brunod

NAXOS

354 poruke u ovoj temi

Za plaze? Mikonos, sve na jugu ostrva.

I da, Kufonisi iako je malo ostrvo, taj rajski momenat je veoma izrazen!

Izmenjeno (Ultralamb)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Imam jedno pitanje za iskusne kikladase: Koufonisi nam je bitna stavka ove godine, hteli smo to da odradimo u solo reziji. Problem je sledeci, prvi polazak za tamo nam je u 11.25 i stizemo u 12.10. Poslednji polazak za Naxos je u 15.55, dakle imamo samo oko 3.5 sata, obisli bi smo dve plaze Fanos i Italidu, a zatim otisli brodom do Pori, kao sto je neko vec opisao. Medjutim, 3.5 sata je premalo, posebno jer mi volimo da iskoristimo dan, a ovako nam sece sredinu. Da li postoji neka alternativa, tipa angazujemo nekoga u luci da nas odvozi i da dodje po nas tamo u ugovoreno vreme, nemam svest koliko je to daleko uopste. Da li je to realno, i imamo li neku drugu alternativu? Ne znam da li sam lepo proverio ferije, mozda ima neki koji ne mogu naci? Svaki savet nam znaci, jer hteli bi na Koufunisi da provedemo barem 6 sati i da bez trka osetimo rajske plaze tog ostrva. Ako ne to preostaje nam organizovan izlet...sto bi izbegli...

Izmenjeno (Asteriks)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ma kakav organizovan izlet . . . :) Prošle godine je povratak sa Koufonisi bio u 17h ali se nama desilo da Flying Dolphin kasni i sa Naxosa krene tek u 12:15 (nije običaj da kasni ni malo ali eto nama se desilo) tako da smo na Koufonisi proveli otprilike koliko ćeš i ti ove godine. Plan nam je bio da u luci odmah uzmemo neki bagi ili kvad ali nismo naišli ni na jednu rent a car agenciju tu u blizini. Mogli su da se iznajme bajsevi ali mi misleći da ćemo naći neku agenciju krenuli u pravcu u kom su Fanos i Italida i posle 10-15 min hoda uz slikanje i razgledanje stigosmo na Fanos. Isto nismo imali predstavu o razdaljini. Stigli smo i dva puta da se kupamo i da sednemo na piće u jednu tavernu i onda otišli na Pori pomenutim brodićem. Na Pori plaži smo bili koliko je ta jedna tura brodića Pori-luka-Pori (ne mogu da se setim sad koliko je to vremenski ali možda piše u mom postu od prošle godine). Bude ti žao što ne možeš duže da budeš u onom raju al šta da se radi. Eto možda najam bajsa nije loša ideja.

E sad, idealno bi bilo kad bi neko ko je išao organizovanim izletom na Koufonisi napisao koliko se ostaje i šta se vidi pa da uporediš i izmeriš šta ti više odgovara.

Inače, da znaš da na Koufonisi sve radi dvokratno tako da kad se dođe u podne sve je zatvoreno do 18h. Ja sam jedva našla magnet da kupim u nekoj samoposluzi koja je radila. :)

Izmenjeno (bucolina)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

a jel ima poente tamo uzeti smestaj na nekoliko dana? nekako sam shvatio da je ostrvo jako malo. ili su jedan ili dva izleta dovoljna? a opet, slike plaza i vasi utisci su takvi da ima da odem tamo makar plivao :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Naravno da ima smisla. Ako ste u mogućnosti tako da se organizujte obavezno provedite tamo provedite npr 3 dana, mislim da je to dosta da se nauživate. :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dunuza mi iz prikrajka izgleda kao pravi biser medju malim Kikladima, pomalo je skrajnuta u odnosu na ostala ostrva ove grupe, a plaze su fantasticne. Solidno je povezana sa Naksosom.

Izmenjeno (Dragan)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ako ste istraživačkog duha, predlažem da do Apolonasa stignete preko severoistoka Naksosa, pravcem Hora-Halki-Koronos-Apolonas (цитат GOTAM)

Да ли може северозападном страном од Хоре до Аполонаса? Путем Галини, Камопос, Аполонас. Делује да може, али можда није препоручљиво (дужина, квалитет пута, серпентине?)

Ово из разлога што би пут по унутрашњости острва користили за обилазак Апирантоса и Мотсуне (за сада не знам да ли се ти путеви и у ком делу преклапају?).

То су нам два дана колима, један дан би обилазили описане и поменуте на форуму плаже у низу од Хоре ка југу, а четврти последњи нисмо одлучили.

