volodja

"Cretan Dream" -putopis

344 poruke u ovoj temi

Ne znam jesi li pravio "zavrsni racun" :zvizduk: ,,,pa te molim da kazes dali se tvoja procena pokazala bar priblizno tacnom??

Hvala!!!

Smestaj (21 dan): 505 evra

Gorivo (dizel): oko 260 evra

Trajekt: 275 evra

Putarine: oko 50 evra (u Grckoj) a kod nas tih 1190 din ili tu negde i 6 evra u Makedoniji

Spavanje u MKD: 80,40 evra (hotel Park - Negotino)

E sad imas one troskove tamo tipa hrana, cujka, soping, taverne,..., tu vec ne ulazim u detalje jer je to bas nekako tesko za izracunati.

Ruku na srce, to je subjektivno. Hrana je najmanji problem (Lidl u komsiluku), a prateci troskovi ce biti razliciti za sve koji tek planiraju Krit, pa neka se "rasiri" svako kolko mu "krevet" dozvoljava.

P.S.

Sto se tice tvoje lepse polovine veruj mi na rec da su one uvek u pravu (a nasa je uvek kao nesto poslednja)!

Slusaj zenu! Nisam ti je natovario nego ti je sam Bog dao pametnu zenu, sa zdravim ocima i velikom dusom.

Hoce ti zena najbolje ("a ti kao neces") i meni prebacujes da sam ti je sad kao "natovario"?:nea:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nama ta rana rezervacija je teško izvodljiva zbog posla... Maksimalno možemo planirati je 10-ak dana pre polaska, ali tada nam se može desiti da nema mesta na brodu.

Za Santorini znam da je cena tog jednodnevnog izleta 120-140 eura. Ja sam mislila u sopstvenoj režiji. "Hellenic seaways" ima super fast ferry između Herakliona i Santorinija, u neke brodove mogu i kola, plovi se oko 1,5h. Ono što sam uspela da zaključim da je na Santoriniju dosta 2-3 dana pa sam zato mislila da spojim sa Kritom.

A Anek ima i neki brod A.Pelagos (ili tako nešto) koji ide Pirej-Heraklion-Santorini.....-Pirej. Na stranim sajtovima sam pročitala da je jako star i spor i plovidba traje satima.

Mislim da ti je nasa prijateljica Popito vec odgovorila na ovu "sumnju da nece biti karata"!

Licno sam video kako se kupuju karte u tom kiosku pored gejta br.3 tamo negde oko 20 casova! Dakle u "pet do pola dvanaest"...

Eliros prima 620 vozila (mislim da ni Lato ne zaostaje tu), pa prosto ne mogu poverovati da se bas sve napuni.

Kada smo isli na Krit srednji deck za vozila je bio vise nego prazan????

Kada smo se vracali cuo sam na brodu da je popunjenost negde oko 70-80%???

Sto se tice Santorinija, necu da te lazem!

Nisam prava osoba da ti da korektnu informaciju jer nam to apsolutno nije bilo u planu. Ono sto sam cuo to sam ti i rekao, nasi su placali jednodnevni izlet sa Krita 140 evra.

E sad, moje misljenje je da je bolje napraviti izlet do recimo ostrva Gavdos jer svi koje sam pitao kazu da je za Santorini apsolutno dovoljan jedan dan. Tako kazu...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Следећи правац којим смо ишли је онај до Палеохоре и на њега се скреће са "националног пута" код места Тавронитис. Овај правац је можда и најлакши за вожњу од свих и нема неких посебних изненађења, а хтео бих напоменути да се и овим правцем може доћи до Елафониси али ми већ ту авантуру нисмо себи приуштили. Само да кажем да се на два места може скренути према Елафониси, а какав је пут не знам.

