cekiceki

Sonesta Beach Resort 5* u Tabi

9 poruka u ovoj temi

Hotel 5 *, realno zasluzuje 4*. Usluga All Inc. Sobe su sve iste, standardne, nema losih i dobrih, nema podmicivnja i potplacivanja, nisu na to navikli. Sve normalno. 2 bazena, lepsi je veci kod plaze, opusteno radno vreme, mozete uci u bazen i u 6 ujutru, i ostati 1-2 sata duze po zavrsetku rada, zatvara se u 17h. Bazen je cist, lep, nije preterano dubok. Za mene taman, jer nisam visoka :) Plaza odlicna, pesak crveni pustinjski, voda cista, ribice u plicaku muvaju se oko nogu, uz plazu koralni greben, koji je unisten poprilicno zbog turista koji vole da pipnu i cupnu, ali jos uvek je praznik za oci i glavna zanimacija u vodi. More cisto, nema pomorskog saobracaja u blizini. Jedan gliser koji je vozio vodenu bananu je bio pravi udav na vazdusnoj banji, toliko je zasmrdela voda i vazduh od njega, da je bilo pravo cudo, zato sto se naviknete na cist vazduh i vodu da je jedan gliser u okolini na 15 minuta pravi davitelj. Peskiri se uzimaju svaki dan od 8h do 18h za plazu i bazen. Stvari ostavljate na plazi i bazenu, opusteno bez straha da ce ih neko uzeti. Pored plaze sa obe strane je grupa beduina sa par kamila, koji prodaju galabije i marame, to im je izvor prihoda za zivot kao i renta za jahanje kamila. Slatki su, posteni, daju garderobu bez novca, kazu uzmi doneces novac kasnije, potpuno poverenje. Sobe se ciste svaki dan, uredne su, cak i nekom specijalnom hemijom za insekte jer je hotel u sred pustinje, da ne bi doslo do invazije bug nacije. Cisti se i dvoriste svako vece istim sredstvima. Animacije uvece nema, za decu postoji igraonica. Za odrasle tenis sa opremom u all inc. tokom dana, uvece se placa rasveta, teretana je u all. inc. Hrana jednolicna, ponavlja se veliki asortiman sakoga dana bez vecih izmena. Meso: jagnjetina, teletina, riba(jedna vrsta}, pacetina, piletina. Krompr-peceni, pire, pohovani pire, slatki krompir. Rezanci, pasulj slani i slatki, pirinac, 2 vrste supe ili corbe, virsle, razne vrste hleba i domaci esh. Kolaci preslatki, lisnato testo, glazirane torte, puding, sutlijas, zele, palacinke, pohovane banane, kornflex, jaja-kajgana, sa povcem, kuvano. Sirevi slani, kackavalji, salame, kiselo mleko, mleko, pita kao prazan burek, par vrsta domacih soseva. Voce- urme, guava, dinja, lubenica, grozdje, pomorandza, grejp. Pice dostupno uvek za svaki obrok, i uvece, na plazi. Postoji uzina prepodne, i popodne sendvici sa salamom i kolac lisnato testo. Postoji i kasna vecera od 23-00. Par slatkisa i 2-3 jela slana.

Sobe se spremaju svaki dan, hotel je veliki i tokom dana uvek mozete naleteti na sobara u hodniku dok idete do sobe, i uzeti od njega sve sto je preskocio da vam ostavi u sobi. Peskire, sapune, gelove i sampone za tusiranje. U 13h vam ostavljaju 1litar vode svaki dan. U sobama ima sef, klima na karticu, tv sa 20-ak kanala. Sobe su pristojne sa dosta rasvete, lampi. Imali smo terasu sa pogledom na bazen i more, II sprat. Unutar hotela nema apoteke ni u blizini, par radnji samo, juvelirnica, svastara, nistara i to je sve. Uvek se sa vdicem mozete cuti da vam doturi nesto iz Taba H., tamo imaju radnje. Hotel je okruzen lepim zelenilom, trava je rolana, kratka gusta, palme su velike i zdrave, pune plodova :) Moja preporuka zbog lepe plaze i fenomenalnog mora, koralnog grebena, dobrog bazena, solidnih soba, teretane(koristila sam traku i veliki steper) i teniskih terena (2 betonska).

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Koristan opis.

Koliko su udaljeni ostali hoteli?

Kolika je udaljenost od izraelske granice?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ne znam tacnu udaljenost ostalih hotela, jer su neki usamljeni, jedino je Taba H. sa 5 hotela kao neki centar, tu postoje radnje,apoteke, frizeri, turisticke agencije ali samo strane, ne lokalne i sl. Granica je udaljena oko 60km iz Soneste, a Hilton je na samoj granici sa Izraelom. Sto se tice izleta iz Tabe oni se organizuju zajedno sa turistima iz Sharma i Tabe, tako da udaljenost u Tabi izmedju hotela na tu temu nije vazan, osim ako nisi mislio sam da prelazis u Izrael.

Izmenjeno (cekiceki)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li je bilo puno turista?

Jel ste uspeli da odete do Jerusalima?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da, za Jerusalim ima vise interesenata nego za Petru, ali smo isli na oba izleta.

U hotelu je bilo malo turista prvih dana, a boravili smo od 12.-22. sep., uglavnom rusi, madjari, cesi, zadnjih par dana naglo se napunio hotel, ponekad se par minuta cekao ulazak u restoran.

Pogledajte moje fotografije iz hotela i sa izleta, Petra i Jerusalim .

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

preko koje agencije ste isli u Tabu i da se organizuju putovanja i tokom zime, novembar,decembar?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

United, imaju organizovana putovanja tokom cele godine za Egipat.

Izmenjeno (cekiceki)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Vodili bismo cerku od 5 godina na oba izleta(izrael i Petra). Recite mi, molim vas, da li je bilo dece tog uzrasta i koliko su ti izleti, zapravo zahtevni?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mislim da su oba ova izleta jako naporna i za mladje odrasle osobe, a kamoli za :tuga: decu. Vožnja autobusom je duga a na lokacijama nema baš ništa interesantno da privuče pažnju deteta od 5 godina. A i vama bi zadovoljstvo razgledanja bilo okupirano detetom. Osim toga, sem zimi, tamo je paklena vrućina (mi smo bili krajem aprila i bilo je veoma toplo) pa je to takodje problem. Na oba izleta nije bilo male dece.

Baš ako se i rešite da idete, moj vam je savet da idete samo u :srce: Petru. Tamo možete unajmiti kočije sa konjem u oba pravca i tako olakšati deo puta koji se inače prelazi peške. Potrebna vam je dobra (stara) zatvorena obuća, bela kapa i tanka svetla odeća, kao i dosta vode. :klap:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905040
    Ukupno poruka