brunod

NAXOS

354 poruke u ovoj temi

jedno pitanje za iskusnije, da li je bolje rezervisati trajekt preko neta iz Beograda, ili da idemo na bum da tako akzem, 22 jul je polazak na naksos, posto smo platili i rez smestaj bojim se da ne bude guzve , pa da nema mesta na trajektu. eto, ako neko ko ima iskustva vise sa trajektima da mi pripomogne u ovoj dilemi. Inace nasli smo smestaj jeeeeedva na Koufonisiji, ali uspeli smo :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hm, ako moze rezervacja bez placanja,onda ok, tad mislim da mora da se stigne 2 sata pre polaska da se plate i preuzmu karte,to je kao neko opste pravilo (tako sam ja rezervisala, telefonom za Kitiru),nesto ne volim da platim netom unapred, sta znam,to mi stvara neko kao opterecenje, opet to je utorak i juli,valjda nije neka navala...To se i ja pitam za Kitnos 21.jula, valjda nije guzva za polazak u 17 casova...Ima za Naxos nekoliko polazaka, koji ste odabrali? Cene?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ima, cena je manje vise ista, rez je 7 evra. nisam pametan...:)

Izmenjeno (stefancbgd)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

jedno pitanje za iskusnije, da li je bolje rezervisati trajekt preko neta iz Beograda, ili da idemo na bum da tako akzem, 22 jul je polazak na naksos, posto smo platili i rez smestaj bojim se da ne bude guzve , pa da nema mesta na trajektu. eto, ako neko ko ima iskustva vise sa trajektima da mi pripomogne u ovoj dilemi. Inace nasli smo smestaj jeeeeedva na Koufonisiji, ali uspeli smo :D

Ako si sve drugo rezervisao, zašto ne i trajekt? Zašto da razmišljaš? :) Mi smo prošle godine išli 1og jula i vraćali se 14og jula i Highspeed 4 je bio popunjen možda dve trećine i komentarisali smo da eto nije bilo potrebe rezervisati još početkom maja (mi tad kupili karte :) ), ali opet kad budem išla tamo isto ću uraditi. A čini mi se da je neko prošle godine ko je putovao u kasnijem terminu imao problem pa menjao vreme ili menjao mesto polaska (Rafina umesto Pireja ili obrnuto, ima na temi negde napisano).

P.S. Nama se prošle godine čak desilo da otkažu polazak trajekta iz Rafine koji smo uplatili i u roku od 48 sati bio nam je vraćen novav i kupili smo karte za drugi trajekt, tako da nema potrebe za strahom od plaćanja unapred. :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

I ja sam za kupovinu karata za brod unapred. :razmislja:

Mislim da je to dosta važno kada se na brod ukrcavaju i kola (u Atini).

Meni je to nekako kao i kupovina karata za avion, kupila sam i znam kad je ukrcavanje, nije mi to kao: ima sledeći trajekt kao što ima sledeći bus, pa ću sačekati. I to je baš individualno.

Stefancbgd, pogledaj da rezervišeš direktno preko sajta prevoznika.

Razlika u ceni sigurno postoji izmedju HSW i BS, ako kao reper uzmeš avionska sedišta (pullman, airseat).

Neki sajtovi naplaćuju uslugu.

A kada stigneš u Pirej, svakako moraš na "kučicu" da uzmeš karte (tikete).

Ukoliko ste za gerila opciju uvek se najpovoljnije prodje, ako se uzmu karte za salone i onda u stampedu zauzme busija u najširoj širini :sator: ali bukvalno.

Prilikom ulaska u brod putnika, ume da bude gužva i krkljanac kako bi se zauzela mesta po salonima. Iskusni Grci znaju da se postave: blizu utičnica za struju, uz sto, da uzmi i dodatnu stolicu, daleko od vecea ili prolaznih vrata ....

Rezime: ako ćete prvi put putovati ferijem više sati, preporučujem avionska sedišta kupljena unapred - za prijatniji put.