Излетом мале Кикладе би обишли плажу Каландос, пошто смо прочитали на форуму (bucolina) да пут уме да смори, а плажа није баш незаборавна.

Да ли излет обухвата обилазак ове плаже?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Srbko, taj put "obalom" na zapadu prema polonasu je sasvim ok. Nije to nešto zahtevan put za vožnju.

Izrazito zahtevan je silazak u Motsunu (naravno isto, ako ne i više je povratak uzbrdo) jer je to niz od nekoliko kilometara serpentina.

Polako, prva i može da se sidje i popne bez poteškoća. Nije to uzan puteljak, ali nije baš ni da se raspištolji čovek od brzine :neznam:

kada iz Filotija krenete ka Apirantosu na jednu stranu je selo a na drugu put za Motsunu.

Za izlete na male Kiklade, ne znam.

Evo jedna korrektna karta puteva na Naksosu:

http://www.naxos-gre...etailed_map.jpg

Izmenjeno (GOTAM)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Хвала пуно. Онда идемо тим путем уз обалу. Даље не вреди ни да питам. Морам сам да "варим" ово острво, па докле га сварим.

Унапред знам да ћу да пропустим што шта, али не вреди. То је тако.

"Битку" са грчким острвима још нико није добио :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Definitivno smo rez Naxos od 22.07, e sad jos vagamo za drugo ostrvo, Koufonisia rasprodata sve u 16, ali cimamo i dalje. Razmisljamo se da li Amorgos, Milos, razmisljamo, hteli smo Andros, ali Naxos i Andros nema trajekt liniju izmedju sebe, a mi se bas nalozili da tamo idemo posle :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ma kakav organizovan izlet . . . :) Prošle godine je povratak sa Koufonisi bio u 17h ali se nama desilo da Flying Dolphin kasni i sa Naxosa krene tek u 12:15 (nije običaj da kasni ni malo ali eto nama se desilo) tako da smo na Koufonisi proveli otprilike koliko ćeš i ti ove godine. Plan nam je bio da u luci odmah uzmemo neki bagi ili kvad ali nismo naišli ni na jednu rent a car agenciju tu u blizini. Mogli su da se iznajme bajsevi ali mi misleći da ćemo naći neku agenciju krenuli u pravcu u kom su Fanos i Italida i posle 10-15 min hoda uz slikanje i razgledanje stigosmo na Fanos. Isto nismo imali predstavu o razdaljini. Stigli smo i dva puta da se kupamo i da sednemo na piće u jednu tavernu i onda otišli na Pori pomenutim brodićem. Na Pori plaži smo bili koliko je ta jedna tura brodića Pori-luka-Pori (ne mogu da se setim sad koliko je to vremenski ali možda piše u mom postu od prošle godine). Bude ti žao što ne možeš duže da budeš u onom raju al šta da se radi. Eto možda najam bajsa nije loša ideja.

E sad, idealno bi bilo kad bi neko ko je išao organizovanim izletom na Koufonisi napisao koliko se ostaje i šta se vidi pa da uporediš i izmeriš šta ti više odgovara.

Inače, da znaš da na Koufonisi sve radi dvokratno tako da kad se dođe u podne sve je zatvoreno do 18h. Ja sam jedva našla magnet da kupim u nekoj samoposluzi koja je radila. :)

Bucolina, da li mozda znas kakve su mogucnosti sa Parosa.. ? da li ima tih tura posto je ipak malo dalje.. ?
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Baš ne znam. Na Parosu sam bila samo jedan dan na izletu sa Naxosa.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

kako najbolje rezervisati trajekt? :-/

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Definitivno smo rez Naxos od 22.07, e sad jos vagamo za drugo ostrvo, Koufonisia rasprodata sve u 16, ali cimamo i dalje. Razmisljamo se da li Amorgos, Milos, razmisljamo, hteli smo Andros, ali Naxos i Andros nema trajekt liniju izmedju sebe, a mi se bas nalozili da tamo idemo posle :D

Amorgos ili Milos, vi ste na slatkim mukama. Po mom skromnom misljenju Amorgos je po vise parametara bolji izbor (jedna od najlepsih Hora u Grckoj, par predivnih sela iz kojih je posmatranje zalaska sunca bozanstveno, hrana, nepodnosljiva lakoca postojanja, solidne plaze), ali ako su kriterijum samo plaze, svakako Milos.

Izmenjeno (Dragan)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27028
    Ukupno tema
    906143
    Ukupno poruka