brunod

NAXOS

354 poruke u ovoj temi

@MajaBee...Predivno , jedva cekam da stignem tamo. Lep opis zaista . Ako nije problem , molim te , napisi kojim ste trajektom isli na Koufonisiju. Ja ne mogu da nadjem osim brzih koji su skupi , taj spori . I gde ste kupili karte? Hvala

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

 

Hvala:rolleyes:, nisam imala puno vremena da pisem i biram slicice, a i o Naxosu je toliko toga vec receno, pa nisam htjela da se ponavljam...pa sam se vise bazirala na informacije koje ce mozda nekome biti korisne.

 

Na oba izleta smo isli Blue star-om. Trajekt za Koufonisiu  krece u 12.10 sa Naxosa,a stize na Koufonisiu oko 14.15, povratak je u 19.55, stize se na Naxos oko 22 h. Cijena karte u jednom pravcu je 8 e. Moze se do tamo otici i brzim Highspeed-om koji krece u 11.20, a stize oko 12.10 na Koufonisiu, u tom slucaju ostaje se skoro 8 h na ostrvu. Raspored sam pronasla na https://www.ferries.gr/, a karte smo kupili vece prije u agenciji Zas travel na setalistu u Naxosu (oni su zastupnici Blue star-a na ostrvu, pa su cijene iste kao na sajtu).

 

Na isti nacin smo kupili karte za trajekt do Parosa. Isli smo jutarnjim trajektom koji krece u 9.30, a  stize na Paros u 10.15. Povratak je bio u 19.45, na Naxos se stize u 20.30. Karta u jednom pravcu je 10.50 e. 

Red voznje za Koufonisiu

capture_001_05072017_132624.jpg

capture_002_05072017_132629.jpg

 

Red voznje za Paros

capture_003_05072017_132925.jpg

capture_004_05072017_132933.jpg

capture_005_05072017_132941.jpg

Izmenjeno (MajaBee)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

E super , moguce da je ovo neki novi red voznje jer ja kad sam gledala bilo je drugacije ,  moglo je da se ostane samo dva sata na Kufonisiji. Posle toga sam odustala od te ideje pa samma gledala mnogostruko skuplji izlet. Hvala na informacijama.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nema na čemu. Moguće je da je novi raspored, čini mi se da sam citala da se prethodnih godina moglo ostati na ostrvu max.4-5 h. Mi smo razmisljali da idemo ovim Highspeed-om, da bi duze boravili tamo, ali nam se plovidba na palubi sporog trajekta toliko svidjela, pa smo se ipak odlucili za njega. Na kraju je super ispalo, jer smo usput vidjeli i prelijepu Irakliu i Skinusu, a stigli smo i dovoljno da se nauzivamo i na Koufonisiji taj dan. A povratak ovim vecernjim ferijem je sjajan zbog zalaska sunca:rolleyes:.

Jedino nam je bilo zao sto je taj dan tamo bio malo jaci vjetar, pa nam nisu preporucili da vozimo kajak, a bas smo se bili nameracili. Iznenadili smo se nizom cijenom iznajmljivanja u odnosu na Naxos, tamo je 5e/h, a na Naxosu na vise mjesta je 15e/h.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Eto nelogicnosti jer na Kufonisiji ima bas malo smestaja a i kazu da je mnogo skuplju nego na Naxosu. ja samo razmisljam da li da idem oba puta sa Blue Star ferijem ili mozda i ovim manjim u odlasku Skopelitisom. Jedino imam malo strah da se ence pojaviti uvece Blue Star pa sta cu onda ? Aahaha ...sali m se malo. jos samo jedno pitanje i necu da gnjavim vise...Da li ste od luke na Kufonisiji koristili prevoz, neki mini bus ili camac do plaze? Slazem se za izbor broda jer sa ovim brzim brodovima dozivljaj nije isti a i povratna karta ispadne skuplj ili ista kao izlet sa Naxosa.

Izmenjeno (Mitza)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@Mitza, ne gnjaviš me uopšte, naprotiv :-)...i da znaš kad stigneš tamo i vidiš onu nestvarnu boju mora, neće ti ni na pamet pasti da se zadnji trajekt možda neće pojaviti, čak šta više možda i poželiš da ipak ne dođe :-)

Mi nismo koristili nikakav prevoz, jer se do plaža Finikas i Fanos može stići i pješke, mada smo prvo planirali da to bude kajak :-). Do plaže Pori nismo stigli da odemo, jer smo se prvo zadržali na predivnoj plažici kod same luke (neka od mojih slika je odatle), pošto je bio vreo dan i nismo mogli da dočekamo da zaronimo u onaj tirkiz.

Tu kod luke pristaje brodić koji koliko smo vidjeli ide dosta često do plaže Pori, a i do ove 2 pomenute plaže. Vidjeli smo i neki kombi nekoliko puta na plaži u luci, ne znam da li je to možda javni prevoz na ostrvu, nisam stigla da vidim ima li neki natpis.

Izmenjeno (MajaBee)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Cao svima, neko je pitao koliko ce sve da kosta, izvinjavam se sto tek sad odgovaram.

Elem, nas 4-oro putujemo iz Bg kolima do Soluna, gde nocimo a onda 1.8 krecemo ka Atini, kupili smo online karte za trajekt pre 3 meseca po ceni od 392eu. Povratna karta za nas 4-oro odraslih i kola.

