amater

Novac za Cairo

9 poruka u ovoj temi

idem preko kontikija za kairo-hurgadu.po rasporedu prvo smo dva dana u Kairu od kojih je prvog dana obilazak piramida,muzeja i sl. a drugog dana poseta Memfisu.posto nisam zainteresovan za Memfis,planiram da drugog dana budem u hotelu u Kairu(da se kupam u bazenu npr.)

da li je neko isto bio u hotelu drugog dana?ako jeste neka mi napise koliko para treba za hotel posto je drugog dana obezbedjen samo dorucak u hotelu,znaci trebace mi makar vecera,sokovi,voda...

svaki savet je dobrodosao:)

Izmenjeno (amater)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nas cetvoro je vecera u hotelu Delta Pyramids u Gizi gde smo bili smesteni preko Argusa kostala nesto preko 200 LE (otprilike oko 2500 din). Vecera (meni je isti i za rucak) je u nasem slucaju bila italijanska - tj. 2 porcije spageta i 2 porcije lazanja, 2 flase od pola litara vode, 2 koka kole, 3 kapucina... pa sad vidi... u svakom slucaju nije preterano skupo...

Inace, reci ce vam sigurno vodici, ali u njihovim menijima gde su cene - stoje cene ispisane bez poreza, a na dnu obicno sitnim slovima pise 12% za nesto i 10% za nesto... ne secam se sta bese, neke takse vec... tako da kad narucite - sto god da narucite, saberite se u sebi tacno koliko kosta, dodajte ta 22% poreza na sve to i drzite cifru u glavi, posto je nas konobar hteo da zavrne za 70 LE sto na racun od 200 nije mala stavka... ako se desi trazite ga da sabere pred vama stavku po stavku... onda se on izvinjava, prihvati uz osmeh (prihvatite i vi) i dajte mu neki baksis od 5 LE :rolleyes: posto to uvek ocekuju...

Inace to zavrtanje za cene, dogovor za jednu a pokusaj da ti naplate drugu ili da ne vrate kusur kako treba je strasan...

Njihove novcanice imaju dve strane (kao i sve druge uostalom) ali na jednos su im cifre ispisane arapskim brojevima a na drugoj nasim brojevima tako da oni uvek (normalno) broje i daju vam pare okrenute na tu arapsku stranu (tj. nisu uvidjavni prema nama strancima), a vi ih obavezno okrenite i prebrojte pred njima... cak i kad menjate pare u banci ili menjacnici...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam isao u Egipat preko Kon Tikija 2003. i 2004. godine.

-2003. godine sam bio samo dva dana u Kairu (jedno nocenje) i bili smo smesteni u jednom od Sheraton hotela na bazi nocenje/dorucak. Tada sam uzeo snack u baru pored bazena. Secam se da je cena, tada, bila oko 250 dinara za sendvic sa tunjevinom (kifla, poveca, punjena tunjevinom), a kao prilog dobija se zelena salata i pomfrit. Inace, hotel je bio smesten u ulicici koja izlazi na bulevar sto vodi do piramida. Na tom bulevaru ima svakakvih restorana.

-2004. godine smo bili smesteni u jednom od Hilton hotela, veoma izolovanom, pa sam bio prinudjen da jedem u restoranima hotela. Ni tu nije bilo preskupo. U italijanskom restoranu je vecera za dvoje (mislim da su bile 2 porcije raviola sa pecurkama) i 2 kole bila oko 900 dinara. Cene su sasvim podnosljive. Makar su u ovom hotelu mogli da nabiju cene, jer je prilicno daleko od centra Kaira, a ni u okolini nije bilo nikakvih restorana!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

pre dva dana sam se vratila iz egipta

isla sam preko kontikija, prvo kairo pa hurgada

bili smo smesteni u dva hotela, u zavisnosti od uplacenog hotela u hurgadi

oni koji su uplatili 5 zvezdica bili su u hotelu zoser, a ostali u hotelu husa

oba su u bulevaru koji vodi do piramida

ja sam drugi dan provela u kairu i preprocujem ti da taj dan provedes u setnji

ulice u kairu su ludnica

fenomenalno, neponovljiv dozivljaj

dovoljno je samo da izadjes na ulicu i nece ti biti dosadno

bila sam u hotelu husa koji na devetom spratu ima restoran s pogledom na piramide