Уз пут ћете проћи место Канданос, које је познато по томе да су становници овог места тешко пострадали током 2. Светског рата, а мислим да има мало издвојен и неки меморијални комплекс који је јасно видљив када се прилази Канданосу. У месту је и прелепа црква којој једноставно нисмо одолели и у повратку смо је посетили.

kandanos.jpg

У Палеохори смо се мало задржали обилазећи место којеније велико али некако има неку душу у тим узаним уличицама и њиховимсадржајима. Наишли смо и на један прелеп звоник поред мале црквице.

paleohora1.jpg

У месту постоји и плажа коју уопште не бих лоше оценио, чак напротив када бих је поредио са околним мислим да бих свакако следећи пут њу изабрао као место за купање.

paleohora2.jpg

paleohora3.jpg

После обиласка Палеохоре, куповине воћа и мало сликања пут смо наставили поред мора на запад, истражујући плаже и увале уз пут да бисмо најзад стигли на жељену дестинацију, а то је плажа Криси на самом крају овог дела Крита. Тачније, ту је крај пута јер га ја даље нисам видео.

krisi.jpg

Плажа Криси је стварно место где смо желели да проведемо дан и апсолутно својом лепотом то заслужује али ветар је стварно био немогућ. Када смо изашли из кола просто нас је заносио дувајући са копна и то нас је просто отерало са ове плаже.

Пошто смо уз пут до плаже Криси снимили још нека места мало смо се вратили и изабрали смо мали залив Трахили и истоимену плажу где на наше изненађење ветра готово да и није било. Спустили смо се до ње поред једне таверне и пронашли хладовину и за наш ауто и за нас. Испред таверне се налазе тушеви и нешто лежаљки са сунцобранима (који су бесплатни), а дуж плаже има доста боровине која нас је здушно пригрлила у своју хладовину. Пешчана плажа Трахили уопште није мала, али ми смо имали ту срећу да је била готово пуста. С времена на време долазили су неки Грци (мислим из оближњег кампа) да се на брзину окупају, али су брзо одлазили тако да смо целог дана имали апсолутни мир.

traheli1.jpg

traheli2.jpg

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Пут до Хоре Сфакиа (или само Сфакиа) нам је био првим делом релаксирајући. Чак и кад скренете са "националног пута", а има два скретања (бољи, шири и прегледнији је онај други гледајући од Хање према Ретимну), пут је сасвим ОК тако да ће се неко пењање преко тог планинског масива сводити на лагану вожњу и уживање у прелепим пределима. Али када стигнете на јужни део и крене спуштање према Хори Сфакии, е ту ћете имати предиван поглед са многобројних серпентина и "лакат" кривина, тако да врло често нећете видети пут где "мотате".

Али добро, то је већ позната ствар на грчким острвима и све се то већ доживело тако да треба само напоменути да је пут одличног квалитета али мало кривудав и лагана вожња је стварно препоручљива.

Е овде се некако најбоље уочи та разлика између северног и јужног Крита где је овај први некако питомији, зеленији, урбанији,... док је овај јужни некако као "месечева планета". То смо одмах уочили по почетку тих серпентина јер се вегетација губи и само се виде сунцем спржени грмови као да сте у пустињи, а не на једном од најлепших острва медитерана.

О погледу на Либијско море стварно немам речи јер је то прави колорит прелепих плавих нијанси са оним тако познатим преливањима на светло-плаву или светло-зелену када се гледа ближе обали.

Сви они који буду кретали било којим правцем на југ врло брзо ће уочити да је саобраћајна сигнализација у брдовитом делу и на југу Крита доста "фалична" или је нема тако да смо врло често долазили у ситуацију да се питамо кроз које место пролазимо.

Распитујући се зашто је то тако сазнао сам да становници Крита "обожавају" оружје и једна од омиљених забава им је "вежбање" гађања на саобраћајним знаковима и поготово на онима који нас обавештавају у које место улазимо. Током историје Крит је као по правилу био изложен тешким страдањима и то његови становници стално имају на уму. Чак сам чуо једну интересантну причу да је после пада комунистичког режима у Албанији, пре неких 20-так година, негде око 30-40.000 комада калашњикова завршило на Криту и продавани су буквално за "тепсију рибе". Све светковине, свадбе и весеља су пропраћене правим "ратним амбијентом" где готово сваки учесник доноси свој арсенал и празни га у ваздух, а ноћу док смо шетали врло често се из правца планинских делова чула рафална паљба!?!

Поред путева смо сретали добрано "избушене" саобраћајне знаке, али и оне који су спрејом ишарани тако да је то неки колорит на који се треба навићи али верујте да нам је то мало и сметало у некој орјентацији.

