amater

Hotel Long Beach( ex Hilton Long Beach)

430 poruka u ovoj temi

Za prvi put da li preporucujete ovaj hotel,ili nesto blize Hurgadi?

Ide li neko u avgustu?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li je dozvoljeno koriscenje duseka na plazi,u bazenu?

 

 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav ljudi,

jel ide neko u petak u ovaj hotel ?

Takodje me interesuje, da li neko moze da mi pomogne oko iskustva sa davanjem baksisa u cilju blize sobe (da li dati odmah prilikom dolaska na recepciji... ) ?

 

Izmenjeno (davidvuletas)
Dopuna
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
 

Pozdrav ljudi,

jel ide neko u petak u ovaj hotel ?

Takodje me interesuje, da li neko moze da mi pomogne oko iskustva sa davanjem baksisa u cilju blize sobe (da li dati odmah prilikom dolaska na recepciji... ) ?

 

Stavis u pasos i kazes sta zelis i to je to,odmah pri dolasku.Mi nismo imali cimanja u smislu ne svidja nam se soba pa da moras da je menjas.Desavalo se da nam daju mnogo bolju sobu od one standard koja je rezervisana u agenciji.U malo boljim hotelima ostavljali 50 evra a u losijim 20 evra za nas troje,ali to sve zavisi od vas.Nama je zadovoljstvo da damo njima na recepciji,sobaru,kelneru jer se onda sasvim drugacije odnose prema tebi,drugacije se ti osecas u smislu nagradjujes ih za trud.Ali to je samo nase misljenje...a misljenja su razlicita

 

 

 

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
 

@ehnaton Hvala puno na informaciji. :)

 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Za plazu se slazem, da nije bilo onog dela sa koralima ovo letovanje bi bilo totalni promasaj. Nije mi bio problem da sesacim do tog dela jer je vredi.

 

Za hranu se ne slazem,salate obicne su uglavnom bile nezacinjene,sama sam dodavala ulje i sirce. Sta znam,  meni je hrana bila odlicna, svaki dan je bilo po bar 2 vrste mesa i 1 te ista vrsta riba. Svaki rucak i vecera bio mi je drugaciji...jedino je dorucak uvek isti.

 

Elem, dodati jos 50-100e po osobi za hotele sa normalbom plazom.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Uplatili smo ovaj hotel,imam troje male dece a povratak je 02h posle ponoci. Sta raditi,gde cu sa njima ceo dan,spavaju popodne? Da li postoji neka doplata za taj dan ili moze i to za baksis. Zna li neko?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
 

Uplatili smo ovaj hotel,imam troje male dece a povratak je 02h posle ponoci. Sta raditi,gde cu sa njima ceo dan,spavaju popodne? Da li postoji neka doplata za taj dan ili moze i to za baksis. Zna li neko?

Najbolje da pitate na recepciji cim dodjete u hotel, doplata sigurno postoji. Mislim da ce vam izaci u susret posto ste sa decom

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li je neko trenutno u Long Beach-u ? 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Upravo sam se vratila iz hotela Long Beach (bivši Hilton). Suprug i ja smo prvobitno rezervisali smeštaj u hotelu Caribbean World Resort. Nakon čitanja komentara na Tripadvisoru, odlučili smo da ipak odsednemo u hotelu Long Beach. 

 

Pre samog dolaska u hotel, ispratila sam i komentare od strane srpskih putnika u facebook grupama. Većina komentara je bila poprilično negativna i oštra. Samim tim, moram priznati da do poslednjeg momenta nisam bila sasvim sigurna da li smo na kraju doneli dobru odluku. 

 

Do sada sam bila u Egiptu osam puta u različitim hotelima. Neki od prethodnih hotela su bili iz sjajnog Pickalbatros lanca. Moram priznati da je Hotel Long Beach ispunio, čak i premašio sva naša očekivanja. Takođe, slobodno mogu reći da je ovo jedan od boljih hotela u Egiptu u kome sam odsela. Iako se može primetiti da u sam hotel nije značajno ulagano u rekonstrukciju nakon izgradnje bivšeg Hiltona, usluga i ljubaznost svih zaposlenih je zaista na izrazito visokom nivou.