tamo se moze rucati, ali ne znam koje su cene

voda kosta 2 do 2,5 funte, a ako naletis na samoposlugu u kojoj kupuju egipcani kostace te 1 funtu

limenke su 2 funte, mada ce ti cesto traziti i 3

mi smo drugi dan imali izlet za aleksandriju, a ne za memfis

oni koji su bili kazu da nisam nista propustila

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

mi smo drugi dan imali izlet za aleksandriju, a ne za memfis

oni koji su bili kazu da nisam nista propustila

Taj mora da se zove Saša Matić.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

neka mi oproste egipatski bogovi ali meni vrtovi montaze behu ugodniji od setnje luksorom a o setnji kairom da ne pricam, pogled na prelepu belu tvrdjavu kai bej na obali i voznja autobusom uz 30 km dugacku plazu vise su mi prijali od 1.5 satnog probijanja autobusom kroz prljave ulice kaira od lokacije do lokacije... dzamija abu el abasa sa svojom cipkanom fasadom i bela i dostojanstvena zgrada grcke patrijarsije u koju su nas argusovci vodili van programa i protokola (zapalismo tada svi svece u pravoslavnoj crkvi u sred egipta - mozda nas je to i sacuvalo u povratku u beograd onim cuvenim letom)... lepota i monumentalnost nove zgrade aleksandrijske biblioteke se trebaju doziveti - bolje nego zverati u lokalce i taksiste kaira koji trube vasceli dan i noc... i na karju - normalne prodavnice sa normalnim cenama u koje vas niko ne uvlaci da udjete na silu... cak smo i kafu popili, normalnu, "tursku" (doduse mirisala malo na ruzmarin)....

mir i tisina orijenta - aleksandrija - onakav grad kakvim zamisljate grad u egiptu s pocetka dvadesetog veka pomesan sa modernim... mnogo lepsi i uredniji od kaira u svakom slucaju

mislim da si pogresan izbor napravila....

aleksandrija je bila jedina svetla tacka tog mog trodnevnog "boravka u kairu"

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

cecilia, oprosti, ali nikako ne mogu da se slozim s tobom. da bi se vozila autobusom uz 30km dugacku plazu, videla pravoslavnu crkvu, da bi kupovala u normalnim prodavnicama, ne treba da ides u afriku. dovoljno je da se provozas do grcke. ako je moderan grad na sredozemnom moru, pored platoa gize i egipatskog muzeja, jedina svetla tacka tvog "boravka u kairu" mislim da si debelo promasila destinaciju.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ja sam pricala o svom uzivanju...

naravno da je bilo fascinantno videti piramide, a posebno sfingu, sva blaga nacionalnog muzeja... ali pricam o licnom dozivljaju guzve i prljavstine kaira koji mi se nije dopao... boravak na khan el kalili bazaru samo je dodatno upskao stvar ali je to u sustini egipat koji prihvatamo takav kakav je...

to je bio moj prvi susret sa tom zemljom pa mi kairo nije bas obecavao. verujem da i on ima svetlih tacaka ali ja ih ne videh boreci se ispred piramida sa nasrtljivim prodavcima svega i svacega koji ti i ne daju da uzivas u svim tim cudima i lepotama stare geipatske civilizacije... pa mi je ona novija u aleksandriji dosla kao melem na ranu...

aleksandrija je druga prica po tom pitanju i moj komentar je bio samo u tom pravcu...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bila sam u Kairu na izletu preko Kontikija, dva dana jedno noćenje u Šeratonu (BTW poslala sam fotke za MFT) i bilo je uplaćeno noćenje sa doručkom, ali smo za ručak išli na jedan od mnogobrojnih brodova na Nilu , malo je reći fenomenalan osećaj, ručak za dvoje, piće , bio je švedski sto, nas je koštao oko 10 eura, kod samog hotela bilo je dosta radnjica pa su neki pazarili i tamo, nije bilo skupo, tako da ti neke velike pare za jelo neće trebati...a bazen je u hotelu postojao i naravno da se nije plaćalo kupanje, bar je bio uz isti i nije bio skup, par funti za piće..

f1010007resizewq7.th.jpg-

Izmenjeno (slatkiš)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Guest
Tema je sada zaključana za dalju diskusiju.

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27049
    Ukupno tema
    906374
    Ukupno poruka