На Криту становници Хоре Сфакие важе за "најжешће момке" по овом питању, а сукоби међу клановима момака су врло чести и неретко се завршавају оружаним обрачунима где севају ножеви, пиштољи и дуге цеви.

Иначе у самој Хањи пронаћи ћете читав низ продавницакоји продају само ножеве или су они некако у "предњој страни" у односу на осталу понуду. Ко жели да прочита мало више о овоме:

http://www.explorecr...etan-dagger.htm

... а ево како изгледају они баш најлепши:

dagger-149.jpg

Хора Сфакиа је смештена у једној увалици, није велика али је место одлично организовано јер многи туристи овде долазе на организоване бродске туре које превозе до острва Гавдос и неких места као што су Агиа Румели или Лутро до којих се може доћи само морским путем. Зато су становници Сфакие обезбедили у месту доста паркинг простора који се наплаћује тако што Вас једноставно угледају када улазите у Сфакиу и док се Ви упаркирате код луке или на горе мало већем паркингу за аутобусе већ ће Вам неко прићи на скутеру и тражити "гуту".

chorasfakia1.jpg

chorasfakia2.jpg

chorasfakia3.jpg

chorasfakia4.jpg

У околини Сфакие има читав низ плажа и плажица, од којих су неке или неприступачне или морате пешачити преко стења и гудура да би се стигло до њих, а једна од најпознатијих је Глика Нера која је позната по томе јер из шљунка на плажи извире слатководна вода.

5938987775_5e8b02fa65.jpg

GlykaNera.jpg

Ако се крене на запад од Сфакие наићи ћете прво на једно скретање за плажу Илингас која се налази у малој увалици и једино што ту има је мали хотелчић са паркингом. Плажа није велика, каменита је и има изузетно чисту и прозирну воду тако да је боравак на њој право уживање за малобројне туристе хотела и нас који набасасмо на ову лепоту. У ствари нисмо "набасали", рекла нам је једна колегиница са форума за Илингас.

ilingas1.jpg

ilingas2.jpg

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Од Сфакие на исток води пут који пролази кроз пар места и овде нам се догодило да смо упали у интересантну ситуацију мимоилажења два аутобуса у месту, а ширина пута је таква да се ни кола не могу мимоићи, ак амоли аутобуси.

Међутим, Крићани су то решили врло брзо и уљудно тако што се мало ишло у рикверц и пропустио "колега", а ја сам се искрено насмејао целој ситуацији што је приметио и возач аутобуса из супротног смера, па када је осмотрио таблице само је енергично подигао "три прста" и замахао.

Иначе на Криту врло добро знају да имамо нове таблице и одлично их препознају!?!

Прва плажа до које се долази на истоку Сфакие је Франгокастело. Изнад плаже се налази једна тврђавица саграђена негде у 14. веку од стране Венецијанаца и улаз на њу се наплаћује један евро.

Иначе, постоји једна интересантна прича везана за ову тврђаву. Наиме, тамо негде 17. маја 1828. овде се одиграла једна велика битка између грчких устаника и турског освајача, када се група од неких 350 устаника склонила у ову тврђаву и после седмодневне опсаде су сви побијени.

Од тада постоји легенда да се у јутарњим часовима, када је сунце још ниско, море мирно и уз присуство велике количине влаге појављују сенке групе наоружаних људи који марширају или јашу коње, а овај феномен је видљив и са удаљености од једног километра. Називају их "Дросоулитес" (сенке росе) и овај феномен је доста дуго познат на Криту, а постоје чак и неки записи да су немачке патроле у Другом светском рату пуцале на ове сенке и бежале од њих!?!

frangokastelo1.jpg

frangokastelo2.jpg

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Мало даље на исток долази се до два месташца, Ано Родакино и Като Родакино, а ако ту скренете десно доћи ћете до пешчане плаже Коракас у истоименом заливу.

Плажа је чак одлично посећена колико је забачена и сасвим фино уређена, а таверне око ње са тушевима и осталим садржајем могу пружити један прелеп дан на југу Крита. На плажи постоји и мало боровине тако да смо и ту имали среће да се паркирамо у хладовини и на плажи пронађено природан хлад.

korakas1.jpg

korakas2.jpg

Док смо прилазили Ано и Като Родакину приметили смо доле још пар лепих места за купање, а до њих се вероватно може доћи путељком поред плаже Коракас али смо ми одустали јер смо дошли опет до туцаника и врло узаног путељка са гомилом шибља са обе стране, тако да сам после "Балос Одоса" одустао од сличних авантура.