 

Kada smo stigli u hotel, prilikom prijave na recepciji smo tražili da budemo smešteni u vili umesto u glavnoj zgradi. Ubacili smo u pasoš 20e i ovo je zlatno pravilo ako želite da dobijete što bolju sobu u Egiptu, odvajkada do danas. Većini porodica koje su bile sa nama je više odgovaralo odsedanje u glavnoj zgradi. S obzirom na to da je glavni restoran i bazen odmah nadomak glavne zgrade. Dok su vile udaljene minimum 7 minuta od restorana, u zavisnosti od položaja vile.

 

Svaka vila u hotelu ima oko šest apartmana i jedan deo vila je renoviran u toku prethodnih par godina. Dobili smo sobu na spratu u vili broj XVII, koja se nalazi u drugom redu od plaže. Lokacija naše vile je bila odlična, sa terase se videlo more i plaža nije bila daleko. Soba je bila prostrana, čista i kreveti su bili udobni. Jedina mala zamerka jeste loš odvod tuš kabine, te smo morali da “veslamo” sa štapom kako bi voda otišla u slivnik nakon svakog tuširanja. Kao i nedostajanje fena u sobi. Ipak, to su bile minorne zamerke u odnosu na zaista sjajan i dobro opremljen smeštaj. Izrazito ljubazan i kulturan sobar Šahat se trudio svaki dan da soba bude cakum pakum. Povremeno smo na njegovim kreacijama od peškira ostavljali par evra u znak zahvalnosti. Ako se budete odlučili za smeštaj u vili, toplo preporučujemo da tražite sobu na prvom spratu. Terase u vilama u prizemlju su spojene i nažalost nemaju ogradu između. I ne zaboravite da spakujete svoj fen za kosu.

 

Plaža je glavni dragulj ovog hotela. Postoje dve lagune i jedan pojas za kupanje. Plaža je dugačka, mirna i tiha. Ležaljke su postavljene većinski u jednom redu, što se zaista retko može videti na plažama u Egiptu. Privatnost i uživanje na plaži je zagarantovano. Postoji ponton za kupanje ukoliko volite da ronite i da se upoznate sa morskim svetom. More je bilo mirno i vrelo. Prilaz vodi je peskovit i nije potrebno oblačiti bilo kakve patike. Na skroz desnoj laguni, uživali smo u pesmama neodoljivih ptičica koje su nam pevale sa ostrva svako popodne. Peškiri za plažu se menjaju svaki dan po sistemu - daje se peškir i preuzima se novi. Plaža je otvorena za kupanje do 18h.

 

Na plaži postoje dva bara kao i Snack bar koji je otvoren u periodu od 12-16h. U ovom baru se svakodnevno peku ukusne pice Margarite, hot dog, pomfrit ili burgeri. Hranu je moguće poneti na plažu ili odneti u sobu. 

 

Hrana je korektna i ukusna. Sigurna sam da niko u ovom hotelu nije ostao gladan. Postoje dva restorana u hotelu. Hrana se služila po sistemu, osoblju date tanjir iza vitrine i kažete koju hranu i koliko želite da vam sipaju. Služi se veliki izbor salata, kuvanih jela, voća i kolača. Restoran nudi božanstvene, hrskave falafele i zapečeni pire krompir za svaki doručak. Tako da smo obično odlazili na doručak i nakon punog tanjira falafela morali preskakati ručak. Za večeru se na terasama restorana uvek pripremalo nešto ukusno na grilu i svako veče se služilo drugo jelo, kao dodatak postojećem meniju. U okviru boravka u hotelu, imate pravo da izaberete jednu večeru u Ala carte restoranu. Postoji Italijanski restoran na plaži i Bodum restoran, koji se nalazi iznad Aqua Launch bara. Spolja izgleda luksuzno i čarobno. Ipak, restoran Bodum nas nije toliko opčinio koliko smo očekivali. Ipak, bilo je prijatno promeniti restoran jedno veče.

