MINJA011

Restorani u Beogradu

1065 poruka u ovoj temi

@Mamaia, restoran Radnički Trpeza, na kraju Karadjordjevog parka, bašta i restoran okrenuti prema parku. 

Ali sada pogledala na Googlu, piše trajno zatvoren, apsolutno mi nije jasno zašto kada je uvek bio baš posećen...???

Bojim se da su naše pretpostavke iz prethodnih postova tačne :besan:

Trpeza je u Malom mokrom lugu, ima sigurno 3- 4 godine.Nekoliko puta sam tamo bila, a 2020 je i tamo bio podmetnut požar, ali su se brzo ponovo otvorili.Sjajna klopa.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@Mamaia, misliila sam na Trpeza Radnički, Nebojšina 6.

@stalker, baš šteta, znam da voliš da gastronomišeš, i rado čitam tvoje komentare.... Ne sumljam da ćeš se već snaći i obradovati svoja nepca i nas novim utiscima :hello:Da li si bio u Papa Joe, ja nisam davno, pre su bili vrlo dobri u odnosu kvalitet, cena, usluga, količina...

Izmenjeno (maštalica)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala na predlogu,bio sam vec par puta u Papa Joe i uopste taj dio izmedju Takovske i Ruzveltove prilicno sam pročešljao jer sam nekoliko puta bio tu sa smještajem.

Generalno ponestaje mi ideja a i zelje jer sad vec neku bazu solidu stvorio beogradskih kafana i restorana da sve redje odem u neko mjesto gdje vec nisam bio.

Planiram da se ovog puta skoncentrisem na Zemun,nekoliko restorana sam da kazem targetirao:)

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U Zemunu "Ciribu ciriba".

"Siroka staza" riblji restoran ali kad je lepo vreme. Na terasi.

A dodao bih i "Stari most" (kod Pancevackog mosta) rebarca u kajmaku i cevape.

Kao i "restoran Topola" na Karaburmi.

Izmenjeno (nikolapfc89)
2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Одавно нисам давао оцене ресторана, иако сам аутор ове теме, али желим да посебно истакнем један ресторан. У питању је "10 у пола с луком", Станка Опсенице 1, Баново брдо (код Градске општине Чукарица).

Мислим да у целом Београду нема бољег роштиља него код њих и, што је најважније, константно одржавају квалитет (много пута сам то проверио протеклих година). Одлична су им и кувана јела.

Ко воли добар роштиљ, искрено препоручујем "10 у пола с луком".

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Za sve gurmane... restoran Radnički kod Tošinog bunara, posle požara i renoviranja, od sutra PONOVO RADI :yesss:

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja bila 3 puta u So i biber.Klopa standardno obilna i ukusna.Bila sam probala neki rizoto sa lignjama, ali to je smesno, nema nikakav morski šmek. Tu im valja Rafaelo torta,čista čokoholik. Onda  i dva puta u restoran Savski venac i jos dva puta u Mali vikend na Banjici.

Bila sam i u Kafani pod lozom 78, u Zemunu, ali sam ostala neimpresionirana, vise sam ocekivala od hrane.

Sedeli smo i u korektnom restoranu u hotelu Srbija, ima otvorena basta.Jeli nesto, paste bolonjeze i carbonara, mislim ok.Vikendom ima živa muzika.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

DIWALI PALACE  – Indijski restoran, Ljubićka br 1

Ponekad  mi se dešava da neki restorani ostanu ispod  mog  radara kao posledica niza razloga – neobaveštenosti, nezainteresovanosti za odredjenu vrstu ponude, izbegavanje odredjenog  tipa restorana, ili pak odlaženja na već isprobana mesta tzv siguricu, ali sve češće volim da idem i na nova mesta. Ovaj put, mala družina  zbog  obeležavanja lepog povoda, odlučila je isprobati  neke nove ukuse. Ja zaista nisam znala  za ovaj restoran koji radi u Beogradu već 15 godina, što je dokaz da opstaje  u moru ponuda. Za vreme korone mnogi su  i zatvoreni. Dodatno, kad sam saznala za  informaciju da su česti naručioci ove kuhinje razne ambasade, čije osoblje sigurno ima nos za dobre stvari, dileme više nije bilo. Iako je potpuno neprimetno smešten  kod petlje na Dušanovcu pored  mosta, ispod Ustaničke ulice, očito ima svoju klijentelu.

Sedeli smo u mirnoj bašti jer je bio topao  jesenji dan, a prisustvo ostalih   gostiju – pretežno Indijaca  samo je još više zaokružilo osečaj gde se nalazimo. Kelneri su naši ljudi, dok je glavni kuvar i vlasnik restorana Indijac što nagoveštava autentičnost.

