brunod

NAXOS

354 poruke u ovoj temi

I meni je drago sto tema "radi" :)

Razmisljam o tri opcije letovanja, jedna od njih je ova. Ostale su nam Rodos i Pelopones.

Otprilike bi to izgledalo ovako: Pireus Paros trajektom (auto i mi :) ) 5 noci na Parosu, odande trajektom na Naxos 10 noci i povratak za Pireus.

Na koje je bolje ici prvo, da utisak bude bolji na zadnjem?

Imam zanimljiv smestaj u Agia Anna na Naxosu, a na Parosu u Parikia.

Citala sam ovde da je ovo ok za Naxos, ali za Parikiu nisam sigurna jel to dobra varijanta. Volimo da budemo u blizini glavnog mesta na ostrvima.

Ultralamb me kopka sa tim plazama i ja ih samo zamisljam uzivo :). Pa da probam i to da vidim :)

Izmenjeno (Infoputnik)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

I meni je drago sto tema "radi" :)

Razmisljam o tri opcije letovanja, jedna od njih je ova. Ostale su nam Rodos i Pelopones.

Otprilike bi to izgledalo ovako: Pireus Paros trajektom (auto i mi :) ) 5 noci na Parosu, odande trajektom na Naxos 10 noci i povratak za Pireus.

Na koje je bolje ici prvo, da utisak bude bolji na zadnjem?

Imam zanimljiv smestaj u Agia Anna na Naxosu, a na Parosu u Parikia.

Citala sam ovde da je ovo ok za Naxos, ali za Parikiu nisam sigurna jel to dobra varijanta. Volimo da budemo u blizini glavnog mesta na ostrvima.

Ultralamb me kopka sa tim plazama i ja ih samo zamisljam uzivo :). Pa da probam i to da vidim :)

Taman da izdvojite i 1 noc za Antiparos i mirna Backa :zvizduk:

Mozda bi mogli da izdvojite i 3 dana za Folegandros ili Milos, nije to tako daleko od Parosa. Znam da na Naksosu ima najmanje guzve u poredjenju sa velicinom ostrva (govorim o onom udarnom periodu druga polovina jula-avgust), ali tesko je odoleti a da se ne vidi neki od skrivenih bisera ovog dela Kiklada. Mozda je 10 nocenja na Naksosu (naravno u poredjenju sa duzinom planiranog puta) malo previse.

Izmenjeno (Dragan)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dragane, mislis da je za Naxos mnogo dana? Sada mi ovo muti predstavu u glavi.

Naravno da sam razmisljala i o ostalim ostrvima u blizini, ali posto idemo autom onda se prosiruje budzet koji se odnosi na trajekt sto uopste nije malo.

Uklopili bi se u Pireus-Paros 146,5e;Paros-Naxos 45,5e;Naxos-Pireus 148,5e sto je ukupno 340,5e.

Toliko nas izadje i trajekt na Rodos, dok je povratna Pireus-Naxos 275e.

Koliko vidim,mozda se vise isplati ici do Atine, posle bez auta trajektom, pa po 3 dana izdvajati na svako od pomenutih ostrva. Za to treba i najmanje 20 dana, sto je nemoguca misija dobijanja odmora.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dragane, mislis da je za Naxos mnogo dana? Sada mi ovo muti predstavu u glavi.

Naravno da sam razmisljala i o ostalim ostrvima u blizini, ali posto idemo autom onda se prosiruje budzet koji se odnosi na trajekt sto uopste nije malo.

Uklopili bi se u Pireus-Paros 146,5e;Paros-Naxos 45,5e;Naxos-Pireus 148,5e sto je ukupno 340,5e.

Toliko nas izadje i trajekt na Rodos, dok je povratna Pireus-Naxos 275e.

Koliko vidim,mozda se vise isplati ici do Atine, posle bez auta trajektom, pa po 3 dana izdvajati na svako od pomenutih ostrva. Za to treba i najmanje 20 dana, sto je nemoguca misija dobijanja odmora.

Definitivno mislim da jeste, jer imate kola i onda vam ni za jedno ostrvo (sem naravno Krita i Evije nece biti potrebno vise od 7-8 dana). Na Antiparos mozete da idete i bez kola, samo se prebacite trajektom, jer je ostrvo malo. E sada treba videti koliko kosta brod od Parosa/ Naksosa do Milosa, odnosno Folegandrosa, pa ako nije previse, ubaciti i to.

20 dana za ovakvu kombinaciju je mozda previse i neostvarivo,ali iz iskustva znam da je island hopping varijante ovog tipa moguce izvesti i za 16-17 dana. Ja bih na tvom mestu isao 5 dana na Paros/Antiparos, 5-6 dana na Naksos i 4-5 dana ili na Folegandros ili na Milos.

Sada sam se setio da jos informacija o Naksosu i Parosu, moda mozes da pronadjes u okviru teme " Kikladi " koju sam otvorio daleke 2006.godine, kada sam razmisljao o slicnom itinereru kao i ti sada.

