saks

Golden Beach - Skala Panagia i Skala Potamia

838 poruka u ovoj temi

Posto si vec odlucila mogu ti reci jos neke stvari. U prizemlju imate kupatilo i tus kabine gde se mozete istusirati zadnjeg dana. Super cisto. Petra, zena koja odrzava kucu ce vam reci za stepenice koje prolaze iz dna dvorista do susednog hotela (videcete ih sami). One prolaze pored bazena i niko ne pita zasto prolazite tu. Tom precicom lakse podnosite uzbrdicu do Vergine. Pozzz i lep odmor.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Izvini sto te davim,prvi put idem tamo,mozes li mi reci kakve su cene?I da li si posecivala neke okolne plaze i kakav je prevoz do njih?Hvala puno.Pozz :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Postoji autobus koji vozi oko ostrva. Ja sam njime isla do Panagije(sela u brdu koje treba videti) koja je udaljena 6km od Skala Potamie. Karta je cini mi se 1.2e. Cula sam da su neki ljudi koji su bili sa nama u smeni isli do Aliki plaze. Na stajalistu ima uramljen red voznje koji je priblizno tacan sto se tice vremena polaska. Sto se tice cena znam da je kugla sladoleda bila 1e, voda 6x1.5l je bila oko 1.5e(cini mi se), hleb oko0.8e, palacinke oko 2e. Za giros se ne secam, mozda oko 2e. Skala Potamia je mala ali ima nekoliko samousluga ali nema Lidl ili neki veci. U Limenasu kod pored Makrijamosa ima veliki supermarket. Ne secam se kako se zove. Prosle godine nisam posecivala druge plaze ali 2009. sam posetila veliki broj ali kolima. Htela sam pasivan odmor. Pozz

Izmenjeno (sukisa)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

U Skali Panagia postoji veći market, ne iz nekog čuvenog lanca, ali dobro opremljen i sa pristojnim cenama.

Veliki market na skretanju za Makriamos je iz lanca "Arvanitidis" i pored marketa kod Skale Rahoni, najveći je i najpovoljniji na Tasosu.

Giros je najčešće 2,3 evra ili eventualno negde i 2 evra, ali sa manje sadržaja.

Da sam na vašem mestu, tj. da sam smeštena u Skali Potamia ili Panagia, a da nemam auto ili motor na raspolaganju, busom bih svakako otišla do Limenasa, kao i do plaža Paradise beach i Aliki i do manastira Svetog Arhangela Mihaila. Naravno, lepo je stići i do juga ostrva, ko ima volju da se malo više vozika busevima.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

7388221452_1acd358ca9_c.jpg

Данас ми се посрећило да вам покажем зашто је тај залив помало контрадикторан за многе.

Ево, сад ће ускоро најдужи дан у години (летња дугодневица), а у пола осам по Грчком времену, залив изгледа овако као на горњој слици. Значи, сенка.

На све то, ветар дува слабије или јаче по цео дан, а то не прија свима.

Ове године се, акоБогда, враћамо БАШ тамо. Прва љубав је наЈача. :wub:

Izmenjeno (Ton_majstor)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

7392592078_1de2f3d08e_c.jpg

Добро, мало сам се шалио, мада је ситуација са вечерима жива истина. У Августу је вече очас ту.

Ипак је тамо прелепо, као што се одјутрос види на слици.

Но, примећујем да је Тасос све зеленији из године у годину. Оне шуме на горњим, стрмим обронцима Ипсариона уопште нису биле тако густе пре 5-6 година, што ме радује.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

И ја сам се због тога дуго двоумила, али рачунам да се не може наћи све идално. Да буде место довољно велико да има садржаја, да има прелепу пешчану плажу. Прошле године смо ишли у Торони на Ситонији и Сунце је залазило за море, то је стварно прелепо. Овде бих онда морала да одаберем Лименарију, или Скалу Мариес а чини ми се да њихове плаже нису најбоље. Овако надам се да нисам погрешила у избору, биће крај јула ваљда се неће превише брзо смркавати.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ја сам сигуран да сам о томе негде већ писао, али овако:

Скала Панагија је мало место, мада је подугачко. Имаш барем два минимаркета са широком робом и солидним ценама, и један средњи маркет на крај места, ка кампу, а има и касапница. Све је пуно свеже робе. Значи, покривена си ту.

Има једна или две веће продавнице џиџа-биџа, аљина, сувенира... цигански шарениш, чак и ја ту волим да уђем.

Кафића и ресторана, тераса, барова има доста, можда и превише. Гирос је најбољи код "Куме", тј. "Kyma" (Талас), а има их још.

Рентакар и моторент, барем три-четр.

Плажа има најлепше дно на целом Тасосу. Меки тепих од песка, који дууууго иде до дубине. Нема јежева. Има таласа, али ништа страшно. На плажи има инсеката, али опет, ништа посебно. Заобилазите се.

Лежаљке су од кафића, али можеш и сама да се разбашкариш где хоћеш. Плажом иду трговци, ашчије, црнци, колеге физотерапеути и остала дружина мамипара.

У месту има једна трафика са јучерањим српским новинама, а више њих са осталим ситним потрепштинама. Није за потцењивање.

Ветар дува, тополе се њишу. Да, нема баш боровине, али хлад је можда и бољи, под пар њих. Мирише као душа.

Шетње су дуге и има пуно за истраживање, нарочито око кампа и даље према Скала Потамији..

Ако ти дојади место, ауто па јуриш на остатак острва.