Izmenjeno (GOTAM)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

hvala na savetima, definitivno ce se kupiti karte preko neta, nije nam prvi put, putujem godinama kolima i trajektom u Grcku, i uvek sam isao na bum sa devojkom ili drustvom, medjutim sada vodimo njenu sestricinu, mala je, pa ne zelim zbog nje nikakve neprijatnosti, cekanja itd. Hvala vam puno :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo i ja da dam glas za kupovinu karata unapred, ako već znate tačan period boravka. Nama se desilo prošlog leta da je nestalo karata za Blue Star feri za dva pešaka, više od mesec dana unapred. Doduše, termin putovanja je bila subota sredinom avgusta, možda je to jek sezone, no morali smo da se preorijentišemo na skuplji (doduše i brži) seajet iz Rafine. Zavidim vam na dužem boravku na Koufonisiji, za mene, one plaže su "vrh" :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

pa nije neki duzi boravak, 3 nocenja, ali bolje to nego izlet svakako, mada i skupo 120 eur za 4 osobe, ne neki eksluzivni smestaj. Svi su nam odgovarali da su puni. Ali ne bunimo se, posle Elafonisosa da overimo jos jedne Grcke Maldive :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

da li je iko od vas placao trajekt online maestro karticom? tamo pise visa i master card, maestro i master card drzi ista kompanija, ali opet nije isto. Grci su mi odgovorili sa ne znamo, probaj mozda uspe, odusevio sam se...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Свануло је прво јутро по повратку. "Постодморска" депресија дрма пуном снагом. Враћање у реалност боли...

Утисци са одмора:

На Наксос смо ишли преко агенције Калодоукас, и немамо ни једну замерку, а тако је било и раније.

Први и задња два дана на Санторинију, а остатак на Наксосу, што је по мом мишљењу савршено осмишљено у оквиру укупних 11 дана.

Ту и тамо сам имао прилике да прочитам питања и одговоре колико је довољно за Наксос. По мом мишљењу на ово питање није баш једноставно да се да одговор.

Са једне стране ни године нису довољне, али из угла просечног туристе тих осам дана колико смо ми имали било је условно довољно поред Наксоса и за обилазак Пароса, Куфонисије и Ираклие (задња два острва иако можда нисам најсрећније одабрао називе већини су позната као део "Малих Киклада").

Кола на Наксосу смо рентирали 4 дана. Цена по дану је 30 евра и та нагодба није ишла баш глатко, што ме је изненадило. Ипак када смо их узели све је ишло савршено. И овој агенцији све похвале (Fun car Naxos).

Први дан обишли смо познати и описани део око Наксоса - плаже А Прокопиас А Георгиос, Агиа Ана (где нам је био смештај), Мигри Вигла, а у овом низу задња нам је била Пиргаки и на њој смо се задржали.

Пиргаки нам се читајући форуме и гледајући фотографије највише свидела, мада све оно што је написано на овом форуму стоји, односно и остале плаже су без грешке, а чувено и помињано више пута кикладско плаветнило мора на њима се не заборавља.

Вода није била хладна ни на Пиргакију, а ни на осталим плажама, а ветар је дувао ту и тамо, али ништа по мом мишљењу претерано.

Не знам да ли је на Пиргакију нудизам дозвољен, али у неко доба су се појавили нудисти, што баш није изазвало добар пријем код појединих Грка са децом који су се бесни покупили са плаже у сред опуштенције и уживања.

И за нас је било време да кренемо даље са својим дететом...

Пут је водио у Аполонас, путем делом уз обалу.

Плажа Аврам је успутна станица. Каменита, лепа, купање па даље.

Аполонас са својом плажом окруженом ресторанима место за уживање, тога дана без сунца које пржи, идеално.

Уз пут (за нас најзахтевнији на Наксосу) видиковци, поглед пуца, освежавајућа киша, температура која прија, све се урезује у меморију.

Други дан Апирантос (писано је о њему - Крићани и остало), Филоти, уживање на скверу, права грчка атмосфера, па Мотсуна, (пут такође описан). И ту мало иза Мотсуне плажа која је на мене оставила најјачи утисак. Псили Амос.

Велика, пространа, на њој нико (али буквално). Плићак који траје ни сам не знам колико. Осећај слободе који се не заборавља.

Пут води пешке стотинак метара из Клидоса до раја :)

Трећи дан Парос. Кола на трајект са идејом да обиђемо Наусу и Перису. То и радимо. Како су оба града перфектно описана на форуму, ништа немам да додам. Уживанција и рај за очи.

Цео дан на плажи Агиа Марина. Кафићи, музика, гужва, омладина, бусеви долазе, одлазе, нема дашка ветра.

Плажа је одлична, али можда смо могли да направимо и бољи избор обзиром да нисмо били везани за бусеве.

Четврти дан локалне плаже и Хора Наксоса. По мом мишљењу лепша и "богатија" од поменутих места на Паросу, што нисам очекивао.

