amater

Hotel Long Beach( ex Hilton Long Beach)

430 poruka u ovoj temi

isao bih u hotel Hilton long beach u Hurgadi u septembru pa me interesuju utisci.

1.kakav je hotel?

2.sta obuhvata all inclusive(sta se posebno doplacuje,koje usluge)?

3.kakav je provod u hotelu?

4.kakva je hrana?

 

hvala svima koji posalju poruku:)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Izvini sto ti tek sad odgovaram, ja idem preko argusa, uplatila sam AI, ali mislim da ni jedna agencija za taj hotel ne nudi polupansion. Ima ga jos u ponudi i kod agencije Odeon i Big blue, pa proveri. Pozdrav! rolleyes.gif

Izmenjeno (ljerka)
obrisan citat, direktan odgovor na post
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hilton resorts

na ovom linku nadji prezentaciju HLB. Tu negde imas tacno sta ukljucuje all incl.

Ne znam tacno gde, ali ima meni je decko odstampao.

Nama se toceno ne preporucuje mislim samo zbog mogucnosti da se zarazis onom bakterijom ukoliko razrede sa vodom to pice.

Pa ti sad vidi. Ja cu preventivno da pijem lekice, pa sta mi bog da smajl.jpg

Izmenjeno (ljerka)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Evo ja sam dosao pre 7 dana i imam samo reci hvale za ovaj hotel.

Znaci - EXTRA - EXTRA...i jos jednom EXTRA!

Za 2700 din po osobi dnevno nigde vise gde sam putovao nisam dobio.

Isli smo preko Argus-a 11/12 dana.

Mislim da u hotelu nema PP, nego samo AL.

AL - podrayumeva da vam bukvalno pare u hotelu ne trebaju.

Jedino se placaju masaze, reketi za tenis i pice posle 00h, a i strana pica tokom dana (Haineken i strana zestoka alkoholna pica)

Sve ostalo je free: Coca cola program (cola, fanta, sprite, voda, kafa iz aparata, nes kafa, njihovo toceno pivo - i nije tako lose, vino crno i belo i njihova zestina, koja je u kombinaciji sa nekim koktelom odlicna).

Dorucak, rucak, vecera - vrlo dobro.

Od 10h - 18h na plazi i pored bazena spremaju hamburgere, giros, hot dog i pomfrit - sve je free.

Lezaljke, suncobran i peskiri na plazi i pored bazena su takodje besplatni.

Treba samo da s vremena na vreme tutnete neki baksis i gledaju vas kao boga.

(red velicina 50-100 din)

Evo Vam slike da ne davim previse:

c9c9c67b1e5d05335134dfca2e167473.th.jpg

ea2b42ccba4f222da71f168062f59b00.th.jpg

6da161f8bf338e86e11a082db1723eb9.th.jpg

6bd6dd70940c943193b0de7a051b6519.th.jpg

6c378f711325bc55bf175d252386fcd0.th.jpg

Images Gallery with PicTiger

HOTEL>

Da ne bude da samo hvalim, aj da navedem i neke mane ovog hotela:

1. Veoma velik kompleks koji se sastoji od tri glavne zgrade sa sobama i nekih 60-ak kuca (kao bungalovi, ali malo veci) sa po 4 sobe. Zbog toga postoji mogucnost da ce te malo vise setati do recepcije, restorana ili plaze ako vas smeste u neki udaljeni bungalov. MAda meni to nije smetalo jer sam na odmoru i volim da prosetam, a narocito jer je sve uredjeno do te mere da je prosto uzivanje setati kroz kompleks.

2. Hrana je znatno drugacija od nase, pa postoji mogucnost da se nekom nece svideti, ali zato imate standardni rostilj ("snacks") na plazi.

3. More - odnosno plaza i prilaz mor je jedan veliki plicak koji se usled oseke povuce i ostanu samo male barice, pa morate da i tu prosetate nekih 100 m da bi dosli do kakve takve dubine da mozete da zaplivate. Neki iz moje grupe nisu ni isli na plazu, ali opet meni je bilo extra jer sam bio sa devojcicom pa smo se zezali u plicaku i sl.