Вероватно ће многима бити корисна информација да смо ми ту чак један дан направили мали "круг" што се тиче обиласка. Дакле, на југ смо избили правцем до Хоре Сфакие, а вратили смо се преко Ретимна где смо изашли на "национални пут".

Ако погледате мапу коју нам је поклонио колега Каулиак (овај део баш није добро дефинисан на неким мапама), за коју сам већ рекао да је некако најтачнија што се тиче путева, после два места Родакино се долази до места Селиа (ту има скретање за место Плакиас о коме ће касније бити речи) може се преко места Каневос, Агио Јоанис и Агио Василиос изаћи на одлични пут Ретимно-Спили-Агио Галини.

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Последњи правац на југ којим смо ишли је онај који води од Ретимна према месту Спили и даље до Агиа Галини.

"Националним путем" се сасвим лепо долази од Аг. Апостолија до Ретимна и ту се скреће десно на југ. Одличан пут и ми смо га са уживањем пар пута прошли. На врху превоја чак има и једна таверна сва у камену и са малом кулом коју смо ми некако из милоште назвали по нашем "Руднику" пошто нам је то био неки орјентир када почиње "доле", а када "горе".

rudnik.jpg

Значи овим путем се такође може доћи до већ описаних плажа западно од места Плакиас (најбрже и најлакше је скретање десно према месту Агио Василиос одмах из "ЕКО" пумпе) али и до оних који су западно од места Плакиас.

Неких 7 км од поменутог скретања према месту Агио Василиос налази се скретање за Плакиас и познату плажу Превели.

Мислим да је место Плакиас некако мало запостављено у свим описима које сам нашао на нету. Место није велико, али је заиста лепо сређено и чисто. Има огромну, али стварно огромну прелепу пешчану плажу која је у неком делу шира и од 50 метара. Поглед на њу је стварно моћан тамо негде са висине код места Селиа. Ми смо тада одмах одлучили да ћемо један дан провести на овој плажи јер је цео залив готово савршен амбијент, а боја мора нека зелено-плава.

plakias1.jpg

plakias6.jpg

plakias7.jpg

Ми смо се сместили баш у делу где је плажа најшира јер смо ту нашли мало боровине као природан хлад. Посебно нам се свидео улазак у воду где буквално "силазите у море" као са неке пешчане дине. Песак је некако "тврд" и не лети када дува ветар.

plakias4.jpg

plakias5.jpg

plakias8.jpg

plakias9.jpg

plakias10.jpg

plakias11.jpg

Ако погледате мапу из Плакиаса се може доћи на пут Селиа-Агио Василиос преко места Миртиос. Нама је био интересантан јер смо претходних дана у кањону изнад места Плакиас видели једну малу црквицу у стени (Агио Николаос) и хтели смо да је обиђемо. Наравно да то може бити згодна пречица за оне који желе да "пресеку" према западу и обиђу нека друга места дуж обале.

plakias2.jpg

plakias3.jpg

Споменуо сам Вам бројне кањоне кроз које ћете пролазити на путу до Крита?

Е ово је један од најлепших али ако дува "бура" пажљиво излазите из кола јер ће Вам их ветар изломити.

plakias22.jpg

plakias23.jpg

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Мало пре уласка у место Плакиас је скретање лево за плажу Превели и манастире Като Превели и Писо Превели.

Манастир Писо Превели је стварно леп али има једну ману, а то је да не дозвољавају сликање у цркви и музеју.

На такву праксу смо наилазили врло често на Криту и то нас је буквално излуђивало. А то је и основни разлог што нисмо отишли и до манастира Аркадиоу.