Izmenjeno (Dragan)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

nema potrebe za nocenje na antiparosu. sasvim je dovoljno doci na jedan dan.

za smestaj na parosu bih ipak preporucio nausu. mnogo je lepsa od parikie :)

u mom signaturu ima link "Blog: Putopis" gde sam naveliko pisao o parosu. mozda pomogne. :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Rosbacher, vec sam iscitala i tvoj blog :), dosta mi je znacio u stvaranju slike u glavi.

@Dragane, ako uvrstim jos neko ostrvo onda mi trajekt prelazi 400e, sto nema sanse da izdvojimo sada.

Paros-Folengandros za auto i dvoje je61 e, Paros-Milos 67e. Ukupna racunica samo trajekta je sledeca:

Pireji-Milos (128e)-Paros(67e)-Foleng(61e)-Naxos(66e)-Pireji(148e). Druge kombinacije su nemoguce jer nema veza za svako izmedju njih.

Sto sami kazete da je grehota otici a ne biti na vise njih, slazem se. Ono sto se moze obilaziti bez auta je ok i to se podrazumeva .

Mislim da treba skupiti jos koju paricu pa lepo ovako kako sam po trajektima ispisala. Videcemo jos, ako ne upadne ove godine, zasigurno vec neke naredne hoce. :)...a ja se nesto zalepila za Kiklade :dosada: ,glavnoj polovini jos nisam prezentovala :onaaako:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

I meni je Naxos kolima jedna varijanta za jul ove godine pa hocu da ukomponujem Paros na nekoliko dana.

@Infoputnik, vidi trajekt koji krece sa Rafine, ja bih krenuo sa njim a vratio se ferryjem za Pirej.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nisam uspela da nadjem okvirno cenu iz Rafine. Koliko sam shvatila odatle ima samo u sezoni. Ako je neko isao tako volela bih da znam samo okvirno termine i cenu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

pogledaj ovde za jul:

http://www.gtp.gr/RoutesResults.asp?Intern=0&SchDay=0&SchMonth=7&SchYear=2013&CompanyId=0,2&SortType=1,2&AroundDate=0&Origin=EGR1AE00RAFRAF,271,8&Destination=EGRSKY56,11943,6&MoreResults=3&StartFrom=1&FOrigId=271&FDestId=11943&FOrigId1=271&FDestId1=11943

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nema cena, ali posluzice kad bude sezona jer ce tada verovatno biti. Hvala ti puno.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nema cena, ali posluzice kad bude sezona jer ce tada verovatno biti. Hvala ti puno.

na tom linku nikad nema cena, ali mozes da vidis vreme polaska, i kompaniju koja plovi pa odatle mozes na sajt kompanije da vidis ako ima cena. obicno 3-4 meseca ranije bude sve poznato.

iz pireja ima cena za bluestarr ferries za juli:

post-3489-0-07029300-1362126394_thumb.jp

Izmenjeno (Rosbacher)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Rosbacher, vec sam iscitala i tvoj blog :), dosta mi je znacio u stvaranju slike u glavi.

@Dragane, ako uvrstim jos neko ostrvo onda mi trajekt prelazi 400e, sto nema sanse da izdvojimo sada.

Paros-Folengandros za auto i dvoje je61 e, Paros-Milos 67e. Ukupna racunica samo trajekta je sledeca:

Pireji-Milos (128e)-Paros(67e)-Foleng(61e)-Naxos(66e)-Pireji(148e). Druge kombinacije su nemoguce jer nema veza za svako izmedju njih.

Sto sami kazete da je grehota otici a ne biti na vise njih, slazem se. Ono sto se moze obilaziti bez auta je ok i to se podrazumeva .

Mislim da treba skupiti jos koju paricu pa lepo ovako kako sam po trajektima ispisala. Videcemo jos, ako ne upadne ove godine, zasigurno vec neke naredne hoce. :)...a ja se nesto zalepila za Kiklade :dosada: ,glavnoj polovini jos nisam prezentovala :onaaako:

mozda mozete da uradite sledecu stvar, ostavite kola na Parosu i odete na 2 dana do Milosa ili Folegandrosa, pa nazad, tu bi mogli da ustedite neke pare za prevoz automobilom .......

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da,da, sve mi je jasno i sad gledam kombinacije.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

bluestar ferries ima i brodsku liniju iz Rafine preko Mikonosa/ Parosa do Naksosa i Iosa, svakog jutra u 7 h 40 min pocev od 1.jula, a zakljucno sa 15.septembrom

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nisam uspela da nadjem okvirno cenu iz Rafine. Koliko sam shvatila odatle ima samo u sezoni. Ako je neko isao tako volela bih da znam samo okvirno termine i cenu.

http://www.bluestarferries.gr/site/content.asp?sel=634&pid=105&loc=2

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27025
    Ukupno tema
    906037
    Ukupno poruka