hedonista77

Parndorf

435 poruka u ovoj temi

Pozdrav svima,

U Parndorfu (ili kako bih ja rekla Pandorfu :pardon:) sam bila sad u maju, a spremam se da svratim i za Novu godinu. Ja moram da priznam da sam vise ocekivala.

Medjutim, prilicno lako se stize, ima direktan bus koji ide od State Opera House. Povratna karta je oko 8€, a bus ide na sat. Nedeljom i praznicima ne radi. Ja opet smaram :lud: kako sam ocekivala da cu naci nesto za 5-10€ (kako sam nalazila u Festivalparku na Majorci), ali dobro, mozda nisam bila u pravo vreme. Ali da bih priblizila najbolje je da vam napisem sta sam kupila i za koji kes:

1. Super fensi veli fen Rowenta Elite Model Look za tricavih 15€ rowenta - akcija

2. Desigual kaput za 100€

3. Nike patike za smesnih 35€

4. Tiberland cipele (moj dragi) za 60€, dok su takve muske u Bg-u oko 180€

5. I MNG stvari od 25-50€

To nije bio neki poseban soping, ali jos kad smo uzeli i tax free, sve je bilo superiska! :ovoono:

Nadam se da cemo sad za Novu malo vise stvari da nadjemo, ali i da nema tamo, Bec je dovoljno veliki za dobar soping! :D

Pozdrav!

:srce:

Izmenjeno (corazon_bg)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

S obzirom da idem u Parndorf 2.decembra, živo me zanima kako ide to sa Tax free-em,ako možeš malo da objasniš - koliko para treba da se potroši,koliki je povraćaj i gde se uzima ta lova...

Hvala unapred!

Izmenjeno (DraganV)
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mogu naravno!

1. Tax free mozes da uzmes u svakoj prodavnici gde na kasi imas zalepljenu nalepnicu npr. "Global Blue Tax Free". Takodje, i ako nema te nalepnice mozes da pitas da li izdaju tax free racune

2. Minimalni iznos kupovine za Austriju je 75,01€, i taj iznos moras da imas na jednom racunu

(pre je vazila i opcija da ako kupis nesto npr u Najku iz dva puta, a ukupna suma je preko tih 75, prilozis oba i to je to, medjutim od skora su uveli da na jednom racunu mora biti minimalna suma od 75,01€)

3. Tax free racun moras da overis najkasnije 3 meseca od datuma kupovine

4. Austrijanci ti vracaju oko 16%

5. Ukoliko ides avionom imas dve situacije (konkretni primeri su za becki aerodrom):

- Stvari kupljene uz tax free racun su u rucnom prtljagu - odneses cariniku torbu (oznacen je salter), on ti pogleda ili ne stvari, lupi pecat i samo predjes 5m do "Global Blue Tax Free" saltera da ti vrate kes

- Stvari kupljene uz tax free racun su u prtljagu koji predajes - odneses istom cariniku torbu i on torbu salje u avion, umesto da je ostavis na check-in-u (ali to moras naglasiti na check-in-u), i dalje ista prica

6. Ako ides basom, na izlazu iz EU (Slovenija, Madjarska ili gde vec) izlazis kod carinika da ti lupi pecat i mozda pogleda stvari. Kes ne mozes na granici da unovcis, ali ako je u pitanju "Global Blue Tax Free", onda mozes u Beogradu da unovcis. Ukoliko je neki trugi davalac tax free-ja, onda saljes postom ako nemaju poslovnice u Srbiji, i oni ti salju ili cek, ili ti uplacuju na racun, kao se vec dogovoris.

Sve vreme pricam o "Global Blue Tax Free" jer oni najcesce izdaju te racune, mada ja imam i jedan od "Premier Tax Free". "Global Blue Tax Free" ti unovcava Raiffaisen banka u Beogradu, za druge gradove ne znam. I to moras u poslovnici na Novom Beogradu: Bulevar Zorana Đinđića 64a.

Ako treba jos nesto, tu sam.

Pozz

:srce:

Izmenjeno (corazon_bg)
3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala najlepše na detaljnom objašnjenju...

Pozdrav!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sve vreme pricam o "Global Blue Tax Free" jer oni najcesce izdaju te racune, mada ja imam i jedan od "Premier Tax Free". "Global Blue Tax Free" ti unovcava Raiffaisen banka u Beogradu, za druge gradove ne znam. I to moras u poslovnici na Novom Beogradu: Bulevar Zorana Đinđića 64a.

E hvala ti do neba!

Nama rekli da to moze samo da se vrati kad opet udjemo u Madjarsku (tako je nas drug radio) i mi cekamo da neko opet ode da nam vrati pare.

Odoh danas o'ma u banku po parice :klap:

Hvala!!!! :srce:

Izmenjeno (ponchica)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da se nadovezem, moze se novac podici i na terazijama ali samo za 5 zemalja: Austrija, Nemacka, Hrvatska, Slovenija i Italija. Za ostale zemlje mora na NBG!

Otisla ja u banku a troje ispred mene sa istim kovertama cekaju :P

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sad idem 25.11, kad im pocinju te rasprodaje? Prosle godine sam bila odmah posle njihovog Bozica i tad kupila reebok patike za 30e,reebok trenerku za 20e komplet i jos nekih stvarcica za smesne pare:klap:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Isao bih u soping turu preko travelina u Pandorf . Polazak je polovinom decembra . Interesuje me kako stoje sa decijom garederobom .Kad kazem decijom mislim na decu od 7 do 11 godina . I sta je to na sta jos treba da obratim paznju .