Улаз у манастир се плаћа 2,5 евра, а испред је стварно лепо уређен паркинг са мноштвом возила која стално долазе и одлазе. Да не улазим сада баш у цео историјат манастира али цео овај део Крита се зове "Метохија" и састоји се од неких 7 или 8 цркава и манастира који чине једну засебну историјску и црквену целину. Посебно је интересантан музеј где можете сазнати много тога о тешко проживљеној историји Крићана на овом делу.

pisopreveli6.jpg

pisopreveli3.jpg

pisopreveli2.jpg

pisopreveli5.jpg

pisopreveli1.jpgpisopreveli4.jpg

Като Превели је по нашем виђењу потпуно руиниран и напуштен, а једино што је преостало је једна црквица поред пута (кад смо је ми обишли била је закључана). Налази се врло близу једног каменог моста и ту можете слободно скренути лево и паркирати испред оближње таверне "Гефира". Врло лепо место за одмор, камени стари мост, поред мало језерце у којем пливају патке, чује се шум воде, хладовина,... Обавезно станите макар да протегнете ноге!

preveli12.jpg

preveli11.jpg

До плаже Превели можете доћи двојако, значи ако одете до Писо Превели, мало се вратите и скренете десно на паркинг који се наплаћује 2 евра. А ако сте "студирали економију у Јерусалему" скренете код каменог мостића и пут Вас води на туцаник из милоште од нас назван "Превели Одос". У наставку је такође доста популарна плажа Агио Фотини.

"Превели Одос" има једну предност у односу на онај "2 евра паркинг" , а то је чињеница да баш нема толкопланинарења до плаже Превели. Али зато је поглед од "2 евра" заиста лепши тако да ко воли нек изволи шта му је од воље.

Плажа Превели је заиста бисер Крита како због амбијента тако и због карактеристике да се једна речица улива у море баш овде и да је око те речице права шума палми.

Иначе на плажи има доста места испод боровине тако да не морате вући сунцобран ако сте већ принуђени на мало планинарење. Доле чак има и једна или две таверне тако да није баш пустара као што би се на први поглед дало помислити. Тушеви Вам не требају, сви се пре поласка окупају у речици која је слатководна и није баруштина, чак напротив и током дана се многи ту расхладе.

preveli1.jpg

preveli2.jpg

preveli3.jpg

preveli4.jpg

preveli5.jpg

preveli7.jpg

preveli8.jpg

preveli9.jpg

preveli10.jpg

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ако нисте скренули према поменутим местима и плажама доћи ћете у место Спили (у преводу значи пећина).

Углавном се сви одушеве са овим местом, а нико није описао шта је то тако лепо у овом месту да би стали и одвојили мало времена дага обиђете.

У принципу већина туриста бесомучно база по продавницама у центру места, а ја бих Вам ипак препоручио да обиђете манастир Агио Рафаил.

Манастир је обновљен скоријег датума и стварно изгледа прелепо. Унутрашњост је украшена бројним фрескама, што смо пре очекивали да је само у црквици, а сама црквица је права Грчка са богатим иконостасом и стварно нас је одушевила.

spili4.jpg

spili3.jpg

spili2.jpg

spili1.jpg

У центру места се налази у венецијанском стилу направљена чесма са 25 глава лавова из којих цури ледена вода, а кажу да у близини постоје и неке старе куће које потичу чак из венецијанског периода.

spili5.jpg

Када прођете Спили доћи ћете у један доста замршен сплет могућности "где скренути десно". Пошто смо ми први пут ишли до плаже Триопетра скренули смо десно код места Акоумиа и - погрешили. Пут је био буквално у фази пуне реконструкције и опет смо заглавили на туцанику критских "Одос"-путева. Вероватно ће следеће године бити све готово али ето нас баш задеси да се неких 12-так километара ломатамо до Триопетре.

Триопетра није велика плажа, а ми смо се сместили у неком скроз западном делу где су испред једне таверне уредно поређане лежаљке са сунцобранима и не наплаћају се.

tripetra1.jpg

tripetra2.jpg

tripetra3.jpg

tripetra4.jpg

Оно што на гро мапа нећете пронаћи је чињеница да су Триопетра и Агиос Павлос повезане асфалтним путем, а ми смо се тим путем и враћали да избегнемо оно малтретирање до места Акоумиа. Aг. Павлос је буквално једина плажа на коју нисмо свраћали јер нам је деловала као "месечева планета" када смо је видели после боравка на Триопетри. Мало смо се били обезобразили па смо коментарисали као "шта нема палми и природног хлада....". Сад кад помислим, па има ту једна речица као на Превелију и богатство мира и тишине јер буквално - нема никог.

agiospavlos1.jpg

agiospavlos2.jpg

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Област коју смо више пута прошли, а најмање истраживали је она између Хање и Ретимна. Једноставно или смо ишли на југ или смо се уморни враћали али смо ипак "оверили" и две плаже у близини Ретимна.

