Bubica

Koje vam se more najvise svidja?

149 poruka u ovoj temi

Za mene ce uvek posebno biti Egejsko... Jer sva rajska mesta koja sam obisla u Grckoj i Turskoj leze na ovom moru. I nekako je romanticno... Krivo je more...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

1.Jonsko

2....

3.....

4.....

5.....

6.Egejsko

7.Jadransko

Na ostalim nisam jos bila.Ali Jonsko ce dugo biti na prvom mestu...Meni je tu raj...

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

1. Egejsko

2. Jonsko

3. Sredozemno

4. Jadransko

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Neću reći ništa novo, ali i meni je i dalje Hrvatsko primorje najlepše na svetu.

... svi mi koji smo u detinjstvu navikli na našu jadransku obalu, miris šume, uvalice i sve te lepote, nikad i nigde to više nismo našli.

Ја бих рекла да је то само жал за младошћу... ништа више, свакако да има много лепших мора од Јадрана (тј. Хр приморја, на које се сви позивају).

Рецимо, све то горе наведено се може наћи  већ у суседној Грчкој, Скопелос ( Егејско море), има мнооого чистију воду од Јадрана, цело острво је у шуми, у боровини која се спушта над самим плажама... ми смо имали " нашу плажу", шљунковиту, уклесану у стене, наткривену са четинарима, чије су се  гране надвијале не само над плажом, већ су бацале сенку и над водом... а где год да сте на острву, у које год доба дана, весела песма зрикаваца вам разгаљује душу... Ненарушена дивљина, природа, ... . а тога Хр више нема ( осим Корната и Дугог отока).

Свакако, још многа мора морам обићи да бих била компетентна да донесем суд, али се слажем у мишљењима да Црвено море није нешто

посебно ( због општег утиска, околиша...пустиње... ни мене Ц.море није импресионирало).

Izmenjeno (Margarita)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jonsko ,

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

1. Egejsko

2. Jonsko

3. Jadransko

4. Crno mi se nikako ne dopada

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Egejsko more je, po meni, mnogo lepse od Jadranskog. Narocito sto se tice plaza. Ja licno ne volim stenovite plaze gde se lako mozes razbiti.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

1.Crveno

2.Jonsko

3.Jadransko(Crna gora,Hrvatsko primorje na zalost nisam videla,ali bice prilika)

4.Sredozemno(Tunis)

5.Crno

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Crveno me je ostavilo bez reci, ono se ne moze porediti ni sa cim. Osim njega u obzir dolazi samo Egejsko...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

kupala se u jadranskom davno, crnom i jonskom moru

za jadransko me vezuju lepe uspomene, i cini mi se da je hrvatska obala lepsa od italijanske

jonsko je lepse od crnog neuporedivo

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Crveno je ubedljivo najlepse, posle njega deset mesta prazno pa moze Sredozemno.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dve kljucne stvari za more su temperatura vode i cistoca mora.

Jadransko more je hladnije, a ako je tacno to sto Italijani koji proucavaju zagadjenje pisu, ovo more postaje rizicno.

Jonsko je nesto toplije i kristalno cisto s grcke strane, jednom cu proveriti kakvo je sa italijanske.

Egejsko more je toplo sa zapadne strane, koliko sam pratio temperature mora hladnije je sa severoistocne (severositocna egejska ostrva), Egejsko more je takodje kristalno cisto ali Jonsko mi deluje da ima lepsu boju, moguce da to zavisi i od lokacija tako da ovo mogu da potvrde ili opovrgnu vise ljudi i to uzimajuci u obzir razlicite lokacije.

Sredozemno cu doziveti ove godine negde na zapadnom Mediteranu pa cu reci utiske.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

1. Jonsko

2. Egejsko (Grčka)

3. Egejsko (Turska)

4. Jadransko

5. Sredozemno

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jonsko:)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Rang listu pravim po utisku koje je more ostavilo na mene

( čistoća, temperatura, boja, biljni i životinjski svet )

1. Crveno ( Egipat )

2. Egejsko ( Grčka ispred Turske )

3. Jadransko ( Istra i Dalmacija ispred Crne Gore )

4. Sredozemno ( Tunis )

5. Crno ( Bugarska )

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27025
    Ukupno tema
    906040
    Ukupno poruka