 

Wifi u hotelu je slabiji i može se koristiti samo kod Aqua Launch bara. Internet je obično brži u periodima kada nije preopterećen signal, posle ručka ili predveče. Nažalost, nema Wifi signala u drugim delovima hotela ali smo se vrlo brzo navikli bez telefona.

 

Bazeni se pružaju između glavnog kompleksa zgrade i postoji jedan bazen kod Aqua Launch bara. Na bazenima je malo veća gužva u odnosu na plažu i mogu se najčešće videti lokalni gosti. Na terasi Aqua Launch bara, svako veče tim animacijski tim pripremao show za decu i nakon toga za goste hotela. Najčešće su bila takmičenja za Egipćane ili plesne tačke. Diskoteka je ove godine u hotelu bila zatvorena.

 

Ove godine su zbog epidemije uvedene mere prevencije u hotelu. Mi smo doputovali u periodu dok nije bio potreban negativan test na Koronu. Gostima se meri temperatura svaki put prilikom ulaska u restoran. Na svim punktovima u hotelu su postavljena sredstva za dezinfekciju ruku. Escajg je prethodno sterilisan i upakovan u kesicu. Socijalna distanca se poštovala na plaži i u većini delova hotela. Radnici su mahom nosili maske. Međutim, restorani su bili preopterećeni i gosti nisu poštovali distancu. Tek po koji gost u hotelu je nosio masku. 

 

Ove godine su Egipatski hoteli doživeli velike gubitke zbog epidemije. Samim tim su cene aranžmana opale i veliki broj egipćana je odlučilo da letuje u nekim od hotela. Ipak, većinski lokalni gosti su bili pristojni osim u restoranima gde su često kršli red za hranu. Dok su na lagunama najčešće odjekivale srpke pesme sa bluetooth zvučnika.

 

Osiguranje pokriva sve troškove za lečenje kao i za Kovid. U hotelu je doktor dostupan 24h i zaista bih ohrabrila sve da mu se obrate ukoliko osete bilo kakve simptome.

 

Iz Hurgade smo se vraćali u 2 ujutru tako da smo uplatili last check out (30e) i napustili smo sobu u 18h.

 

Osoblje hotela je izrazito ljubazno. Radnici su kulturni, odmereni, dobrog raspoloženja, spremni da pomognu i imaju pravu meru sa gostima. Bili smo zadivljeni koliko menadžment hotela vodi računa o radnicima i brine o gostima. Usluga je bila zaista na profesionalnom nivo. Naš odmor je bio za pamćenje i od srca bih preporučila ovaj hotel, bilo da dolazite sa decom ili u paru. Hilton Long Beach hotel je nepogrešiv izbor.

