volodja

"Cretan Dream" -putopis

344 poruke u ovoj temi

Stvarno bre! :) Moracemo da izvrsimo jos jaci pritisak :)

Zauzet volodja, pravi covek vina, uskoro degustacija.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Posto mi se na razno razne nacine javljaju buduci "uzivaoci Krita" savetujem Vam da prvo procitate sta smo pisali, a onda cemo Vam vrlo rado odgovoriti na sva pitanja.

Krit je prelep, on je fenomenalan, ali morate shvatiti da je letovanje unikatni izbor destinacije i svih proprarnih lepota!

Na Kritu je nemoguce definisati najbolji izbor "putanje uzivanja", plaze su fenomenalne, ostali dozivljaji takodje, putopis je samo mali doprinos forumu da se makar malo upoznate sta Vas ceka.

A ceka Vas....

"CRETAN DREAM"

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Za Volodju

Posto imas najvise iskustva, potrebno mi je par saveta. Zadnje dve godine smo proveli na Kefaloniji, i Argostoli nam se dopao, od plaza sam obisao vecinu poznatih, najlepse su mi Platia amos, Petani i Antisamos. Takodje smo dosta vremena provodili na Makris Gialosu i plazama prema Karavadosu. E sad, zasto ovo pisem, da bih me ti posavetovao gde da idem na Krit, a da dobijem nesto slicno-bolje. Moj prvi izbor je Zapad Krita, odnosno Hanja i okolina, posto planiram da obidjem Balos, Elafonisi, Falesarni i Frangokastelo, a ne bih da pravim bas ogromnu kilometrazu. S druge strane Agios Nikolaos mi se svidja kao gradic, ali cini mi se da su na zapadu plaze ipak bolje. Na istoku Vai i ostrvo Chrissi, koliko sam uspeo da ispratim. Kada sam iscitao tvoje putopise, koji su izvrsni, postao sam neodlucan :) Uglavnom, ostacu 14 dana svojim kolima+trajekt. Ako bih se odlucio na jednu stranu ostrva, sta je tvoja preporuka. Druga opcija je da podelim 7 dana Hanje, 7 dana Agios Nikolasa. Ono sto mi je najbitnije su lepe plaze i vecernje setnje sa kombinacijom odmora na nekoj dobro uredjenoj i lepoj plazi u blizini, tipa Makris u Lasiju. Ako mozes da pomognes, sta da radim. Gde ima najvise vetra, istok ili zapad, i gde su plaze pristupacnije?Isao bih polovinom jula. Hvala ti puno, i izvini jos jednom sto sam bio ovako opsiran :) Inace trajekt za Iraklion je oko 70E jeftiniji nego za Hanju, pa bi isao sa njim.

Hvala, pozdrav Nenad

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Uglavnom, ostacu 14 dana svojim kolima+trajekt. Ako bih se odlucio na jednu stranu ostrva, sta je tvoja preporuka. Druga opcija je da podelim 7 dana Hanje, 7 dana Agios Nikolasa. Ono sto mi je najbitnije su lepe plaze i vecernje setnje sa kombinacijom odmora na nekoj dobro uredjenoj i lepoj plazi u blizini, tipa Makris u Lasiju. Ako mozes da pomognes, sta da radim. Gde ima najvise vetra, istok ili zapad, i gde su plaze pristupacnije?Isao bih polovinom jula. Hvala ti puno, i izvini jos jednom sto sam bio ovako opsiran :) Inace trajekt za Iraklion je oko 70E jeftiniji nego za Hanju, pa bi isao sa njim.

Hvala, pozdrav Nenad

Nenade moj prvi izbor se apsolutno podudara sa tvojim. Kada smo bili na Peloponezu videli smo neku emisiju o Kritu i moja zena je decidno rekla: "Sledece godine Krit"!?!

Kada sam prelistao nase i ino-forume sve je to aludiralo prema Elafonisi, Balosu i Falasarni!

Ono sto ti ja savetujem je sledece:

Nemoj ici na Krit sa idejom da ga obidjes odjednom!

To je potpuno idiotski jer je Krit ogroman i ti i tvoja porodica ne idete odmor da ga proveete u kolima nego sve to podeli u par delova.

I istocni i zapadni deo Krita su lepi da ih je tesko opisati, ali ono cega se ne mozes psasiti su duge voznje jer Krit nije neka palanka nego najvece ostrvo Grcke.

Sto se tice vetra sve je to lupetanje!

Vetar i sunce na Kritu su "domaca radinost" i tu nema psolutno nikakvih pravila.

Kazem ti iz iskustva jer su bila svakojaka lupetanja i ja za tri nedelje x2 nisam apsolutno nasao nikkave istinitosti spram nekih prica kako recimo "ako ne duva na severu duva na jugu" i obrnuto.

P.S.

E stavrno mi se svidela tvoja konstatcija da bi hteo i Elafonisi i Balos I Falasarnu ali bez neke velike kilometraze!?!

