brunod

NAXOS

354 poruke u ovoj temi

Pravilo koje uvek vazi: kako ti se zalomi. Ali uglavnom hladna.

Eto, najlepsa Agios Prokopios plaza nas je jedne godine pocastila temperaturom vode koja je izazvala osecaj kao da te neko bacio u bazen pun zileta. Sledece godine nije. Jednog dana ledena, sledeceg nije. Nema pravila. Stvar strujanja vode. (Ta divna tirkizna voda koja mami u ledenu klopku.)

I ja licno nemam problem sa hladnom vodom, ali osobe krhkog zdravlja treba da se paze. Male su sanse da izbegnes zvocanje kada je temperatura vode na Kikladima u pitanju, ali kada bude videla one lepote, sve ce ti biti oprosteno.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mene nesto prosto mami ka tamo. Iskren da budem za Naxos sam cuo pre 7 dana prvi put, a sad mi se toliko ide tamo, izmedju ostalog i zbog toga sto je pomalo neobicna i nekomercijalnizovana destinacija. Zvao sam danas agenciju koja radi Naxos. Najjeftinija varijanta je oko 560 eura, prevoz, takse, apartmanski smestaj na ne bas najboljoj lokaciji bez klope, trajekt sa Santorinija... Cini mi se kao mnogo... Sa druge strane, prema mom proracunu, u sopstevenoj reziji isto to bi izaslo oko 320 eura (avion do Atine oko 130 eura, 5 evra za prevoz do luke, 35 evra za trajekt i oko 150 evra za apartmanski smestaj). Ali je malo vece cimanje... Ne znam sta mi je ciniti... Alternativa mi je Rodos, ali nesto me vuce ka Kikladima...

Ultralamb, hvala na odgovoru, isto razmisljamo, malo hladnija voda je nista u odnosu na onu lepotu i ambijent.

Izmenjeno (Asteriks)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Asteriks, samo da dodam nešto u vezi tvoje računice - avio kartu do Atine u letnjem periodu verovatno nećeš naći na sniženju. Redovna cena je 170€, eventualno možeš da ubodeš za 150€. Tako je bilo prošlog leta. Ova niža cena može da se desi ako je neka promocija AirSerbia-e, ali one se daju maksimalno za putovanja u junu, ako i tad. Juli i avgust nemaju sniženje, jer je jek sezone. I nije mnogo cimanja ići do Atine pa trajektom, jedino duže traje, ali posle možeš sam da biraš broj noćenja, smeštaj... Cene smeštaja se dosta povećavaju u avgustu, pa ga izbegni ako možeš.

Izmenjeno (komisura)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mene nesto prosto mami ka tamo.
Da, daaaa...

Cini mi se kao mnogo... ... Ali je malo vece cimanje...
U tome je fora. Tesko dostupne stvari zadrzavaju autenticnost. Plus, ponuda aranzmana diktira percepciju ovdasnjih turista. Batali aranzmane.

Alternativa mi je Rodos, ali nesto me vuce ka Kikladima...

...jer su istinska morska Grcka.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Svestan sam da cu morati da revidiram svoju racunicu, s tim da sam ja jutros gledao cene karata za jul i avgust, i cena je od 115 do 135 eura. Verovatno da je jos rano, a da ce uskoro cene da skoce. U svakom slucaju i da budu 170 eura nije strasno jer ove godine carter za Santorini nece biti ispod 300 eura sa taksama. Bilo bi super kada bi postojao aerodrom na Naxosu. Koliko sam shvatio ima neki malecki, koji nema redovne linije niti veci carteri slecu tu...

Ne postoji nista lepse od osecaja da si video nesto prelepo, a za sta znas da ga nije video veliki broj ljudi. Bar ne onoliko koliko je videlo npr. Krit ili Tasos. Razmislicu jos uvek o svemu, ima dovoljno vremena. Hvala na korisnim informacijama i savetima.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U pravu si, ovako rano i možeš da prođeš jeftinije. Kako se bude približavalo leto i cene će rasti. Prošle godine ja karte kupih krajem maja za avgust, nažalost nisam mogla ranije :rolleyes: Postoji aerodrom na Naxosu, za male OlympicAir-ove avione iz Atine. Može se regularno kupiti karta, ali koliko sam shvatila brzo se prodaju u sezoni jer ima malo mesta. Imaš vremena natenane da planiraš, Kikladi jesu posebni... Mada, (valjda se neće ljutiti ostali zaljubljenici) i Krit je poseban, na drugi način ;)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sad bas gledam, povratna karta Atina-Naxos 18o eura za jul, mogu misliti koliko ce biti za dva tri meseca...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ma kakvi, pa to samo ako ti baaaas gori pod nogama pa u sat isplanirano moras stici. Pa nije Naxo toliko daleko da plovidba predstavlja toliku prepreku. Osim sto je brodom znatno jeftinije, moze se desiti da avion Atina - Naxos polazi u vreme kada ti ne odgovara pa ces cekati na aerodromu, a platio si skupo. Nisam gledao termine pa za ovo poslednje nisam siguran.

Medjutim, JEDINA relativno povoljna i razumna avionska linija iz Atine do neke kiklade je ona koja ide do Milosa. Koliko se secam, dva puta dnevno polece, a cenovno ispod leta za Paros ili Naxos. A Milos je toliko daleko da plovidba zaista moze da otpadne kao opcija (oko 9 sati plovidbe obicnim trajektom).

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sad bas gledam, povratna karta Atina-Naxos 18o eura za jul, mogu misliti koliko ce biti za dva tri meseca...

ici trajektom na kikladska ostrva iz pireja je unfuckable.

jeste da traje, ali vredi svake provedene sekunde.

nije sve u udobnosti i brzini putovanja.

jednostavno uzivaj na palubi broda. :)

mi smo prosle godine proveli na putu oko 14 sati (minhen-atina-sifnos) i pre 3 godine isto toliko (minhen-atina-paros), sa cerkom (sad joj 7 i po godina) i bila je uzivancija.

Izmenjeno (Rosbacher)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Uh, kako vam zavidim :) Jedno pitanje, znam da se o tome pisalo, bili su negde i neki linkovi, ali mi je sad tesko da se udubljujem u tu celu pricu oko trajekta. Da li neko moze da mi kaze pribliznu cenu za recimo auto, dve odrasle osobe i dvoje dece?Onako okvirno. Radoznala sam, a i ocarana predivnim foto turama ovog ostrva, a pretpostavljam da je prevoz od Naxosa i najjeftiniji od ostalih kikladskih ostrva

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Auto je 100 evra, jedan odrasli oko 33 evra. Jedan pravac. Putuje se oko 6 h.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ici trajektom na kikladska ostrva iz pireja je unfuckable.

jeste da traje, ali vredi svake provedene sekunde.

nije sve u udobnosti i brzini putovanja.

jednostavno uzivaj na palubi broda. :)

Tako se govori! :)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Auto je 100 evra, jedan odrasli oko 33 evra. Jedan pravac. Putuje se oko 6 h.

Hvala na odgovoru!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne znam da li ti je zanimljivo, ali dosta je povoljna avio karta do Mikonosa - 140 eur iz Beograda ( preko Atine , pauza svega 1 h ) , a trajekt od Mikonosa do Naxosa od 20 - 60 eur ( zavisi koji brod.. ).

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

preko koje kompanije i u kom periodu?

naravno da je povoljno pobogu... :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27027
    Ukupno tema
    906044
    Ukupno poruka