Ja sam pokusavala da nadjem avio karte po nekim pristojnim cenama ali nisam uspela da nadjem i odlucili smo da idemo u ovoj reziji jer nam tamo svakako trebaju kola. Prosle godine smo na Karpatos isli avionom i rent a car smo platili 400eu za 9 dana, posto mi volimo da zujimo tako da nas je to sve izaslo bas dosta. 

Plan nam je da obidjemo sto vise mozemo na Naxosu uz izlet do Santorinija. 

Smestaj smo gledali preko booking-a a onda smo direktno kontaktirali hotel u mestu Agia Anna i tu smo rezervisali smestaj, 11 nocenja sa doruckom 660 eu za dvoje. 

Na slikama izgleda bas lepo ali videcemo sta nas ceka kad dodjemo, imamo svakakva iskustva sa Grckom, ali kao i uvek nadamo se najboljem:rolleyes:

Iskoristicemo preporuke ljudi s foruma jer smo imali dobra iskustva prosle godine na Karpatosu.

Kad se vratim moci cu da kazem nesto vise, do tada...odbrojavam dane do polaska :D

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Evo me na Naxosu.

Putarina od Soluna do Atine je 32.5€ plus 50 litara gasa/LPG po 0.85€, ono do Beograda do Soluna svi znaju.

Pošao sam kolika 18.08.2017 u 07.25h iz Pireja, ona sporija jeftinija varijanta. 116€ za kola i vozača u jednom pravcu.

Ovde duva olujni vetar i to na obe strane, već dva dana. Ni surfera ne rade. Jutros u jednom selu u jednom momentu je temperatura pala na +16*C, u samoj Hori je naj niža bila 20 stepeni, juče i danas max, nije prešao 26 stepeni. Vetar toliko duva da je svejedno da li ste u hladu ili na suncu (nije baš ali skoro)

Ovo kucam sa Cosmote karticom, Tel u lokalu plus 10 Giga za 10€ ima u "Germanos"-u. Ima signal i net u svakoj rupi. Ko neće da se zeza sa Wi-fi. Baš dobro i brzo radi. 

Postaviću neku sliku pa se opet javljam.

 

image-0-02-04-161410176bb9a37105f25555bff91f44b6234f872e3ae3d17a1b7643cd5fbb4d-V.jpg

20170719_132240.jpg

Izmenjeno (braka)
Pogrešna slika
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Isprepada me sad sa tim temperaturama. Ja cu biti na Naxosu od 5 Avgusta i nadam se da ce se to promeniti . Gde si uzeo Cosmote karticu ? Bicu prvo u Atini i zanima me me samo net i nesto malo poziva i to u lokalu, da komuniciram sa vlasnicima smestaja .

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Bilo gde u Grčkoj, "Germanos". To je firma spec. za to. 

 

Teška zimoća, zeza me drugar, pita kako na zimovanju. Do ujutru padne na 16. 

image-0-02-05-2c31e0150f7ee4618403e5d1ff8bdf9026c41fff75f16e4865e539a7834a5559-V.jpg

IMG_0140.JPG

IMG_0142.JPG

IMG_0143.JPG

IMG_0144.JPG

Izmenjeno (braka)
Nova slika
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Evo sada sam video u ovoj njihovoj glavnoj ulici (Sokratous Papavasiliou) imaš "Germanos" u Hori, ako nigde pre toga ne završiš.

Imaš i u Pireju na obali, ali parking i saobraćaj je ludilo, treba baš mnogo živaca i vremena. Vožnja kroz Beograd je odmor za vožnju Atinom.

Temperatura mora je spala 22.3 *C, prekjuče uveče je bila 24,8  (imam laser/prof. Deform.) vetar je malo oslabio, ipak i dalje surferi ništa.

Evo vidi se i ovde voda svuda topla samo ovde hladna.

http://www.tt-group.net/vremenska-prognoza/grcka/temperatura-mora-grcke/

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Karticu cu uzeti u Glyfadi, pisala sam im, ispada 13 eura .Za Kiklade znam da su sada izlozeni vetru i da nema pravila kad je temperatura vode u pitanju. A , valjda se to i promeni :-)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@Mitza,

jeste li se vratile, kakvi su utisci?:-)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pitanje Verovatno nije za mene, al ajd sad.

 

Ja se još nisam vratio, evo me na Santoriniju. 

Moj utisak o Naxosu je da sam se bukvalno smrzo, bilo mnogo hladno, jednu noć je bilo 16 stepeni, a tek vetar. Moraću ponovo da ga obidjem, ovo nije bilo realno.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@Maja Bee...Vratile se :-) . Slike su vec vidjene , iste plaze smo obisle. I uverile se u ono sto je napisano vise puta na forumu. Voda je za moj ukus bila jako hladna. Vetra uopste nije bilo , jako vruce...ali ta voda me je razocarala . Preveliku guzvu sam i ocekivala u avgustu i meni nije smetala. Na Parosu potpuno druga prica. Topla voda , bar na plazama na koje se stize brodicem ili busom iz Naoussa . Takodje ni traga od meltema , mozda mali pokusaj da duva poslednjeg dana na Parosu . Ista situacija i na ovde pomenutom Santoriniju , ni daska vetra 5 dana koliko smo tamo bili . Ako budem isla ponovo na tu stranu , preskocila bi to jurcanje sa ostrva na ostrvo. Iako je sve islo kao podmazano , brodovi tacni u minut , prosto ta varijanta odmora nije za lenje poput mene hahah .

Izmenjeno (Mitza)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905040
    Ukupno poruka