4. I naravno Egipcani - kao i u gradu, tako i u hotelu znaju da budu bas dosadni i naporni, ali su u sustini OK.

Ako vas jos nesto konkretno ineresuje - tu sam pa pitajte.

U svakom slucaju preporucujem ovaj hotel za odmor i parovima i roditeljima sa decom jer je pravo mesto za odmor i ima raznih zanimacija za svakoga.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Posto me Denny *clan ovog foruma) pitala nesto putem PM-a, rekoh ajde da joj odgovorim ovde, jer moze da bude korisno i drugim clanovima koji mozda planiraju da idu u ovaj hotel.

Pitanje 1. >Reci mi koliko ste vi bili udaljeni od restorana i plaze? Sudeci po slikama soba mi deluje pristojno, a kakva je higijena?

- Mi smo nazalost bili u zadnjem redu kucica (oko 400-500m od plaze i 200-300m do recepcije i restorana). Prvo vece sam trazio da nas priblize blize plazi i rekli su bili da ce sutra nesto da nam pronadju, ali su mi ponudili samo neke bezvezne sobe (mnogo manje od one koju smo dobili i bez terase). S obzirom da ima i jedan bazen tacno ispred naseg bunglova u kojem nikad nikog nije bilo, samo nas dvoje - tako da smo se odlucili da se ne premestamo i bilo nam je strava. Taman malo da prosetas i uzivas u kompleksu i onim parkicima i zelenilu koje je savrseno uredjeno. Mada ako te bas mrzi da setas mozes da pozoves recepciju da dodje po tebe vozilo (ono za golf u americi). Video sam neke svabe koji uopste nisu pesacili nego su se svuda sa tim cudima vozali po kompleksu.

- Moj savet ti je posto idete na medeni mesec da to kazes ovima u agenciji, vodicu i ovima na recepciji i smestice vas sigurno do same plaze sa pogledom na more. To su uradili jedan par iz moje grupe i imali su u prvom redu kucica sobu. Tu foru sam nazalos saznao tek par dana posto smo stigli.

- Sobe i higijena su na veoma visokom nivou. Klima hladi odlicno, imas TV sa 40-ak kanala satelitskih, mini bar,kupatilo je ekstra i ima kadu pa mozes i kupku u dvoje da napravis...he he... Svaki dan dolazi lik sto cisti i menja peskire, tako da ti ne trebaju. Daj mu odmah prvi dan 10 egipatskih funti (oko 100 din) i uvek ces imati dodatnu flasu vode, koja ti treba jer smo mi i zube prali sa flasiranom vodom, a kuvalo se i kafe i tako to.

PITANJE 2. Da li je izbor hrane velik? Da li ima voca, kolaca, torti? Da li ima nekih koktela koji su ukljuceni u uslugu AI?

- Izbor peciva, salate, priloga, variva, voća i kolača je ogroman, ali nažalost svaki dan isti tako da nakon 7 dana već znaš šta se nudi. Sa druge strane izbor mesa (meni je to bilo bitno) nažalost je skroman. Drugačija im je kuhinja od naše, ali nije loše. Daleko od toga da ćeš ostati gladna.

- U okviru Al imaš koktele (5 vrsta) sa njihovim alkoholom - može da prođe.

PITANJE 3. Cula sam da se u moru ne moze plivati uopste, samo je plicak i da im je plaza ocajna. Da li se stvarno ne moze plivati uopste u moru?

Kakvi su bazeni? Da li su guzve oko bazena i da li se mora juriti ujutru rano i zauzimati lezaljke?

- Nije tačno da se nemože plivati uopšte na moru. Idi na drugu plažu, gde je i drugi beach bar i tamo se usidrite jer je lepši prilaz moru i posle 70-ak metara imaš dubinu otprilike 2 m.

Inače plaža je fenomenalna - kao iz bajke (što se vidi i na slikama koje sam postavio), a to koliko je "očajna" govori i ona slika na kojoj se vidi Egipćanin koji inače svako veče čisti plažu i glača pesak da bude ravnan. tako nešto nigde nisam video da se toliko vodi računa.

