brunod

NAXOS

354 poruke u ovoj temi

Pogledala sam lokacije navedenih objekata na bukingu. Bliže svemu, pa i plaži su Saint George hotel i Zeus hotel. Treći studio Gerontikas, udaljeniji, izmešten je i mislim da je on putnom pravcu ulaz-izlaz Hora. Nije on na samoj cesti, ali nije baš ni nešto lepo po žalopeku pešačiti ka plaži. Ako iznos nije značajnije drugačiji, mislim da su prva dva bolji izbor. Ne znam koliko Vas ima, pa verovatno od toga zavisi smeštaj i cena i raspoloživost. Mi smo uzimali Studio Stratos. Isti vlasnici drže i Studio Alosos na severnoj strani Hore, prema Grotta plaži.

Ako se još nešto može pomoći.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala GOTAM! :cvetic: Nas je dvoje, a cene su tu negde oko 60€ za dvokrevetnu sobu, ipak je avgust...Stratos isto baš lepo izgleda, ubacujem ih u razmatranje :razmislja:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U tom kraju (kod Ag.Georg.) dvokrevetna, 2008. pocetak avgusta 40e na prepad (sisli sa broda i dobili ponudu), hotel Rea, ali soba je u prizemlju sa dvoristancem ogradjenim zidom. Sopstveno kupatilo se podrazumeva. Sve uredno i cisto.

Ostale sobe su bile 60e jer su na spratu sa terasom.

Covek nas odvezao od luke do hotela da vidimo da li nam se svidja, mi prihvatili i to je to. Ionako smo tu samo da prespavamo i istusiramo se, po ceo dan smo zujali po ostrvu.

Posle 20. avgusta ista soba 25e (tako nam je rekao pri nasem odlasku).

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ovo što kaže Ultralamb je super opcija! Kad pristane brod, velik broj smeštajnih kapaciteta pošalje svoje ljude pred goste - neki čekaju one koji su već rezervisali, pa ih uslužno voze na lokaciju, a onda ima i onih koji tu izadju da dopune svoje objekte ukoliko imaju praznih soba-studija.

E sad, ako ćete stići jutarnjim brodom, lepo se možete na prepad orijentisati i videti gde ste i kud ste, što bi rekli. Ako stižete večernjim brodom, onda dolazite u mrak, svako ko vas bude vozio mora okolo da se spusti prema Đoki, jer se ulica uz more zatvara za moto saobraćaj svake večeri u 20h. Za smeštaje koje ste pomenuli (prva dva) brže ćete sa broda stići rivom nego okolo naokolo kolima.

I još nešto u vezi sa cenom smeštaja. Ima veze da li ste u parteru-prizemlju, da li ste u suterenu :excl: , da li ste sa pogledom u zid ili imate balkon-terasu , na spratu ili u uređenom dvorištu. Napr. kod Stratosa suteren-prizemlje je višekrevetnija soba i najčešći gosti, ovih godina, su bili omladina, tinejdžeri.

U istoj ulici zgrada pored Stratosa je Mike“s studio, a naspram je Maroulis hotel. Prvi je standard za Grčku, slično kao kod Startosa - studio sa svim pripadajućim (znam da su Majku najčešći gosti bili Skandinavci),a kod ovog drugog u sobama na prizemlju (ali odvojeno od zemlje, 3 stepenika) je stari nameštaj, a na spartu su novije sobe. Inače po mom mišljenju, ta, Potamias ulica je ekstra - nije jako prometna, jednosmerna je, bočno nije prometna, a sve je u blizini - market, kafići na krugu, plaža Đoka, izlaz na put kojim se izlazi iz Hore.

Ozbiljna milina!sunca%20se.gif

Ma, o Naksosu bih mogla danima :D zato ne zamerite na opširnosti.

