saks

Golden Beach - Skala Panagia i Skala Potamia

838 poruka u ovoj temi

Bliži se polako vreme za uplatu za novu sezonu. Kako obično sa porodicom letujem 20 dana, spojimo dve smene, jurim malo rane uplate kako bi sve to ispalo povoljnije. Ove godine smo bili tri nedelje u junu mesecu po prvi put na Tasosu. Bili smo u Pefkariju, Između Potosa i Limenarije. Prilikom obilaska Tasosa bas nam se zasviđala Golden beach plaža. Malo sam jurio po netu i video da Sabra ima neki povoljan smeštaj u junu mesecu, Vila Smaro. Dvadeset dana sa prevozom za nas četvboro može da se uvati za nekih 550 eura što je stvarno povoljno.

Pošto idemo supruga, ja i dvoje dece od 7 i 11 godina nisam baš siguran da ima dovoljno zabave na ovom delu osotrva. Čini mi se da nema gde pošteno da se prošeta. Video sam da ima dosta kafića pored samog mora ali klinci traže one prodavničice, suvenire, majce...Da li uopšte ima takvog sadžaja duž ove obale?

Takođe me interesuje da li ima apoteke ili ambulante u ova dva seoceta?

Prošle godine smo obišli Panagiu kolima. 2013. godine ćemo busom na letovanje pa me interesuje da li postoje redovne linije od Skala Potamie do Panagie?

Limenas bi trebalo da je na nekih 12 km od Skala Potamie. Da li postoje redovne autobuske linije do Limenasa?

Da li ide trajekt sa Limenasa do Kavale ili se do Kavale može trajektom doći samo iz Prinosa?

Unapred hvala na odgovorima.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Donekle u Skala Potamiji ima nekih sadrzaja,ali mislim da nista priblizno kao u Limenasu.

Autobuske linije postoje,ne znam detalje.

Iz Kavale samo do Prinosa,iz Keramotija samo do Limenasa.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

U Skali Panagia postoji jedan veći market, na dva nivoa, u kojem pored hrane i pića nude i opremu za plažu, krpice, kozmetiku, igračke. Takođe, bliže samoj plaži postoje još 2-3 manja marketa. Naravno, tu je i par restorana, kafea i poslastičarnica. U Skali Potamia je slična situacija, s'tim da su tamo navedeni sadržaji ipak nekako koncentrisani blizu jedni drugima. Apoteku ili ambulantu nisam videla, ali mislim da bi morale da postoje.

Limenas i Potos sigurno raspolažu sa najviše sadržaja koji bi vašim klincima bili interesantni. Sad, da li ćete odsesti baš u tim mestima ili odlaziti busom do njih iz nekih drugih mesta, odluka je na vama.

Što se autobusa tiče, linija Limenas - Skala Potamia definitivno postoji i autobus prolazi kroz Skalu Panagiu, pa pretpostavljam da je moguće ući negde u Skali Panagiji i odvesti se do Skale Potamie. Evo pogledajte OVDE.

Zanima me da li ste videli Golden beach u mirnom izdanju ili sa talasima? Ukoliko ste tu plažu videli bez talasa, pa vam se svidela, upozoravam vas da na njoj najčešće bude velikih talasa, koje ne vole svi.

Nadam se da svi vi koji razmišljate o odsedanju u Skali Panagiji ili Skali Potamiji malo virkate OVDE.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam sa cerkom letovala 2011 u Skala Potamiji. To je bio pun pogodak. Lepa plaza, dovoljno prodavnicica da se uvece prosetamo a da se ne umorimo. Postoji i luna park. Za apoteku se ne secam ali postoji pekara, nekoliko prodavnica koje su solidno snabdevene, nekoliko picerija i fast food restorana. Autobusom smo isle u Panagiju. Mislim da je udaljena oko 5-6 km. Uvek bih se vratila tamo ali svake godine menjam mesto u kome letujem. Ove godine sam bila u Potosu, ali plaza po meni je mnogo bolja u Skala Potamiji. Sto se tice talasa, kada sam ja bila( a bila sam krajem juna) to su bili talasici koji su zabavljali decu. Treba imati u vidu da sunce malo ranije zadje i da su veceri zbog planine svezije. Pozzz

Izmenjeno (sukisa)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Goranjo, mi smo bili u Skala Panagia (ili Golden beach) početkom septembra. Ja sam očekivala malo više od, kako sam na forumu čitala, jedne od najlepših plaža na Tasosu. Izbor je pao na Golden beach a ne na Pahis (koju su ovde na forumu preporučivali) zbog cene smeštaja u kojem smo bili.