E to druze moj Nenade - NE MOZE!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Vidim dosta iskusnih kricana ovde :rolleyes:

Nesto se ne snalazim sa pretragom..i sticem utisak da mnogo vise komentara ima oko Hanje, nego oko Retimna...pa me licno zanima...kako je povezan deo Adeilanos sa Retimnom? Mislim da su bolji hoteli u tom delu, iako su na 5-6 km od grada, i nema onog pesacenja kroz ceo grad do plaze (posto nase agencije takve hotele nudeu samom Retimnu). Da li postoji neki bus kojim moze da se ide do grada, eventualno raspored voznje...? :pardon:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ne znam u kojoj si agenciji bila, kada su ti rekli da su hoteli u Retimnu u gradu. To su, mislim, samo Brascos, Liberty i Joan Palace, svi ostali hoteli su pored plaze ili ulica paralelno sa njom. Nikada ne bih isla 5-6km od Retimna, kada Retimno nudi sve sto ti treba, a to pesacenje do plaze su gluposti. Plaza je duga 12km i svi hoteli su skoncentrisani oko nje.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@flor

Da...ti hoteli su u centru, i za njih stoji da se do plaze ide 800m - 1,2km, jasno je sa mape...ali za cenu koja meni odgovara ~500e..ili ti navedeni, ili a.campos. Agencije manje vise iste hotele rade.

Ako imas neku preporuku... :thankyou:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Veliko hvala Volodji i svim ostalim koji su dali svoje komentare o Kritu.

Odseli u mestašcu Skaleta (11 km od Retimna ka Iraklionu). Odlično za ljude koji žele mir.

Uzeli rent a car na tri dana i obišli poveći deo zapadnog i južnog Krita (Elafonisi, Hanjia, Retimno, Spili, Matala, Agia Galini, Preveli, Knosos, Agia Pelagia, Bali, Margeritas i još ponešto).

Krit: predivan (lepši od Rodosa, ali je stari grad Rodos i dalje No:1 kad govorimo o naseljima).

Elafonisi: apsolutno i obavezno

Sve ostalo: vredi za one koji žele nešto više i ne mrzi ih.

I da: Knosos. U Grčkoj su oglavnom ostaci i ruševine, ali Knosos ipak vredi videti. Ponešto su rekonstruisali, tako da se može steći dojam kako je to izgledalo nekad (za razliku npr. od grada u blizini Matale - Feistos, gde baš i nema bog zna šta za običnog turistu).

Velik pozdrav svim Krićanima. I ... možda se i vidimo sledeće godine na istočnoj strani ostrva.

Milan10450058_738406672872781_440601196405736

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala svima sa foruma na informacijama,savetima ,slikama....!!!

Olaksali ste mi i ulepsali letovanje. Fenomenalno, je slaba rec kojom bi se opisao Krit. Zacarao me je . Necu se smiriti dok ne obidjem i najzavuceniji kutak ostrva.

VIDIMO SE NA KRITU :dance: :dance: :dance:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Vidimo se Dusice, drago mi je da si uzivala!! :dance:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Eto dogodilo se nesto sto mi ne bi ni na kraj pameti palo, a mislim da sam prvi koji je na ovom forumu svoja neka putovanja oplemenjivao i slikama. Mislim da pre mojih putopisa sa slaikama nije bilo slicnih, a mozda i gresim jer ih ja nisam nasao!?!

Na zalost slike sam slao na "image shack" i odatle postavljao na ovom mom omiljenom forumu gde razmenjujemo iskustva i dobijamo tako potrebne informacije.

Iz meni nepoznatih razloga nestale su slike i na to su me upozorili mnogi ucesnici foruma!?!

Iskreno se izvinjavam na ovoj falinki mojih putopisa jer sam se stvarno potrudio da nekim buducim putnicima dam informacije koje bi im koristile u planiranju svog odmora!

Slike ne znam kako da vratim i stvarno mi je zao jer nisam ulozio bas mali trud da Vam pomognem!

Sve u svemu Krit je "BRUSKO"! Pa ko voli nek izvoli, nece zazaliti...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@volodja

Pretpostavljam da su ti slike sa Image shack nestale jer si premasio limit od 500 besplatnih fotografija,sve preko toga se odavno naplacuje za hostovanje fotografija. Oni su u jednom trenutku obavestili da ce sve fotke preko tog limita biti izbrisane. Secam se toga dobro, jer sam imala mnogo fotografiija na tom sajtu, pa sam besomucno pocela da ih hitno prebacujem na drugi sajt i ponovo ucitavam u putopise na forumu, tako da sam se dobro izmucila dok sam sve zavrsila.

Inace, nisi prvi sa putopisima i slikama,moji prvenci  su bili postavljeni jos 2009 god, a i ja nisam bila jedina i prva:D, samo verovatno ne posecujes dovoljno cesto druge destinacije na forumu.:D.

Sada mozes ponovo ucitati fotke direktno sa tvog kompa jer se sajt promenio i nije vise potrebno pripremiti fotke na drugom sajtu da bi se ucitale u forum. Bilo bi lepo da ucinis taj napor, jer su ti putopisi zaista odlicni. 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Kolega volodja mislim da je imageshack počeo da naplaćuje svoje usluge te su iz tog razloga slike nestale. 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Puno mi znaci ovaj putopis :) ! Bila sma bas davno na Kritu, sad se spremam opet, jos nisam odbrala smestaj, vajda cu uskoro.

Krit-to je sinonim za Grcku, sto se mene tice :srce: !

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905037
    Ukupno poruka