Izmenjeno (GOTAM)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ma kakvo zameranje, sve su ovo informacije zlata vredne :thankyou: Stižemo večernjim trajektom, pa bih nakon celodnevnog putovanja, radije da znam kuda da se zaputim kad pristignemo negde oko 23h. A i uvek rezervišemo smeštaje, nisam baš toliko hrabra za odlazak "na bum" :happy:

Ovo za različite cene smeštaja po spratovima i slično sam primetila i na booking-u, često su vrlo korektno naglasili šta je šta i koliko košta. Tako sam se prvo oduševila smeštajem Helen studios, da bih onda shvatila da su ostale slobodne samo sobe u prizemlju, u kom slučaju nemaju terasu... a volim jutarnju kaficu na terasi ;)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo na Naxos uvek dolazili ujutro pa smo birali sta cemo, ali ako stizete uvece, onda je bolje ne stavljati sebe na cedilo, jer je avgust u pitanju - tada je sve sto je dobro zauzeto.

Prosle godine smo dosli pocetkom jula ujutro i u luci se siti nagledali onih slika sto domacini drze u rukama i izabrali divan smestaj na Prokopiosu za pristojne pare, sve sa pogledom, terasom za jutarnju kaficu... Domacini te prevezu kolima i kad se sve zavrsi vrate te u luku na tvoj brod... Ali to je pocetak jula...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

procitao sam celu temu pa me zanima par konkretnih stvari od ljudi koji su bili a ovo sto ja do sada nisam prelomio :) a valjalo bi brzo reagovati jer koliko vidim na netu nase agencije imaju kartu od 240e za 7.jul

ici preko agencije ceo aranzman ili uzeti samo kartu do Santorinija ?

koliko kosta trajekt Santorini - Naxos pocetkom jula ? (ne mogu da nadjem)

i gde gledati smestaj,da se uvece moze lagano prosetati do grada a ne cimati se kolima (koliko je Djoka daleko od vecernjih zbivanja)...nekako mi je to bolja varijanta a da preko dana obilazim plaze dal kolima dal prevozom...vidim preko booking-a su dosta dobre cene,moze povoljnije da se prodje nego preko agencije

da li ima neko da preporuci neku rent-a-car agenciju ?

hvala unapred :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Za brodsku kartu pokušaj preko ovog da pronadješ:

http://paleologos.forth-crs.gr/english/npgres.exe?PM=BO#RoutesTable

Za smeštaj u centru-Chori, recimo sve što je iznad Kasto je na kontra stranu od đokine plaže, Stelida je odvojena kojim kilomterom bez opcije pešačenja do plaže (mislim ne postoje trotoari ali ima asfaltni put), Aggia Anna je odvojeno mesto.

Napravi neki uži izbor smeštaja pa napiši, šta budem znalam pomoći ću.

Iznajmljivanje, na svakom čošku. Nisam obraćala pažnju na evropske kuće poput Avis, Euro i sl. znam samo da su nam domaćini rekli da je rentakar jeftiniji tamo gde ima više kola. Takođe, na Naksosu se dosta voze "buggy" nema krov, ima velike gume i proizvodi buku kao da je motor.Obavezna je kaciga i rigorozna je kontrola.

i

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

da li ima neko da preporuci neku rent-a-car agenciju ?

hvala unapred :)

Mi smo preko ove rent a car agencije http://www.apolloncars.net/ rezervisali Fiat Pandu od 2. jula za 24 eura po danu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

koliko kosta trajekt Santorini - Naxos pocetkom jula ? (ne mogu da nadjem)

i gde gledati smestaj,da se uvece moze lagano prosetati do grada a ne cimati se kolima (koliko je Djoka daleko od vecernjih zbivanja

Taj potez bi trebalo da kosta oko 15e za spori trajekt (nisam proveravao, slobodna procena, ne bi trebalo da je vise), a cena je ista tokom cele sezone, nema veze koji je mesec.

Georgios je na 10-15 min hoda od vecernjih zbivanja u luci.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@komisura

Koncept studija je bolji od hotelskih soba. Unutra bude mini kuhinja, stol, balkon. Više slobode i komocije. Kod odabira studija obratiti pažnju na kvadraturu i ocjene gostiju prije svega.