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

PAndorf je gubljenje vremena, ako imate dubok dzep i ako patite od marki tipa hugo boss, burbery, guess, d&G,itd....a ima i nike, adidas ali realno gubljenje vremena, kao snizenje 50 do 70% stalno, ma jeste i najjeftiniji je novcanik u guessu 40eura :) divota

ici u Maria hilfer Strasse i srediti shopping oja preporuka ko moze da stigne do SCS shopping centra tamo mozete ostati 3 dana i ne bi videli sve, jer je jedan npr butik sa cipelama, cizmama, tasnama kao npr Rodic

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Odložio sam put u Parndorf zbog bolesti, tražim sledeći termin kad sam slobodan, verovatno će to biti u radnoj nedelji negde između 12. i 16. decembra.

S druge strane, baš me interesuje šta to ljudi podrazumevaju pod šopingom ili autletom u inostranstvu? Iz priča ljudi koji su skoro bili u Segedinu u šopingu (Arkad) i iz neposrednog iskustva ljudi sa kojima putujem poslovno stičem utisak da ljudi imaju jako iskrivljenu sliku o tome šta ih zapravo čeka preko granice. Naime, svi sa kojima sam putovao ili koji su mi pričali da su bili u nekom šopingu napolju su uglavnom, ono, kao polurazočarani, nisu našli ništa, H&M kineska roba, ostale je skupo, sve to može i kod nas, itd.

Aman, ljudi pa šta očekujete? Da čim pređete granicu krenu da vam dele La Coste, Tommy, Fred Perry, Hugo Boss majice za DŽ? Ili možda da na nekim rasprodajama ili u autlet vilidžima nađete te iste majice za po 5evra/komad? Naravno da je za novce koje ste planirali da potrošite nađete solidne ili izvrsne (makar za mene) stvari u H&M, C&A i sličnim radnjama. Nećete se nakupovati Armani i Hugo Boss odela, Gucci cipela i Prada torbica za stine pare. Niko tamo ništa ne deli za džabe. Kad sam bio u Knightsbridgu u Harrodsu na Boxing day pre par godina, kada su neverovatni popusti i isti takvi redovi pred otvaranje, nije se moglo naći ništa markirano ispod 40 funti. Popusti su bili nenormalni, ali na cene koje krecu od par hiljada funti...

Šta znači to Parndorf je za one sa ''dubljim džepom''? Ove godine, u maju, sam u Parndorfu kupio Burton zimsku jaknu tj. snowboard jaknu za neverovatnih 40 evra. Ne patim od brendova i markiranih stvari, ali majka mu stara, svaka radnja u koju uđete je zapravo BREND. Tako će u Parnodrfu najverovatnije za nijansu biti jefitniji brendovi koji se pojavljuju i u SCS-u. Neće niko naći H&M, Mango, Zara --- ali to manje više imaš i u Srbiji (osim H&M koji je najbliži u Segedinu)...

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@ironman

Potpisujem svaku reč koju si napisao! Zaista,šta znači "za one sa dubljim džepom" - neko će da kupi 10 krpa u H&M za 100 eura,a neko će da kupi 1 košulju u Hugo Boss-u za iste pare - cifra je ista - 100 eura je 100 eura!

Za mene je dobar šoping ako neku stvar,koja inače košta X eura,mogu da kupim za 40,50,60% manje para. Konkretno,kupovao sam Boss-ove košulje upola cene,pa sam ih plaćao 60 umesto 150 eura,ali sam kupovao i stvari koje koštaju 7 evra,a bile su 20...Dakle,suština je platiti neku stvar manje nego što biste inače platili...

Putujem u Parndorf sledećeg petka,bez nekih većih pretenzija što se tiče kupovine,želim da izvidim situaciju jer prvi put tamo idem,pa ću izneti utiske čim se vratim...

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja se evo vratila iz Parnorfa, nisu tolika snizenja kakva su bila za Bozic prosle godine,ali je opet moglo dosta toga da se nadje povoljno!

Isli smo preko agencije tj preko kupona na nekom sajtu. Mada,opet nismo stigli ceo Parndorf da obidjemo...:( Najvise smo nakupovali sportske garderobe tipa Nike, Reebok... patike,trenerke...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Jelica84

Ako imaš malo vremena,da li bi mogla da napišeš šta je najpovoljnije od cena što si zapazila i da nam daš par konkretnih cena za neke artikle...Hvala unapred.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo ovako, ja licno volim sportsku garderobu pa sam se najvise fokusirala na patike,trenerke,Reebok i Nike patike koje sam ja uzela su 35e,ima ih i za 18e,27e... decko je uzeo bas lepe Nike za 55e.Trenerke donji deo za 18.90( prosli put kad sam bila je ceo komplet i gornji i donji deo bio 20e) Timberland mislim da je dosta povoljniji nego kod nas. U s.Oliver-u ima jeftinih stvari samo treba probrati,Gin Tonic ima finih bluza,ja sam uzela dva kardigana po 30e...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Лепо си купила, и ја идем највише због спортске гардеробе, то сто си рекла делује доста повољно, хвала... Први пут идем али још увек се двоумим између два датума, деветог и шеснаестог децембра... Не знам да ли ће шеснаестог можда бити већа снижења?

Izmenjeno (mirarbi)
ne citirati post koji prethodi Vašem
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26920
    Ukupno tema
    902762
    Ukupno poruka