Bubica

Koje vam se more najvise svidja?

149 poruka u ovoj temi

Napravite svoju rang listu mora na kojima ste se kupali.

Moja izgleda ovako:

1. Jonsko

2. Jadransko

3. Egejsko

4. Crno

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ajmo prvo čisto pobrojavanje....

1. Jadransko

2. Egejsko

3. Crno

4. Crveno

5. Sredozemno

Jadransko mi ostaje na prvom mestu, Dalmacija. Meni je more kombinacija vode, dna, priobalja, mirisa, ukusa, saliniteta i slično. A onakvih mirisa i borove šume i nekakvih zvukova koje čuješ po vrelom letnjem danu - to za sada nisam našao nigde u toj kombinaciji. Druga mora su mi možda lepša što se pojedinih aspekata tiče, ALI mi je Jadransko najbolje kao celina...

Egejsko, onaj deo u kome sam bio (dok su me vodili)... pih. Baš ništa posebno. Osim oko Tasosa, tu mi se sviđa.

Crno, 3 dana pred krstarenje Dnjeprom.... bara. Sredozemno, e, to je već druga priča. Lepo je, opet u delu gde sam ja bio...

I dolazimo do Crvenog, teška srca drugo mesto. More kao more, i samo more i ono što je u njemu i moj osećaj dok sam u njemu, naročito daleko na pučini - to je stvarno sjajno.

Izmenjeno (Nikola S.)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

1.Crveno

2.Jonsko

3.Egejsko (grcka ostrva)

4.Jadransko

5.Egejsko (turska obala)

6.Sredozemno

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Slazem se sa Nikolom da izgleda da nam je svima Jadran ostao u nekom secanju kao najlepse...sad da li je to zato sto sam prvi put videla more bas u Baru,ili zato sto su mi najlepsi period bezbriznog detinjstva obojila i neka letovanja na Jadranu ili je stvarno ono najlepse,stvarno ne znam.Mislim da emotivno reagujem,kad se i sada setim neke srednje Dalmacije,Makarska pre svega.

Ne slazem se da Egej nije nista posebno...za mene je najlepse,rame uz rame sa Jadranom.Divno,cisto,toplo grcko more,puno mirisa,rastinja,pre svega masline,palme,eukaliptusi,lavanda,ruzmarin,lovor,svakako doprinose neponovljivom mirisu.

Nesto slicno,ali u mnogo,mnogo manjoj meri dozivela sam u Ljoret de Maru.To mu dodje Sredozemno,mada mislim da bi geografi mogli da zamere na ovakvoj podeli.Sve je to,osim Crnog i Crvenog mora,ustvari Mediteransko odn.Sredozemno more.

Nisam bila na Crvenom moru,ali ako se ne varam nema bujnog rastinja u priobalju,pa slutim da ni miris mora nije neki...o bogatstvu vodenog sveta,mislim da ne treba raspravljati.

Moja lista bi bila:

1.Jonsko

2.Jadransko

3.Egejsko

4.Sredozemno

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa u ovom slucaju i ja sam za Jadransko,nekako blizu...a ima nesto neopisivo ;) ,ali nije mi isto u Hrvatskoj i u Crnoj Gori,neznam zasto,mozda je glupo ali ima tu nesto...verovatno je do dna neznam!!!!Drugo mesto je Crveno more........kako kazu stihovi poznate pesme...KRIVO JE MOREEEEEEE......u pozitivnom smislu!!!! :huh::huh: :huh:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

1. Crveno more - najvise zbog temperature, a onda i zbog boje...

2. Egejsko - ima svega i svacega, ali moze da se napravi fantastican izbor i u Grckoj i u Turskoj

3. Jadran - izdaleka izgleda najlepse od svih, kad se priblizis predomislis se, kad udjes u vodu zaledis se i tu je kraj!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

1. Tačno, temperaturu Crvenog mora nisam uzeo u obzir u svojoj uporednoj analizi. Crveno more jeste tako da u njega i najzimogrožljiviji ulaze komotno, bez faza: stopala, kolena, kuk, struk, PLIVAJ!. Lepo je, ali lično draž nalazim i u svežijim vodama, bilo da je more ili jezero...

2. Ja sam bio u Dobroti. Tj. prolazio bajsom iz Kotora. Što pitaš?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sto se tice Jadranskog mora, secam se da sam kao dete slusala price kako je najbolje, kako i Italijani dolaze "kod nas" i slicno. Onda smo se rugali onima koji su ih pricali, smejali se na komentare tipa"kod nas je sve najbolje". Pre nekoliko godina imala sam priliku da vidim i italijansku jadransku obalu i verovali ili ne, stvarno nase najbolje! Samo, ni to nase nije nase, a ja koja sam leta svoga detinjstva provodila u Istri, sticajem porodicnih okolnosti ne smem ni mastati o odlasku gore.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

...a ja koja sam leta svoga detinjstva provodila u Istri, sticajem porodicnih okolnosti ne smem ni mastati o odlasku gore.

Moja komšika se vratila iz Umaga i kaže da je bilo sve ok.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bila sam ja pre dve godine i to od 02.09. do 18.09. i veruj mi, opet bih išla. Ovako stoje stvari... Gradić je uzan, a dugačak (oko 6 km). Šetalištem por

AUUU! Koliko slovnih grešaka. Oprosti na tome, ali provalićeš "šta je pisac hteo da kaže".

U svakom slučaju, sretan put i lepo se provedi!

Izmenjeno (Infoputnik)
korekcija citata
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Negde na sredini Dobrote, malo bliže crkvi Sv. Eustahije (imaš dve crkve - Sv. Mihailo je bliže Kotoru i Sv. Eustahije u sredini Dobrote i to je, u neku ruku, zaštitni znak ovog mesta)nalazi se malo veći šljunkoviti deo i tu smo mi bili. More je fenomenalno.

Da li negde tu postoji tabla sa natpisom od oko 100+ godina kako je to bio deo duševne bolnice?

Nešto tako sam video u tom delu Boke, simpatično skroz.

A kvalitet mora i obale odgovaraju opisu...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Slažem se sa većinom, JADRANSKO MORE JE NEZAMENLJIVO, Dalmacija prvenstveno. Dugo vremena sam bila zaljubljenik Egejskog mora, dok prošle godine nisam igrom slučaja otišla u Makarsku, posle skoro deset godina. Nostalgija je čudo, miris borova i "našeg" mora je neuporediv sa ostalim morima. Doduše dosta toga se u međuvremenu promenilo, ali more nije!!! :rolleyes:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jeste li primetili kako Crveno more uopste nema miris mora na koji je vecina od nas navikla? Cak sta vise mozes da lezis pored Crvenog mora i da po mirisu uopste ne mozes zakljuciti da si na moru. Crveno more uopste ne mirise i to je jedino sto mi se kod ovog mora ne svidja. I to sto je ponekad voda pretopla.

Izmenjeno (Nonamed)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da. Totalno odsustvo mirisa.

Ili je nama taj prag otišao visoko, posle nekih drugih mirisnih mora.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li negde tu postoji tabla sa natpisom od oko 100+ godina kako je to bio deo duševne bolnice?

Nešto tako sam video u tom delu Boke, simpatično skroz.

A kvalitet mora i obale odgovaraju opisu...

E, da!

Nisam, doduše, videla natpis, ali je tačno da je tu bila duševna bolnica. Smešno ili ne, ali meni je, nakon svih stresova u Srbiji proteklih petnaestak godina, izgleda baš odgovaralo nešto što liči na sanatorijum! Šalim se, stvarno je mesto cool.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27027
    Ukupno tema
    906048
    Ukupno poruka