Indijsku hranu sam  probala poodavno u  jednoj severozapadnoj evropskoj zemlji koju sam zapamtila po dobro zacinjenoj hrani i prilično jakim  mirisima koji su  obavili ceo restoran. Kako sam hedonista,  volim pikantnu hranu nije mi bilo teško da to podnesem iako je ipak sve bilo malo prenaglašeno, ali  odlično. Sada me  kopkalo kakav će utisak ostaviti beogradska ponuda.

IMG_20221016_164633.thumb.jpg.7508d65eec

Generalni utisak je solidno i ukusno  prilagodjeno evropskim nepcima. Po meni možda bi trebalo biti malo više naglašen  indijski šmek,  ali  zaključak sa ogradom jer ima dosta jela koja nismo  probali pa ovaj stav nije definitivan. Poručili smo više predjela   – dve  vrste Samoa peciva koja su pržena  u ulju. Nije baš zdravo, ali ovaj put nisam na to mislila. Izbor je bio kombinovan u vegeterijanskoj varijanti sa dosta mešanog povrća, odlično začinjeno  koja mi se više dopala, kao  i u nešto blažoj - mesnoj /mleveno meso sa povrćem/. Usledile su Pakore – pohovani luk, sir, piletina. Dobili smo i 4 vrste sosa u  malim činijicima koje bi mogle biti  malo veće – raznih ukusa i:  ljuti  crveni čili, zelena blago presovana menta, neki slatki i kari sos.

IMG_20221016_155053.thumb.jpg.3d87dc1ee8

IMG_20221016_155049.thumb.jpg.5f10b8ac6e

IMG_20221016_155412.thumb.jpg.46266baa54

Za glavno jelo svi smo se opredelili za isto – pileći kari /Chicken curry/. Porciju solidne veličine nisam uspela pojesti. Ukusno je, ali sam očekivala ljuće.Pirinac se porucuje posebno a kelner nas je upozorio da je jedna porcija dovoljna za dvoje.Dobija se u velikoj činiji u klot varijanti, bez začina, dovoljno za više od dve osobe. Bio je tu i neizbežni naan /indijski ravni hleb sa kvascem premazan puterom i pečen u tandoori peći/.

IMG_20221016_161137.thumb.jpg.6de923401c

IMG_20221016_161156.thumb.jpg.e7ca6a1818

IMG_20221016_171229.thumb.jpg.f909e4f7f3

Za desert Banana crunch sa belim vinom anis prelivom i sladoledom. Cene – Samoa topla peciva 250-400 rsd, Pakora predjela  400-600 rsd, pileći kari 1.000 rsd, pirinac 250 rs, naan 75 rsd,  deserti  250 rsd. Restoran ima dobru ponudu vegeterijanskih jela / 700rsd/, kao i tandori jela-tradicionalnog indijskog grila/,

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Odlican restoran. Hrana je preukusna pogotovo za nas koji smo prvi put probali njihovu kuhinju.

Najveca pohvala je za osoblje koje nam je pomoglo da izaberemo gomilu jela za probu i bukvalno nije omasio nijedno. Savrseni saveti i preporuke.

Jedva cekam opet da idem.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Restoran "Kafana" na Tašu, najbolji ćevapi!!!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dva puta u kratkom vremenskom peridu smo bili u restoranu Meze by Elliniko, Bulevar Maršala Tolbuhina 34A

U pitanju je grčka kuhinja, nećete pogrešiti šta god da izaberete sa menija. Sve je maksimalno ukusno i ne čeka se dugo na porudžbinu.

Ne dopada nam se velika gužva na premalom prostoru, mali razmak između stolova, nemaju odvojen deo za pušače (ovo navodim zato što su stolovi toliko blizu da dim od cigara sa stola koji je pored nas direktno ide u naše tanjire) i za naš ukus muzika je preglasna. Mislim da je ovaj restoran zaslužuje veći prostor, jer bi onda kompletan ugođaj uz divnu hranu bio mnogo bolji.

Druga preporuka je za restoran Bela reka, Tošin bunar 179. Takođe, šta god da izaberete sa menija nećete pogrešiti. Ukusno uređen prostor, veliki razmak između stolova, možete da čujete sopstvene misli, samim tim i sagovornike sa kojima ste došli na ručak, uz laganu muziku koja se čuje u pozadini. 

Izmenjeno (slađana bg)
2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bela reka je odlična! 

Relativno često tamo svratim i uglavnom im je sve dobro sa menija. 

Moj favorit je Ćuretina u korici od lešnika, punjena pršutom i kačkavaljem, na pireu od graška. 

Nema greške :rolleyes:

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27015
    Ukupno tema
    905943
    Ukupno poruka