Na Male Kiklade zaista postoje izleti, a agencije su sve pored luke, lako ćeš ih pronaći. Unutrašnjost otoka NE PROPUSTITI. Preporučujem sela Sagri, Filoti i Apirathos. Sve vozi lokalni bus iz luke. Prohodno je i gotovo stalno puše, pa je izdržljivo i ugodno. Od plaža na zapadnoj obali, ispod "mjesne" plaže sv. Đorđa, prema jugu su sv. Prokopije, sv. Ana i Plaka. Sve jedna ljepša od druge. Ove godine skočit ćemo do Plake, jer tamo još nismo bili. Kažu ljudi da je najduža i relativno pusta, odnosno nenatrpana, što je super. Do tih plaža vozi specijalna autobusna linija koja za razliku od ostalih koje završavaju u 15-17 sati, radi do 22-23, dakle u obzir dolazi i fotkanje prelijepih zalazaka sunca!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@MVanBasten

Ako već moraš fotkati onu fotku sa Santorinija koja visi u svakoj turističkoj agenciji koja drži do sebe, onda su možda bolji izbor lokalne izletničke agencije. Mislim da ima jedna opcija cjelodnevnog boravka na Santoriniju. Ako ne, imaš već od drugih link na formu za pretraživanje domaćeg brodskog prijevoza.

Što se tiče "Đoke", plaža još i navečer na svom sjevernom dijelu ima otvorene restorančiće. Npr. izdvojio bih sjajan restoran Kavouri sa duhovitim i pričljivim konobarima, jako dobrom domaćom kuhinjom i još ti uvijek donesu uz račun desert ili ouzo za sretan put. :D Iza plaže ima nekih 10-ak minuta lagane šetnje do centra i luke gdje je onda večernji i noćni život. Naročito je lijep lavirint malih uličica iza luke sa prekrasnim prolazima, tunelčićima, stepenicama, a sve bijelo krečeno onako u kikladskom stilu. Tu se nalaze radnjice, tavernice i sjajni kadrovi za fotkanje čarobnog domaćeg grčkog ugođaja.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Joseph, svaka ti je na mestu i sve potvrdjujem! Za sve! :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

svaka cast na odgovorima,hvala vam za sve :)

iskomplikovao mi se put,hteo sam preko Kaladukasa da uzmem avio kartu ali vise nemaju mesta na letu tako da cu morati pod hitno sam da se organizujem posto mi je termin godisnjeg od 5. jula

gledao sam avio kartu do Atine pa trajekt ,ali mi se nikako ne uklapa vremenski sve to pa ako neko ima iskustva da posavetuje kako je on to radio,jer meni igra samo ta opcija avionom...gledao sam avio karte ,ono sto sam nasao je da je najpovoljniji Jat...kakav prevoz ima od aerodroma do Pireja ili se vise isplati ici taksijem ?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

svaka cast na odgovorima,hvala vam za sve :)

iskomplikovao mi se put,hteo sam preko Kaladukasa da uzmem avio kartu ali vise nemaju mesta na letu tako da cu morati pod hitno sam da se organizujem posto mi je termin godisnjeg od 5. jula

gledao sam avio kartu do Atine pa trajekt ,ali mi se nikako ne uklapa vremenski sve to pa ako neko ima iskustva da posavetuje kako je on to radio,jer meni igra samo ta opcija avionom...gledao sam avio karte ,ono sto sam nasao je da je najpovoljniji Jat...kakav prevoz ima od aerodroma do Pireja ili se vise isplati ici taksijem ?

Kada ti sleće avion u Atinu? Pogledaj možda polaske iz Rafine za Naxos da li ti odgovaraju vremenski. Nama avion sleće u 11:35 a uzeli smo karte za feri iz Rafine u 15:30.

A što se tiče prevoza od aerodroma do Pireja, ne mogu da kažem iz ličnog iskustva jer prvi put idem ovako na letovanje, ali čitajući razne forume deluje mi da je najbolje ići vozom/metroom.

Pozdrav :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27006
    Ukupno tema
    905763
    Ukupno poruka