4

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Dobar dan drugari , red bi bio da napisem koju rec kad sam vec mnogo puta zapitkivala ostale za pomoc :) 03.09 smo se vratili iz Long Beacha , tamo smo bili i prosle godine u februaru, pa mogu i da napravim neko poredjenje . Prvo da kazem da sve sto je napisala Barbara 883 istina , ali mogu i nesto da dodam . Mi smo bili smesteni u family delu , sa jedne strane nam je apartaman izlazio na Aquapark sa restoranom i barom i kucu strave , a sa druge strane smo preko  terase direktno upadali u bazen sa barom  (imali smo dve sobe povezane hodnikom sa dva velika kupitalia - mislim da je i lepse, a sigurno prostranije) nego u vilama gde smo bili prosli put . KREVETI OGROMNI I PREUDOBNI .Odmah na vratima nam je stajao i satl bus koji vozi po resortu , jako jako dobra stvar jer volimo da idemo na koralni greben , koji Long beach ima presavrsen - videli smo vise ribica tu raznolikih nego na nekim izletima, ali je i po vrucini prijalo da vas odvezu , a ne da pesacite , idu dva satl busa , cesto . Izbor hrane je bio odlican ali moram i reci mnogo manji  nego prosle godine kad smo bili sto je i razumljivo obzirom na situaciju . Imate 3 restorana al a carte i da samo ispravim Barbaru, imate u svakom po jednu veceru - znaci 3 vecere za vreme boravka , sva tri su odlicna. Aquapark nije prevelik ali moram pohvaliti osoblje , dva spasioca na stepenicama , dva u vodi i jedan pored bazena i zaista uvek maksimalno skoncetrisani , svako dete pridrze , upute u pravom smeru , jako jako prijatno iskustvo. Peskire mozete menjati koliko god puta zelite u toku dana , namokre se ili padnu , zamenite - jako jako su udobni debeli, ogromni  ali i teski za nosenje .Lezaljki uvek i u svakom trenutku ima , ako slucajno kod nekog bazena nema u tom trenu na bas tom mestu gde zelite  , nadje se jer stvarno je veliki resort . Hrana na plazi odlicna pomfrit , burgeri , pice , paste , salate, sendvici  , pica - kokteli , sokovi , pivo , vino sasvim zadovoljavajuce .. Predivni lokumades na plazi od 16 do 17 h , sladoled standardni ... Stvarno hrana i vise nego odlicna , izbor voca takodje, rostilj svako vece i vise izbora mesa i svega i svacega . Plaza , za svakog ponesto , tacno je da ima plicak i oseku ali ima i dve lagune sa dubokom vodom od koje je jedna ogromna i prostrana , kao i ponton kod koralnog grebena gde je odmah dubina. Svaki dan su svima merili temperaturu tri puta  i zapisivali i broj sobe pri ulasku u restoran , dva puta nas je i obisla predstavnica klinike iz hotela , prvi put da nam kaze da su tu za sve sto treba kao i da nase osiguranje koje imamo pokriva sve troskove,  a drugi put da pita kako smo i da li neko ima neke tegobe . Bila sam prijatno iznenadjena.Moram i da naglasim da je osoblje zaista , zaista ljubazno (I BEZ BAKSISA)  a kad nema guzve i vise od toga , zasta su za svaku pohvalu . 

Na dan odlaska , nismo uplacivali late chek out jer smo znali da nam narukvice ostaju , a transfer je dolazio po nas u pola osam , peskire su nam ostavili , do 18 smo bili na bazenu , istusirali se , osusili , vecerali i usli u autobus za transfer . Nama je ovaj hotel prosle godine preporucila Tatjana iz Matica i moram reci da je bila potpuno u pravu kao i sto moram da je pohvalim , mada ovaj put smo isli preko Farosa nazalost za koje nemam ni jednu lepu rec .

Lose stvari su kao sto je Barbara rekla , par dana smo imali najezdu Arapa , a tu nazalost nema kulture ni malo . To ne drzi distancu , upada preko reda , deca vriste , placu , trce , ulete preko vas u red ... Vise puta nam je osoblje govorilo da se borimo i budemo amlo grublji,  i sklanjalo ih i vracalo nazad . To sedne na tvoj peskir bez pardona , dere se u ponoc,  u 7 ujutru ulecu u bazen deca  iako ne radi ... Hvala Bogu pa smo imali i nekih par dana sa smanjenim brojem njihovih turista i tad se stavrno vidi da je ovo milina :) 

Koliko sam nacula , vlasnik Long beach-a se promenio i vide se promene . Od jednog a la carte restorana sad su 3  i  satl bus je novina takodje , vidim da krecu da barove na plazi sire i renoviraju pa se iskreno nadam da ce i ovaj hotel u dogledno vreme postati i jos bolji i sadrzajniji jer zaista potencijal mu je bez granica :) 

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Jel bio neko ove godine u Long Beachu?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905037
    Ukupno poruka