Svih deset dana su talasi na plaži bili dovoljno veliki da onemogućavaju užitak. Budu oni i manji i veći i preveliki ali ih je bilo stalno. Za mog sina od dve godine, to je bio baš problem. Tvoja deca su veća, pa će možda njima biti bolje. Meni su takođe bili isuviše naporni. Kada smo ostajali u mestu, išli smo u Skala Potamia, i to na sam kraj plaže, tu nije bilo talasa, odnosno bili su talasići.

Svo vreme pokušavam da se setim da li smo videli tu vilu Smaro, i ne vredi, mislim da je nismo uočili...

Tačna lokacija ti je jako važna. Mi smo bili negde na polovini, kada gledaš tu čitavu plažu Skala Panagia – Skala Potamia, jer je to jedan zaliv (a tačnije smo bili stacionirani kod kampa, znači skoro na kraju Skala Panagie i početku Skala Potamie). Smeštaj je bio nadomak plaže, koja u tom delu nije najlepša i ja sam se jako razočarala tek kad smo stigli, međutim kasnije smo uvideli da je to baš prednost jer možeš da biraš da li ćeš levo ili desno, a možeš i peške, sve zavisi od toga da li si raspoložen da trpiš talase pa ostaneš tu gde jesi ili ćeš da odeš do kraja Skale Potamie i kupaš se među malim talasićima. A opet, sama plaža, pesak, boja mora, ... је lepša u mestu Skala Panagia.

Apoteku i ambulantu nismo videli, ne mogu sa sigurnošću da tvrdim da ih nema, ali čini mi se da bi bili upadljivi i da ih ne bismo mogli promašiti. U selu Panagia, koje je 5, 6 km uz brdo ima apoteka. Za ambulantu ne znam.

Mi smo bili stacionirani pored najveće radnje u Skali Panagia, ali moje potrebe ona nikako nije zadovoljila i mi smo išli do supermarketa u Limenasu, dva puta za vreme letovanja i tu smo kupili sve što nam treba.

U Skali Panagia nema baš gde da se šeta... a po meni ni u Skali Potamia – e sad, mi smo gurali kolica za klinca i stvarno je bio problem, nismo imali gde, kuda ... vama bi to bilo drugačije, ali opet nije to ništa posebno. Nekoliko restorana, poslastičarnica, par radnji sa suvenirima i tim „morskim“ stvarima i to je to.

Dalje, da bi išao skoro bilo gde, sem na jug i plažice na toj strani, moraš da se popneš uz brdo, do sela Panagie, pa onda ideš dalje. A krivine u tom delu su grozne. Meni kao „baza“ za obilazak ostrva – što je nama bila poenta, Golden beach nije bio baš pravi izbor.

Uveče sunce ranije zađe, zbog planine (a i septembra) i tera te sa plaže već u sedam, a ujutro hladnoća i talasi ti ne dozvoljavaju rani izlazak (što ja obožavam), nego tek negde oko deset...

Moram da kažem i da se meni Tasos nije baš dopao, a eto ima toliko ljudi koji ga jako vole i odlaze tamo godinama. Od svih plaža koje smo obišli najlepša mi je bila jedna na koju smo zalutali tražeći Psili Amos, tako da je kod mene, ovog leta, važilo ono da se najbolji osećaji kriju u pogrešnoj ulici! Mislim da nije ostrvo krivo, ima ono lepota, nego nekako to sadejstvo Tasosa i mene nije funkcionisalo, sve mi je bilo lepo, fino, ali me ništa nije oduševilo...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

I ja se slazem sa predhodnim opisom, ja sam iscitavajuci ovaj forum stekla utisak da je ostrvo raj na zemlji, medjutim bila sam pomalo razocarana, ima divnih plaza ali do njih moras puno da vozis, ili ima puno talasa i trave, ili kamenja u vodi.

Priroda je divna, boja vode na nekim mestima predivna, ali ne svuda. I ono sto mi je najvise smetalo je neuredjenost, visoka trava oko hotela, visoke cene...

Licno drago mi je sto sam bila i videla, ali ne znam da li bih ponovo otisla, jer nijedno mesto, ni jedan hotel, nije imao sve ono sto mi treba, dobar hotel, beli pesak, tirkiznu vodu, bez kamenja i talasa, jer i ja imam dete od 2 godine.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

2005. godine sam prvi put letovala na Tasosu. Ništa o ostrvu nisam znala, niti sam imala vremena da istražujem po netu, pa sam uplatila smeštaj u Limenariji, na plaži, verujući radnici u agenciji da je upravo to ono što tražim (lep hotelčić na još lepšoj plaži, za izležavanje i odmaranje po ceo dan, bez previše aktivnosti, što je za nas bez automobila, i mogućnosti da ga iznajmimo, bilo jako važno). Međutim, nit' je hotel bio lep, niti plaža ispred njega i silno smo se namučili, šipčeći i čekajući autobuse, da bismo došli do lepih plaža. Zato sam po povratku započela temu na ovom i drugim forumima i sve svoje iskustvo u reči i slici krenula da prenosim ljudima, ne želeći da se još neko vrati sa letovanja nezadovoljan. Želela sam da predstavim svaki kutak Tasosa (i drugih destinacija) onakav kakav jeste, realno i bez ulepšavanja, pa kome se svidi krenuće tamo, a kome se ne svidi zaputiće se negde drugo.

