Student

Seychelles

24 poruke u ovoj temi

@Bokinjo Dok ja dodjem na forum problem resen :/

Mada ni ne mogu da ti pomognem za Mahe, nisam isao busom, a na Pralinu ide isti krug po celom ostrvu koliko znam, nema nekih linija. 

Inace vratio sam se na Sejsele pre 4 meseca tj. pocetkom oktobra, sve je isto samo malo skuplje nego pre 2god. i vreme malo losije nego u novembru. Poslednjih dana na Maheu bas je kisa lomila. E da, podvodni svet - propo, iz nekog razloga mnogo slabije nego pre ili u oktobru nije bas sezona. Opet sam tamo iznajmio auto, ista agencija, isto + iskustvo. Ako dzep dozvoljava uzmi ga. Evo ti svez timetable sa Pralina ako nesto znaci:

IMG_1396.thumb.JPG.3fa64bfa445b92f959713

Layoveri me ubili u Dohi pa je lepo cuti da su se popravili, 480e je bas dobra cena s obzirom da sam pratio karte par meseci i nista pametno nije iskakalo, eventualno neke varijante iz Nemacke itd.

Smestaji East Horizon na Maheu (dobar), ovog puta na Pralinu Villa Kass (glavna kuca deluje dobro ali ja sam dobio neku brvnaru pored pa ne znam sta da mislim), i provereno dobar Hibiscus na La Digu.

Sad sam shvatio da me je toliko mrzelo da slikam da nemam nijednu sliku sa Petit Anse pa Intendace za secanja :tongue:

IMG_1706.thumb.JPG.84c3db1ec08f86b6ab8e5

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

anse petit obavezno!!! raj na zemlji

i obavezno slike ovde okaciti molim. secanja da navru...eh..

@Jack Sparrow evo slike da se malo prisetis :D

IMG_20190208_1628071.jpg

@johnny888 Hvala na savetima, upravo sam se vratio, da uhvatim malo vremena pa cu izbeti neka svoja iskustva.

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Iiiiidemoooo...:smajl:

i kad je oseka izgleda dobro... nadam se da te vreme posluzilo za ovaj period godine..

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Iiiiidemoooo...:smajl:

i kad je oseka izgleda dobro... nadam se da te vreme posluzilo za ovaj period godine..

Jeste, prosli smo bez kiše, bilo je malo oblaka i malo talasa al sve u svemu OK.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Uglavno se nije mnogo menjalo kao sto su opisali  @Jack Sparrow i @johnny888 i hvala na savetima.

5 dana Mahe, 4 Praslin, 1 dan izlet na La Digue.

Avion

Išli smo preko Qatara.

Cena karte iz BG do Sejšela varira od 490e do 610e.

U Dohi smo imali pauzu izmedju letova oko 6-7h, pa smo na aerodromu bukirali izlet „obilazak Dohe“ koji traje 3h i kosta oko 17e.

Velika vlaznos nas se dočekala dolaskom na Sejšele, aerodrom je mali i brzo se završavaju tekuce stvari.

Po izlasku sa aerodroma sa desne strane imate menjačnicu, kurs je jako sličan kao i u gradu.

Internet

Imate dva mobilna operatera na Sejšelima, mi smo uzeli sim karticu ubacili u telefon i imali internet tokom celog putovanja. Kartice mozete uzeti po izlasku sa aerodroma, dva kioska Crveni i Plavi. Cene na linku https://prepaid-data-sim-card.fandom.com/wiki/Seychelles

Taxi

Mahe

Taksi od Aerdroma do Beau Vallon ( u nastavku BV) 600 rupija -38e

Od BV do Ferija(trajek) 200 rupija – 12e

Od Ferija do Aerodroma – 350 rupija – 22e

Na ostvru Praslin od Ferija do Grand Anse  250 rupija – 16e

Rent a car

Mi nismo uzimali Ren a car, koliko sam vide cene se krecu od 35-40e za male automobile.

Vozi se suprotnom stranon nego kod nas.

Ferry ( trajekt)

Od Mahe do Praslina 50e jedan smer, 1h voznje.

Praslin – La Digue – 15e jedan smer, 15 min.

Karte smo kupili online za Praslin, za La Digue na licu mesta.

https://www.seychelles-info.de/en/seychelles-island-hopping-ferry-mahe-praslin-la-digue/

Vremenska prognoza

Mi smo bili u Februaru, 10 dana, stalno ima nekih oblaka al kiše nije bilo.

Autobus

Mi smo koristili autobus i na Maheu i na Praslinu. Cena karte po pravcu je 7 rupia(0,45e).

Na Maheu su autobusi redovni, dok na Praslinu idu malo redje.

Ima plaza do kojih autobus ne ide direktno, nego je najbliza stanice oko 1km do plaze npr.( Anse Lazio)

Smeštaj

Na Maheu smo bili smesteni na početku BV TAMA'S HOLIDAY APARTMENT, dok smo na Praslinu bili u Grand Anse, Tourterelle Holiday Home. Oba smestaja su ispunila ocekivani i bila na dobrim lokacijama.

Plaže

More je toplo, na plazama nema guzve, ima prirodnog hlada, nema lezaljki, po negde ima neko da prodaje voće, al uvek ponesite dovoljno vode i nesto da gricnete. Nema prodavaca po plazama.

Victoria

Mali gradić, dovoljno je 2-3 sata da se obidje.

Cene

Cene po marketima su skuplje u proseku 3 puta u odnosu na Beograd.

Aplikacije

Dve aplikacije koje su mi dosta pomogle

XE Currency Converter – za prebacivanje iz valute u valutu

OsmAnd — Offline Travel Maps & Navigation – imaju ucrtane autobuske stanice pa je dosta lakse koriscenje prevoza.

Utisak

Sejšeli su me oduševili: plaže, more, pesak, priroda. Ljudi su fini, niko nije napadan da ti proda nešto. Čistiji su od svih egzotičnijih destinacija na kojima sa bio. Destinacija na koju bi se vratio jednog dana.

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ako se vratis, na koja ostrva ces ici?

ja sad ovako na prvu loptu... verovatno la dig 80% i mahe sa 20%

i koji  fotoaparat koristis ...bas su jake boje?

Izmenjeno (Jack Sparrow)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Verovatno bi isao slicno, mozda jedan dan manje na Maheu a koji dan na La digu.

Koristim telefon Huawei  P20 i Gopro 4.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svima!:D

Ove godine izbor je pao na Sejšele, karte su kupljene, letimo 28.7. i sada smo u potrazi za smeštajem... Pročitala sam sve na temi i hvala divnim članovima koji su se potrudili da napišu sjajne putopise.

Ostajemo 13 dana, 12 noći i  za sada bismo vreme na ostrvima rasporedili ovako: 5 dana Praslin, 5 dana La Digue i 2 noći/3 dana Mahe. Šta mislite o tome?

Pročitala sam da je Anse Georgete na Praslinu u okviru Lemurie, pa me zanima da li se plaća ulaz, koje je tu varijanta dolaska, šta to podrazumeva itd. Hvala unapred na odgovoru.:rolleyes:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ljudi da li ima smisla ici u julu na Sejsele zbog talasa ,proslw godine smo odustali zbig cena i otisli na Mauricijus ali sad opet razmatramo Sejsele

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26962
    Ukupno tema
    904680
    Ukupno poruka