Прва је код места Герани јер смо ту уочили један мали залив оивичен набацаним стењем тако да све одаје утисак малог базена.

Тај дан је био стварно ветровит и ту смо пронашли готово апсолутно заветрину тако да је и море било благонаклоно због гомилена бацаног стења које штити овај мали залив, а ту су и једна таверна и црквица.

gerani4.jpg

gerani3.jpg

gerani2.jpg

gerani1.jpg

Мало даље је једно место за које смо стекли устисак да се тек развија и да ће наредних година постати нешто слично Платаниасу и Агиа Марини, а то је Георгиоупули. Место је доста дугачко са још дужом пешчаном плажом и бројним садржајима на њој. Као што рекох већ сада доста подсећа на Платаниас и по гужви и по садржајима тако да сам сигуран да ће се у будућности јако брзо развијати.

georgoupoli.jpg

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

lilism.jpg

Овај цветић је критски љиљан (ваљда)!

Као што се види на слици њега ћете углавном срести на плажама и нећете веровати да у песку где све гори од врућине и топлоте, ето успева нешто тако лепо.

Најлепши су на плажи Ставрос на Акротирију, а на Трахили плажи ћете чак наћи упозорење да овај цветак не дирате и дозволите му да живи и развија се у тако тешким условима.

Овај цвет (пост) поклањам свим дамама на овом форуму и желим Вам да будете лепе и паметне као и увек до сада!

П.С.

А мужевима желим да слушају - жене!?!:nea:

"... биће памтнији и што је још битније - срећнији..."

И да одведу своје жене на Крит.... c013.gif

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Stalno spominjes da te ogranicava auto da odete do Krita?

Sta ti je problem auto da odes na Krit? Isla si par puta na Kefu, par puta na Peloponez, Skiatos, Pelion,...?

Ovde ce ti se na brodu jos auto i odmarati!?!osmeh.gif

Ma nije nama problem autom do Krita (mada muz vrti glavom nea.gif , vec je dobrano usao u tinejdzersku dob) ... nego je meni frka autom do Balosa, ipak treba sacuvati auto za povratak u BG. Zamisli da mu se tamo nesto odvali ne daj Boze, sta da radimo ... ohmy.gif ...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

lilism.jpg

Овај цвет (пост) поклањам свим дамама на овом форуму и желим Вам да будете лепе и паметне као и увек до сада!

n070.gif

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

P.S.

Sto se tice tvoje lepse polovine veruj mi na rec da su one uvek u pravu (a nasa je uvek kao nesto poslednja)!

Slusaj zenu! Nisam ti je natovario nego ti je sam Bog dao pametnu zenu, sa zdravim ocima i velikom dusom.

Mislis da imam izbora?? Moram da slusam :D .

Uostalom, do sad se pokazalo da ima "nos" za odabir vrhunskih destinacija pa nemam razlog za sabotazu ovog izbora.

Hvala za informacije i jos jednom za prenete dozivljaje,sigurno ce nam posluziti kao vodic na Kritu.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ma nije nama problem autom do Krita (mada muz vrti glavom nea.gif , vec je dobrano usao u tinejdzersku dob) ... nego je meni frka autom do Balosa, ipak treba sacuvati auto za povratak u BG. Zamisli da mu se tamo nesto odvali ne daj Boze, sta da radimo ... ohmy.gif ...

Да, видели смо једну од оних малих мечки "А" класе како је остала на друму и иза траг 50 м уља.

Међутим, та меца беше баш некако нова тако да бих више веровао добро одржаваном ауту и пажљивом возачу него будали у новом ауту.

И ја сам кренуо на Балос припремљен. Знао сам шта нас чека, али руку на срце пут је стварно такав да је једини проблем то што мора да се иде првом и јако полако. "Као по јајима".

У том случају нема шта да се одвали, а сада сам се сетио да смо ти и ја имали малу полемику око Скиатоса и оног туцаника на западу Скиатоса!?!

Тамо се није ништа "одвалило"?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905038
    Ukupno poruka