- Ja na bazene nisam puno išao, jer sam došao na more, ali su odlični i imaš 3 velika centralna, koji su povezani nekim potočićima i još 4 raspoređena po celom kompleksu. Pazi kad sam ja ispred sobe imao bazen, a bio sam u zadnjem redu.

- Kod centralnih bazena je gužva (i sve je puno strendžera i velika je galama - nemaš neki mir) i teško da ćeš naći ležaljku, ali možeš opet da tutneš bakšiš liku što izdaje peškire (10-20 funti / 100-200 din) i ostaviće ti ležaljku svako jutro. Isto tako i na plaži, s tim što na plaži skoro da nema nikog i uvek nađeš slobodnu ležaljku, ali može da ti ostavi u prvom redu. Ja sam svaki dan bio na plaži jer je mnogo mirnije i opuštenije, a imaš i beach bar tako da i piće, kafu i snacks možeš tu da uzmeš.

Pitanje 4. Koliko ste cesto isli u grad iz hotela? Koliko ste placali taksi?

- Išli smo 3-4 puta, jer u principu nemaš šta preterano da vidiš. Jedna ulica sa milion prodavnica i malo kafića i diskoteka. Noćni provod im nije nešto i mislim da im to jedino fali u Hurgadi. Turska i sami turci su mnogo veseliji i pružaju bolji provod.

A i ja sam se smorio od one njihove navalentnosti i smaranja da te nateraju da kupiš nešto, a inače kad obiđeš pet radni videla si sve, jer se posle samo ponavlja ista roba.

- Taksi im je mnogo jeftin, kada se iscenkaš. ne smeš da platiš više od 20 funti (200 din) u jednom pravcu. Čuo sam da su neki iz naše grupe plaćali i po 50 i čak 100 funti (500-1000 din) jer nisu znali da kad ti on lupi cenu 150-200 funti, da možeš da spustiš na 20, a oni pokušaju da te oderu (to je svuda tako) pa ko prođe prođe. Uvek se pre ulaska u vozilo dogvoriš za cenu, jer posle može da te zezne. Odmah mu ponudiš 20 funti i ne daš mu više, a lovu mu daješ tek kada te doveze na lokaciju, jer inače može da ti traži još para u toku vožnje i čak da te ostavi negde usput ako nećeš da mu daš. Pazi se dobro, jer su mnogo bezobrazni - zbog toga nisam ni želeo mnogo da mrdam iz hotela, a nisam ni mora jer u hotelu imaš sve što ti treba.

Hotel je nažalost malo više udaljen od centra čak mislim da ima i više od 20 km. Ali za 20 funti je džabe vožnjaa i brzo se stigne jer voze ko ludaci.

Mi iz grupe smo čak par puta išli zajedno. Pokupimo se nas 8 i uzmemo mini bus i podelimo 20 funti - izađe te smešno, kao gradski u BG.

- Nikako ne uzimaj taxi u hotelu jer je duplo skuplji - samo izađeš na ulicu i tu stoje oni i čekaju.

Mada će ti sve ovo reći i vodič.

PITANJE 5. : jos nesto posto si bio sa devojkom sumnjam da ste bili na izletima ali me ipak zanima koliko vam je vodis iz agencije bio na raspolaganju ako ste ga uopste trebali?

- Išli smo na dva izleta: Rajsko ostrvo i džip safari u pustinju (što ti obavezno preporučujem jer nije skupo / svaki po 25 EUR) i bilo je ekstra, naročito jer smo mi upoznali strava ekipu i sa njima se zezali. Luxor i KAiro nismo hteli da idemo (mada treba videti i žao mi je), ali nisam mogao da se njakam u busu 5 - 8 sati u jednom pravcu.

- Nešto što bi ti u Hiltonu preporučio je da iznajmiš jahtu. Zakup za ceo dan košta 250 EUR i dobiješ ručak, 4 pića, kapetana, posadu i vodiča i ploviš gde ti hoćeš i ostaješ tamo koliko ti se hoće. Ako ti bude neka dobra ekipa u grupi (kao meni) sakupite se vas 8-10 i podelite. Brod je mnogo bolji nego onaj na koji te vodi agencija, a mnogo manje vas je na brodu i bolje je zezanje. Čak su nas i na lepši koralni greben odveli da ronimo nego ovi naši iz agencije, a i duže je trajala vožnja.