Imili, Lidija, trebalo je da malo pažljivije čitate moje putopise i iskustva, kao i putopise i iskustva ostalih učesnika ovog tasoskog podforuma. Kad god pišem o Golden beach-u upozoravam da su veliki talasi redovna pojava i da mogu biti problem za malu decu. Takođe, i za oblast Dasilio, u kojoj je Lidija odsela, uvek otvoreno kažem da je previše mirna, dosadna, sa ne baš dobrom plažom i daleko od svih potrebnih sadržaja.

Pravi izbor mesta na Tasosu, koje će vam biti baza tokom letovanja, je veoma bitan, kao naravno i izbor smeštaja. Ukoliko praveći te izbore omanete, letovanje neće biti onakvo kakvo ste priželjkivali, pa vam ni Tasos kao destinacija verovatno neće prirasti srcu u onoj meri u kojoj bi prirastao da ste odseli u mestu i smeštaju koje odgovara vašim potrebama i ukusima.

Tasos za mnoge jeste raj na zemlji, prvenstveno zbog očaravajuće prirode, pejzaža, boja, čistog mora. Međutim i u tom raju morate naći odgovarajuće mesto za sebe kako biste se osećali rajski :).

Za Imili sa detetom od 2 godine pravi izbor bi verovatno bio Pachis, zatim oblast Glykadi u blizini Limenasa, a moguće i Skala Sotiros, Skala Maries (u blizini Atspas plaže), Tripiti plaža nadomak Limenarije ili plaža San Antonio na periferiji Potosa.

Lidija, ukoliko je već želela luksuzniji smeštaj, trebalo je da odabere "Royal Paradise" hotel na Rozo Gremos plaži, "Blue dream" hotel na plaži Tripiti, kompleks "Alexandra beach" na ulazu u Potos ili "Makriamos" kompleks na periferiji Limenasa. Naravno, ništa od pobrojanog nije idealno, jer ukoliko su hotel i plaža super, nisu blizu mesta za šetnju i izlaske, ili ako su ovi sadržaji blizu, onda plaža baš nije sjajna. Dakle, auto je neophodan, kakav god izbor da napravite. U svakom slučaju svaki od pobrojanih hotela bi bio bolji izbor od hotela "Ilio Mare", koji je Lidija izabrala, jer im je svima (osim "Alexandra beach"-a) plaža dobra, a takođe nijedan nije baš toliko puno udaljen od prvog većeg mesta ili sledeće dobre plaže (razdaljine su od 500 metara do 5 kilometara, a nikako ne kao u Lidijinom slučaju 20 do 30 kilometara).

Ima na Tasosu još extra hotela ("Aeolis", "Antonios", "Moonbeam", "Kinira beach", "Thimonia"...), ali nisu svi na dobrim pozicijama, a naročito nisu svi dobar izbor za porodice sa malom decom, pa se o tome mora naročito voditi računa.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

U pravu ste, po meni je Makriamos hotel bio najbolje resenje, jer mi je najvaznija plaza, a hotel Royal Paradiso mi se najvise dopao, ali ne i plaza, zbog kamenja u vodi, mada u blizini ima divnih plaza. Odlucili smo se za Ilio Mare zbog njihovog sajta, na sajtu plaza izgleda fenomenalno, sve ostalo u hotelu je dobro, ali kamenje u vodi i ne tako lepa boja vode mene su razocarali.

Ovaj forum postoji da bi ljudi iznosili svoja iskustva i svoje misljenje, ovo je moje.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Draga Lidija, hoteli i te kako znaju da našminkaju svoje sajtove i predstave stvari daleko lepšim od realnog.

Nego, kad smo već kod priče o hotelima, upozoravam Vas da plaža kompleksa "Makriamos" zna neprijatno da iznenadi. Ponekad su more i obala puni morske trave, koja truli, pa smrducka, a desi se i da po površini vode i pesku bude dosta mrtvih ili polumrtvih osa. Kao što rekoh, nema idealnog rešenja ni na Tasosu, niti bilo gde drugde.

