepciju, stavila fotelje. Kupatilo od te sobe je sada zajednički WC za putnike na bus prevozu.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

BRAVO za gazdaricu.....VRH je....!

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svima sa ove teme.

Ove godine smo ekstremno limitirani finansijama, tako da je Leptokarija bila više iznudjeni nego stvarni izbor. Vidim da ima pruga, da idu vozovi, ali nigde ne nalazim ažurirane informacije, pa bi bilo lepo ako neko može da napiše kakva je trenutno situacija sa polascima i cenama, išli bi smo da obiđemo Nei Pori. Pominje se i Platamon, ali ja na googlu ne vidim da li taj Platamon uopšte ima plažu?

I kakva je situacija sa vozom za Solun, ako uspemo i do tamo da dobacimo :D

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Na ž., stanici ima red vožnje (nisam ga uslikao). Vozova ima i za N. Pori i za Solun. Takođe, sa druge strane pruge u odnosu na ž. stanicu ima i stajalište gde staje bus za Nei Pori i Katerini na drugu stranu, Predstavnik Dunav Tursa je na tabli u vili zalepio red vožnje sa cenama vozova, i ako se dobro sećam cene su ove:

povratna karta LP - Solun 15 evra

povratna karta LP -  Katerini 10 evra

povratna karta LP - Nei Pori 8 evra

(inače, cene nisu bile ovako okrugle ;) ) 

Primetio sam da vozovi nisu baš tačni, npr. voz za Solun koji trebda da kreće u 21.30 se tek nakon 10-ak min pojavio.

Kako je ž. st. u N, Poriju malo van mesta, deluje mi da je bolja opcija ići tamo busom koji polazi kod velikog pothodnika sa stepenicama. Red vožnje autobusa: 

IMG_20220728_204451_HDR~2.jpg

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala najlepše na odgovoru. I mi idemo preko Dunav tursa, lepo je čuti da im predstavnici ne služe samo za ukras, već i da su uslužni. Videćemo kakva je situacija na licu mesta, i da li oni organizuju neke izlete. Samo da nas vreme posluži. Ako imaš neke preporuke gde jesti/ne jesti, šta probati, gde izaći, zapravo svaki tips&tricks znači kada se negde ide prvi put.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26962
    Ukupno tema
    904680
    Ukupno poruka