-E vodič ti je druga priča - TOTALNO RAZOČARENJE. Sa agencijom (Argus) nije bilo problema jer je sve bilo OK, ali vodič je katastrofa. Imaš njih dvojicu: Bojan i Dragan. Dragan je solidan, ali je nama nažalost pripao Bojan kojeg sam video kada smo došli na aerodrom u Hurgadu, sutradan kada je došao po pare za izlete i kada smo poletali i to se nije ni pozdravio, a i što bi kada verujem da nije ni znao ko smo niti gde smo odseli.

- Međutim u Egipatskoj agenciji koja radi sa Argusom imaš 2 ekstra vodiča - Egipćana. Mi smo ih prozvali Mirko i Slavko. Oni su ekstra momci. ČAk šta više Slavko odlično govori Srpski i čak navija za Partizan. Sa njim smo bili u džipu kada smo išli u pustinju i na brodu na krstarenju i dečko je fenomenalan. Znaš kada se zeza i peva na srpskom. On nam je pričao i davao savete. Ova dvojica iz Argusa su promašaj teški.

Nemoj mnogo da očekuješ od vodiča, nego se sami snalazite.

Još jedan savet - zadnji dan ćeš najverovatnije da imaš avion kasno uveče, ali moraš da se odjaviš iz sobe do 13h i da vratiš narukvicu. To je totalna glupost i mi svi iz grupe smo bili kivni na agenciju što je tako jadno organizovala taj dan i ostavila nas kao najgore cigane da bauljamo po hotelu. Zbog toga par dana pred polazak kući skini narukvicu i reci na recepciji da si izgubila i uzmi novu, koju ćeš i da vratiš kada se odjaviš, a onda stavi onu što si "kao" izgubila i možeš ceo dan da imaš free piće i večeru.

E ovakve stvari je trebalo vodič da nam kaže, ali zabole ga patka za nas.

jbt, al sam se ja raspisao- vidiš koliko mi je lepo bilo kada ovoliko delim utiske sa tobom.

Slušaj bre pali tamo i lepo se provedi, a detalje ćeš lako da savladaš.

Sigurno nećeš pogrešiti ni sa mestom za letovanje, niti sa hotelom.

Izmenjeno (radja)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Radjo hvala ti puno na odgovorima :smajl:

Umirio si me i sad mogu opusteno da idem i da uzivam u svim carima Egipta ;)

PITANJE 5. : jos nesto posto si bio sa devojkom sumnjam da ste bili na izletima ali me ipak zanima koliko vam je vodis iz agencije bio na raspolaganju ako ste ga uopste trebali?

Ovde sam napravila gresku u pisanju, mislila sam posto ste bili sa devojcicom (mislim na cerkicu) sumnjam da ste bili na dalekim izletima...

U svakom slucaju hvala ti puno!

Još jedan savet - zadnji dan ćeš najverovatnije da imaš avion kasno uveče, ali moraš da se odjaviš iz sobe do 13h i da vratiš narukvicu. To je totalna glupost i mi svi iz grupe smo bili kivni na agenciju što je tako jadno organizovala taj dan i ostavila nas kao najgore cigane da bauljamo po hotelu. Zbog toga par dana pred polazak kući skini narukvicu i reci na recepciji da si izgubila i uzmi novu, koju ćeš i da vratiš kada se odjaviš, a onda stavi onu što si "kao" izgubila i možeš ceo dan da imaš free piće i večeru.

E ovakve stvari je trebalo vodič da nam kaže, ali zabole ga patka za nas.

:blink: Nisam sigurna koja tema je bila ali sam to procitala na ovom forumu da se narukvice dobro cuvaju jer u slucaju da ih izgubis naplacuju se.