Купање и у луци, испод мермерних врата, улаза у недовршени Аполонов храм, симбол Наксоса. Имало је и то неког шмека.

Кола се враћају. Било је време за Куфонисос и Ираклиу.

Излет је 40 евра, деца не плаћају, а водич енглескиња која нас је преузела на Наксосу се не "уграђује" што је леп обичај којег би могли и наши водичи да се сете и да га прихвате.

На Ираклији се остаје сат ипо, што је довољно, за оне који не обилазе плажа на острвцу (понуда бродићима постоји у самој луци уз минимум 5 путника, а не знам какве су плаже јер се нисам информисао пре путовања, а и није било времена да их посетим) . "Градска" плажа ништа нарочито, али само место је интересантно и срећни смо што смо имали прилике да видимо ово лепо острвце.

Долази на ред Куфонисија. Ту је плажа која оставља без даха мало даље од самог пристаништа. Остаје се 4 ипо сата, а остаје жал што нисмо посетили и остале плаже, али и овде нисам обавио одговарајућу припрему у смислу како, кад итд...

Утисак ми је што је потпуно супротно од предубеђења да на овом острвцету треба да се проведе пар дана.

Грци домаћини довозе, одвозе путнике, носе се намирнице за више дана. Иде се у неку привлачну дивљину, коју ми на велику жалост нисмо видели.

Плажа пуна омладине. Ранци, зезање, живот, потпуно друга димензија.

У ресторанима "фенси" атмосфера. Делује да се зна ко је дошао и зашто је дошао да летује на овом острву.

Много лепо.

Пловидба назад уз љуљање, стајање на Паросу (Писо Ливади) није да не траје ;)

Време је да мало повучемо ручну.

"Наша" Агиа Ана, кулирање, уживање и бусом повремено до Хоре.

Назад на Санторини и довољно времена и за њега и све што он нуди, али томе није место овде.

Поздрав за bucolinu чији опис нам је пуно помогао, као и за форумаша који је по овим темама објаснио, а чији су нам се постови често мотали по глави током летовања.

Остало је што шта да се види наравно, али у нашем случају и виђено је испунило и више од очекивања, а осећај "дуплог" летовања нам је посебно пријао.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Кола на трајект са идејом да обиђемо Наусу и Перису.

Perisu? Mislis na Parikiju (mozda ne znam za Perisu na Parosu)? :neznam:

Цео дан на плажи Агиа Марина. Кафићи, музика, гужва, омладина, бусеви долазе, одлазе, нема дашка ветра.

Плажа је одлична, али можда смо могли да направимо и бољи избор обзиром да нисмо били везани за бусеве.

Gde je ova plaza, ako mozes tacno da mi objasnis? :unsure:

Купање и у луци, испод мермерних врата, улаза у недовршени Аполонов храм, симбол Наксоса. Имало је и то неког шмека.

Zaista dobro mesto - kada vetar rastura u luci, tu se jedino moze naci mirna voda (ona plazica sa tribinama)! :)

Lepo proputovano i dobro iskorisceno vreme! Bravo!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Да мислим на Перикију.

Периса је наравно на Санторинију (ни њу нисам видео).

Бродићи су 15 евра, а преседање у Фири је смарало (био у Камарију)

Плажа је Santa Maria (опет погрешио у називу).

Значи јесте света, али не Марина :)

Извињавам се. Заиста дилетантски.

Мало сам и иначе слаб са топонимима, што није добро када се пишу утисци са летовања.

Оку искусног кикладског вука то није могло да промакне:)

Одличне и праве исправке.

Поздрав :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ma ne, nisu to ispravke. Pomislio sam da sam nesto propustio, pa da sledeci put svratim na nova mesta. Ja uvek tako gledam na to.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Radosna sam sto je Naksos zavirio i u jos jedno secanje. Bravo za lepo iskorisceno vreme i utiske koje ste podelili!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Хвала.

Нисам заборавио ни постављену карту и савет који су као што си видела из поста послужили:)

Завирио је летос у сећање још људи из Србије. Купање на А Ани и ето џипа са БГ таблама са све опремом за сурф.

Вероватно одоше на Микри Виглу?

Било их је и из наше групе који су ишли на Наксос, а чуо се српски још и ту и тамо по Наксосу (истина ретко).

Санторини и трајекти су већ друга прича. Тамо тога има колико хоћеш. Али буквално :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27028
    Ukupno tema
    906145
    Ukupno poruka