Plaža hotela "Royal Paradise" može da se smatra lepom kada je more mirno. Ukoliko preplivate deo sa kamenjem, nailazite na dugačak pojas sa divnim peskom pod nogama, a dubina još uvek nije prevelika, te odrasli bez problema mogu po njemu da hodaju.

Nikako ne treba izbaciti iz kombinacije plažu Tripiti i hotel "Blue dream" na njoj. Jedino baš ako ne volite sitan šljunak i to što dubina brzo kreće, onda nemojte misliti o njemu.

Pozdrav i sve najbolje!

Nastavljamo sa pričom o Skali Panagiji i Skali Potamiji, bez off-a.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Znam za travu na Makriamosu, ovog leta sam je videla i osetila, ocigledno da nema idealnog, u svakom slucaju hvala na savetima i veliki pozdrav.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala svima na savetima...

Mi smo ove godine bili u Pefkariju 21 dan. Smešteni smo bili u Pefkari studios i lično smo bili prezadovoljni. Lokacija kuće je na samoj obali mora, pogled fantastičan. Svi studiji i apartmani gledaju na more ka Atosu. Samo mesto Pefkari ima par hotela niže kategorije, par restorana i kuća i savršeno je za odmor. Nema ni najmanje buke. Potos je na 800 metara a Limenarija na 2.5 km do koje postoji uređena betonska staza koja jednim delom prolazi kroz borovu šumu...Već desetak godina smo u Grčkoj, apartmanski smeštaj i meni je ovo bila najbolja lokacija do sada. Nismo zahtevni po pitanju smeštaja ali zato volim da provedem tamo minimum 15 noći a trudim se i čitave 3 nedelje. Naravno trudim se da skoro uvek izaberem kuće na obali mora sa direktnim pogledom na more.

Stvar je u tome što smo ove godine prerasli formu studija. Klinka ima 11 godina, a klinac 7, i dolaze u obzir samo apartmani. A apartman u Pefkari studiju je preskup, već krajem juna mislim da ide blizu 80 eura po noći bez doručka i nema ga u ponudi naših agencija, pa nema sanse da se sa ranom uplatom malo ubije cena. Takođe volimo da menjamo lokacije.

Jedino što se meni u Pefkariju nije sviđalo je ulazak u vodu. Odmah na početku ima klizavih stena što meni nije problem ali klincima jeste i to veliki...Sve je puno ježeva jer je voda više nego čista...Dakle nikada sve na jednom mestu ali Pefkari studios je blizu idealnom...Studiji i apartmani su novi sa novim nameštajem a gazde fantastične....

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala svima na savetima...

Stvar je u tome što smo ove godine prerasli formu studija. ........

Mi smo pre dve godine bili na Golden beachu, i preko puta nase vile je bila Vila Smaro...Nalazi se levo od kampa, a ispred nje je taverna Pefka. Ono sto sam ja uspela da primetim je da za toliku (''tolicku'') vilu ima puno terasa, tj. po tome sam zakljucila da su sobe veoma male.. Vila ima bazen i sobe u prizemlju imaju izlaz direktno na isti. Oko bazena nema puno mesta za lezaljke, uvek je puno dece bilo i mislim da je puno ljudi na malom prostoru, Ako zelite bar malo mira i privatnosti - mislim da vila Smaro nije dobar izbor.

Nama je ta vila bila prvi izbor pre dve godine, ali na svu srecu smo odustali - i nasli smestaj u Vili Panorama koja je u njenoj blizini - bili smo zadovoljni (...samo se nismo bas pripremili na vreme i opskrbili informacijama te godine za letovanje pa smo trokrevetni apartman platili 700E... :( ) ...

...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Dali neko ima iskustva sa smeštajem u vili Poseidon?

Koliko vidim po lokaciji ona je negde između skala Panagije i Potamije

http://www.posidonia-apartments.gr/

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Od argusa sam odustao jer prodaju aranžman kao 12 dana a ustvari je 9 noći a sve ostale agencije 10 noći, najpovoljnije sam našao bez agencija u Skala potamiji ali me brinu talasi na golden biču zbog dece, problem je čini mi se na tasosu ići bez auta ili rentiranja jer bi čovek hteo dosta toga da vidi a bez auta mi to deluje kao maltretiranje.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Prva, nisam mislio sve ali bar po nešto, neka dobra plaža u blizini i mesto sa kakvom takvom civilizacijom zbog zabave za decu, ja lično bih na neki baš miran odmor sa lepom plažom u malom mestu ali će klincima biti dosadno.

Izmenjeno (spaske1)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905059
    Ukupno poruka