=====

ГДЕ си изабрала смештај?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@Ton_majstor

Изабрала сам смештај преко Никане. Још нисам уплатила али ће и то бити за пар дана. Није неки луксуз,близу је плаже али како каже у цртаном "важно је да је јефтино!"(Патак Дача). То је Костас студио, око 100м од плаже. Најважније ми је да је плажа лепа. Обилазићемо и острво, имаћемо две недеље за то. Једино ће недостајати заласци Сунца, али то ћемо надокнадити на западној обали.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Драго ми је, Сања, али то је Скала Потамија, бар 2,5 км јужније од овога што ја пишем и описујем. Тамо је сенка можда нешто мања предвече... но, свеједно је лепо. Исти су садржаји, само је место скалупљеније и набијено уз брдо, али ништа му не фали. :)

Та вила је нова, гледао сам кад су је градили пре неку годину. Изгледа ок. Која је цена аранжмана и за колико вас?

Но, нико вас не тера да остајете поподне ту. Идите на запад, препоручујем Скалу Сотирос и купајте се док сунце не зађе.

=====

Јелушка, све је у игри, али типујемо на "Соти", јер смо дугогодишњи пријатељи са сувласницима. Само да сачекамо тај Август.

Ове године нас нико није навукао да узимамо аранжман прерано, како смо увек до сада. Нити имамо намеру да икоме плаћамо 100 € за пар позива телефоном доле. И за превоз ћемо независно.

Даће Бог здравља и лепог времена. :)

Izmenjeno (Ton_majstor)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Lepo, mi smo se dobro osećali u Sotiju... Stvarno je na dobroj poziciji... I taj deo si opisao baš onako kako bih i ja opisala... Ima sve što treba... Nadam se da ćemo uspeti da skoknemo jedan dan tamo...

Ove godine Pachis... Nakon toga mogu da poredim...

Sanja, biće vam sigurno lepo...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ако нису продали сутерен (а кад сам куцала резервацију показује да је слободан) цена четворокреветног студија ја свега 30 евра у јулу и августу, с тим што нема трасу него ручаш у дворишту поред студија, што није тако лоше. На спрату је 45 евра, а има терасу. С обзиром на то да ми треба буџет варијанта јер имам троје деце(плус супруг и ја), а то је прилично скупо у данашње време, идем на најјефтинију варијанту. Боље више дана у скромнијем смештају, него мање у луксузу. А знам да није исто Скала Потамија и Панагија, али рачунам да је слично у истим су заливу и рачунам вечерње шетње до тамо.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

7402935326_aa87d2bb69_c.jpg

Ово је Вила "Горгона", нешто даље од кампа, а ту је отприлике и крај Скале Панагије.

http://www.gorgona-studios.gr/

Некада је била у понуди "Перле", био сам тамо да је видим и није лоша, људи су тамо били задовољни, али... није била за нас. Најпре због "огуљене" околине, а и плажа је ту мало другачија.

Треба је погледати.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Олује у заливу изгледају опако:

7402935504_2ca57d1fa5_c.jpg

Очас дођу пуни облаци, закаче се за Ипсарион (на слици, 1204 м) и крене ломљава у небесима. Срећом, то кратко траје, па ко воли, тада је супер за купање. Таласи ни тада нису велики, јер ветар дува са брда, а не са мора.

На крају првог, северног дела плаже, а пре кампа, стоји ова рупчага, која је ту да покупи воду из брда када су гореспоменуте олује. Када нема олуја, легу се комарци.

7402935834_e548723c1a_c.jpg

Море је живо биће и стално се обнавља, иако се то нама понекада не свиђа. када јаки таласи покосе траву по дну залива, изнесу је на обалу и ту оставе. Онда Греци дођу малим багерчићима, колицима и покупе то, па однесу на једно место да праве ђубриво.

Свеједно, море је тог дана после кошења овакво:

7402934414_e0b0e3829a_c.jpg

Кад смо већ ту, лепо се види да човек на слици :hello: стоји у води до пупка, а то је неких 30 м од обале. За дубину до врата има још толико да се шипчи од обале.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Prosle godine pred kraj letovanja napravismo celodnevni izlet oko ostrva. Pre podne provedeno na Pahisu bio je neki vetrovit dan i voda dosta nemirna i bogami i prljava na samom Pahisu. :angry: Inace da ne bude zabune fenomenalna plaza moj favorit u svakom slucaju. :srce: Jednostavno taj dan je bio jako los bar to prepodne. :ohmy: Zatim prodjosmo Limenas cisto da glavni grad ne ostane ne obradjen pa hajde dalje do konacnog cilja za taj dan Golden Bica i Skale Potamie tacnije celog tog zaliva. Ovaj deo mi je ostao u najlepsem secanju plaza ogromna velika pogotovo je setaliste u Skali ostavilo divan utisak na nas. A za ne poverovati da je taj dan u zalivu bilo bez grama vetra iako je duvao vecim delom ostrva, i talasa nije bilo ni za lek. Voda kao staklo bez ijednog talasa, topla i precista. I sad dolazi poenta price mi smo se kupali ( slucajan odabir) bas tu ispred kampa i do danas sam bio ubedjen da smo se kupali na Golden Bicu, sad me ti Tonac bacas u rebus sa Skalom Panagijom ??! :blink: Smatram da nije velika greska ali je dobro znati za ovu godinu iako opet idemo u Potos vise paznje cemo obratiti na ovaj deo ostrva nekako mi je zaista ostao drag i prirastao za srce. Iako se sunce zaista ranije gubi iza Ipsariona nije nista strasno bar za period kraj jula kad smo mi bili u obilasku ovog dela. :yesss: Sve pohvale i preporuke za ovaj zaliv ma gde odseli siguran sam da necete pogresiti. :klap:

Izmenjeno (Deki r-4)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905031
    Ukupno poruka