Hvala na savetu, tako nesto mi nikada ne bi palo na pamet. ;)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

U Hiltonu se ne placa, i to obavezno uradi - ali nemoj celoj grupi da prodas foru, jer ce vas onda provaliti ako ste kao satro svi izgubili narukvice.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav svima kao i mala molba za one koji su letovali u ovom hotelu da postave utiske i da mi malo pomognu da znam sta me ocekuje raj ili pakao poz... ??? POZIV ZA ONE KOJI PUTUJU U AVGUSTU 2010 GOD. AKO NESTO ZNAJU O HOTELU ILI NJIHOVI PRIJATELJI AKO SU PUTOVALI TAMO I NOSE NEKE UTISKE NEKA SE JAVE POZ...

Izmenjeno (zaric.mi)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav,

bila sam u junu ove godine u Long Bichu i mogu vam reci da niste pogresili u odabiru hotela. Od samog dolaska je sve bilo OK pa do odlaska. Cim smo dosli (u Hurgadu smo sleteli ujutro u 7) nas vodic Nikola Aleksic, nam je rekao da cemo do 14 sati "valjda" biti smesteni u sobe, ali mi smo odmah po dolasku u hotel bili jako lepo docekani i mogli smo da udjemo u sobe.

Bili smo smesteni u bungalovu broj sobe 983 koja je bila predivna (dve velike sobe, 2 terase i 2 televizora, kupatilo veliko sa peskirima za lice, ruke, telo koje su svakodnevno menjali. Obavezno dajte 5 funti sobaru i bice vam cakum pakum soba.

Plaza dugacka, peaskovita, puna lezaljki, dva bara na plazi, a more fantasticno. Obavezno ponesite masku za ronjenje zbog korala koje mozete videti na plazi.

Sto se tice klope prvo smo bili u Danteu (ali zbog prljavih stolica) vise nismo bili. Sve vreme smo se hranili u Lotus restoranu. Svega je bilo, i ribe i mesa i testenina, a o kolacima da ne pricam.

Ovo vam je ukratko o hotelu, ako imate pitanja rado cu vam odgovoriti

Izmenjeno (ljerka)
obrisan citat, direktan odgovor na post
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li neko ima informaciju da li se u hotelu hilton long beach u Hurgadi nemoze kupati posto ima nekih otrovnih kamen riba?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

:bez-zuba:

Ima. Mnogo. Zato svi nose maske. I gledaju dole. Da ne nagaze.

couple_snorkeling_tn.jpg

A ovi sto su manje hrabri, oni stave i prsluke, da ne potonu slucajno. Evo ovako:

snorkeling.jpg

:-P

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li neko ima informaciju da li se u hotelu hilton long beach u Hurgadi nemoze kupati posto ima nekih otrovnih kamen riba?

Vrlo je moguće da ima i riba kamen tamo, zato što je to jedan od najudaljenih hotela sa velikom uvalom i verovatno nema uređen prilaz u vodi. Već je sve divlje, ali s jedne strane to je i dobro, ima mnogo više ribica i zanimljivije je nego u zgusnutim delovima gde je hotel do hotela.

A na ribu kamen možete da naiđete i na izletu na rajska ostrva sa usputnim stanicama na koralnom grebenu za ronjenje. Mi smo dobili obavestenje od vodiča na brodu da ukoliko nagaziš na tu ribu umireš za 25 min i nema spasa.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Stigli smo iz tog hotela pre par dana! Ni culi ni videli otrovne ribe. Plaza je odlicna a more toplo i bistro. Ima dosta plicaka ali ko zeli moze da otpliva i malo dalje. Idite bez brige i uzivajte!!!

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Te ribe ima svuda u Crvenom moru, pa cak i na plazi hotela Sun & Sea. Zivi na dnu, obicno uz koralni greben i nisam je nikada video na dubini manjoj od recimo 4 metra. Ni njoj nije u interesu da je neki turista zgazi tako da sumnjam da dolazi u plicak... :bez-zuba:

To je tip ribe koji vas nece juriti da vas ubode, nego joj je to zastita od predatora... Opasna je samo ako se nagazi na nju, a na par metara dubine to je tesko izvodljivo... :bez-zuba:

E, sad, siva koralna ajkula, riba hirurg, lav riba, dzinovska murina, razne druge otrovne ribe su stvar oko koje se treba brinuti... :bez-zuba:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Barakuda... (video jednu od bar 1m :) )

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905038
    Ukupno poruka